FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWE TEMATY NOWY TEMAT
TEMAT AUTOR WYPOWIEDZI OSTATNIA WYPOWIEDŹ
Przeróbka zwykłej przyczepy na przyczepę gastronomiczna
Cześć.  Szukałem na forum ale niestety nie znalazłem odpowiedzi. Chcę samodzielnie przerobić przyczepę na przyczepę gastronomiczna. Na forum jest pełno informacji na temat odbiorów sanepidu itp, niestety nie widzę nic na temat dopuszczenia przyczepy do ruchu. Czy jeśli kupię przyczepę(zwykła, nie g [..]
Zwirek365 1 2024-07-10 23:03:25
Opakowanie zgrzewane dla casteringów dietetycznych - bez podatku SUP - zgrzewane papierem
Cześć, W związku z wprowadzoną ustawą SUP oraz opakowaniami zgrzewanymi stosowanymi w cateringach diedetycznych oraz gastronomii ogólnej, prezentujemy nowość na rynku opakowań: OPAKOWANIA DO ZGRZEWANIA Z TRZCINY CUKROWEJ ZGRZEWANE PAPIEREM: https://pakowanko.com/Papier-do-zgrzewu-alternatyw [..]
PAKOWANKO 1 2024-05-05 17:37:16
Sanpeid - Połączenie płytek ze ścianą - Co wybrać ?
Witam serdecznie, Przygotowuje lokal do odbioru sanepidu. Po położeniu przez "fachowców" płytek podłogowych została spora szczelina pomiędzy płytkami a ścianą. Ściany są z materiału łatwo zmywalnego (płyta obornicka), więc teoretycznie nie powinno być problemu z odbiorem sanepidu gdyby nie widocz [..]
KarolPiotr 1 2024-04-20 13:40:37
samochód gastronomiczny
Mobilna gastronomia jak zacząć  W celu rozpoczęcia przygody z gastronomią mobilną należy przeprowadzić działanie opisane w następujących krokach: Krok 1:  Wybrać pojazd odpowiedni do prowadzenia działalności Polecanymi na food traka samochodami gastronomicznymi są  • Volkswagen T4, • [..]
HACPASZ Hanna Półtorak 2 2024-05-20 18:02:37
Firma AAATECH
Dzień dobry mam pytanie, jakie macie doświadczenie z zakupem i dostarczeniem maszyn czy urządzeń od firmy AAATECH ??? niestety ja od września zeszłego roku nie mogę się doprosić dostawy zakupionego urządzenia !!! [..]
kur5cent 7 2024-06-06 10:50:50
Dostawa w gastronomii
Poszukuję dostawców świeżych produktów do restauracji. Kogo polecacie i na jakie współprace się decydujecie? [..]
TomekMM 2 2024-03-02 23:50:06
Przyprawy dla gastronomii
Dzień dobry, chciałem dać znać że firma Savarro, w której pracuję, rusza powoli z opakowaniami dedykowanymi dla gastronomii. Savarro to nieduża firma ze Świętochłowic, produkująca do tej pory przyprawy i mieszanki przypraw dla sklepów pod ich markami. Teraz, z ukłonem dla branży horeca, zrobiliśm [..]
Savarro 1 2024-02-21 11:33:45
Ryby i owoce morza
Polecicie jakiegoś pewnego dostawcę ryb i owoców morza? Zależy mi na jakości i świeżości produktów. [..]
M_Agy 2 2024-02-14 22:51:34
Świeże owoce morza
Od jakiego dostawcy zamawiacie świeże owoce morza? [..]
Jerzyy2 2 2024-02-14 22:38:43
Etykiety produktów i potraw
Etykiety umieszczane na artykułach spożywczych muszą być zgodne z wytycznymi Rozporządzenia  (UE) 1169/2011. W rozporządzeniu określono parametry dotyczące czcionki  oraz  zdefiniowano informację jakie na etykiecie muszą się pojawić. Pamiętać należy o tym, że etykieta artykułu spożywczego nie może w [..]
HACPASZ Hanna Półtorak 1 2024-02-13 13:06:57
Dostawcy w gastronomii
Zastanawiam się nad dobrymi dostawcami owoców morza - kogo polecacie? [..]
TomekMM 3 2024-03-17 15:17:55
Kucharz Azjata
Witam otwieram restauracja orientalna pod Krakowem i poszukuje kucharza najlepiej witetnamczyka lub jakiegoś Azjatę który ogarnia kuchnie orientalna . Czy macie jakieś namiary żeby takiego człowieka chętnego do pracy odnaleźć :) zostawiam numer telefonu 722 272 279 [..]
Hanoi wiola 1 2024-01-24 13:57:05
Zmiana sposobu użytkowania obiektu budowlanego lub jego części
Dzień dobry. Mam problem z interpretacją przepisów, przeszukałem już chyba cały internet i różne fora. Wynająłem z gminy lokal użytkowy (budynek wspólnoty mieszkaniowej), w tym lokalu użytkowym prowadzono wcześniej takie działalności jak sklep spożywczy, sklep z farbami i sklep z nagrobkami. C [..]
CTW 3 2024-01-10 07:36:54
Szkolenie z programów Gastro Szef i Gastro POS
ZApraszam na szkolenie z programów Gastro Szef i Gastro POS. Programy pozwalają na prowadzenie stanów magazynowych lokalu gastronomicznego, dokonywanie rozchodów stanów, inwentaryzację oraz obliczanie Cost food potraw serwowanych w lokalu. Program Gastro POS pozwala na sprzedaż potraw i artykułów na [..]
Marcin Lipiński 1 2023-12-19 05:33:32
Karp
Skąd zamawiacie karpia do restauracji? Najlepiej już gotowe filety z karpia. [..]
Pietrzak9 2 2023-12-11 18:54:36
Ryby i owoce morza
Hej, jakich dostawców ryb i owoców morza moglibyście polecić? [..]
Tomczak 3 2023-12-10 00:34:03
Przechowywanie próbek dań w przedszkolach korzystających z usług firm cateringowych - zmiana w przepisach prawa
Zgodnie z  zapisami obowiązujących przepisów prawa (Ustawa o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia wersja z dnia 25. maja 2023 roku) Dyrektorzy lub właściciele jednostek oświatowych  korzystających z usług firm cateringowych są zobowiązani do przechowywania próbek serwowanych w jednostkach oświatowych [..]
HACPASZ Hanna Półtorak 1 2023-11-10 09:45:04
pomysł na nazwę cateringu
Witam. Szukam pomysłu na nazwę cateringu kuchni myśliwskiej, proszę o propozycję. Pozdrawiam Wioletta [..]
dzika kuchnia 1 2023-11-04 14:55:44
Projekty technologiczne - gastronomia
Projekty technologiczne z zaopiniowaniem Rzeczoznawcy, wizualizacje 3D zaplecza kuchennego, koncepcje wyposażenia, dokumentacja HACCP, GHP/GMP, konsultacje projektów u Rzeczoznawcy. Zapraszamy do współpracy - MinGastro Projekt [..]
MinGastro Projekt 2 2024-01-10 10:01:20
Przyczepa gastronomiczna, pieczenie mięsa
Witam, otwieram punkt z szarpaną wieprzowiną a przynajmniej taki mam pomysł ale mam problem z sanepidem odnośnie obróbki mięsa. Stąd moje pytanie jak mam piec mięso  zgodnie z ich wytycznymi? Zakład produkcyjny dostarczy mi mięso w kawałku ale musze je jeszcze przyprawić. Jak sobie z tym poradzić. M [..]
kxaxmxax 2 2023-10-26 15:57:25
Marketing w gastronomii
Każdy właściciel restauracji, hotelu, czy innej firmy z branży gastronomicznej na pewno zdaje sobie sprawę z tego, że aby stale pozyskiwać nowych Klientów, niezbędne jest bezustanne promowanie swojej marki. Z pewnością można stwierdzić, iż  marketing w gastronomii jest specyficzny. Warto wejść na b [..]
NATX 2 2023-12-10 00:34:46
Marketing w gastronomii
Każdy właściciel restauracji, hotelu, czy innej firmy z branży gastronomicznej na pewno zdaje sobie sprawę z tego, że aby stale pozyskiwać nowych Klientów, niezbędne jest bezustanne promowanie swojej marki. Z pewnością można stwierdzić, iż [color=#356482]marketing w gastronomii jest specyficzny. War [..]
NATX 2 2024-02-28 23:57:41
Odstąpie kuchnie cateringową. Otwock
Ogłoszenie odstąpienia lokalu gastronomicznego ze sprzętami i ew. działalnością. Z przykrością informujemy, że z przyczyn osobistych oraz biznesowych, postanowiliśmy odstąpić lokal gastronomiczny razem ze sprzętami i firmą. Jest to okazja dla przedsiębiorców, którzy marzą o rozpoczęciu działalności [..]
SlowFood 1 2023-09-25 00:20:19
Pakowarka próżniowa
Dzień dobry, Jestem tu nowy i z góry przepraszam, jeśli pytanie zadane zostało w nieodpowiednim dziale. Chciałem zapytać, czy może ktoś z Państwa mógłby polecić mi pakowarkę, którą mógłbym pakować próżniowo niewielkie (ok. 20 cm x 20 cm) saszetki foliowe z pożywieniem. Uprzedzając ewentualn [..]
TomekTomek 1 2023-09-15 12:14:13
Witryna chłodnicza
Witam, Szukam dobrej witryny chłodniczej, żeby postawić na tym. Co polecacie? https://i.postimg.cc/XJB9XK03/IMG-20230828-215918.jpg [..]
demoxik 2 2023-08-28 23:05:13
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.