FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWE TEMATY NOWY TEMAT
TEMAT AUTOR WYPOWIEDZI OSTATNIA WYPOWIEDŹ
Zielona część pora - wyrzucać?
Ostatnio Pani z sanepidu poinstruowała nas, że zielona część pora nie nadaje się do niczego i należy ją wyrzucić. Zastanawiam się dlaczego, bo zieloną część pora wrzucaliśmy do gotowania wywaru wraz z marchewką, selerem, pietruszką. Wie ktoś coś dlaczego nie należy stosować liści pora? [..]
Edith 1 2018-04-21 20:22:16
Piwowarzy z Ukrainy
Piwowarzy z Ukrainy z polskim certyfikatem umiejętności   Zapewniamy piwowarów z Ukrainy, sprawdzonych w polskim mini browarze, z polskim certyfikatem umiejętności, po zawodowych szkołach piwowarstwa na Ukrainie, z doświadczeniem w mini browarze lub w browarze produkcyjnym.   Pomagamy w [..]
BrowarInstal 1 2018-04-19 09:55:02
Kurczak z rozna
Witam, mam pytanko, jak przygotowywacz kurczaka przed przyprawieniem i upieczeniem. Czy należny go moczyć w solance czy może znacie inne sposoby tak aby był soczysty. Pozdrawiam i dziękuje. [..]
Zagroda 1 2018-04-13 14:30:41
Oferta pracy Kucharze we Francji
Sidrom Sp. z o.o. jest działającą na rynku europejskim licencjonowaną Agencją Zatrudnienia, Doradztwa Personalnego oraz Pośrednictwa Pracy na terenie RP i za granicą, wpisaną do Krajowego Rejestru Agencji Zatrudnienia pod nr 2677. W chwili obecnej rekrutujemy osoby chętne do pracy we Francji na [..]
Sidrom 1 2018-04-13 10:11:49
Czy mogę postawić krzesełka przy przyczepie
Witam, Chciała bym postawić krzesełka, ławeczki przy przyczepie. Wystarczy zapytać właściciela posesji czy dostać jakieś dodatkowe pozwolenie. Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać. Z góry dziękuję za rady [..]
Mag 2 2018-04-10 11:59:32
Few questions about riveting things like labelling kids belongings and food for childcare
Hi everybody, At my old childcare I was one of those who did not have any clothes, etc. Now we are not looking for anything else. How do you label your kids stuff? Our old one provided food. I had some other food, and peanut butter sandwiches are not even going to be an option. Any advice is a [..]
HarryJenkins 1 2018-03-26 07:04:25
Niezależny serwis Unox
Poszukuję niezależnego serwisu pieców konwekcyjno parowych Unox z dolnoślaskiego [..]
Sebastian g 1 2018-03-24 16:31:04
Projekty Technologiczne-Doradztwo Sanitarne-HACCP-GMP/GHP
QSM SP. Z O.O. PROJEKTY TECHNOLOGICZNE W BRANŻY SPOŻYWCZEJ Opracowanie Projektu Technologicznego Zakładu / Lokalu lub zmian do projektu w zakresie dokumentacji opisowej i graficznej zgodnego z Rozporządzeniem MRiRW z dnia 18 marca 2013 r. (Dz. U. z 2013 r. poz. 434) i Rozporządzeniem (WE) 852/20 [..]
szymonc 1 2018-03-13 13:11:11
Lokal pod kawiarnie z pracownią tortów artystycznych
Byłam obejrzec lokale w moim mieście (województwo śląskie, 16km od Katowic) no i mam pare pytan. Znalazlam lokal, po dawnym pubie. Jest tam duza kuchnia. Lazienki, tylne wyjscie itp. Ogólnie wydaje się pod względem przystosowania mało roboty. Natomiast lokal wymaga remontu. Polozenia kafelek, gładzi [..]
Mamaupiecze 2 2018-03-13 13:24:44
Terminal płatniczy za 0zł przez 12 m-cy ( najem i prowizja )
Info dla admina -> jeśli poniższa informacja powinna być w innym wątku, proszę o przeniesienie. Uważam jednak, że jest dość istotna dla firm które dopiero zaczynają swoją przygodę z gastronomią. Od lutego mamy w ofercie terminale z programu Polska Bezgotówkowa. Firmą które nie miały przez ostatni [..]
POScard.pl 1 2018-03-06 16:07:53
Jaki sprzet do baru mlecznego?
Witam wszystkich, Jak w temacie: potrzebuje podpowiedzi co powinno byc w kuchni w jarskim barze mlecznym. Kazda rada mile widziana Dziekuje. [..]
Martetti 1 2018-02-27 19:48:07
Projekt technologiczny a wentylacja
Witam serdecznie, U mnie sytuacja wygląda tak, że mam na oku pewien lokal. Czytałem już mnóstwo artykułów i odwiedziłem kilka razy sanepid w celach informacyjnych. Jednak nie do końca uzyskałem konkretną odpowiedź. Chodzi o to, czy przed wynajmem lokalu i przed wypełnieniem wniosku do sanepidu o [..]
Artur16 3 2018-03-13 13:32:02
Kontakt Grill
Cześć,  Nie otwieram lokalu ani nie mam restauracji, poszukuję do domu kontakt grilla takiego, którego nie będę musiał wywalać po 2 latach użytkowania jak większości z marketów,  możecie mi doradzić co mógłbym wziąć ? z tego co czytałem RedFox jest ok firmą, prawda to ? [..]
Bugan 2 2018-04-06 13:05:48
Piec cukierniczy 600x400 do ciast delikatnych
Witam Państwa, Piszę w związku z tym że szukam nowego pieca do swojej małej cukierni, chcę kupić piec nie za duży bo mój budżet też nie jest za duży. Mam na ten cel od 8 do 10 tys. zł. zależy mi na tym żeby wsad był na blachy 600x400 minimum 4 blachy. Zależy mi na tym żeby bezy dobrze się na nim [..]
Janusz78 2 2018-04-06 15:20:39
oferta pracy KUCHARZ/KUCHARKA - w Niemczech
Rodzinny biznes, kameralna i niepowtarzalna atmosfera bawarskiej miejscowości. Nazywamy się Jobs Plus i jesteśmy agencją zatrudnienia. Jednym z naszych Klientów jest właściciel rodzinnego, czterogwiazdkowego hotelu w Niemczech. Aktualnie poszukujemy kucharza do hotelowej restauracji, która słynie [..]
JOBSPLUS 1 2018-02-14 14:38:30
Pomoc
Witam państwa...otwieram mała gastro związana z barem sałatkowy,kanapki,soki,kawa, czy możecie mi podpowiedzieć z jakich firm mogę korzystać jesli chodzi o wyposażenie ,opiekacze,lady chłodnicze,express,zmywarki..wszystko co związane w wyposażeniem...mam na myśli dobry sprzęt ,Servis ,i wykonanie [..]
tom81 4 2018-03-28 11:23:10
Jaki grill do burgerów 230v czy 400v?
Witam, jak w temacie.  Analizuje płyty grillowe i wiem, że dla mnie będzie odpowiednia gładka dwu strefowa. Patrze teraz na ich moc i wiadomym się wydaję, że im mocniejsza, tym lepsza. Jak to wygląda z doświadczenia? Czy 230v 2x3200w to jest dobra płyta i czy szybko się rozgrzewa?  Czy lep [..]
misiek_mati 1 2018-02-01 13:49:42
Dostawa jedzenia - samochód i sanepid
Witam Chciałam się dowiedzieć jak wyglądają wymogi sanepidu dla dostaw jedzenia. Rok temu gdy otwieralam działalność nie zglaszalam w sanepidzie chęci wykonywania dowozow w lokalu.  Czy muszę ponownie zaprosić sanepid na zatwierdzenie auta? [..]
Ingridka6 5 2018-02-21 13:37:58
Otwieranie małej gastronomi
Witam serdecznie,  Jestem w trakcie poszukiwań lokalu pod małą gastronomię. W lokalu będę przygotowywał farsze z mięsa, warzyw i owoców. Będzie wyrabiane ciasto na pierogi. Po przeczytaniu tony różnych pozycji odnośnie wymogów sanepidu mam straszny mętlik w głowie. Przy tego typu produkcji gastro [..]
Krzyś81 4 2018-02-22 12:28:36
Naprawa i Serwis Urządzeń Chłodniczych | Warszawa
Diagnozujemy, naprawiamy i serwisujemy wszelkie urządzenia chłodnicze wykorzystywane w restauracjach, barach, placówek handlowych, cateringu i gastronomii. Naprawiamy: lady chłodnicze, witryny mrożące i chłodzące, szafy chłodnicze, zamrażarki skrzyniowe, zamrażarki i chłodziarki zapleczowe oraz r [..]
espserwis 3 2018-01-30 18:54:11
Naprawa i Serwis Urządzeń Chłodniczych | Warszawa
Diagnozujemy, naprawiamy i serwisujemy wszelkie urządzenia chłodnicze wykorzystywane w restauracjach, barach, placówek handlowych, cateringu i gastronomii. Naprawiamy: lady chłodnicze, witryny mrożące i chłodzące, szafy chłodnicze, zamrażarki skrzyniowe, zamrażarki i chłodziarki zapleczowe oraz [..]
espserwis 1 2018-01-19 16:55:29
Mała gastronomia - wymogi dotyczące mięsa
Witam. Jestem w trakcie otwierania małej gastronomii opartej głownie o mięso (wołowina , kurczak, krewetki) .  Wiem że nie będę mógł obrabiać surowego mięsa w lokalu, bo nie ma na to miejsce i będzie musiało być one dostarczane przed lub po otwarciu lokalu. Wiem , że musi być po porcjowane i tut [..]
Duba91 3 2018-01-30 12:19:29
Nietypowe pytanie dotyczące odległości stołu od pieca
Witam, mam takie pytanie a mianowicie chodzi mi o to, że otwieram lokal z pizzą na wynos.  A pytanie brzmi czy odległość pomiędzy piecem a stołem chłodniczym do pizzy może mieć 70cm, czy to bedzie za mało. Zakładam że osoby wyrabiające pizze będą miały normalną posturę. Czy 70cm wystarczy? Bo tak [..]
misiek_mati 4 2018-01-30 22:05:35
wyspa gastronomiczna
Witam, jestem na etapie otwierania wyspy gastronomicznej w galerii handlowej zajmujaca sie sprzedaza kawy, sokow wyciskanych, ciast itp. Wyspa nie ma bezposredniego podlaczenia do biezacej wody i kanalizacji problem ten zostanie rozwiazany poprzez system wodny tj. baniaki na wode czystą i brudna. Sa [..]
magda9010 3 2018-01-30 21:47:33
Uwaga! Ostrzegam przed usługami firmy Capital & Production Group LORD Grzegorz Treściński!!!
Firma p. Grzegorza Treścińskiego powinna się zajmować zabudową foodtrucków.  Tymczasem właściciel głównie zajmuje się pozyskiwaniem kolejnych klientów, od których wyłudza pieniądza w formie zaliczki, opłaca z nich swoje poprzednie długi, wynikające z niezrealizowanych zleceń, po czym oczywiście s [..]
Rafał Malarski 1 2018-01-11 12:38:05
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.