FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWE TEMATY NOWY TEMAT
TEMAT AUTOR WYPOWIEDZI OSTATNIA WYPOWIEDŹ
KUCHNIA GAZOWA Z PIEKARNIKIEM
Dobry wieczór! Otwieram mała gastronomię i byłabym baaardzo wdzięczna za pomoc w wyborze kuchni gastronomicznej. Czy ktoś może polecić firmę od której warto kupić kuchnią gazową z piekarnikiem elektrycznym albo podać nawet konkretny model z którego jest zadowolony? Na razie rozważam kuchnie: h [..]
jolanda 1 2017-12-05 20:18:00
Produkcja garmażeryjna w piwnicy
Witam mam pytanie odnośnie odtworzenia lokalu gastronomicznego w piwnicy, piwnica ma ok 70m2 z czego 20m2 zajmują piece, węglowy i gazowy pomieszania z piecami są odgrodzone ścianka działową. Czas na pytanie, czy mozna w jednym pomieszczeniu pogodzić produkcję garmażeryjna i kotłownie? I czy wentyl [..]
Mat-kol 2 2017-12-03 13:11:32
Schładzanie zup i sosów
Witam. Prowadzę gastronomię od 7 lat ale ostatnio mam problem z sanepidem. Chodzi o schładzanie zup i sosów. Babka na kontroli powiedziała, że muszę schładzać zupy i sosy w łaźni wodnej. Ja gotuję zupy dwa garnki po 35 litrów i są one wydawane do bemara i sprzedawane tego samego dnia. Schłodzenie ta [..]
pional 1 2017-11-29 08:40:30
Pytanie do doświadczonych
Cześć, na czym smażycie placki ziemniaczane, pancake'i, racuchy? Oczywiście chodzi mi o duże ilości, więc patelnia raczej odpada. Chodzi mi o sprzęt na prąd. Dzięki [..]
ra.mo 1 2017-11-15 10:34:03
Wielość lokalu przeznaczonego na catering
Witam serdecznie, mam zamiar otworzyć na początek niezbyt wielką działalność cateringową. Problemem jest niewielkie pomieszczenie. Jest to garaż o powierzchni ponad 31mkw. Jest możliwość powiększenia go o kilka metrów. Czy jest możliwość otwarcia takiej działalności w tym miejscu? Miał ktoś doświadc [..]
Patbuc 1 2017-11-12 14:36:58
Skrzynki plastikowe do przechowywania oraz transportu produktów.
Dzień dobry, zajmuję się sprzedażą skrzynek plastikowych to przechowywania produktów spożywczych. W przypadku zainteresowania proszę o kontakt telefoniczny pod numerem 667 888 600. Zachęcam również do odwiedzenia sklepu online celem zapoznania się z całym asortymentem. Przy większych zamówieniach pr [..]
dd-24 1 2017-11-10 14:18:13
Nazwa
Dzien Dobry, Jestem na etapie otwarcia lokalu ze zdrowa zywnoscia. Dodam, ze lokal bedzie znajdowac sie poza granicami polski. Jest juz wszystko prawie gotowe poza nazwa. Szukam inspiracji dlatego pozwolilam sobie zapytac tutaj na forum. Czy ktos jest bardziej kreatywny niz ja i ma pomysl na angiels [..]
Oli 1 2017-11-08 22:59:14
Lada chłodnicza
Witam, poszukuję sprawdzonego producenta lad chłodniczych. Słyszałam o firmie Bolarus. Czy jest ktoś w stanie udzielić mi na temat produktów tej firmy więcej informacji? [..]
KatMar 4 2017-11-25 11:56:30
Płyta grillowa
Hej, otwieram mały lokal gastronomiczny, w którym serwowane będą m.in. burgery. Stoję przed wyborem płyty grillowej, stąd moje pytanie, co sądzicie o płycie Bartscher 370036 oraz Hendi 203163?  Jakie płyty grillowe polecacie i czym się kierować? [..]
Beti 1 2017-10-28 19:20:36
Nowe rozwiązanie branżowe
Witam wszystkich! Teraz zajmuję się starup'em, który będzie automatyzował proces współpracy pomiędzy dostawcami a punktami gastronomicznymi. Planujemy wdrożyć możliwość składania zamówienia online, wybierając najlepsze oferty na rynku. Tak samo będą dostępne opcje zorganizowania targów na jakiś p [..]
nikita 1 2017-10-19 22:58:04
Grill pod namiotem
Witam serdzecznie. Jestem właścicielem lokalu gastronomicznego. Potrzebuje porady na temat rozwinięcia tej działalności. Do sedna , prowadzimy od około pół roku lokal specjalizujący się w kurczaku z rożna ,daniach grilowanych itp.  Lokal jest odebrany przez sanepid a działalność gospodarcza prowadzo [..]
texasgrill 3 2017-11-02 09:19:24
VaganzePromotion firma specjalizująca się w podnoszeniu upadłych restauracji i obiektów hotelowych
Witam wszystkich bardzo serdecznie. O Ile kuchenne rewolucję cały czas są w "sztosie" mam dla Państwa inną propozycję. Prowadzę agencję marketingową która specjalizuje się w ratowaniu Restauracji, Hoteli oraz Pensjonatów. Przez lata zgromadziliśmy pokaźną grupę fachowców z wykształceniem gast [..]
KrystianK 1 2017-10-18 11:44:09
Herbaciarnia
Witam  Chcę otworzyć herbaciarnię z możliwością parzenia kawy. Czy mógłby mi ktoś doradzić jak to wygląda z pozycji sanepidu? jakie papiery trzeba złożyć żeby zaczęło to funkcjonować?. Dodam ze wcześniej w lokalu była sprzedaż odzieży używanej. [..]
Ja 3 2017-10-31 12:08:19
Obciążenie pracą
Ile osób -etatów jest potrzebne do wytworzenia, sprzedaży i wydania 100 porcji / menu 2 zupy i dwa rodzaje mięs/ kuchnia w pełni wyposażona, praca 8 godzin dziennie od poniedziałku do soboty. [..]
Stokrotka 1 2017-10-14 13:45:57
COFFEE BIKE
http://ddCzesc wam. Zdarza mi sie czasem cos usmazyc i sprzedac i bardzo mi sie to podoba :) Mysle a własciwie zaczynam budowe Coffee Bike i tu mam prosbe do osób posiadajace takie cacko. Szukam shematu, podpowiedzi czy tez  instalacji maszyny do do pazenia kawy przy pomocy gazu. Chodzi o podzespoły [..]
alobanova98 4 2017-10-31 11:41:40
Półprodukty do pizzeri - czy to pomoże ominąć niektóre wymogi Sanepidu itp.
Chodzi mi dokladnie o to czy jak bede zaopatrywal sie w "gotowe" ciasto np z piekarni itp. i np. poszatkowana pakowana wedline, ser paczkowany to czy tym sposobme moge obejsc kilka wymogow sanepisu co do np miejsca przygotowywania ciasta, drugiej lazienki itp ? [..]
htomek 1 2017-10-11 14:05:01
! UWAGA ! - PRZESTROGA - uważajcie na wypożyczalnię przyczep gastronomicznych 24metry.pl !!!
Witajcie,  Przestrzegam wszystkich przed jakimikolwiek interesami z katowicką firmą Klocki.co Sp. Z o.o., witryna internetowa: www.24metry.pl, zajmującą się wynajmowaniem przyczep gastronomicznych, a także ich franczyzą i sprzedażą. Współpraca z tą firmą to jakiś dramat. Najlepiej trzymajcie się od [..]
fastpanini 1 2017-10-10 18:39:36
Pizzeria ale wyposażona w piecyki elektryczne
Witajcie, mam w planach ruszenie z mala siecia lokali gastronomicznych. Opierac maja sie na pawilonach przeszklonych z max 3-4 stolikami. Wszystko widoczne zzewnatrz. Serwowane bedzie pizza, kawa, salatki, ewentulani pasta i swieże soki. Produkty takie jak warzywa, mieso na pizze, od regionalnyc [..]
htomek 1 2017-10-10 11:23:45
Poszukuję restauracji do pilotażowego wdrożenia elektronicznego kelnera (na smartphony)
Witamy, Poszukujemy restauracji, która chce nawiązać współpracę w dziedzinie elektronicznego wsparcia zamawiania potraw przez klientów. Oferowany system pozwala klientom siedzącym w lokalu za pośrednictwem swoich smartphonów m. in. na przejrzenie menu, zamówienie potraw, poproszenie o rachunek lub [..]
kelner1881 1 2017-10-04 14:31:05
Używany piec rational
Witam, rozważam zakup pieca Rational Cpc 101 który jest używany i ma przepracowane 6500 godzin oraz jest po serwisie. Prosze o opinie, ponieważ nie wiem czy ten przebieg to dużo czy mało Pozdrawiam i dziękuje [..]
Kristaki 2 2017-10-31 11:31:48
wentylacja w lokalu gastronomicznym problem
witam, posiadam u siebie w lokalu w ciągu grzewczym kuchenka 6 palników, grill gazowy lawowy i 2x frytkownica. nad ciągiem oczywiście okap 3 wyloty do trójnika kostki, a kostka podłączona pod cookvent 315/3400. Problem bo nie zbiera całości dymu z grilla i część wychodzi poza okap. pytanko czy wszy [..]
PiotrekB5 4 2017-11-29 08:44:49
Mobilny punkt z kawą - czy mogę sprzedawać już gotową kawę
Witam, Zastanawiam się nad założeniem mobilnego punktu ze specyficznym rodzajem kawy. Chciałbym ją sprzedawać na wózku/przyczepie zbliżonym do tego: http://www.americanhotdog.pl/pl/wozki/item/6-new-york-481ymf.html (akurat to są wózki do hotdogów, ale mógłbym taki spokojnie zaadaptować na potrze [..]
pitcairn1987 8 2017-11-02 09:15:20
Grill a pozwolenia.
Witajcie, Jestem Mangerem kawiarni połączonej z klubem muzycznym. Bazujemy głównie na kawie oraz drinkach. Jedyne co sprzedajemy do jedzienia to tzw. podpłomyki i tapasy nic co nie wymaga smażenia etc. Pytanie moje jest następujące: chciałbym obok lokalu postawić mobilny grill na okres jesienno - [..]
Hubski 1 2017-09-19 13:34:55
Sprzedaż grzańca z autka
Witam,  Posiadam niewielkie autko cos ala food track ale mniejsze , przystosowane (spełnia wszystkie wymogi sanepidu) do sprzedaży alkoholu - chcialabym zimą sprzedawac z niego grzane wino. Tutaj pojawiaja sie pytania:  - jak wyglada sprzedaz grzanca na zimowych jarmarkach ? (gdzie powinnam wy [..]
jletniowska 2 2017-10-04 16:07:26
Papiery, sanepid, pozwolenia
Witam,  Mam zamiar otworzyć lokal gastronomiczny w centrum Katowic (może ktoś się orientuje w przepisach katowickiego sanepidu- podobno nie wszystkie funkcjonują tak samo).  Czy przy odbiorze Sanepidu może on ode mnie wymagać papieru na potwierdzenie tego, że lokal ma zmienione przeznaczenie na ga [..]
Greencoffee 2 2017-09-25 07:44:16
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.