FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWE TEMATY NOWY TEMAT
TEMAT AUTOR WYPOWIEDZI OSTATNIA WYPOWIEDŹ
Gastronomia w roku 2023
[size=2][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif]Nowy rok 2023  nowe marzenia. Wszystkim tym którzy w Nowym roku planują rozpocząć przygodę z gastronomią proponujemy pomów w zakresie przygotowania projektów technologicznych, opracowania dokumentacji =AZXmeBfJNyEDGVO [..]
HACPASZ Hanna Półtorak 4 2023-01-31 11:32:13
POSZUKUJE POMOCY PRZY STWORZENIU MENU ORAZ WYLICZENIU FOOD COST.
Witam. Menu stworzone przez głownie moja zone nie spelnia juz rezulatatu. W dzisiejszych czasach jest dosc kiepsko na rynku gastro. Z zona nie moge dojsc do porozumienia i najprawdopodobniej zostaje sam na polu bitwy z zadluzona restauracja. Mam duzo pomysłow ale z gotowaniem mam malo wspolnego. Po [..]
Record 1 2022-12-08 22:47:10
maszyna do popcornu
witam Nie prowadzę działalności gospodarczej i jestem raczej zielony w temacie dlatego bardzo proszę o pomoc. Planujemy zakupić maszynę do popcornu, która będzie używana na festynach strażackich, gdzie nasze dzieciaki ze straży będą mogły sobie zarobić na wycieczkę integracyjną. Rozglądałem się tro [..]
strażak 2 2023-01-02 13:40:36
Zmywarka gastronomiczna do domu
Dzień dobry chciałbym w swoim domu zainstalować zmywarkę gastronomiczną z powodu jej wydajności. Szukam sprzętu pod blat, idealnie z możliwością zabudowy, jednak niemal każda zmywarka uniwersalna ma zbyt wielką głębokość. Czy możecie mi Państwo pomóc w moich poszukiwaniach? [..]
Inwestor 2 2022-12-05 15:34:49
Jaki grill do burgerów
Witam, Planuję otworzyć FoodTruck pod sprzedaż burgerów, rozglądam się za płytą grillową i tutaj pytanie jaki wybrać: elektryczny czy gazowy ? Który będzie bardziej wydajny / oszczędny? (Biorąc tez na obecną chwilę cenę prądu). No i jakiej firmy ? Miałem na oku ten: https://www.expondo.pl/r [..]
metju 1 2022-11-27 15:22:34
Yato -10%, RestoQuality -20% - AMGgastro.pl
Hej! Piszę dziś do Was by polecić Wam niezłą ofertę z okazji zbliżającego się Black Friday. Sklep internetowy www.amggastro.pl zaoferował oferty takie jak : - 10% na wszystkie produkty YATO https://amggastro.pl/brand/17-yato oraz - 20%! na wszystkie produkty RestoQuality Sprawdź już teraz [..]
michalrz 1 2022-11-23 10:56:09
Muzyka w lokalu typu klub muzyczny (z DJ), jak pozwolenia trzeba posiadać?
Cześć wszystkim! Znajduję się właśnie w procesie otwierania swojej działalności gastronomicznej z parkietem i DJ i szukam informacji, które zgody są wymagane, żeby wszystko było zrobione tak jak należy. Czy wystarczy ZAIKS? Czy musi to być również StoART? Z góry dziękuję za pomoc [..]
szymonk 3 2022-11-25 13:34:03
Otwarcie lokalu gastronomicznego
Jeżeli masz wątpliwości czy działasz poprawnie lub chciałbyś zasięgnąć opinii na temat wymagań sanitarnych zgłoś się do nas pomożemy w zakresie oceny pracy twoich pracowników ( tajemniczy klient), ocenimy lub opracujemy dla ciebie dokumentację Systemu HACCP, zorganizujemy szkolenie z przepisów  HACC [..]
HACPASZ Hanna Półtorak 3 2022-11-17 10:30:40
Najem długoterminowy samochodu
Chcę zasięgnąć trochę informacji o najmie długoterminowym samochodu. Stoję przed problemem tego czy zdecydować sie na leasing albo na wynajem długoterminowy. Nie wchodzi na razie w grę kupno samochodu za gotówkę. Dodam, ze interesuje mnie opcja najwygodniejsza, nie chcę martwić się o serwis itp.  C [..]
starmilks 7 2022-11-08 15:41:19
Cz jest możliwość posiadania kuchni przy drzwiach wejsciowych od zaplecza?
Witam, Jestem na etapie tworzenia projektu technologicznego. Osoba która się tym zajmuje , wykluczyła możliwość stworzenia kuchni , chodzi o pizzerie , albo kebaba , w pomieszczenie gdzie są drzwi zewnętrzne . Czy można to ominąć ? Np. wykluczyć te drzwi z użytkowania , zrobić je jako awaryjne ? [..]
Mgazda 2 2022-10-20 10:14:00
Maszyna do formowania krążków 3x6cm z masy z fasoli
Witam, szukam maszyny, która usprawniłaby proces formowania produktu (krążki 3x6cm) z miękkiej masy (blendowana fasola). Myśle, że konsystencję masy można porównać do mielonego mięsa. Myślałem o jakiejś nadziewarce, która pozwoliłaby mi potem kroić produkt w krążki, ale nie wiem do czego bym n [..]
gaszy 2 2022-10-20 09:34:59
Usługi sprzątania w hotelach
Firma Inwemer specjalizuje się w usługach utrzymania czystości w różnego rodzaju obiektach w tym hotelach. W skład usługi wchodzą: - codzienne dyskretne sprzątanie pokoi hotelowych oraz pozostałych pomieszczeń w hotelach; - prace związane z utrzymanie czystości i porządku wokół hoteli (w tym pielę [..]
starmilks 2 2022-10-12 07:08:51
Znakowanie dań wytworzonych w firmach cateringowych- uwaga na etykietę
Znakowanie  produktów spożywczych stosowną etykietą to dla producentów artykułów spożywczych nie pierwszyzna ale jak do tej pory firmy cateringowe były w tym zakresie traktowane  łagodniej (podobnie jak gastronomia) Po czasach pandemii zmieniło się podejście kontroli urzędowej w tym zakresie. Zarówn [..]
HACPASZ Hanna Półtorak 2 2022-10-25 12:11:43
Otwarcie nowej restauracji - parę wątpliwości i zapytań
Dzień dobry wszystkim. Chcę wejść w branżę gastro i otworzyć restaurację. Jestem na etapie podejścia do tworzenia projektu wnętrza. Stąd miałbym do Was parę pytań. 1. Co dla Was było największym wyzwaniem jeśli chodzi o stworzenie projektu wnętrza inwestycji/projektu? Jak rozwiązaliście ten [..]
AdrianIN 2 2022-09-26 09:45:22
Sanepid kontrola nowe wytyczne
W roku 2019  uległy zmianie przepisy dotyczące urzędowej kontrole we wszystkich przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego  w tym lokalach gastronomicznych. Zgodnie  z nowo obowiązującymi przepisami kontrola sanepidu odbywa się bez wcześniejszego uprzedzenia a pracownicy Państwowej Inspekcji Sanitarne [..]
HACPASZ Hanna Półtorak 1 2022-09-19 07:35:07
HACCP
Zarządzanie Jakością  w lokalu gastronomicznym  System HACCP przez wielu restauratorów postrzegany jest jako przymus prawny  nieistotny w działaniu lokalu konieczny wyłącznie przy otwarciu lokalu. Szkoda bo  System HACCP wymyślony został po to aby pomagać w prowadzeniu  lokalu gastronomicznego a ni [..]
HACPASZ Hanna Półtorak 8 2022-10-27 09:16:12
Obsługa programu GASTRONOMICZNEGO GIP
Poszukuję osoby, która zna się na prowadzeniu i obsłudze programu gastronomicznego GIP. Interesuje mnie nawiązanie współpracy w celu zweryfikowania danych i sprawdzenia czy program prawidłowo jest obsługiwany przez pracownika - receptury, kafelki sprzedaży, przyjęcia na sprzedaż. Możliwe jest także [..]
KATARZYNA 2911 1 2022-09-07 10:00:35
Kawa w sklepie
Zamierzam otworzyć lokal - mały sklep z meblami i duperelami, w którym byłaby możliwość zakupienia i wypicia kawy (w szkle, porcelanie) Czy muszę założyć toaletę dla klientów? czy może to być toaleta ogólna (dla klienta i 1 osoby personelu? Czy wystarczy że pod ladą/barem będzie umieszczona wypa [..]
agnieszka anna 3 2022-10-03 14:25:09
Czy powinienem kupić kostkarkę do lodu
Otwieram po raz pierwszy lokal mobilny z napojami. Do każdego kubka dodaje się lodu. Zastanawiam się więc czy opłaca mi się kupić kostkarkę do lodu. Czy może prościej kupować lód w sklepie.  Kostkarka wydaje się dość oczywistym rozwiązaniem w sytuacji, gdy lodu będzie szło dużo. Nie mam jednak poję [..]
JacekPlacek 3 2022-11-23 09:50:15
Piec konwekcyjno - parowy
Dzień dobry Zastanawiam się nad zakupem pieca rational. Proszę o wsparcie w wyborze pomiędzy iCombo PRO 6 - 1/1 a iCombo Classic 6 - 1/1. Piece elektryczne. Głównie imprezy okolicznościowe 20 do 60 osób.Pozdrawiam [..]
alfzmelmack 3 2022-11-23 09:11:05
Śmieci s KEBAB
Dzień dobry proszę mi powiedzieć gdzie mogę znaleźć firmę w mieście Łódź która może odebrać śmieci z kebabów, bardzo dziękuję [..]
selfieclubkebab@gmail.com 3 2022-09-05 17:23:52
Dostawy żywności do Restauracji
Drodzy Restauratorzy, zamierzamy się z pomysłem, zbudowania platformy do zamówień towaru online bezpośrednio od producentów tzn. małych masarni, rolników etc. Produkty będą najwyższej jakości - bezpośrednio sprawdzane przez pracowników naszej firmy. Platforma polegać będzie m.in. na: Restauracja [..]
AGROFOODS 1 2022-06-22 21:37:06
Lokal Restauracja Sushi
Witam wszystkich. Jestem młodym chłopakiem z prawie 10 letnim stażem pracy w gastronomi. Ostatnie 3 lata pracowałem w sushi barze. Ostatnie dwa lata byłem szefem kuchni tam i ogarniam zatowarowanie lokalu, zarządzanie ludźmi, system HACCP, znam przedstawicieli handlowych z Kuchni świata i Farutexu i [..]
Daniel Jankowski 2 2022-07-07 13:22:13
Sanepid domaga się pomieszczenia na obróbkę mięsa i ryb
Dzień dobry, Poszukuję pomocy w sprawie wymogów sanepidu. Domagają się odrębnego pomieszczenia dla obróbki mięsa, a my nigdy tego nie mieliśmy przez 3 lata.  Restauracja jest otwarta od stycznia 2019r. Kupowaliśmy piersi z kurczaka, filet z kurczaka itp. Mamy stanowisko przy którym jest zlew g [..]
MATEUSZ S.D. 2 2022-07-07 13:15:48
Woda w przyczepie. Pompa ciśnieniowa?
Witam. Kilka dni temu zakupiłem przyczepę gastronomiczną. Powoli przygotowuję ją do uruchomienia. Oczywiście przyczepa będzie miała dostęp do prądu ale niestety brak dostępu do bieżącej wody.  Na pokładzie mam 3 zlewy i 2 baterię jak podejrzewam z podgrzewaczami. Poprzedni właściciel powiedział tylk [..]
kondi885 2 2022-07-11 06:51:42
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.