FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWE TEMATY NOWY TEMAT
TEMAT AUTOR WYPOWIEDZI OSTATNIA WYPOWIEDŹ
120 krzeseł do sprzedania na imprezy okolicznościowe
Witam. Mam na sprzedaż 120 krzeseł używanych podczas imprez. Krzesła są bardzo dobrym stanie, osoby zainteresowane proszę o kontakt. [..]
Faflunek 1 2019-06-26 16:41:48
miesjce postojowe pytanie
Witam  Planuje otworzyć foodtacka narazie tylko z kawa i lodami. Przyczepa miala by stac na terenie prywatnym pod firmą zajmująca sie produkcja chemii budowlanej i tam wlasnie bym mial dostep do toalety. Tutaj pojawia sie kolejne pytanie czy mozna pod taka firma postawic ? [..]
paweel234 1 2019-06-18 10:19:31
Przyczepa/budka gastronomiczna
Witam, piszę z zapytaniem jak wygląda sprawa z odbiorem sanepidu ? Czy jak ktoś miał lokal np. w moim przypadku jest to zakręcony ziemniak i odkupuje od niego wszystko, a ta osoba miała odbiór sanepidu to czy wystarczy tylko zmienic własciciela ? Jak to wygląda czasowo i co w przypadku gdy nie ma t [..]
dyniondg 2 2019-06-25 19:20:28
Silnik z wentylatorem do pieca konwekcyjno parowego
Witam Gdzie mogę kupić same silniki z wirnikiem (gotowy komplet) do piecy konwekcyjno parowych? producent/sklep? najlepiej NIERDZEWNE! rodzaj/marka pieca nie ma dla mnie znaczenia średnica/wysokość wirnika ~ 200mm/70mm (+/-) Z góry dziękuję za wszelkie informacje Piotrek [..]
Piotrek1964 1 2019-06-14 14:44:06
Obsługa i uruchomienie maszyny do swiderkow
Witam wszystkich, Jestem posiadaczem maszyny do swiderkow model Icedream efe 4000. Nie posiadam do niej instrukcji obsługi a Niestety nie potrafię jej prawidłowo uruchomić oraz ustawić. Proszę o pomoc osoby, które ja posiadają, w jaki sposób należy ja uruchomić i zaprogramować. [..]
Kinga123 1 2019-06-13 20:08:48
Optyamlne koszty w gastronomii
Dzień dobry, niedawno otworzyłam mały gastronomiczny punkt mobilny. Na razie wszystko idzie dobrze i utrzymuje zyski z działalności. Jednak mocno zastanawia mnie stosunek kosztów do przychodu. U mnie koszty stanowią około 60% przychodu. Czy jest to wysoki poziom? Jaki jest optymalny poziom kosztów [..]
agata.karolina 3 2019-06-13 13:38:56
Piece konwekcyjno parowe od Resto Quality
Cześć, Potrzebuję pomocy od osób, które miały do czynienia z producentem Resto Quality. Czy macie w swoich lokalach ich sprzęty? Jeśli tak, to jak się sprawują, warto na nich postawić? [..]
TomEr44 7 2019-06-25 12:23:59
Agregat prądotwórczy
Witam https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png[font=Helvetica, Arial, sans-serif]:)[/size] Poszukuję agregatu prądotwórczego do przyczepy /budki gastronomicznej. Na początku wykluczałem taki pomysł ze względu na hałas ,ale poczytałem trochę że są "akcesoria" np.specjalne [..]
dyniondg 1 2019-06-05 21:02:13
Postój na parkingu oraz opłata targowa
Witam, interesuje mnie dwie kwestie, na które nie mogę otrzymać jednoznacznej odpowiedzi 1) sprawa legalności działalności food trucka na tradycyjnym parkingu. Czy mając pozwolenie właściciela parkingu jestem zobowiązany do przestrzegania jakiś dodatkowych przepisów prawa? oraz spełniania wymogó [..]
Szlakowskaz 2 2019-06-07 06:46:49
Ekspresy do kawy - Resto Quality
Witam, Potrzebujemy kupić do naszego lokalu nowy ekspres do kawy i chciałbym zapytać Was, czy macie może dla nas jakieś ciekawe propozycje jeżeli chodzi o porządne modele? Z wielu opinii wynika, że  te od Resto Quality są ciekawą opcją.  Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi, pozdrawiam! [..]
Rebsen 2 2019-05-24 15:25:31
Maszyna do smażenia lodów
Lodziarnię prowadzę od 4 lat mieści się w dość dużym miasteczku na samym rynku także klientów nie brakuje. Jakiś czas temu byłam w odwiedzinach u siostry i jedliśmy u niej na mieście przepyszne lody smażone. Bardzo mi to posmakowało i chciałabym wprowadzić to u siebie w lokalu. Może wiecie co potrze [..]
vernaczosiaaa 1 2019-05-10 11:04:00
Odpady w Pubie, a drogi technologiczne.
Cześć! Jestem tutaj nowy i potrzebuje pomocy. Jestem na etapie tworzenia projektu technologicznego i mam mały problem.  długie zaplecze podzieliłem na dwie części (brudna i czysta) przegrodzone przelotowym regałem na naczynia. Niestety mam problem z odpadkami, które są zbierane w strefie czystej do [..]
ROMANOS 2 2019-05-27 09:33:15
Okienko szybkiej gastronomii w oknie kuchni restauracyjnej.
Prowadzimy restaurację z małą kuchnią. Ma ona jedno okno z kratą. Na okres wakacyjny, chcemy dodatkowo oprócz restauracji, zrobić w tym okienku wydawanie waty cukrowej, lodów i frytek dla przechodniów nie zainteresowanych wnętrzem shisha pubu, restauracji i baru. W tym celu musimy wyciąć część krat [..]
ollimport_pl 4 2019-05-06 11:08:07
Ciąg zmywalniczy - blat(kosz) - zlewozmywak z młynkiem i prysznicem, blat, zmywarka kapturowa, blat roboczy
Poszukuje porad, ofert. Na ciąg zmywalniczy, powinien się zmieścić. Nasza obecna, dobra zmywarka pada. Ale i tak musieliśmy wsadzac i wyjmowac kosze, trochę od tego boli kręgosłup. Poszukuje : Zestawu : kosz (resztkujemy), zlew z prysznicem (płuczemy), młynek (mielimy resztki), blat roboczy na [..]
Krakus 2 2019-05-02 07:06:02
przyczepa z Lodami
Witam, chcę w tym sezonie wystartować z przyczepą gastronomiczną a mianowicie Lodami. Zakupiłem przyczepę do remontu, część już wymalowane posprzątane i ogarnięte. Kupiłem ją wyposażoną lecz dowiedziałem się ze potrzebne są m.in 3 komory zlewozmywakowe ( mam 2 z 1 baterią) czy 3 komora także musi mi [..]
KapiteK 3 2019-05-03 10:46:17
Jakie piece do pizzy wybrać?
Cześć, Potrzebuję Waszej pomocy w zakresie wyboru odpowiednich pieców do pizzy. Do oferty planujemy dołączyć kilka wersji pizzy i chcielibyśmy postawić na dobrej jakości piec, który posłuży nam dłuższy czas. Czy macie jakieś wskazówki, z góry dziękuję za podpowiedzi! [..]
AleksanderM 8 2019-06-14 10:12:29
Praca - kucharz w Niemczech!
Rodzinny biznes, kameralna i niepowtarzalna atmosfera bawarskiej miejscowości. Jednym z naszych Klientów jest właściciel rodzinnego, czterogwiazdkowego hotelu w Niemczech. Aktualnie poszukujemy kucharza do hotelowej restauracji, która słynie z wykwintnych potraw. To świetna okazja na zdobycie ce [..]
JOBSPLUS 3 2019-04-18 07:11:32
Zacznij produkcję lodów - zwiększ swoje dochody!
Witam serdecznie, Jestem przedstawicielem firmy M.G.S. FRIGOMAT na południu Polski.  Nasza firma od 50 lat zajmuję się technologią produkcji lodów. Chciałbym pokazać Ci, że możesz produkować naturalne świeże lody rzemieślnicze w niecałe 3 tygodnie w swoim lokalu posiadając niespełna 2 m2 wolnego [..]
Adrian FRIGOMAT 3 2019-06-25 19:28:02
Koszt otwarcia pizzeri?
Witam . Planuje otworzyć pizzerie tak 70-80m2 i moje pytanie brzmi jaki będzie przybliżony kosZt otwarcia lokalu wraz z przystosowaniem. Nie chodzi mi tu o lokal typu Premium wysokiego standardu a taki raczej średniej klasy Ala dagrasso. Czy jestem w stanie zrobić taka osiedlową pizzerie w granicac [..]
Rafiko 5 2019-06-10 17:13:21
Pierogi w malej budce na wynos
Witam. Od jakiegoś czasu sprzedaje pierogi i krokiety. Robie to dodatkowo w domu. Chciałabym niewielkim kosztem otworzyć małą budke z moimi wyrobami zeby sprawdzić na początek czy biznes wogole mi pójdzie. Czy mogę otworzyć taki interes w budce po frytkach belgijskich? Na miejscu bym tylko sprzedawa [..]
Joasia 3 2019-05-02 07:22:27
Dieta Pudełkowa
Podysłam dla zainteresowanych dietami pudełkowymi oferte Firmy AfterFit  ja korzystam i jestem zadowolony korzysta ktoś jeszcze z cateringu dietetycznego? Jakie jest wasze zdanie? https://afterfit-catering.pl/poznan/ [..]
Mateusz91 3 2019-04-30 11:38:20
Lokal na gastronomię
Witam Serdecznie. Mam pytanie do koleżanek i kolegów z branży. Mianowicie mam zamiar otworzyć lokal gastronomiczny z małą gastronomią i pytanie brzmi- jak to wygląda jeżeli lokal nie był wcześniej lokalem gastronomicznym?, czy zmiana sposobu użytkowania na gastronomiczny jest konieczna czy można t [..]
Lukinio 5 2019-04-30 11:35:01
Produkcja - Sprzedaż (PORADY) W garmażerce
Witam, Mam pytanie związane z produkcją i sprzedażą pierogów, czy jeżeli sanepid odbierze mi produkcje małej gastronomi w domu, to czy bede musiał pakować pierogi do plastikowych pojemników z etyketą które zostaną zgrzane? Jeżeli tak to czy bede mógł poźniej w lokalu w którym mam sprzedaż je rozp [..]
Mat-kol 3 2019-05-02 07:29:24
Syfon do bitej śmietany
Szukam syfonu do bitej śmietany na imprezy, musi długo trzymać chłód i ubijać sztywną śmietanę.  Jaką wielkość wziąć 0,5l czy 1l? Ma to wpływ na sztywność ubicia piany? Pomożecie? Co polecacie? [..]
Gosia19860 3 2019-04-12 13:38:35
Foodtruck w pobliżu lokal z ogródkami letnimi
Witam, jak w temacie... czytałam w kilku artykułach o mobilnej gastronomi o tym że nie można lub płaci się kary za stawianie foodtrucka w pobliżu lokali gastronomicznych z ogródkami letnimi. Szukam i szukam i nigdzie nie mogę znaleźć podstawy prawnej, rozporządzenia czy czegokolwiek na ten temat mów [..]
AnnaBanan2 1 2019-03-21 10:47:05
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.