FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWE TEMATY NOWY TEMAT
TEMAT AUTOR WYPOWIEDZI OSTATNIA WYPOWIEDŹ
Dostawy żywności do Restauracji
Drodzy Restauratorzy, zamierzamy się z pomysłem, zbudowania platformy do zamówień towaru online bezpośrednio od producentów tzn. małych masarni, rolników etc. Produkty będą najwyższej jakości - bezpośrednio sprawdzane przez pracowników naszej firmy. Platforma polegać będzie m.in. na: Restauracja [..]
AGROFOODS 1 2022-06-22 21:37:06
Lokal Restauracja Sushi
Witam wszystkich. Jestem młodym chłopakiem z prawie 10 letnim stażem pracy w gastronomi. Ostatnie 3 lata pracowałem w sushi barze. Ostatnie dwa lata byłem szefem kuchni tam i ogarniam zatowarowanie lokalu, zarządzanie ludźmi, system HACCP, znam przedstawicieli handlowych z Kuchni świata i Farutexu i [..]
Daniel Jankowski 2 2022-06-15 17:34:53
Sanepid domaga się pomieszczenia na obróbkę mięsa i ryb
Dzień dobry, Poszukuję pomocy w sprawie wymogów sanepidu. Domagają się odrębnego pomieszczenia dla obróbki mięsa, a my nigdy tego nie mieliśmy przez 3 lata.  Restauracja jest otwarta od stycznia 2019r. Kupowaliśmy piersi z kurczaka, filet z kurczaka itp. Mamy stanowisko przy którym jest zlew g [..]
MATEUSZ S.D. 1 2022-06-01 15:55:55
Woda w przyczepie. Pompa ciśnieniowa?
Witam. Kilka dni temu zakupiłem przyczepę gastronomiczną. Powoli przygotowuję ją do uruchomienia. Oczywiście przyczepa będzie miała dostęp do prądu ale niestety brak dostępu do bieżącej wody.  Na pokładzie mam 3 zlewy i 2 baterię jak podejrzewam z podgrzewaczami. Poprzedni właściciel powiedział tylk [..]
kondi885 1 2022-05-30 15:53:22
przechowywanie gotowej żywności
Mam pytanie dotyczące przechowywania żywności już po obróbce termicznej. Przykładowo mam większą partię szarpanej wieprzowiny, która piekła się kilka godzin, a która ma służyć jako wkład do kanapek. Wiadomo, że w domu takie mięso z powodzeniem może poleżeć w lodówce kilka dni, a czy wolno jest mi pr [..]
kp 3 2022-05-23 13:29:41
Jakiej firmy to piec do pizzy?
Witam Nabyłem piec do wypieku pizzy dwukomorowy fotografia w załączeniu. Nie zachowała się jednak na nim tabliczka znamionowa z nazwą i typem pieca.Może ktoś może podać mi co to za typ pieca? Z góry dziękuję za pomoc. [..]
ARAEL13 2 2022-05-26 15:23:24
Pomoc
Poszukuję osoby która mogła by mi pomóc w wyliczeniu koszta zrobienia kebaba z mojego menu  , oraz ogólnej pomocy dla początkującego  .. [..]
Aro 4 2022-04-24 14:33:07
Poszukiwana kuchnia cateringowa
Dzień dobry. Poszukuje do wynajęcia kuchni cateringowej lub lokalu przystosowanego pod gastronomię. Gdynia/Trójmiasto 511-644-884 kontakt@glodnymajster.pl [..]
Głodny Majster 2 2022-05-24 15:57:11
Frytura/Olej spożywczy zużyty
Witam na jaką cenę można liczyć za L/kg zużytego oleju/ frytury w woj. świetokrzyskim? [..]
Dominik96 3 2022-06-07 15:15:01
Roboty PUDU w restauracjach
Dzień dobry, Reprezentuję firmę LSI Software, która jest generalnym dystrybutorem robotów PUDU. Nasze roboty świetnie znajdują zastosowanie przy różnego rodzaju akcjach marketingowych oraz promocyjnych, dlatego też chciałbym spróbować nawiązać współpracę z Państwem. Wiem, że nasz sprzęt spisuję się [..]
Marcin Pawlak PUDU Roboty 1 2022-03-04 12:22:54
Okienko do zwrotu naczyn
Witam wszystkich serdecznie, otwieramy  mały lokal gastronomiczny i mamy dylemat.  Mianowicie czY okienko do zwrotu naczyn może być za barem czy klient musi mieć bezpośredni dostęp do okienka. [..]
madzialenkawilk 2 2022-03-07 06:39:48
Pierwsze etapy założenia gastronomii
Witam wszystkich :) Mam pare pytań odnośnie samej procedury założenia punktu gastronomicznego. Dla was to może banały 😅Mam już konkretny lokal(nie jest dostosowany do gastronomii, potrzebuje remontu). Umowę najmu możemy podpisać dopiero w kwietniu. Co mogę robić w tym czasie? Projekt tec [..]
Gabrysia.23 2 2022-03-07 06:54:24
Nóż szefa kuchni - który jest wart swojej ceny?
Cześć wszystkim. Tak jak w temacie, chciałem Was poprosić o polecenie noża szefa kuchni. Mamy zamiar razem ze znajomymi kupić koledze kucharzowi jakiś porządny nóż szefa kuchni, bo zbliżają się jego urodziny. Nikt z nas nie ma o tym zielonego pojęcia, więc postanowiłem, że założę konto na tym forum [..]
Knifeseeker 1 2022-01-28 20:15:04
wybor sprzetu do pizzeri, pytanie
cześć, wyskoczył mi taki zestaw, co sądzicie? średnio mogę znależć informacje nt. tego pieca, zakladam, ze maksymalna sprzedaz lokalu to 100 plackow dziennie, piec chyba sobie da rade? ktos moglby sie wypowiedziec czy warto to kupowac? https://gastroprodukt.pl/produkt/gp-zestaw-do-pizzerii-rimin [..]
donadamix 2 2022-03-07 09:48:26
Pomoc
Witam mam pytanie chodzi o rejestr kuchni domowej Czy po za robieniem ciast i tortów można cos jeszcze robić [..]
Jedzienie na dowoz 2 2022-02-08 07:15:35
Vendita Nike Waffle
Come la maggior parte delle versioni precedenti, l'ultima opzione pone le basi per i suoi accenti colorati con una base in nylon di colore neutro. Vendita Nike Waffle I pannelli in pelle scamosciata su avampiede, mesopiede e tallone, tuttavia, vantano anche disposizioni smorzate. Pertanto, la tonali [..]
quague 1 2022-01-05 10:35:49
warzywa i owoce online
Jeżeli szukacie dobrych warzyw i owoców to serdecznie polecam  sprawdzony już nie raz sklep: https://e-owocewarzywa.pl/dostawa . Świeże i pyszne, Produkty z dostawą zawsze na czas. [..]
zielony 4 2022-05-30 11:39:05
zmiana przeznaczenia lokalu
Od 8 miesiecy wynajmuje lokal uslugowy pod sprzedaz kebaba.lokal znajduje sie w kamienice w ktorej jest wspolnota mieszkaniowa.od miesiaca miedzy niektorymi mieszkancami a najemca dochodzi do sporow odnosnie zapachow na klatce schodowej.powiadomili PNB,ktory stwierdzil ze zmienilem przeznaczenie lok [..]
stach 1 2021-12-19 16:05:17
Burgerownia - układ pomieszczeń
[img]https://i.ibb.co/xGgrY2n/57536353-294559094776266-5863924376851709952-n.jpg [url=https://ibb.co/gZKRGDg][img]https://i.ibb.co/YBsL6tj/60808583-312164216349087-514606192379559936-n.jpg[/url] Cześć, chcemy przejąć lokal po świeżo zamkniętej burgerowni. Zamierzamy również otworzyć burgerowni [..]
Paulina 2 2022-02-08 07:31:31
maszyna do popcornu
Witam.W wakacje planuje otworzyc maly biznes.Nad morzem,zamierzam sprzedawac popcorn.Chcialbym zapytac jaka maszyne byscie polecali(biorac pod uwage,ze bedzieduzy naklad),na co zwrocic uwage,czy do budki z popcornem wymagane jest jakies zaswiadczenie do sanepidu itd.Za wszelkie informacje bede bardz [..]
jakub1944 1 2021-11-29 23:01:30
Analiza zagrożeń
Dzień dobry, muszę zrobić analizę zagrożeń dla dwóch punktów: dla magazynowania surowców suchych wraz z materiałami opakowaniowymi oraz dla produktu gotowego, gdzie temp. na pakowaniu jest wyższa niż ta przechowywania. Podpowie mi ktoś jak to zrobić? Jak zacząć, nie wiem jak się za to zabrać... [..]
Wera 2 2022-02-08 10:04:09
Piec konwekcyjno-parowy
Czy piec konwekcyjno-parowy Electrolux aos 61 sprawdzi się w szkolnej kuchni? Czy zakup takiego pieca po generalnym remoncie będzie dobrym wyborem? [..]
MW 1 2021-10-18 20:33:31
Obróbka termiczna alkoholi w lokalu bez pozwolenia na jedzenie
Cześć, czy jesli pub ma koncesje na wszystkie rodzaje alkoholi, jednak nie ma pozwolenia na jedzenie ( tylko zapakowane prożniowo np. puszka orzeszków, chipsy itd), to można podgrzewac alkohol, mam na myśli np grzane wino? czy potrzeba do tego zgody na obróbke termiczną ? Dodam ze grzane wino równie [..]
ZuzannaR 1 2021-09-22 18:58:04
lokal gastronomiczny w czasie pandemii
Witam miałam nadzieje, że trudny czas  pandemii o wynalezieniu szczepionki i wprowadzeniu jej w życie  pozostanie tylko wspomnieniem.... niestety musimy w tym  jeszcze trwać. Ponieważ powoli przyzwyczajamy się do sytuacji a  pusta kasa daje nadzieje, że rząd nie wprowadzi lockdownu w  zakresie znany [..]
HACPASZ Hanna Półtorak 1 2021-09-07 07:21:15
Stołówki szkolne wytyczne w czasie pandemii
Witam GIS opublikował wytyczne odnośnie  żywienia dzieci w szkołach  posiadających własną  kuchnie oraz  korzystających z usług firm cateringowych warto o nich pamiętać w roku szkolnym 2021/2022. Z naszej strony proponujemy współpracę w organizacji pracy  związanej z żywieniem zbiorowym w  szkołach [..]
HACPASZ Hanna Półtorak 2 2021-10-18 20:28:24
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.