FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWE TEMATY NOWY TEMAT
TEMAT AUTOR WYPOWIEDZI OSTATNIA WYPOWIEDŹ
oferta pracy KUCHARZ/KUCHARKA - w Niemczech
Rodzinny biznes, kameralna i niepowtarzalna atmosfera bawarskiej miejscowości. Nazywamy się Jobs Plus i jesteśmy agencją zatrudnienia. Jednym z naszych Klientów jest właściciel rodzinnego, czterogwiazdkowego hotelu w Niemczech. Aktualnie poszukujemy kucharza do hotelowej restauracji, która słynie [..]
JOBSPLUS 1 2018-02-14 14:38:30
Pomoc
Witam państwa...otwieram mała gastro związana z barem sałatkowy,kanapki,soki,kawa, czy możecie mi podpowiedzieć z jakich firm mogę korzystać jesli chodzi o wyposażenie ,opiekacze,lady chłodnicze,express,zmywarki..wszystko co związane w wyposażeniem...mam na myśli dobry sprzęt ,Servis ,i wykonanie [..]
tom81 1 2018-02-06 16:27:08
Jaki grill do burgerów 230v czy 400v?
Witam, jak w temacie.  Analizuje płyty grillowe i wiem, że dla mnie będzie odpowiednia gładka dwu strefowa. Patrze teraz na ich moc i wiadomym się wydaję, że im mocniejsza, tym lepsza. Jak to wygląda z doświadczenia? Czy 230v 2x3200w to jest dobra płyta i czy szybko się rozgrzewa?  Czy lep [..]
misiek_mati 1 2018-02-01 13:49:42
Dostawa jedzenia - samochód i sanepid
Witam Chciałam się dowiedzieć jak wyglądają wymogi sanepidu dla dostaw jedzenia. Rok temu gdy otwieralam działalność nie zglaszalam w sanepidzie chęci wykonywania dowozow w lokalu.  Czy muszę ponownie zaprosić sanepid na zatwierdzenie auta? [..]
Ingridka6 4 2018-01-31 21:08:25
Otwieranie małej gastronomi
Witam serdecznie,  Jestem w trakcie poszukiwań lokalu pod małą gastronomię. W lokalu będę przygotowywał farsze z mięsa, warzyw i owoców. Będzie wyrabiane ciasto na pierogi. Po przeczytaniu tony różnych pozycji odnośnie wymogów sanepidu mam straszny mętlik w głowie. Przy tego typu produkcji gastro [..]
Krzyś81 2 2018-01-30 22:00:31
Naprawa i Serwis Urządzeń Chłodniczych | Warszawa
Diagnozujemy, naprawiamy i serwisujemy wszelkie urządzenia chłodnicze wykorzystywane w restauracjach, barach, placówek handlowych, cateringu i gastronomii. Naprawiamy: lady chłodnicze, witryny mrożące i chłodzące, szafy chłodnicze, zamrażarki skrzyniowe, zamrażarki i chłodziarki zapleczowe oraz r [..]
espserwis 3 2018-01-30 18:54:11
Naprawa i Serwis Urządzeń Chłodniczych | Warszawa
Diagnozujemy, naprawiamy i serwisujemy wszelkie urządzenia chłodnicze wykorzystywane w restauracjach, barach, placówek handlowych, cateringu i gastronomii. Naprawiamy: lady chłodnicze, witryny mrożące i chłodzące, szafy chłodnicze, zamrażarki skrzyniowe, zamrażarki i chłodziarki zapleczowe oraz [..]
espserwis 1 2018-01-19 16:55:29
Mała gastronomia - wymogi dotyczące mięsa
Witam. Jestem w trakcie otwierania małej gastronomii opartej głownie o mięso (wołowina , kurczak, krewetki) .  Wiem że nie będę mógł obrabiać surowego mięsa w lokalu, bo nie ma na to miejsce i będzie musiało być one dostarczane przed lub po otwarciu lokalu. Wiem , że musi być po porcjowane i tut [..]
Duba91 3 2018-01-30 12:19:29
Nietypowe pytanie dotyczące odległości stołu od pieca
Witam, mam takie pytanie a mianowicie chodzi mi o to, że otwieram lokal z pizzą na wynos.  A pytanie brzmi czy odległość pomiędzy piecem a stołem chłodniczym do pizzy może mieć 70cm, czy to bedzie za mało. Zakładam że osoby wyrabiające pizze będą miały normalną posturę. Czy 70cm wystarczy? Bo tak [..]
misiek_mati 4 2018-01-30 22:05:35
wyspa gastronomiczna
Witam, jestem na etapie otwierania wyspy gastronomicznej w galerii handlowej zajmujaca sie sprzedaza kawy, sokow wyciskanych, ciast itp. Wyspa nie ma bezposredniego podlaczenia do biezacej wody i kanalizacji problem ten zostanie rozwiazany poprzez system wodny tj. baniaki na wode czystą i brudna. Sa [..]
magda9010 3 2018-01-30 21:47:33
Uwaga! Ostrzegam przed usługami firmy Capital & Production Group LORD Grzegorz Treściński!!!
Firma p. Grzegorza Treścińskiego powinna się zajmować zabudową foodtrucków.  Tymczasem właściciel głównie zajmuje się pozyskiwaniem kolejnych klientów, od których wyłudza pieniądza w formie zaliczki, opłaca z nich swoje poprzednie długi, wynikające z niezrealizowanych zleceń, po czym oczywiście s [..]
Rafał Malarski 1 2018-01-11 12:38:05
Grill lawowy Red Fox
Witam Pytanie dotyczy grilla lawowego. Czy firma Red Fox produkuje doprej jakości grille tego typu?? Jeżeli nie to poproszę o jakieś propozycje innych producentów. Z dory dziekuje [..]
MatLJ 1 2018-01-10 15:00:46
Frytkownica. Proszę pomoc
Dzień dobry państwu. Otwieramy się lokal - sprzedaż frytek. Niestety nie mamy trójfazy. Ale możemy wykorzystywać gaz. Jaki sprzęt kupić? 1 frytkownicy na 220v i 1 na gaz? Jaki model? Z góry dziękuje! [..]
S Mi 3 2018-01-31 11:27:22
Haracz
Witam, pytanie może śmieszne ale czy mając swój mały biznes gastronomiczny musimy się liczyć z płaceniem haraczu lub opłatami za tzw ochronę ? Czy to raczej już nie te czasy? Natknąłem się na artykuły które mówiły ze to wciąż uciążliwy problem. [..]
Kazik1980 4 2018-02-11 19:16:43
Wadliwa wentylacja w pracy, szkodliwe opary tłuszczu
Witam w nowej pracy, w której się zatrudniłem jest strasznie wadliwa wentylacja. Kuchnia znajduję się w kamienicy w centrum miasta. Okap kuchenny praktycznie nie działa, w kuchni brak jest jakiegokolwiek obiegu powietrza, do tego ciągle działająca frytura, grill pozostawiają w powietrzu opary tłuszc [..]
Muras 4 2018-01-28 12:31:14
piec opalany drewnem, a sanepid
Witam Razem z mężem chcielibyśmy otworzyć lokal w którym będzie piec opalany drewnem, ale pojawia się problem z sanepidem. jak na taki piec reaguje sanepid? czy są jakieś specjalne wymaganie co do czyszczenia pieca, przechowywania drewna, komina, wentylacji. czy taki piec musi być w jakimś szczegól [..]
EmreJan 3 2018-01-28 18:48:06
Franczyza a zaopatrzenie w sprzęt
Zastanawiam się nad otwarciem własnego lokalu pod szyldem franczyzy.  W zależności od wersji mogę zdać się na franczyzodawcę lub część rzeczy zrobić samemu. Teraz moje pytanie. Może wydać się to śmieszne, ale co jest lepsze. Samemu kupować sprzęt do kuchni (kombinować z dotacjami UE) czy wziąć go o [..]
gregory 1 2017-12-19 11:44:08
KUCHNIA GAZOWA Z PIEKARNIKIEM
Dobry wieczór! Otwieram mała gastronomię i byłabym baaardzo wdzięczna za pomoc w wyborze kuchni gastronomicznej. Czy ktoś może polecić firmę od której warto kupić kuchnią gazową z piekarnikiem elektrycznym albo podać nawet konkretny model z którego jest zadowolony? Na razie rozważam kuchnie: h [..]
jolanda 4 2017-12-28 16:56:31
Produkcja garmażeryjna w piwnicy
Witam mam pytanie odnośnie odtworzenia lokalu gastronomicznego w piwnicy, piwnica ma ok 70m2 z czego 20m2 zajmują piece, węglowy i gazowy pomieszania z piecami są odgrodzone ścianka działową. Czas na pytanie, czy mozna w jednym pomieszczeniu pogodzić produkcję garmażeryjna i kotłownie? I czy wentyl [..]
Mat-kol 2 2017-12-03 13:11:32
Schładzanie zup i sosów
Witam. Prowadzę gastronomię od 7 lat ale ostatnio mam problem z sanepidem. Chodzi o schładzanie zup i sosów. Babka na kontroli powiedziała, że muszę schładzać zupy i sosy w łaźni wodnej. Ja gotuję zupy dwa garnki po 35 litrów i są one wydawane do bemara i sprzedawane tego samego dnia. Schłodzenie ta [..]
pional 2 2017-12-14 11:49:47
Pytanie do doświadczonych
Cześć, na czym smażycie placki ziemniaczane, pancake'i, racuchy? Oczywiście chodzi mi o duże ilości, więc patelnia raczej odpada. Chodzi mi o sprzęt na prąd. Dzięki [..]
ra.mo 2 2017-12-12 11:54:04
Wielość lokalu przeznaczonego na catering
Witam serdecznie, mam zamiar otworzyć na początek niezbyt wielką działalność cateringową. Problemem jest niewielkie pomieszczenie. Jest to garaż o powierzchni ponad 31mkw. Jest możliwość powiększenia go o kilka metrów. Czy jest możliwość otwarcia takiej działalności w tym miejscu? Miał ktoś doświadc [..]
Patbuc 1 2017-11-12 14:36:58
Skrzynki plastikowe do przechowywania oraz transportu produktów.
Dzień dobry, zajmuję się sprzedażą skrzynek plastikowych to przechowywania produktów spożywczych. W przypadku zainteresowania proszę o kontakt telefoniczny pod numerem 667 888 600. Zachęcam również do odwiedzenia sklepu online celem zapoznania się z całym asortymentem. Przy większych zamówieniach pr [..]
dd-24 1 2017-11-10 14:18:13
Nazwa
Dzien Dobry, Jestem na etapie otwarcia lokalu ze zdrowa zywnoscia. Dodam, ze lokal bedzie znajdowac sie poza granicami polski. Jest juz wszystko prawie gotowe poza nazwa. Szukam inspiracji dlatego pozwolilam sobie zapytac tutaj na forum. Czy ktos jest bardziej kreatywny niz ja i ma pomysl na angiels [..]
Oli 2 2017-12-14 11:51:52
Lada chłodnicza
Witam, poszukuję sprawdzonego producenta lad chłodniczych. Słyszałam o firmie Bolarus. Czy jest ktoś w stanie udzielić mi na temat produktów tej firmy więcej informacji? [..]
KatMar 5 2017-12-28 17:11:02
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.