FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE OSTATNIE KOMENTARZE NOWY TEMAT
AUTOR DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
starmilks Wynajem długoterminowy samochodu
Nie wiem jak w przypadku innych firm, ale mogę napisać jak to jest w przypadku Master1 (która jest zresztą chyba największą firmą oferującą wynajem samochodów w Polsce). ad1. Komplet opon zimowych wraz z wymianą masz w cenie ad2. Nie ponosisz opłaty wstępnej, ani opłaty końcowej. Płacisz po pr [..]
2023-05-29 14:54:35 2
starmilks Wynajem długoterminowy samochodu
Witajcie. Na poczatku zastanawiałem się nad leasingiem auta, ale widzę, ze od jakiegoś czasu coraz więcej firm wprowadza usługi wynajmu długoterminowego. No i nie ukrywam, ze zacząłem zastanawiać się nad tą opcją.  Czy ktoś moze korzystał?  Czy warto? [..]
2023-05-29 14:39:29 2
ola-michalowska Nowa przyczepa gastronomiczna
Otwierając własny food truck potrzebne będzie też odpowiednie urządzenie sprzedażowe, najlepiej takie które nie zajmie wiele miejsca oraz system sprzedażowy. Ja osobiście polegam rozwiązania od GoPOS  https://gopos.pl/landing/punkty-sezonowe [..]
2023-05-26 13:26:22 3
lalalolo Otwarcie nowej restauracji - parę wątpliwości i zapytań
Nie można także zapominać o prawidłowym oznakowaniu. Tutaj https://unistop.pl/rodzaje-znakow-drogowych/oznakowanie-poziome-jak-wykonac-jak-usunac-oznakowanie-poziome można dokładnie przeczytać o oznakowaniu poziomym, czyli jak je wykonać i jak takie poziome oznakowanie usunąć :)pozdrawiam serdecznie [..]
2023-05-10 07:57:58 3
lbekeaxx Otwarcie lokalu gastronomicznego
Ja też pozwole podpiąć się z pytaniem dotyczącym lokalu, a właściwie jego elewacji. Ile kosztuje profesjonalne mycie i malowanie elewacji? Zastanawiam się od czego zależy cena malowania elewacji, a to co udało mi się znaleźć to ten artykuł https://umyjemto.pl/2023/03/ile-kosztuje-malowanie-elewacji- [..]
2023-05-08 11:43:15 5
lbekeaxx Wędzarnia jako dodatek do lokalu gastronomicznego
Oprócz tego o czym mowa powyżej warto również pamiętać o profesjonalnych środkach czystości dla gastronomii, ciekawie wyczerpany temat został w tym artykule https://silcopolska.pl/profesjonalne-srodki-czystosci-dla-gastronomii-co-kupic-do-restauracji  profesjonalna chemia naprawdę może znacznie uła [..]
2023-05-08 09:09:42 3
lbekeaxx Najem długoterminowy samochodu
Leasing jest na pewno korzystniejszy [..]
2023-05-08 09:07:14 8
lbekeaxx Muzyka w lokalu typu klub muzyczny (z DJ), jak pozwolenia trzeba posiadać?
ZAIKS na pewno, a StoART również nie zaszkodzi [..]
2023-05-08 09:06:20 4
lbekeaxx Zmywarka gastronomiczna do domu
A jest to dobre rozwiązanie? Ma ktoś z tym większe doświadczenie? [..]
2023-05-08 09:05:02 3
HACPASZ Hanna Półtorak Food track, przyczepa gastro - co wybrać .......
Przyczepa gastronomiczna lub food track to świetny pomysł na biznes w  czasie kryzysu. Decydując się na  kupno lub wynajem pojazdu nie ryzykujesz, że: - miejsce na prowadzenie działalności nie jest odpowiednie - koszty wynajmu, mediów zjedzą  dochód z prowadzonej działalności. Posiadając przyczep [..]
2023-05-04 09:52:49 1
HACPASZ Hanna Półtorak Nowa przyczepa gastronomiczna
Witam jeżeli chcesz kupić  nową przyczepę wysokiej jakości proponuje firmę  Bannert. Oferowane przez nich przyczepy spełniają wymogi sanepidu  na terenie całego kraju. Wyposażenie przyczepy, rodzaj materiałów wykończeniowych uzgodnione zostanie z tobą i oczywiście uzależnione będzie od budżetu jakim [..]
2023-05-04 07:00:02 3
Nurek1 Zaplace za informacje od osoby ktora prowadzi kebab
Witam ! Planuje otworzyc kebab ale chcialbym zeby kots poswiecil ci jakies 2 h czasu na wyjasnienie pewnych rzeczy ktorych nie moge znalezc na forum. Zaplace wczesniej przed rozmowa na scype lub telefoniczna w dogodnej formie. Zalezy zeby to byla osoba ktora ma doswiadcznie w prowadznieu tego typu [..]
2023-04-28 00:38:39 1
ola-michalowska POSZUKUJE POMOCY PRZY STWORZENIU MENU ORAZ WYLICZENIU FOOD COST.
Stworzenie atrakcyjnego menu, które przyniesie zyski nie jest łatwe. Pomocne będą nowoczesne narzędzia, takie jak system sprzedażowy. Polecam wybrać GoPOS - menu tworzy się intuicyjnie a do pozycji można dołączać zdjęcia. Z kolei wyliczenie Food Cost ułatwi program magazynowy GoStock  tutaj adres s [..]
2023-04-20 15:36:24 3
HACPASZ Hanna Półtorak wyspa gastronomiczna
Moja gastronomia od czego zacząć: wyspa gastronomiczna  W przypadku  organizacji sprzedaży z wyspy gastronomicznej należy zapewnić dla niej  stałe podłączenie wody oraz energii elektrycznej. Jeżeli na wyspie przygotowywane są  dania gorące (naleśniki, kebaby) należy rozejrzeć się za lokalizacją w [..]
2023-03-31 15:29:15 1
HACPASZ Hanna Półtorak Wynajem kuchni na godziny pod działalność cateringową
Sanepid rządzi i jeżeli nie chce wyrazić zgody na takie rozwiązanie to siły nie ma i tyle. Rozwiązaniem jest poszukanie  lokalu w sąsiednim  powiecie (domy weselne,  nieużywane kuchnie szkolne) . Na pewno w okolicy  Białegostoku znajdzie się przyjazny Sanepid. Działalność trzeba zarejestrować  w san [..]
2023-03-31 15:25:03 3
lalalolo Kawa ziarnista
A ja ze swojej strony polecam kawę speciality, która według znawców tematu jest najlepsza na świecie, a można poczytać o tym tutaj https://javacoffee.pl/collections/kawa naprawdę nie ma lepszej kawy niż ta ;) [..]
2023-03-31 13:28:14 3
MISTRZY ERUDYCJI Wynajem kuchni na godziny pod działalność cateringową
Witam. Mogę pomóc z wynajmem kuchni na  godziny. Wyposażona. Od Metro Bemowo 10 min [..]
2023-03-30 14:43:17 3
AsiaP Wynajem kuchni na godziny pod usługi cateringowar
Dzień dobry. Pilnie potrzebuje porady dotyczącej wynajmu lokalu na godziny. Chce rozpocząć działalność cateringową  Przekaski na impreze  tzw zimna płyta, a zlecenia tylko w weekendy. Nie opłaca mi się wiec wynająć lokal na pełny etat. Czy mogę wiec , w  lokalu który prowadzi podobna działalnoś [..]
2023-03-29 11:42:37 1
AsiaP Wynajem kuchni na godziny pod działalność cateringową
Dzień dobry. Pilnie potrzebuje porady dotyczącej wynajmu lokalu na godziny. Chce rozpocząć działalność cateringową  Przekaski na impreze  tzw zimna płyta, a zlecenia tylko w weekendy. Nie opłaca mi się wiec wynająć lokal na pełny etat. Czy mogę wiec , w  lokalu który prowadzi podobna działalnoś [..]
2023-03-29 11:05:09 3
HACPASZ Hanna Półtorak Czy powinienem kupić kostkarkę do lodu
W food trakach i przyczepach gastronomicznych polecam zastosowanie przenośnej (domowej ) kostkarki do lodu. Kostkarki profesjonalne bardzo często wymagają zastosowania stałego podłączenia do wody. [..]
2023-03-29 09:59:18 4
HACPASZ Hanna Półtorak Wędzarnia jako dodatek do lokalu gastronomicznego
Dzień Dobry wędzenie ryb na własne potrzeby lokalu jako obróbka termiczna podlega nadzorowi Sanepidu i nie powinna stanowić problemu w  trakcie kontroli sanitarnej. Natomiast  wędzenie i sprzedaż  ryb z wędzani podlega nadzorowi powiatowego lekarza weterynarii.  Żeby nie mieć równoczesnych kontroli [..]
2023-03-29 09:52:08 3
HACPASZ Hanna Półtorak Gastronomia w roku 2023
Ciekawe rozwiązanie, oczywiście  te paski wybielające to produkt w opakowaniu handlowym a w lokalu odbywałaby się tylko ich  sprzedaż. Produkcja wyrobów do higieny ustnej to już zupełnie inna działka niż produkcja żywności [..]
2023-03-29 09:44:32 6
karolek856 Nowa przyczepa gastronomiczna
Cześć wszystkim! Planuję rozpoczęcie własnego biznesu gastronomicznego, ale potrzebuję pomocy przy wyborze przyczepy gastronomicznej. Czy ktoś miał doświadczenie w zakupie lub użytkowaniu takiej przyczepy? Jakie modele polecacie? Na co zwracać uwagę przy wyborze? Czy warto zainwestować w przyczep [..]
2023-03-22 09:35:23 3
darful Gastronomia w roku 2023
Można też spróbować wystawić paski wybielające, jako atrybut dla konsumentów... Sprzedawane oczywiście osobno! W myśl zasady "coś dla ciała, coś dla ducha" a w tym konkretnym przypadku, dla tych co chcą dbać o jamę ustną ;) [..]
2023-03-20 12:25:48 6
KGabriel Porządny blender zanurzeniowy
Dzień dobry! Od jakiegoś czasu poszukuję na prawdę porządnego blendera zanurzeniowego. Takiego, który wytrzyma codzienne, intensywne użytkowanie. Do tej pory korzystałem z RobotCoupe model CMP 350 - teoretycznie mocny sprzęt, renomowana firma itp. a niestety po ok pół roku użytkowania sypie się sil [..]
2023-03-17 10:34:10 1
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.