FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWE TEMATY NOWY TEMAT
TEMAT AUTOR WYPOWIEDZI OSTATNIA WYPOWIEDŹ
Wynajem długoterminowy samochodu
Witajcie. Na poczatku zastanawiałem się nad leasingiem auta, ale widzę, ze od jakiegoś czasu coraz więcej firm wprowadza usługi wynajmu długoterminowego. No i nie ukrywam, ze zacząłem zastanawiać się nad tą opcją.  Czy ktoś moze korzystał?  Czy warto? [..]
starmilks 2 2023-05-29 14:54:35
Food track, przyczepa gastro - co wybrać .......
Przyczepa gastronomiczna lub food track to świetny pomysł na biznes w  czasie kryzysu. Decydując się na  kupno lub wynajem pojazdu nie ryzykujesz, że: - miejsce na prowadzenie działalności nie jest odpowiednie - koszty wynajmu, mediów zjedzą  dochód z prowadzonej działalności. Posiadając przyczep [..]
HACPASZ Hanna Półtorak 1 2023-05-04 09:52:49
Zaplace za informacje od osoby ktora prowadzi kebab
Witam ! Planuje otworzyc kebab ale chcialbym zeby kots poswiecil ci jakies 2 h czasu na wyjasnienie pewnych rzeczy ktorych nie moge znalezc na forum. Zaplace wczesniej przed rozmowa na scype lub telefoniczna w dogodnej formie. Zalezy zeby to byla osoba ktora ma doswiadcznie w prowadznieu tego typu [..]
Nurek1 1 2023-04-28 00:38:39
wyspa gastronomiczna
Moja gastronomia od czego zacząć: wyspa gastronomiczna  W przypadku  organizacji sprzedaży z wyspy gastronomicznej należy zapewnić dla niej  stałe podłączenie wody oraz energii elektrycznej. Jeżeli na wyspie przygotowywane są  dania gorące (naleśniki, kebaby) należy rozejrzeć się za lokalizacją w [..]
HACPASZ Hanna Półtorak 1 2023-03-31 15:29:15
Wynajem kuchni na godziny pod usługi cateringowar
Dzień dobry. Pilnie potrzebuje porady dotyczącej wynajmu lokalu na godziny. Chce rozpocząć działalność cateringową  Przekaski na impreze  tzw zimna płyta, a zlecenia tylko w weekendy. Nie opłaca mi się wiec wynająć lokal na pełny etat. Czy mogę wiec , w  lokalu który prowadzi podobna działalnoś [..]
AsiaP 1 2023-03-29 11:42:37
Wynajem kuchni na godziny pod działalność cateringową
Dzień dobry. Pilnie potrzebuje porady dotyczącej wynajmu lokalu na godziny. Chce rozpocząć działalność cateringową  Przekaski na impreze  tzw zimna płyta, a zlecenia tylko w weekendy. Nie opłaca mi się wiec wynająć lokal na pełny etat. Czy mogę wiec , w  lokalu który prowadzi podobna działalnoś [..]
AsiaP 3 2023-03-31 15:25:03
Nowa przyczepa gastronomiczna
Cześć wszystkim! Planuję rozpoczęcie własnego biznesu gastronomicznego, ale potrzebuję pomocy przy wyborze przyczepy gastronomicznej. Czy ktoś miał doświadczenie w zakupie lub użytkowaniu takiej przyczepy? Jakie modele polecacie? Na co zwracać uwagę przy wyborze? Czy warto zainwestować w przyczep [..]
karolek856 3 2023-05-26 13:26:22
Porządny blender zanurzeniowy
Dzień dobry! Od jakiegoś czasu poszukuję na prawdę porządnego blendera zanurzeniowego. Takiego, który wytrzyma codzienne, intensywne użytkowanie. Do tej pory korzystałem z RobotCoupe model CMP 350 - teoretycznie mocny sprzęt, renomowana firma itp. a niestety po ok pół roku użytkowania sypie się sil [..]
KGabriel 1 2023-03-17 10:34:10
Wędzarnia jako dodatek do lokalu gastronomicznego
Witam. Zamierzam nad morzem otworzyć mały lokal, sezon zbliża się dużymi krokami. Tak sobie zamarzyłem, aby w lokalu mieć wędzarnię, tak by zawsze z rana mieć świerze rybki dla turystów prosto z wędzarni na sprzedaż i do konsumpcji. Co o tym sądzicie? Na wędzeniu znam się słabo, ale myślę, że tema [..]
AdamGastro 3 2023-05-08 09:09:42
Gastronomia w roku 2023
[size=2][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif]Nowy rok 2023  nowe marzenia. Wszystkim tym którzy w Nowym roku planują rozpocząć przygodę z gastronomią proponujemy pomów w zakresie przygotowania projektów technologicznych, opracowania dokumentacji =AZXmeBfJNyEDGVO [..]
HACPASZ Hanna Półtorak 6 2023-03-29 09:44:32
POSZUKUJE POMOCY PRZY STWORZENIU MENU ORAZ WYLICZENIU FOOD COST.
Witam. Menu stworzone przez głownie moja zone nie spelnia juz rezulatatu. W dzisiejszych czasach jest dosc kiepsko na rynku gastro. Z zona nie moge dojsc do porozumienia i najprawdopodobniej zostaje sam na polu bitwy z zadluzona restauracja. Mam duzo pomysłow ale z gotowaniem mam malo wspolnego. Po [..]
Record 3 2023-04-20 15:36:24
maszyna do popcornu
witam Nie prowadzę działalności gospodarczej i jestem raczej zielony w temacie dlatego bardzo proszę o pomoc. Planujemy zakupić maszynę do popcornu, która będzie używana na festynach strażackich, gdzie nasze dzieciaki ze straży będą mogły sobie zarobić na wycieczkę integracyjną. Rozglądałem się tro [..]
strażak 3 2023-02-10 14:07:02
Zmywarka gastronomiczna do domu
Dzień dobry chciałbym w swoim domu zainstalować zmywarkę gastronomiczną z powodu jej wydajności. Szukam sprzętu pod blat, idealnie z możliwością zabudowy, jednak niemal każda zmywarka uniwersalna ma zbyt wielką głębokość. Czy możecie mi Państwo pomóc w moich poszukiwaniach? [..]
Inwestor 3 2023-05-08 09:05:02
Jaki grill do burgerów
Witam, Planuję otworzyć FoodTruck pod sprzedaż burgerów, rozglądam się za płytą grillową i tutaj pytanie jaki wybrać: elektryczny czy gazowy ? Który będzie bardziej wydajny / oszczędny? (Biorąc tez na obecną chwilę cenę prądu). No i jakiej firmy ? Miałem na oku ten: https://www.expondo.pl/r [..]
metju 1 2022-11-27 15:22:34
Yato -10%, RestoQuality -20% - AMGgastro.pl
Hej! Piszę dziś do Was by polecić Wam niezłą ofertę z okazji zbliżającego się Black Friday. Sklep internetowy www.amggastro.pl zaoferował oferty takie jak : - 10% na wszystkie produkty YATO https://amggastro.pl/brand/17-yato oraz - 20%! na wszystkie produkty RestoQuality Sprawdź już teraz [..]
michalrz 1 2022-11-23 10:56:09
Muzyka w lokalu typu klub muzyczny (z DJ), jak pozwolenia trzeba posiadać?
Cześć wszystkim! Znajduję się właśnie w procesie otwierania swojej działalności gastronomicznej z parkietem i DJ i szukam informacji, które zgody są wymagane, żeby wszystko było zrobione tak jak należy. Czy wystarczy ZAIKS? Czy musi to być również StoART? Z góry dziękuję za pomoc [..]
szymonk 4 2023-05-08 09:06:20
Otwarcie lokalu gastronomicznego
Jeżeli masz wątpliwości czy działasz poprawnie lub chciałbyś zasięgnąć opinii na temat wymagań sanitarnych zgłoś się do nas pomożemy w zakresie oceny pracy twoich pracowników ( tajemniczy klient), ocenimy lub opracujemy dla ciebie dokumentację Systemu HACCP, zorganizujemy szkolenie z przepisów  HACC [..]
HACPASZ Hanna Półtorak 5 2023-05-08 11:43:15
Najem długoterminowy samochodu
Chcę zasięgnąć trochę informacji o najmie długoterminowym samochodu. Stoję przed problemem tego czy zdecydować sie na leasing albo na wynajem długoterminowy. Nie wchodzi na razie w grę kupno samochodu za gotówkę. Dodam, ze interesuje mnie opcja najwygodniejsza, nie chcę martwić się o serwis itp.  C [..]
starmilks 8 2023-05-08 09:07:14
Cz jest możliwość posiadania kuchni przy drzwiach wejsciowych od zaplecza?
Witam, Jestem na etapie tworzenia projektu technologicznego. Osoba która się tym zajmuje , wykluczyła możliwość stworzenia kuchni , chodzi o pizzerie , albo kebaba , w pomieszczenie gdzie są drzwi zewnętrzne . Czy można to ominąć ? Np. wykluczyć te drzwi z użytkowania , zrobić je jako awaryjne ? [..]
Mgazda 2 2022-10-20 10:14:00
Maszyna do formowania krążków 3x6cm z masy z fasoli
Witam, szukam maszyny, która usprawniłaby proces formowania produktu (krążki 3x6cm) z miękkiej masy (blendowana fasola). Myśle, że konsystencję masy można porównać do mielonego mięsa. Myślałem o jakiejś nadziewarce, która pozwoliłaby mi potem kroić produkt w krążki, ale nie wiem do czego bym n [..]
gaszy 2 2022-10-20 09:34:59
Usługi sprzątania w hotelach
Firma Inwemer specjalizuje się w usługach utrzymania czystości w różnego rodzaju obiektach w tym hotelach. W skład usługi wchodzą: - codzienne dyskretne sprzątanie pokoi hotelowych oraz pozostałych pomieszczeń w hotelach; - prace związane z utrzymanie czystości i porządku wokół hoteli (w tym pielę [..]
starmilks 3 2023-02-10 14:14:47
Znakowanie dań wytworzonych w firmach cateringowych- uwaga na etykietę
Znakowanie  produktów spożywczych stosowną etykietą to dla producentów artykułów spożywczych nie pierwszyzna ale jak do tej pory firmy cateringowe były w tym zakresie traktowane  łagodniej (podobnie jak gastronomia) Po czasach pandemii zmieniło się podejście kontroli urzędowej w tym zakresie. Zarówn [..]
HACPASZ Hanna Półtorak 2 2022-10-25 12:11:43
Otwarcie nowej restauracji - parę wątpliwości i zapytań
Dzień dobry wszystkim. Chcę wejść w branżę gastro i otworzyć restaurację. Jestem na etapie podejścia do tworzenia projektu wnętrza. Stąd miałbym do Was parę pytań. 1. Co dla Was było największym wyzwaniem jeśli chodzi o stworzenie projektu wnętrza inwestycji/projektu? Jak rozwiązaliście ten [..]
AdrianIN 3 2023-05-10 07:57:58
Sanepid kontrola nowe wytyczne
W roku 2019  uległy zmianie przepisy dotyczące urzędowej kontrole we wszystkich przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego  w tym lokalach gastronomicznych. Zgodnie  z nowo obowiązującymi przepisami kontrola sanepidu odbywa się bez wcześniejszego uprzedzenia a pracownicy Państwowej Inspekcji Sanitarne [..]
HACPASZ Hanna Półtorak 1 2022-09-19 07:35:07
HACCP
Zarządzanie Jakością  w lokalu gastronomicznym  System HACCP przez wielu restauratorów postrzegany jest jako przymus prawny  nieistotny w działaniu lokalu konieczny wyłącznie przy otwarciu lokalu. Szkoda bo  System HACCP wymyślony został po to aby pomagać w prowadzeniu  lokalu gastronomicznego a ni [..]
HACPASZ Hanna Półtorak 8 2022-10-27 09:16:12
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.