FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE OSTATNIE KOMENTARZE NOWY TEMAT
AUTOR DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
JOBSPLUS
JOBSPLUS
oferta pracy KUCHARZ/KUCHARKA - w Niemczech
Rodzinny biznes, kameralna i niepowtarzalna atmosfera bawarskiej miejscowości. Nazywamy się Jobs Plus i jesteśmy agencją zatrudnienia. Jednym z naszych Klientów jest właściciel rodzinnego, czterogwiazdkowego hotelu w Niemczech. Aktualnie poszukujemy kucharza do hotelowej restauracji, która słynie [..]
2018-02-14 14:38:30 1
Janek_87 Ostrzeżenie przed OSZUSTEM
Współpracowałem z firma której przedstawicielem jest pan Mariusz Wiśniewski i jestem zadowolony z wspólnej współpracy. Projekt który zleciłem panu Mariuszowi był zrobiony rzetelnie i na czas. Polecam i pozdrawiam pana Mariusza. [..]
2018-02-12 14:27:18 40
Łotr Haracz
Problem dalej istnieje - zmienili się tylko gangsterzy. Kwoty też są znacznie wyższe, niż te które pobierali cwaniacy z Pruszkowa i Wołomina. Dzisiejsza mafia ma siedzibę przy ul. Świętokrzyskiej 12 w Warszawie a cwaniaka możesz spotkać w dziupli przy Wiejskiej. [..]
2018-02-11 19:16:43 4
tom81 Pomoc
Witam państwa...otwieram mała gastro związana z barem sałatkowy,kanapki,soki,kawa, czy możecie mi podpowiedzieć z jakich firm mogę korzystać jesli chodzi o wyposażenie ,opiekacze,lady chłodnicze,express,zmywarki..wszystko co związane w wyposażeniem...mam na myśli dobry sprzęt ,Servis ,i wykonanie [..]
2018-02-06 16:27:08 1
Ecomplex
Ecomplex
Odbiór odpadów Gastronomicznych - Odpad kuchenny, pokonsumpcyjny
www.odpady-kuchenne.pl :) [..]
2018-02-02 18:33:46 4
misiek_mati Jaki grill do burgerów 230v czy 400v?
Witam, jak w temacie.  Analizuje płyty grillowe i wiem, że dla mnie będzie odpowiednia gładka dwu strefowa. Patrze teraz na ich moc i wiadomym się wydaję, że im mocniejsza, tym lepsza. Jak to wygląda z doświadczenia? Czy 230v 2x3200w to jest dobra płyta i czy szybko się rozgrzewa?  Czy lep [..]
2018-02-01 13:49:42 1
Lodołamacz Przepis na masę do lodów tajskich
Jeśli ktoś Ci dostarczył maszynę chińską i nie dał masy ani przepisu to lipa. Też miałem tak, że kupiłem w chinach sprzęt i lipa. Nie działał dobrze no i masa. Poratowali mnie panowie z Rolka lody. To jest producent maszyn. Najpierw kupiłem u nich masę, potem porządną maszynę (długa historia).  Są [..]
2018-02-01 12:16:16 4
Iza
Iza
Dostawa jedzenia - samochód i sanepid
U nas też większość dowozi samochodami osobowymi ale oficjalnie takie są wymogi. [..]
2018-01-31 21:08:25 4
S Mi Frytkownica. Proszę pomoc
Proszę adres [..]
2018-01-31 11:27:22 3
Ingridka6 Dostawa jedzenia - samochód i sanepid
Latwo zmywalna powierzchnia? U mnie ludzie jakimiś małymi samochodzikami jeżdżą z jedzeniem i raczej nic tam nie jest wydzielone. Poza tym jedzenie jedzie w jednorazowych opakowaniach i foliowe - na co komu ta woda itd... możliwe jest że sanepid dopuścił do pracy samochód typu Seicento ? [..]
2018-01-31 11:09:28 4
Iza
Iza
Nowe rozwiązanie branżowe
Moim zdaniem pomysł super. [..]
2018-01-30 22:08:59 4
Iza
Iza
Programy Lojalnościowe dla restauracji (np. kartadużejrodziny, pyszne.pl itd)
Polecam kekemeke. Klienci zbierają pieczątki w telefonie. U mnie to działa. [..]
2018-01-30 22:06:31 4
misiek_mati Nietypowe pytanie dotyczące odległości stołu od pieca
Chciałem piec o wymiarach 120x100 dwu komorowy bo chciałem pracować na jednej komorze i móc wypić dwie 50cm pizzę w tym samym czasie kiedy będą dni z mniejszym nasileniem ruchu. W końcu doszedłem do wniosku, że kupię mniejszy piec 100x85 z komorami 72x72 i będę pracował na dwóch komorach...  M [..]
2018-01-30 22:05:35 4
Adam-maszyny Otwieranie małej gastronomi
Musisz   wyznaczyć  aneks  na jaja oraz  przygotowalnie wstępną na warzywa i  mięso . [..]
2018-01-30 22:00:31 2
Iza
Iza
Dostawa jedzenia - samochód i sanepid
Witam, sama procedura może wyglądać rożnie w rożnych miastach, ale na pewno trzeba to zgłosić. Ja prowadzę lokal w Radomiu i u nas wygląda to tak,że należy zgłosić firmę jako transportową  po przez złożenie odpowiedniego wniosku oraz dokonać obioru samochodu przeznaczonego do przewozu żywności. Sa [..]
2018-01-30 21:59:18 4
Adam-maszyny Nietypowe pytanie dotyczące odległości stołu od pieca
Jaki  to piec  jednokomorowy ??? jakie  wymiary ??? [..]
2018-01-30 21:51:01 4
Adam-maszyny wyspa gastronomiczna
Jeśli nie  ma wody bieżącej  żadna  zmywarka gastronomiczna nie  zadziała .Ponieważ wyparzanie odbywa się pod  wpływem  wody pod ciśnieniem z  sieci . Mam pytanie  czy  nie  można sprzedawać w pojemnikach jednorazowych ??? [..]
2018-01-30 21:47:33 3
Adam-maszyny Frytkownica. Proszę pomoc
Witam serdecznie   Jeśli  głównym produktem będą frytki  to frytownice  gazową  o dużej mocy minimum  1,5 kw na 1 litr oleju a  najlepiej  w jeśli będzie  to  komora V z  zimna  strefą  . Jeśli  chciałby  pan  przetestować i  zobaczyć  różnicę  między fytownicą na 230V a 400 V  zapraszam  do  nasze [..]
2018-01-30 21:40:34 3
espserwis Naprawa i Serwis Urządzeń Chłodniczych | Warszawa
Polecamy się! http://naprawachlodni.pl/Serwis%20gastronomiczny%20-%20ESP%20Warszawa.jpg http://naprawachlodni.pl [..]
2018-01-30 18:54:11 3
Duba91 Mała gastronomia - wymogi dotyczące mięsa
No ja tego nie wiem stąd moje pytanie tutaj. [..]
2018-01-30 12:19:29 3
Adam_ Jak wypromować lokal
Dużo osób wspomniało o reklamie i dobrym pomyśle. Ja bym zwrócił uwagę na inną kwestię - teraz coraz więcej restauracji odwiedzają całe rodziny i dlatego też warto przystosować lokal do nich, oczywiście, jesli sytuacja na to pozwala. Nie wiem, czy masz też na tyle miejsca, by np: postawić na place z [..]
2018-01-29 11:26:30 9
Ingridka6 Dostawa jedzenia - samochód i sanepid
Witam Chciałam się dowiedzieć jak wyglądają wymogi sanepidu dla dostaw jedzenia. Rok temu gdy otwieralam działalność nie zglaszalam w sanepidzie chęci wykonywania dowozow w lokalu.  Czy muszę ponownie zaprosić sanepid na zatwierdzenie auta? [..]
2018-01-28 20:10:43 4
Krzyś81 Otwieranie małej gastronomi
Witam serdecznie,  Jestem w trakcie poszukiwań lokalu pod małą gastronomię. W lokalu będę przygotowywał farsze z mięsa, warzyw i owoców. Będzie wyrabiane ciasto na pierogi. Po przeczytaniu tony różnych pozycji odnośnie wymogów sanepidu mam straszny mętlik w głowie. Przy tego typu produkcji gastro [..]
2018-01-28 19:42:34 2
EmreJan piec opalany drewnem, a sanepid
Dzwonilam do Sanepidu ale osoba ktora zajmuje sie nazym rejonem nie miala jeszcze doseiadczenia z takim piecem. Odeslala mnie do strazy pozarnej i nadzoru budowlanego. Naprawde nie ma na forum osoby ktora pracuje lub pracowala w pizzeri przy takim piecu? [..]
2018-01-28 18:48:06 3
smakoszek Wadliwa wentylacja w pracy, szkodliwe opary tłuszczu
Zdecydowanie szkoda zdrowia, szkoda również marnować czasu na gościa, który ma gdzieś zdrowie swoich pracowników. [..]
2018-01-28 12:31:14 4
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.