FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / ODDZIELANIE SIę CIENKIEGO SPODU CIASTA PO UPIECZENIU
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

ODDZIELANIE SIę CIENKIEGO SPODU CIASTA PO UPIECZENIU

Autor: Theofilos


Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2025-04-19 o godzinie 14:37:34.
[color=#000000]Witacje


[left][color=#000000]Dlaczego po upieczeniu ciasta, dolna bardzo cienka warstwa 1-2 mm oddziala się od reszty?


[left][color=#000000]Dzieje się tak na większości powierzchni.
[left][color=#000000]Ciasto skłąda się z mąki pszennej i żytniej, cukru, karmelu, sody (środek spulchanijacy), przypraw, mąki ziemniaczanej, soli, kwasku cytrynowego i wody.


[left][color=#000000]Czy jest to związane z temperaturą pieczenia, z ilością wody, czy może z kolejnością mieszkania skłądników?[/left]
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.9.170
Data: 2025-05-19
Czas: 09:49:55
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: ODDZIELANIE SIę CIENKIEGO SPODU CIASTA PO UPIECZENIU
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "oddzielanie się cienkiego spodu ciasta po upieczeniu" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Rozmiar Przyczepy    Papier do pakowania żywności z własnym nadrukiem, torby papierowe, serwetki i kubki   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.