![]() |
FORUM GASTRONOMICZNE NOWE TEMATY | NOWY TEMAT |
TEMAT | AUTOR | WYPOWIEDZI | OSTATNIA WYPOWIEDŹ |
Wynajem długoterminowy samochodu Witajcie. Na poczatku zastanawiałem się nad leasingiem auta, ale widzę, ze od jakiegoś czasu coraz więcej firm wprowadza usługi wynajmu długoterminowego. No i nie ukrywam, ze zacząłem zastanawiać się nad tą opcją. Czy ktoś moze korzystał? Czy warto? [..] |
starmilks | 2 | 2023-05-29 14:54:35 |
Food track, przyczepa gastro - co wybrać ....... Przyczepa gastronomiczna lub food track to świetny pomysł na biznes w czasie kryzysu. Decydując się na kupno lub wynajem pojazdu nie ryzykujesz, że: - miejsce na prowadzenie działalności nie jest odpowiednie - koszty wynajmu, mediów zjedzą dochód z prowadzonej działalności. Posiadając przyczep [..] |
HACPASZ Hanna Półtorak | 1 | 2023-05-04 09:52:49 |
Zaplace za informacje od osoby ktora prowadzi kebab Witam ! Planuje otworzyc kebab ale chcialbym zeby kots poswiecil ci jakies 2 h czasu na wyjasnienie pewnych rzeczy ktorych nie moge znalezc na forum. Zaplace wczesniej przed rozmowa na scype lub telefoniczna w dogodnej formie. Zalezy zeby to byla osoba ktora ma doswiadcznie w prowadznieu tego typu [..] |
Nurek1 | 1 | 2023-04-28 00:38:39 |
wyspa gastronomiczna Moja gastronomia od czego zacząć: wyspa gastronomiczna W przypadku organizacji sprzedaży z wyspy gastronomicznej należy zapewnić dla niej stałe podłączenie wody oraz energii elektrycznej. Jeżeli na wyspie przygotowywane są dania gorące (naleśniki, kebaby) należy rozejrzeć się za lokalizacją w [..] |
HACPASZ Hanna Półtorak | 1 | 2023-03-31 15:29:15 |
Wynajem kuchni na godziny pod usługi cateringowar Dzień dobry. Pilnie potrzebuje porady dotyczącej wynajmu lokalu na godziny. Chce rozpocząć działalność cateringową Przekaski na impreze tzw zimna płyta, a zlecenia tylko w weekendy. Nie opłaca mi się wiec wynająć lokal na pełny etat. Czy mogę wiec , w lokalu który prowadzi podobna działalnoś [..] |
AsiaP | 1 | 2023-03-29 11:42:37 |
Wynajem kuchni na godziny pod działalność cateringową Dzień dobry. Pilnie potrzebuje porady dotyczącej wynajmu lokalu na godziny. Chce rozpocząć działalność cateringową Przekaski na impreze tzw zimna płyta, a zlecenia tylko w weekendy. Nie opłaca mi się wiec wynająć lokal na pełny etat. Czy mogę wiec , w lokalu który prowadzi podobna działalnoś [..] |
AsiaP | 3 | 2023-03-31 15:25:03 |
Nowa przyczepa gastronomiczna Cześć wszystkim! Planuję rozpoczęcie własnego biznesu gastronomicznego, ale potrzebuję pomocy przy wyborze przyczepy gastronomicznej. Czy ktoś miał doświadczenie w zakupie lub użytkowaniu takiej przyczepy? Jakie modele polecacie? Na co zwracać uwagę przy wyborze? Czy warto zainwestować w przyczep [..] |
karolek856 | 3 | 2023-05-26 13:26:22 |
Porządny blender zanurzeniowy Dzień dobry! Od jakiegoś czasu poszukuję na prawdę porządnego blendera zanurzeniowego. Takiego, który wytrzyma codzienne, intensywne użytkowanie. Do tej pory korzystałem z RobotCoupe model CMP 350 - teoretycznie mocny sprzęt, renomowana firma itp. a niestety po ok pół roku użytkowania sypie się sil [..] |
KGabriel | 1 | 2023-03-17 10:34:10 |
Wędzarnia jako dodatek do lokalu gastronomicznego Witam. Zamierzam nad morzem otworzyć mały lokal, sezon zbliża się dużymi krokami. Tak sobie zamarzyłem, aby w lokalu mieć wędzarnię, tak by zawsze z rana mieć świerze rybki dla turystów prosto z wędzarni na sprzedaż i do konsumpcji. Co o tym sądzicie? Na wędzeniu znam się słabo, ale myślę, że tema [..] |
AdamGastro | 3 | 2023-05-08 09:09:42 |
Gastronomia w roku 2023 [size=2][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif]Nowy rok 2023 nowe marzenia. Wszystkim tym którzy w Nowym roku planują rozpocząć przygodę z gastronomią proponujemy pomów w zakresie przygotowania projektów technologicznych, opracowania dokumentacji =AZXmeBfJNyEDGVO [..] |
HACPASZ Hanna Półtorak | 6 | 2023-03-29 09:44:32 |
POSZUKUJE POMOCY PRZY STWORZENIU MENU ORAZ WYLICZENIU FOOD COST. Witam. Menu stworzone przez głownie moja zone nie spelnia juz rezulatatu. W dzisiejszych czasach jest dosc kiepsko na rynku gastro. Z zona nie moge dojsc do porozumienia i najprawdopodobniej zostaje sam na polu bitwy z zadluzona restauracja. Mam duzo pomysłow ale z gotowaniem mam malo wspolnego. Po [..] |
Record | 3 | 2023-04-20 15:36:24 |
maszyna do popcornu witam Nie prowadzę działalności gospodarczej i jestem raczej zielony w temacie dlatego bardzo proszę o pomoc. Planujemy zakupić maszynę do popcornu, która będzie używana na festynach strażackich, gdzie nasze dzieciaki ze straży będą mogły sobie zarobić na wycieczkę integracyjną. Rozglądałem się tro [..] |
strażak | 3 | 2023-02-10 14:07:02 |
Zmywarka gastronomiczna do domu Dzień dobry chciałbym w swoim domu zainstalować zmywarkę gastronomiczną z powodu jej wydajności. Szukam sprzętu pod blat, idealnie z możliwością zabudowy, jednak niemal każda zmywarka uniwersalna ma zbyt wielką głębokość. Czy możecie mi Państwo pomóc w moich poszukiwaniach? [..] |
Inwestor | 3 | 2023-05-08 09:05:02 |
Jaki grill do burgerów Witam, Planuję otworzyć FoodTruck pod sprzedaż burgerów, rozglądam się za płytą grillową i tutaj pytanie jaki wybrać: elektryczny czy gazowy ? Który będzie bardziej wydajny / oszczędny? (Biorąc tez na obecną chwilę cenę prądu). No i jakiej firmy ? Miałem na oku ten: https://www.expondo.pl/r [..] |
metju | 1 | 2022-11-27 15:22:34 |
Yato -10%, RestoQuality -20% - AMGgastro.pl Hej! Piszę dziś do Was by polecić Wam niezłą ofertę z okazji zbliżającego się Black Friday. Sklep internetowy www.amggastro.pl zaoferował oferty takie jak : - 10% na wszystkie produkty YATO https://amggastro.pl/brand/17-yato oraz - 20%! na wszystkie produkty RestoQuality Sprawdź już teraz [..] |
michalrz | 1 | 2022-11-23 10:56:09 |
Muzyka w lokalu typu klub muzyczny (z DJ), jak pozwolenia trzeba posiadać? Cześć wszystkim! Znajduję się właśnie w procesie otwierania swojej działalności gastronomicznej z parkietem i DJ i szukam informacji, które zgody są wymagane, żeby wszystko było zrobione tak jak należy. Czy wystarczy ZAIKS? Czy musi to być również StoART? Z góry dziękuję za pomoc [..] |
szymonk | 4 | 2023-05-08 09:06:20 |
Otwarcie lokalu gastronomicznego Jeżeli masz wątpliwości czy działasz poprawnie lub chciałbyś zasięgnąć opinii na temat wymagań sanitarnych zgłoś się do nas pomożemy w zakresie oceny pracy twoich pracowników ( tajemniczy klient), ocenimy lub opracujemy dla ciebie dokumentację Systemu HACCP, zorganizujemy szkolenie z przepisów HACC [..] |
HACPASZ Hanna Półtorak | 5 | 2023-05-08 11:43:15 |
Najem długoterminowy samochodu Chcę zasięgnąć trochę informacji o najmie długoterminowym samochodu. Stoję przed problemem tego czy zdecydować sie na leasing albo na wynajem długoterminowy. Nie wchodzi na razie w grę kupno samochodu za gotówkę. Dodam, ze interesuje mnie opcja najwygodniejsza, nie chcę martwić się o serwis itp. C [..] |
starmilks | 8 | 2023-05-08 09:07:14 |
Cz jest możliwość posiadania kuchni przy drzwiach wejsciowych od zaplecza? Witam, Jestem na etapie tworzenia projektu technologicznego. Osoba która się tym zajmuje , wykluczyła możliwość stworzenia kuchni , chodzi o pizzerie , albo kebaba , w pomieszczenie gdzie są drzwi zewnętrzne . Czy można to ominąć ? Np. wykluczyć te drzwi z użytkowania , zrobić je jako awaryjne ? [..] |
Mgazda | 2 | 2022-10-20 10:14:00 |
Maszyna do formowania krążków 3x6cm z masy z fasoli Witam, szukam maszyny, która usprawniłaby proces formowania produktu (krążki 3x6cm) z miękkiej masy (blendowana fasola). Myśle, że konsystencję masy można porównać do mielonego mięsa. Myślałem o jakiejś nadziewarce, która pozwoliłaby mi potem kroić produkt w krążki, ale nie wiem do czego bym n [..] |
gaszy | 2 | 2022-10-20 09:34:59 |
Usługi sprzątania w hotelach Firma Inwemer specjalizuje się w usługach utrzymania czystości w różnego rodzaju obiektach w tym hotelach. W skład usługi wchodzą: - codzienne dyskretne sprzątanie pokoi hotelowych oraz pozostałych pomieszczeń w hotelach; - prace związane z utrzymanie czystości i porządku wokół hoteli (w tym pielę [..] |
starmilks | 3 | 2023-02-10 14:14:47 |
Znakowanie dań wytworzonych w firmach cateringowych- uwaga na etykietę Znakowanie produktów spożywczych stosowną etykietą to dla producentów artykułów spożywczych nie pierwszyzna ale jak do tej pory firmy cateringowe były w tym zakresie traktowane łagodniej (podobnie jak gastronomia) Po czasach pandemii zmieniło się podejście kontroli urzędowej w tym zakresie. Zarówn [..] |
HACPASZ Hanna Półtorak | 2 | 2022-10-25 12:11:43 |
Otwarcie nowej restauracji - parę wątpliwości i zapytań Dzień dobry wszystkim. Chcę wejść w branżę gastro i otworzyć restaurację. Jestem na etapie podejścia do tworzenia projektu wnętrza. Stąd miałbym do Was parę pytań. 1. Co dla Was było największym wyzwaniem jeśli chodzi o stworzenie projektu wnętrza inwestycji/projektu? Jak rozwiązaliście ten [..] |
AdrianIN | 3 | 2023-05-10 07:57:58 |
Sanepid kontrola nowe wytyczne W roku 2019 uległy zmianie przepisy dotyczące urzędowej kontrole we wszystkich przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego w tym lokalach gastronomicznych. Zgodnie z nowo obowiązującymi przepisami kontrola sanepidu odbywa się bez wcześniejszego uprzedzenia a pracownicy Państwowej Inspekcji Sanitarne [..] |
HACPASZ Hanna Półtorak | 1 | 2022-09-19 07:35:07 |
HACCP Zarządzanie Jakością w lokalu gastronomicznym System HACCP przez wielu restauratorów postrzegany jest jako przymus prawny nieistotny w działaniu lokalu konieczny wyłącznie przy otwarciu lokalu. Szkoda bo System HACCP wymyślony został po to aby pomagać w prowadzeniu lokalu gastronomicznego a ni [..] |
HACPASZ Hanna Półtorak | 8 | 2022-10-27 09:16:12 |
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|