FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: MAGAZYN żYWNOśCI A SANEPID |
|||||||
Autor:
adamskyas
Wypowiedzi: 1 |
Witam serdecznie.
Planuję otworzyć działalność gospodarczą, która będzie się zajmować kupowaniem produktów spożywczych w ilości hurtowej. Sprzedaż będzie polegała na dystrybucji internetowej za pomocą kuriera bądź też na dostawie własnej. Mam zamiar zaopatrywać również małe sklepiki. Moja ciocia posiada domek 1 rodzinny o powierzchni 100m2. W domku tym jest zarejestrowana działalność (produkcja bielizny). Jest tam również pomieszczenie 20m2 całkowicie oddzielone. Jest wspólny dach i na tym koniec. Aby wejść do tego pomieszczenia należy wyjść na zewnątrz budynku i wejść do niego osobnym wejściem. Pomieszczenie jest puste, ściany białe, na podłodze panel łatwo zmywalny, możliwość wstawienia regałów. Brak bieżącej wody i toalety. Brak ścianki działowej oddzielającej biuro od magazynu. Pytania brzmią: Czy mogę trzymać w tym pomieszczeniu - produkty spożywcze zapakowane przez producenta - makaron, kasza, ryż, przyprawy, słoiki z żywnością, butelki z napojami i sosami? Czy Sanepid zgodzi się na korzystanie z toalety i czerpania wody z zakładu produkcyjnego cioci? Jakie inne wymagania muszę spełnić? |
||||||
REKLAMA |
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
gastromex
Wypowiedzi: 261 |
Pomieszczenie magazynowe 2,5 metra, wentylacja, sposób uzytkowania jako magazyn zywności. Z wc trzeba by było się zastanowić, w zasadzie przepis mówi, że pracownik nie może korzystac z WC na zewnątrz, droga do Wc musi być zadaszona, w razie chęci skorzystania z pomocy doradztwa,prosze o kontakt na maila: gastromex@wp.pl
|
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 44.221.43.88 Data: 2024-03-28 Czas: 09:54:33 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|