FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE OSTATNIE KOMENTARZE NOWY TEMAT
AUTOR DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Edith Zielona część pora - wyrzucać?
Ostatnio Pani z sanepidu poinstruowała nas, że zielona część pora nie nadaje się do niczego i należy ją wyrzucić. Zastanawiam się dlaczego, bo zieloną część pora wrzucaliśmy do gotowania wywaru wraz z marchewką, selerem, pietruszką. Wie ktoś coś dlaczego nie należy stosować liści pora? [..]
2018-04-21 20:22:16 1
Edith Schładzanie zup i sosów
Wszędzie jest to samo. Chodzi o to, że gorąca zupa w bemarze może stać max 2 godziny. Trzeba schłodzić, a później podgrzać. Ja mam szokówkę ale to nie rozwiązuje sprawy schładzania zup w takich ilościach. Mieści się 5  GN 1/1 i to niskich bardzo. O schłodzeniu zupy zapomnij. Kiedyś podpowiedziano n [..]
2018-04-21 20:15:57 3
BrowarInstal Piwowarzy z Ukrainy
Piwowarzy z Ukrainy z polskim certyfikatem umiejętności   Zapewniamy piwowarów z Ukrainy, sprawdzonych w polskim mini browarze, z polskim certyfikatem umiejętności, po zawodowych szkołach piwowarstwa na Ukrainie, z doświadczeniem w mini browarze lub w browarze produkcyjnym.   Pomagamy w [..]
2018-04-19 09:55:02 1
angela1810 Wyposażenie małej gastronomii
Jeśli chodzi o zmywanie naczyń, to ja polecam zmywarkę kapturową Hendi. Ogólnie bardzo fajnie się sprawowała w moim poprzednim miejscu pracy. Teraz, otwierając swoją działalność, sam ją kupię. Chodzi mi dokładnie o tą: https://www.gastrro.pl/hendi-zmywarka-kapturowa-do-naczyn-50x50-cm-400-v-230862.h [..]
2018-04-16 14:38:18 11
Zagroda Kurczak z rozna
Witam, mam pytanko, jak przygotowywacz kurczaka przed przyprawieniem i upieczeniem. Czy należny go moczyć w solance czy może znacie inne sposoby tak aby był soczysty. Pozdrawiam i dziękuje. [..]
2018-04-13 14:30:41 1
basiap Lada chłodnicza
jeśli chodzi o sprawdzony stół chłodniczy, to mogę polecić te stalgastu: https://www.gastrro.pl/chlodnictwo/urzadzenia-chlodnicze/stoly-chlodnicze.html [..]
2018-04-13 14:09:46 6
basiap Mebli gastronomiczne - producent
poszukiwanie wyposażenia, jeśli kogoś interesują stoły chłodnicze, zaczęłabym tutaj: https://www.gastrro.pl/chlodnictwo/urzadzenia-chlodnicze/stoly-chlodnicze.html [..]
2018-04-13 13:33:47 3
Sidrom Oferta pracy Kucharze we Francji
Sidrom Sp. z o.o. jest działającą na rynku europejskim licencjonowaną Agencją Zatrudnienia, Doradztwa Personalnego oraz Pośrednictwa Pracy na terenie RP i za granicą, wpisaną do Krajowego Rejestru Agencji Zatrudnienia pod nr 2677. W chwili obecnej rekrutujemy osoby chętne do pracy we Francji na [..]
2018-04-13 10:11:49 1
basiap Półprodukty do pizzeri - czy to pomoże ominąć niektóre wymogi Sanepidu itp.
szatkowana szynka i paczkowany ser brzmią trochu strasznie mimo wszystko : P [..]
2018-04-10 12:02:20 5
basiap Czy mogę postawić krzesełka przy przyczepie
w miejscowości, w której mieszkam, ostatnio w jednej przyczepie tak dostawili i pytali o zgodę tylko właściciela nieruchomości. ale nie mam pojęcia na ile jest to legalne :(zawsze jakieś info można uzyskać w urzędzie miasta, a przynajmniej przekierują w odpowiednie miejsce [..]
2018-04-10 11:59:32 2
izaxx Koszt otwarcia restauracji, remont i urządzenie...?
Należy także zadbać o to, aby obsługa restauracji była 10/10. http://www.lrspoland.pl/obsluga-w-restauracji-jakie-sa-glowne-bledy,204.html - tutaj znajdziecie odpowiedź na pytanie jakie są główne błędy popełniane podczas obsługi. [..]
2018-04-10 11:20:40 35
qbass Piec cukierniczy 600x400 do ciast delikatnych
Panie Januszu polecam np. coś takiego: http://sklep.romagastro.pl/piec-konwekcyjno-parowy-kpm-511 [..]
2018-04-06 15:20:39 2
qbass Hendi - Piec konwekcyjno-parowy 7xGN1/1 - opinie
Oferta pieców konwekcyjno-parowych jest na rynku bardzo duża i szczerze mówić chyba lepiej nie szukać opinii w internecie, a poszukać doradztwa u specjalisty. Mi pomógł Pan Michał z RomyGastro - mogę podać numer telefonu 531-031-632. Wystarczy podać rodzaj lokalu i zapotrzebowanie. [..]
2018-04-06 13:11:32 2
qbass Półprodukty do pizzeri - czy to pomoże ominąć niektóre wymogi Sanepidu itp.
Szczerze mówiąc to dziwne pytanie, ale mi na przykład z wymogami sanepidu pomogła firma Roma z Krakowa. Kupowałem od nich sprzęt i dzięki temu mogliśmy porozmawiać na wszelkie tematy. [..]
2018-04-06 13:07:39 5
qbass Kontakt Grill
Jak najbardziej ok. Być może taki Panu będzie odpowiadał?  http://sklep.romagastro.pl/grill-kontaktowy-elektryczny-ps-2010-r [..]
2018-04-06 13:05:48 2
Mag Czy mogę postawić krzesełka przy przyczepie
Witam, Chciała bym postawić krzesełka, ławeczki przy przyczepie. Wystarczy zapytać właściciela posesji czy dostać jakieś dodatkowe pozwolenie. Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać. Z góry dziękuję za rady [..]
2018-04-05 17:58:05 2
izaxx Koszt otwarcia restauracji, remont i urządzenie...?
Warto zaopatrzyć się w oprogramowanie call center - http://www.mojegastro.pl/callcenter/. Świetne usprawnienie w restauracjach :) [..]
2018-04-05 10:22:47 35
qbass Grill lawowy Red Fox
Generalnie firma Red Fox ma ciekawe produkty charakteryzujące się dobrą jakością. Sprawdź sobie http://sklep.romagastro.pl/szukaj?q=lawowy+redfox, może akurat znajdziesz odpowiedni dla siebie. [..]
2018-04-03 14:54:51 2
karolla Sprzedaż grzańca z autka
Jeśli pomysł nadal aktualny mogę zaproponować kubki papierowe do alkoholu :)fajne, dwuściankowe, pojemności 250 ml, 300 ml, 400 ml a co robimy i dla kogo - można znaleźć na stronie www.karolla.com [..]
2018-04-01 18:22:18 3
karolla Pyszna kawa do Twojego lokalu
Jak by ktoś chciał to do pysznej kawy możecie proponować również kubki papierowe na wynos ... niestety nie każdy ma czas aby pyszną kawą degustować się w lokalu. A jak kubki papierowe na wynos to nie mogą być bez Waszego logo :)zapraszam www.karolla.com [..]
2018-04-01 18:16:18 6
karolla Współpraca z producentem lodów rzemieslniczych
a ja do każdych lodów rzemieślniczych chciałabym zaproponować miseczki papierowe z indywidualnym nadrukiem :)wcale nie trzeba kupować miliona sztuk :)zamówienie już od 1000 szt :)i mamy 3 pojemności .... a co oferujemy można sprawdzić tutaj ----> http://www.karolla.com/miseczki_do_lodow_z_nadrukie [..]
2018-04-01 18:13:26 7
smakoszek Pomoc
Najlepiej z tych sprawdzonych z atestami i solidnym sprzętem godnym polecenia! [..]
2018-03-28 11:23:10 4
frost Pomoc
W temacie monitorowania temperatur w urządzeniach chłodniczych na potrzeby HACCP i WIF polecam Andrew Frost Solutions - cyfryzacja HACCP - (www.andrewfrostsolutions.pl). [..]
2018-03-28 09:39:56 4
frost Zeszyt z pomiarem temperatur - HACCP
Zamiast zeszytu polecam rozwiązanie KOOLZONE - cyfrowe w czasie rzeczywistym pomiary temperatur. www.koolzone.com/pl Andrzej Mróz 222199416 [..]
2018-03-27 13:09:15 8
gastrotech okap gastronomiczny
U mnie w lokalu cały projekt oraz wykonanie wentylacji wraz z zamontowaniem okapu oraz centrali zrobiła firma http://www.ecofan.com.pl/ Bardzo profesjonalnie i fachowo. Wszystko działa jak należy.Polecam! [..]
2018-03-26 19:27:10 20
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.