FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWE TEMATY NOWY TEMAT
TEMAT AUTOR WYPOWIEDZI OSTATNIA WYPOWIEDŹ
Produkcja kanapek a podatki
Witam Chcialbym zajac sie produkcja kanapek i mam kilka pytan.  1. Czy mogę je przygotowywać u siebie w domu biorąc pod uwage ze mieszkam sam? Mam dwie łazienki, kuchnie ze zlewozmywakiem(jednokomorowym). 2. Jak to jest z tymi podatkami, muszę do ceny kanapki doliczyc VAT 8% oraz dodatkowo ryczal [..]
barti100 1 2020-08-27 17:28:25
Mrożenie ciasta francuskiego
Witam Jestem amatorem w gastronomi, lecz muszę się dowiedzieć dla teścia bo musi przygotować na to rozwiązanie. Byłem już w trzech firmach i niestety dalej nie mam konkretnej odpowiedzi. Podobno są dwie metody produkcji ciasta francuskiego. 1. Nieznana metoda na ciepło. 2. Zamrażanie ciasta n [..]
gadek80 1 2020-08-25 21:09:54
wyposażenie kuchni w restauracji
Witam,jestem na etapie wyposażania kuchni w restauracji i waham się pomiędzy zakupem mebli z STALGASTU i EGAZU,czy ktoś z Państwa ma opinie na temat tych mebli i mógłby się nimi ze mną podzielić .Pozdrawiam [..]
Lucyna Domańska 1 2020-08-23 18:16:54
Day-to-day Dawg Chow: Browns information (7/7/20)
Cleveland Browns:eport: Jadeveon Clowney Is made up of Fresh new Suitor Competing with Browns(OBR) - he Cleveland Browns incorporate extensive been described as most important suitors for defensive finish Jadeveon Clowney.rew Forbes utilizes existence upon the farm toward keep on being within form, [..]
TlrgoCeme 1 2020-08-14 10:10:00
Pojemnik + Wieczko 80ml dip sos Pizza 100szt
Pojemnik do sosów pp 80ml okrągły .Super Jakość !! Opakowanie 100 sztuk Parametry produktu : Waga 1 sztuki 2,1 g, Kolor - transparent, Średnica - 66mm, Wysokość - 39mm, Przykrywka do pojemników na sosy 80 ml https://allegro.pl/oferta/pojemnik-wieczko-80ml-dip-sos-pizza-100szt [..]
Nawynosik.pl 1 2020-08-13 14:47:02
Sprzedam pomysl na biznes zwiazany z wypiekiem ciastek
Innowacyjny piec do ciast biszkoptowych i biszkoptowo-tłuszczowych. Proces pieczenia odbywa się na formach ze stopu aluminium. Uzyskany produkt wyróżnia się delikatna i miękka struktura oraz bogatym naturalnym aromatem. Do wypieku możemy użyć 10 różnych wzorów matryc w zależności od potrzeb klienta. [..]
OVOFOOD 1 2020-08-12 11:42:20
Mała gastronomia a warzywniak
Witam, mamy w planach reaktywować podupadły lokal gastronomiczny, który ma już zatwierdzoną przez sanepid działalność w zakresie małek gastronomi. Tylko że nasz pomysł na to miejsce wprowadza dodatkowo warzywniak. Warzyniak będzie funkcjonował przez pieć dni w tygoniu, na dwa dni z kolei lokal będzi [..]
Thorin 1 2020-08-03 16:57:18
System WMS w branży gastronomicznej
Czy systemy magazynowe klasy WMS, ale również systemy transportowe TMS mogą być przydatne w gastronomii?  Z mojej perspektywy tak.  Np. system do zarządzania logistyką przedsiębiorstwa, w tym specjalizujący się w branży gastronomicznej- Synaptic: https://synaptic.pl/ [..]
Kopec 1 2020-07-28 16:41:31
Zakup zmywarki do pojemników GN
Witam, prosiłbym o pomoc w zakupie zmywarki gastronomicznej do pojemników GN. Zmywarka ma pracować w sklepie specjalistycznym. Dziennie myjemy około 50 pojemników. Pozdrawiam [..]
Marek142 1 2020-07-27 21:34:48
Zbyt mączna konsystencjaPOMOCY
Co polecacie dodać do składu aby produkt był mniej mączny?  Używamy mąki lnianej złotej odtłuszczonej. Oprócz tego w składzie jest pasta z orzechów, syrop z agawy, olej z orzecha włoskiego.. Z góry dziękuję serdecznie wszystkim za odpowiedź. [..]
Eracreative 1 2020-07-24 19:23:17
Przyczepa gastronomiczna kebab- zapiekanki
Witam wszystkich ;) Nie dawno kupiłam używaną przyczepę gastronomiczną, częściowo wyposażoną w sprzęty do robienia kebabów i zapiekanek.  Mam jednak parę pytań, może ktoś będzie znał odpowiedzi ;).  Mianowicie:  w przyczepie mam jedna baterię do zlewu i zlew jedno komorowy. Pani w sanepidzie [..]
izoo 1 2020-07-23 15:06:26
zmywarka stalgast grzałki bojlera
Zmywarka stalgast . Po wymianie bojlera uszkadza grzałki w bojlerze. Czy ktoś miał taki przyapdek. Grzałki dostają zwarcia. Proszę o pomoc ? [..]
bogumil60 1 2020-07-19 21:33:41
Wata Cukrowa Dziłalność Gospodarcza
Dzień Dobry! Może ktoś może pomóc, pierwszy raz pogłębiłem się w ten temat. Jestem studentem i chcę założyć własną dziłalność po sprzedaże Waty Cukrowej. Jaką formę działalności lepiej zakładać, Czy będzie taka możliwość, żeby skorzystać sie z ulgi i nie opłacać ZUS przez 6 msc, i czy wystarczy G [..]
Wata Cukrowa 1 2020-07-11 00:43:43
Pomocy! Jak wyczyścić i zadbać o rożno
Cześć! Otworzyłam mobilny punkt gastronomiczny z kurczakami z rożna. Przyczepa funkcjonuje dopiero trzeci dzień, a rożen mimo, że jest nowy to wygląda okropnie! Miejsca między palnikami gazowymi są przepalone. Może wiecie jak zakryć te miejsca? Czy do tego potrzebna jest specjalna folia? Spróbował [..]
awwmarcia 2 2020-07-10 08:59:59
Warzywa
Skąd sprowadzacie warzywa i owoce do gastronomii? Jeśli chodzi o kapustę, ogórki, kiszonki i inne obierane warzywa to firma https://www.warzywaobieranekiszonki.pl/ w Łodzi ma świetne produkty w tym zakresie. [..]
smakoszek 1 2020-06-23 12:06:16
Toi toi
Witam otwieram malutka budkę z fast foodem niestety mam problem z brakiem toalety i stąd mam pytanie czy toi toi z bieżącą wodą przejdzie w Sanepidzie (oczywiście chodzi o toaletę dla mnie) ? [..]
Olamaj29 1 2020-06-20 12:53:28
Lodziarnia - biznes
Cześć, mam pytanie, otworzyłem niedawno mała lodziarnie w Krakowie, sprzedaje lody scholler, które moim zdaniem są bardzo ok jeśli chodzi o kwestie smaku, w przyszłości myślę o tym że jak by się biznes udał to może bym zaczął robić swoje lody, ale to temat przyszłości. Mam pytanie do starych wyjadac [..]
maliczek 1 2020-06-19 21:29:47
Farsz do zapiekanek
Witam. Czy doradzi ktos najlepszy gotowy farsz do zapiekanek? Czy może one są bardzo podobnej jakości i nie za bardzo się od siebie różnią? Pozdrawiam [..]
Iga31 1 2020-06-19 15:30:56
Sprzedaż waty cukrowej
Dzień dobry. Od razu zaznaczam że od niedawna prowadze dzialalność i po prostu chiałabym mieć wszystko jasne. Jestem zainteresowana sprzedażą waty cukrowej np na plaży. Czy muszę posiadać kasę fiskalną? Czy muszę zgłosić się do sanepidu, jeżeli tak to w jaki sposób? Poproszę o wszystkie potrzebne in [..]
A/nn/a 1 2020-06-18 22:22:12
Zapiekanki
Witam. Ponieważ jest to nowa branża dla mnie pytam żeby popełnić jak najmniej problemow. Będę wdzięczny za podpowiedź. Otwieram typowa budkę z jedzeniem zapiekanki hot dogi itp. pytanie do osób które już to robia. Jak sobie radzicie z logistyka przygotowania tego wszystkiego. Tj np zapiekanki robici [..]
Nurek1 2 2020-06-18 10:37:43
szukam drugiej połówki do konkursów
pasjonat, desperat, zawzięty, pracoholik, pasjonat, ALE NIE EGOCENTRYK, MUSI MYSLEC KOLEKTYWNIE. Chcę celować w Rajd Wrocławski, Smaki Galicji i Kuchnia Dworska, a wisienką ma być KPP [..]
Natalia Lidia Chrapla 2 2020-07-22 05:43:51
Wycena wentylacji
Cześć, jestem w trakcie remontu niedawno zakupionego lokalu i w jego wyniku musiałem zdemontować podwieszane sufity, a wraz z nimi całą instalację wentylacyjną. Cała instalacja jest sprawna, posiada dużą siłę oraz prądownice, dzięki czemu była wykorzystywana zarówno do wyciągania powietrza jak i do [..]
Wiktor 1 2020-05-31 23:32:02
Pakowarka próżniowa
Dzień dobry wszystkim szukam fachowej opini i pomocy w doborze dobrej wakowarki próżniowej. Co polecielibyście, potrzebuje generalnie wakum do pakowania próżniowego składników na pizze różnych produktów dookoła tego tematu. Cena nie gra roli lecz bez przesad. Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam. [..]
leszekgonska 1 2020-05-30 17:56:51
Frytownica czy Frytkownica
Witam, jak poprawnie nazywa sie urzadzenie do smarzenia na głebokim tłuszczu, ja jestem za Frytownica, wiekszosc uwaza ze Frytkownica, jak to w koncu jest? [..]
MisiuWariat 1 2020-05-30 14:44:16
Bezpłatny system do zmawiania jedzenia ze strony www
Szukasz systemu zamówień i rezerwacji stolików bez żadnych opłat ? Masz dosyć wysokich prowizji i abonamentu ? Uruchom system zamówień online Smart Gastro i nie płać pośrednikom.  https://systemyzamowien.pl/ [..]
Smart Gastro 2 2020-06-11 16:04:07
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.