![]() |
FORUM SANEPID | NOWY TEMAT |
TEMAT | AUTOR | WYPOWIEDZI | STATYSTYKI | OSTATNIA WYPOWIEDŹ |
Przyczepa gastronomiczna z odbiorem sanepidu - czy musi ją ponownie odebrać sanepid? Niestety smakoszku mylisz się Sanepid nie wydaje decyzji bez oględzin pojazdu, trzeba złożyć wniosek o rejestracje zakładów podlegających kontroli SANEPID i umówić się na odbiór . POzdrawiam Hanna Półtorak [..] |
karolinabortel | 5 | 7251 | |
Projekt technologiczny dla sanepidu Firma Gastrodesign Projekty Technologiczne https://gastrodesign.pl [..] |
martaz | 5 | 2026 | |
Catering śniadaniowy Kup sobie samochód gastronomiczny i zrobisz klientowi jedzenie na miejscu, to ostatnio jest bardzo modne. [..] |
Domel | 6 | 1667 | |
Przepisy prawne przy otwieraniu lokalu gastronomicznego Rozporządzenie Ministra i Polityki Socjalnej z dn. 26.09.1997r. w sprawie ogólnych warunków bezpieczeństwa i higieny pracy. [Dz. U. Nr 169/2003, poz. 1650] z późniejszymi zmianami. Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dn. 12.04.2002r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać [..] |
Krystyna | 2 | 3592 | |
Magazyn żywności a Sanepid Pomieszczenie magazynowe 2,5 metra, wentylacja, sposób uzytkowania jako magazyn zywności. Z wc trzeba by było się zastanowić, w zasadzie przepis mówi, że pracownik nie może korzystac z WC na zewnątrz, droga do Wc musi być zadaszona, w razie chęci skorzystania z pomocy doradztwa,prosze o kontakt na [..] |
adamskyas | 2 | 2661 | |
Sanepid - wykaz chorób, które dyskwalifikują pracownika. Witam serdecznie, czy ktokolwiek jest mi w stanie udzielić informacji na temat, gdzie można znaleźć wykaz chorób, których sanepid nie dopuszcza? [..] |
rejczel | 1 | 1307 | |
Sanepid w samochodzie gastronomicznym - jak ominąć półprodukty tzn chciałem napisać czy to też nei jest traktowane jako półprodukt [..] |
Bartosz | 11 | 6752 | |
Budowa mobilnej kawiarni polecam sprawdzonego dostawcę - wysokiej jakości produkty, doskonały serwis, profesjonalna obsługa http://hurtowniabastek.pl/ [..] |
leokanarek | 90 | 15518 | |
Książeczka Sanepidu, a przerwa w pracy Fakt, to może zależeć od pracodawcy. W moim przypadku patrzyli raczej na to żeby była aktualna i tyle, ale to też było parę lat temu także możesz mieć rację ;) Poza tym zawsze warto te badania zrobić, choćby i dla samego siebie. [..] |
xsaav | 4 | 1877 | |
Rejestracja samochodu gastronomicznego Chetnie obejrze. Prosze o kontakt piotr.parol@gmail.com [..] |
stanislaw1.51 | 4 | 2936 | |
Czy Sanepid zaakceptuje przyjście do magazynu suchego przez chłodnię? teraz można obejść magazyn produktów suchych, bo teraz rzadko się go stosuje. Nikt już jak kiedyś nie magazynuje dużej ilości mąki,cukru czy soli, jak kiedyś. W dzisiejszych czasach kupuje się na bieżąco. A na produkty suche stosuję aneks w formie szafek wiszących na terenie kuchni na produkty suche [..] |
emgie8 | 3 | 2215 | |
Wymagania sanepidu co do bieżącej wody, kanalizacji i wentylacji.. Podpinam się pod temat. Chodzi mi o wymogi dotyczące przechowywania i transportowania produktów do przyczepy. Jakie są wymogi Sanepidu, wprawdzie jutro będę dzwonił do nich (po raz n-ty, już mam dość szczerze powiedziawszy), ale może warto też zapytać tutaj o radę lub doświadczenia innych. Czy je [..] |
Bartosz | 6 | 7474 | |
Przyczepa gastro - od czego zacząć, jakie wymagania, dokumenty? Jak najbardziej musi być umowa na odbiór tłuszczu (nie wolno go wylewać do kanalizacji) [..] |
agula | 7 | 5882 | |
Jakie są wymagania sanepidu Wymagania Sanepidu odnośnie nowo otwieranym lokalom będą szeroko omawiane na szkoleniu organizowanym w Warszawie dnia 23.04.2013 w godzinach 10.00-14.00. Cena udziału w szkoleniu to 250 z netto + 23% VAT . Szkolenie prowadzi wieloletni pracownik Państwowego Zakładu Higieny zapraszamy. Szczegóły doty [..] |
K.Wika | 10 | 4129 | |
Samochód gastronomiczny - Sprzedaż kurczaków z rożna Dzień dobry wszystkim, jestem zainteresowany otwarciem firmy, która będzie zajmować się sprzedażą jedzenia z samochodu gastronomicznego, głównie mam na myśli kurczaki z rożna, gyros drobiowy, frytki. Proszę o podpowiedź jaki powinien być rozmiar zabudowy samochodu aby sanepid nie miał problemów p [..] |
kurczaki z rożna | 1 | 5871 | |
Tymczasowy odbiór sanepidu, brak HACCP i GHP Dzień dobry, Przede wszystkim staraj się dopilnować terminu wyznaczonego przez Sanepid - inaczej mogą robić problemy, nawet zamknąć Twój biznes. W sumie jak najwcześniej, jeśli uda Ci się zrobić HACCP - idź do Sanepidu i przedstaw im pełną dokumentację. Na pewno sobie nie zaszkodzisz, a najwyżej [..] |
ceokiusz | 2 | 4658 | |
Książeczka sanepidowska Witam serdecznie z powodów legislacyjnych na chwilę obecną nie ma obowiązku wyrabiania książeczki zdrowia ale należy dysponować zaświadczeniem wydawanym przez lekarza pracy do celów sanitarno-epidemiologicznych. Takie zaświadczenie wyrabiane jest na podstawie badań na nosicielstwo wykonanych w SAN [..] |
Magda1993 | 4 | 1506 | |
Mała gastronomia - przyczepa Witam, jeżeli potrzebujesz drukarki fiklanej, drukarki kuchennej, oprogramowania gastronomicznego, monitora dotykowego ( kótry znacznie ułatwiłby Ci funkcjonowanie na niewielkiej powierzchni) proszę o kontakt: klaudia.kowalczyk@polcom.pl [..] |
lukas | 15 | 12158 | |
Handel obwoźny- mala gastronomia igdy dosyć wiedzy i ich źródeł powinno być jak najwięcej. Ja osobiście polecam jednak do korzystania z forum gastronomicznego gdyż wśród wypowiedzi znajdziecie odpowiedzi ekspertów, technologów i konstruktorów samochodów i przyczep gastronomicznych. Nasze forum to kopalnia wiedzy dla nie jednego z [..] |
endriu | 5 | 15946 | |
Przyczepa Gastronomiczna a przepisy Witam Zakupiłem przyczepę gastronomiczną z wyposażeniem. W tej chwili myślę o stałym punkcie-miejsce niedaleko akademików, Politechniki i innych uczelni. Problem w tym, że jest to teren szkoły. Miejsce nie jest problemem, bo lokalizacja dobra, no i nie muszę się martwić, że ktoś będzie złośliwy i [..] |
robert_30_1980 | 1 | 2856 | |
otwieram lokal gastronomiczny od czego zacząć? Pomocy Szeptanka to najlepszy sposób promocji Twojego produktu i lokalu. Niech ludzie wiedzą ze u Ciebie będzie fajnie! [..] |
lilla71 | 22 | 19385 | |
Przyczepa gastronomiczna a wymogi sanepidu A czy może ktoś sprecyzować i wymienić te wymagania sanepidu? Co jest potrzebne i w jakiej ilości? Bo może się okazać, że nie starczy mi pieniędzy i wtedy będzie trochę lipa... W mojej przyczepie chcę sprzedawać: -frytki -pity -kebaby -hot-dogi -hamburgery -zapiekanki Stałe przyłącze pr [..] |
MYSZKA | 9 | 22373 | |
posiłki tylko na dowóz/ jakie wymagania? Pytanie jest na poziomie PROJEKTU TECHNOLOGICZNEGO. [..] |
maksik777 | 6 | 5813 | |
Samochód gastronomiczny. Nigdy dosyć wiedzy i ich źródeł powinno być jak najwięcej. Ja osobiście polecam jednak do korzystania z forum gastronomicznego gdyż wśród wypowiedzi znajdziecie odpowiedzi ekspertów, technologów i konstruktorów samochodów i przyczep gastronomicznych. Nasze forum to kopalnia wiedzy dla nie jednego z [..] |
ceokiusz | 25 | 15545 | |
Problem z sanepidem w kiosku pod sprzedaz lodów Mam pytanie czy wodę używasz do produkcji lodów, czy stosowana jest wyłącznie do mycia?. Woda stosowana do produkcji żywności musi być wodą pitną i przechodzić okresowe badania fizykochemiczne i mikrobiologiczne. Jeżeli do mycia urządzenia stosujesz wodę nie zdatną do picia i nie badaną możesz mie [..] |
zbig | 2 | 8871 | |
FORUM GASTRONOMICZNE SANEPID |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|