FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWE TEMATY NOWY TEMAT
TEMAT AUTOR WYPOWIEDZI OSTATNIA WYPOWIEDŹ
Piec do blanszowania orzechów
Witam wszystkich forumowiczów. Jestem tu nowy i prosze o wyrozumiałość,jeśli temat się powtarza lub był podobny, ale naprawde jest tyle tu tematów że nie zdążyłem wszystkich przejrzec. Mianowicie interesuje mnie piec-maszyna-urządzenie do blanszowania orzechów włoskich,laskowych itp. Pewien znajomy [..]
Winiar81 1 2019-08-17 21:00:57
Środki do czyszczenia tac
Witam,  Zakupiłam nowe sprzęty barowe,  w tym tace antypoślizgowe z Hendi. Mam z nimi jednak taki problem, że w zaleceniach jest zakaz mycia w zmywarce,  a nic innego tak dokładnie nie daje rady ich wyczyścić. Próbowałam tradycyjnego płynu do mycia naczyń, Cifu w sprayu, a nawet odtłuszacza Meglio [..]
MrsBarman 1 2019-08-16 17:44:47
Wyposażenie - otwieram lokal - tylko dowóz
Cześć, proszę o wsparcie doświadczonych w tym zakresie osób. Otwieram lokal - potrzebuję informacji jaki sprzęt kupić - takie wymagane minimum. Na początek planujemy wyłącznie catering - bez stołówki na miejscu (bo to chyba za dużo zachodu z sanepidem i wyposażeniem lokalu) Co musimy kupić? Jaki [..]
sagan 1 2019-08-12 12:01:23
Ciekawe noże szefa kuchni
Jeśli szukacie sprzętu do kuchni to polecam noże ze sklepu Scyzoryki.net Nóż szefa kuchni na wyciągnięcie ręki https://scyzoryki.net/c/161/noze-szefa-kuchni-noze-victorinox.html! [..]
basiap 1 2019-08-12 11:53:53
Szkolenie dla osób chcących stworzyć swoją własną wymarzoną kawiarnię!
Witajcie użytkownicy forum gastronomicznego! Firmy Falkowski-education oferuje indywidualny kurs kawiarniany, dzięki któremu kursanci dowiedzą się wszystkiego na temat stworzenia, budowania i prowadzenia własnej kawiarni. Na tym kursie dowiesz się m.in: - Jak otrzymać dofinansowanie lub najlep [..]
rafalmychowski1 1 2019-08-09 21:08:29
mały magazyn mrożonek - jakie wymagania
Witam,  Planuje otworzyć własny biznes, małą dystrybucję mrożonych ryb oraz owoców morza (wymagana temperatura przechowywania -18'C, towar pakowany w szczelnie zamknięte foliowe worki, oraz kartony zbiorze). Na większość towaru planuje wynająć miejsce na niezależnej chłodni składowej posiadającej [..]
jaroslaw 1 2019-08-09 14:29:25
Dobudówka
Witam mam pytanie odnośnie dobudówki . Chcę otworzyć kuchnie w której będę przygotowywał z produktów pół produkty do Food Trucka (obieranie warzyw - krojenie , mycie sałaty , klepanie mięsa ... tip. Posiadam w części mieszkalnej pomieszczenie ( niebieski kwadrat ) które mogę odseparować od reszty [..]
Damian1986 1 2019-08-06 20:21:34
Przechowywanie DODATKÓW do serwisu
Witam  FOOD TRUCK Ma może ktoś jakiś pomysł na przechowywanie podczas dnia dodatków do serwisu ? Chodzi mi przykładowo o  pomidorka , ogóreczka , cebulkę pokrojoną , ser . na coś takiego nie mam miejsca  https://sprzedajemy.pl/witryna-lada-salatkowa-120cm-8gn-1-6-nadstawka-witrynka-nowa- [..]
Damian1986 1 2019-08-04 20:59:53
Szafa chłodnicza Yato PROBLEM.
Witam.  Mam poważny problem  z szafa chłodnicza firmy Yato model YG-05200. Lodówka nie trzyma temperatury zadanej na sterowniku oraz bardzo głośno chodzi. Jeżeli ktokowiek ma taką lodówkę, badz jakis inny model, proszę o informację w celu porównania pracy urządzenia. Z góry dziękuję i pozdrawiam. [..]
"FABRYKA" pierogów M.M Nikolin 2 2019-08-05 09:55:48
Pozwolenia
Witam, bardzo prosiłbym o pomoc w kwestii prawnej. Kupiłem mieszkanie w kamienicy do którego należy 20 % udziałów w gruncie przypisanych do tej kamienicy. Prawnie wygląda to tak że mam prawo do 20% z każdego metra kwadratowego na tej działce ale żeby sobie nie przeszkadzać każdy z sąsiadów wyodrę [..]
hxc_kacper 1 2019-07-25 08:19:05
System / Ekrany do zamawiania obiadów z samochodu
Witam, aktualnie od 10 lat prowadzimy duży obiekt , w którym organizujemy różnego rodzaju imprezy okolicznościowe, wesela , urodziny itp , jednak po sezonie weselnym otwieramy bar z domowymi obiadami . Z względu na to , iż w okolicy jest już kilka takich punktów, chcę aby mój bar wyróżniał się czymś [..]
Lukasz0093 1 2019-07-18 14:10:19
SZYBKI I BARDZO POWAŻNY KREDYT KREDYTOWY ONLINE W 48 GODZINACH
Cher Monsieur et Madame Pour tous vos besoins financiers, le financement bancaire est conçu pour fournir des prêts privés à court et à long terme. Si vous avez un impact sur la banque, des difficultés financières, des projets de construction ou autres, ne vous inquiétez pas, B [..]
Carlos 1 2019-07-16 12:25:40
kontener gastronomiczny
Planuje otworzyć lokal gastronomiczny, znalazłem na allegro ofertę lokalu https://mobilnekontenery.pl/kontener/kontener-gastronomiczny-2/ przerobionego z kontenera morskiego, fajnie to wygląda, ale nie wiem czy cena nie za wysoka i czy za chwilę nie pokryje się rdzą. Ktoś ma może doświadczenie czy j [..]
Krzysiek1508 5 2019-07-22 16:29:16
Uprawa warzyw w pomieszczeniach dla gastronomi
Witam. Chciałbym uprawiać mikro warzywa/zioła dla gastronomi w oddzielnym lokalu niż prowadzę restaurację. I tu mam pytanie jakie musi być przeznaczenie takiego lokalu pod tego typu małe uprawy w pomieszczeniach. Lokal handlowo usługowy się raczej nie sprawdzi... Czyli co lokal przeznaczony pod prod [..]
Nowy22 1 2019-07-09 22:19:35
Pytanie o płytę indukcyjną
Witam Wszystkich. Mam pytanie dotyczące płyty indukcyjnej - czy jako fachowcy w tym kierunku używacie czegoś takiego czy dominują palniki gazowe? Czy Waszym zdaniem przyjęłaby się płyta indukcyjna z wbudowaną opcją wagi elektronicznej i możliwością zapisania na wyświetlaczu wagi każdego produktu dod [..]
Przemek88 3 2019-07-09 13:19:16
kelner/kelnerka - praca w Niemczech!
Aktualnie dla naszego niemieckiego Klienta - właściciela hotelu położonego niedaleko polskiej granicy - poszukujemy Kandydata do pracy na stanowisku:   KELNERKA Miejsce pracy: Niemcy (Poseritz) Praca sezonowa: od zaraz do końca września   Do twoich najważniejszych obowiązków będzie należeć: [..]
JOBSPLUS 1 2019-07-05 12:37:28
120 krzeseł do sprzedania na imprezy okolicznościowe
Witam. Mam na sprzedaż 120 krzeseł używanych podczas imprez. Krzesła są bardzo dobrym stanie, osoby zainteresowane proszę o kontakt. [..]
Faflunek 1 2019-06-26 16:41:48
miesjce postojowe pytanie
Witam  Planuje otworzyć foodtacka narazie tylko z kawa i lodami. Przyczepa miala by stac na terenie prywatnym pod firmą zajmująca sie produkcja chemii budowlanej i tam wlasnie bym mial dostep do toalety. Tutaj pojawia sie kolejne pytanie czy mozna pod taka firma postawic ? [..]
paweel234 1 2019-06-18 10:19:31
Przyczepa/budka gastronomiczna
Witam, piszę z zapytaniem jak wygląda sprawa z odbiorem sanepidu ? Czy jak ktoś miał lokal np. w moim przypadku jest to zakręcony ziemniak i odkupuje od niego wszystko, a ta osoba miała odbiór sanepidu to czy wystarczy tylko zmienic własciciela ? Jak to wygląda czasowo i co w przypadku gdy nie ma t [..]
dyniondg 2 2019-06-25 19:20:28
Silnik z wentylatorem do pieca konwekcyjno parowego
Witam Gdzie mogę kupić same silniki z wirnikiem (gotowy komplet) do piecy konwekcyjno parowych? producent/sklep? najlepiej NIERDZEWNE! rodzaj/marka pieca nie ma dla mnie znaczenia średnica/wysokość wirnika ~ 200mm/70mm (+/-) Z góry dziękuję za wszelkie informacje Piotrek [..]
Piotrek1964 1 2019-06-14 14:44:06
Obsługa i uruchomienie maszyny do swiderkow
Witam wszystkich, Jestem posiadaczem maszyny do swiderkow model Icedream efe 4000. Nie posiadam do niej instrukcji obsługi a Niestety nie potrafię jej prawidłowo uruchomić oraz ustawić. Proszę o pomoc osoby, które ja posiadają, w jaki sposób należy ja uruchomić i zaprogramować. [..]
Kinga123 1 2019-06-13 20:08:48
Optyamlne koszty w gastronomii
Dzień dobry, niedawno otworzyłam mały gastronomiczny punkt mobilny. Na razie wszystko idzie dobrze i utrzymuje zyski z działalności. Jednak mocno zastanawia mnie stosunek kosztów do przychodu. U mnie koszty stanowią około 60% przychodu. Czy jest to wysoki poziom? Jaki jest optymalny poziom kosztów [..]
agata.karolina 3 2019-06-13 13:38:56
Piece konwekcyjno parowe od Resto Quality
Cześć, Potrzebuję pomocy od osób, które miały do czynienia z producentem Resto Quality. Czy macie w swoich lokalach ich sprzęty? Jeśli tak, to jak się sprawują, warto na nich postawić? [..]
TomEr44 7 2019-06-25 12:23:59
Agregat prądotwórczy
Witam https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png[font=Helvetica, Arial, sans-serif]:)[/size] Poszukuję agregatu prądotwórczego do przyczepy /budki gastronomicznej. Na początku wykluczałem taki pomysł ze względu na hałas ,ale poczytałem trochę że są "akcesoria" np.specjalne [..]
dyniondg 2 2019-07-27 20:53:55
Postój na parkingu oraz opłata targowa
Witam, interesuje mnie dwie kwestie, na które nie mogę otrzymać jednoznacznej odpowiedzi 1) sprawa legalności działalności food trucka na tradycyjnym parkingu. Czy mając pozwolenie właściciela parkingu jestem zobowiązany do przestrzegania jakiś dodatkowych przepisów prawa? oraz spełniania wymogó [..]
Szlakowskaz 2 2019-06-07 06:46:49
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.