FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE OSTATNIE KOMENTARZE NOWY TEMAT
AUTOR DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
jolanda KUCHNIA GAZOWA Z PIEKARNIKIEM
Dobry wieczór! Otwieram mała gastronomię i byłabym baaardzo wdzięczna za pomoc w wyborze kuchni gastronomicznej. Czy ktoś może polecić firmę od której warto kupić kuchnią gazową z piekarnikiem elektrycznym albo podać nawet konkretny model z którego jest zadowolony? Na razie rozważam kuchnie: h [..]
2017-12-05 20:18:00 1
HACPASZ Hanna Półtorak samochód gastronomiczny jako serowarnia
Ja również zapraszam do współpracy. Od 2012 roku przygotowujemy dokuemntację HACCP dla mobilnej gastronomii.  Uzyskana podczas odbiorów samochodów i przyczep wiedza była inspiracją do stworzenia cyklu szkoleń Moja gastronomia....... Jesteśmy autorami dokumentacji HACCP dla kilkudziesięciu pojazdów, [..]
2017-12-04 10:05:48 6
Mat-kol Produkcja garmażeryjna w piwnicy
[url=http://wgrajo.pl/?v=img2017120313001.jpg][img]http://wgrajo.pl/img/img2017120313001.jpg [..]
2017-12-03 13:11:32 2
Mat-kol Produkcja garmażeryjna w piwnicy
Witam mam pytanie odnośnie odtworzenia lokalu gastronomicznego w piwnicy, piwnica ma ok 70m2 z czego 20m2 zajmują piece, węglowy i gazowy pomieszania z piecami są odgrodzone ścianka działową. Czas na pytanie, czy mozna w jednym pomieszczeniu pogodzić produkcję garmażeryjna i kotłownie? I czy wentyl [..]
2017-12-03 13:09:00 2
oferty samochód gastronomiczny jako serowarnia
Proponuję produkować sery w całkiem osobnym pomieszczeniu /a na oscypki musi byc certyfikat :)/, do tego przeznaczonym i odebranym przez Sanepid. Sprzedaż serów -  poszerzyć o inny asortyment aby była opłacalna działalność; a sprzedawać w przystosowanym do tego celu samochodzie lub w tzw. "budz [..]
2017-12-02 20:24:41 6
HACPASZ Hanna Półtorak samochód gastronomiczny jako serowarnia
Problemem będzie woda (brak stałego podłączenia).  Zamiast kontenera proponuje przyczepę gastronomiczną (uwaga musi posiadać numer rejestracyjny, samoróbki odpadają) wtedy woda w baniakach nie  powinna być problemem.  10.01 2018 w Warszawie odbywać się będzie szkolenie poswięcone zagadnieniom związa [..]
2017-12-01 10:10:18 6
HACPASZ Hanna Półtorak Food truck - Jak zacząć...
Witam tak to jest z sanepidem , w niektórych baniaki przechodzą bez problemu a w niektórych (Kielce, Katowice, Gdańsk) jest z tym problem rozwiązania są dwa: 1. Ne raz już w sąsiednim powiecie sanepid bez problemu wyraża zgodę na stosowanie baniaków w food trackach warto jest zaciągnąć języka i zał [..]
2017-12-01 10:03:47 8
rozan502 samochód gastronomiczny jako serowarnia
A może mała podpowiedź,mam też działkę budowlaną myślałem żeby tam postawić coś w nie dużym nakładem finansowym np kontener i go przerobić tylko nie mam tam medii tylko prąd jest,czy idzie jakoś to inaczej zorganizować żeby było zaakceptowane przez sanepid? [..]
2017-11-30 21:09:53 6
Ania250 Ostrzeżenie przed OSZUSTEM
Jestem zadowolona z usług wykonanych przez firmę którą reprezentuje Pan Mariusz Wiśniewski. Projekty, pomiary i montaż był wykonany na czas. Firma jak dla mnie rzetelna i godna polecenia. Napewno zdecyduję sie na współpracę przy rozszerzaniu działalności. Polecam! [..]
2017-11-30 20:06:25 39
karl Food truck - Jak zacząć...
Witam Chciałbym zapytać właścicieli Food Trucków o zatwierdzenie przez sanepid.Mam zamiar otworzyć i bylem dzisiaj w sanepidzie i Pani powiedziała ze definitywnie nie może być woda w baniakach tylko stale przyłącze do wody.Jak to obejść??????Pani chyba nie rozumie co to jest obwoźna gastronomia:) [..]
2017-11-30 17:43:33 8
ress Otwieram lokal.
A zaopatrzyłeś się już w jakieś systemy POS? Jeśli nie, to koniecznie polecam, bo nie wyobrażam sobie w dzisiejszych czasach lokalu gastronomicznego bez tego rozwiązania.  http://www.posiflex.com.pl/ [..]
2017-11-29 13:01:36 7
pional wentylacja w lokalu gastronomicznym problem
Czy masz doprowadzony do kuchni dopływ powietrza? Jeżeli na wejściu kuchni lub w sali wprowadzisz wentylator który będzie nawiewał powietrze do lokalu czyli spowodujesz nadciśnienie to naturalną drogą przemieszczania się powietrza będzie kierunek od wentylatora wtłaczającego powietrze do lokalu w st [..]
2017-11-29 08:44:49 4
pional Schładzanie zup i sosów
Witam. Prowadzę gastronomię od 7 lat ale ostatnio mam problem z sanepidem. Chodzi o schładzanie zup i sosów. Babka na kontroli powiedziała, że muszę schładzać zupy i sosy w łaźni wodnej. Ja gotuję zupy dwa garnki po 35 litrów i są one wydawane do bemara i sprzedawane tego samego dnia. Schłodzenie ta [..]
2017-11-29 08:40:30 1
karollaa Zmywarka kapturowa
Myślę podobnie jak gastromas, że najlepszym wyborem jeśli chodzi o zmywarki do gastronomii jest winterhalter, poza tym można je też wypożyczyć a to dobre rozwiązanie na start dla restauracji czy baru [..]
2017-11-29 07:57:55 46
Adam_ Dania na wynos.
Dania na wynos są teraz bardzo popularne, więc najlepiej się dowiedzieć wszystkiego co trzeba o nich by potem nie popełnić żadnej gafy. ;) ___________________________________ Program szef http://gastro.pl/gastro-szef/ [..]
2017-11-28 12:17:50 6
Adam_ Programy Lojalnościowe dla restauracji (np. kartadużejrodziny, pyszne.pl itd)
W dobie internetu, twój lokal powinien być tam widoczny, plus jakiś bilbord przy drodze powinien wystarczyć. :) ____________________________________________ Systemy pracy w gastronomii http://www.lrspoland.pl/ [..]
2017-11-28 10:16:41 3
Mikronimia Lada chłodnicza
Niestety nie kojarzę, my teraz tylko kupowaliśmy nowe zmywarki od firmy Winterhalter, ale aż jestem zaskoczona jakością tego sprzętu, jest na prawdę dobry [..]
2017-11-25 11:56:30 4
grzegorzkoz Najlepsze oprogramowanie dla gastronomii
Dzień dobry, Ja mogę polecić jeden z najlepiej wykonanych systemów: GoPOS.  Prosty, funkcjonalny, ladny, dziala na tabletach z Androidem i na terminale z Windowsem. Link do strony: https://gopos.pl/ [..]
2017-11-23 19:36:24 11
ra.mo Pytanie do doświadczonych
Cześć, na czym smażycie placki ziemniaczane, pancake'i, racuchy? Oczywiście chodzi mi o duże ilości, więc patelnia raczej odpada. Chodzi mi o sprzęt na prąd. Dzięki [..]
2017-11-15 10:34:03 1
Ozzy Os. Lada chłodnicza
Coś więcej o ich produktach? My korzystamy z mebli firmy bolarus już ładnych parę lat i działają bez zarzutu. Widać, że porządnie wykonane, a nie takie byle co. Jeśli zastanawiasz się nad kupnem to ja polecam. [..]
2017-11-14 10:02:03 4
Kordian wentylacja w lokalu gastronomicznym problem
Gdybyś musiał kupić nowy wentylator, to mogę polecić bardzo fajną stronę z wentylatorami: http://www.wentylatory-online.pl/. [..]
2017-11-13 14:36:14 4
sanqi otwarcie lokalu - wyposażenie
Sprawdź sobie meble do kawiarni z Hagea.pl, designerskie, fajne krzesła, stoliki, są ważne. [..]
2017-11-13 08:53:24 8
Patbuc Wielość lokalu przeznaczonego na catering
Witam serdecznie, mam zamiar otworzyć na początek niezbyt wielką działalność cateringową. Problemem jest niewielkie pomieszczenie. Jest to garaż o powierzchni ponad 31mkw. Jest możliwość powiększenia go o kilka metrów. Czy jest możliwość otwarcia takiej działalności w tym miejscu? Miał ktoś doświadc [..]
2017-11-12 14:36:58 1
dd-24
dd-24
Skrzynki plastikowe do przechowywania oraz transportu produktów.
Dzień dobry, zajmuję się sprzedażą skrzynek plastikowych to przechowywania produktów spożywczych. W przypadku zainteresowania proszę o kontakt telefoniczny pod numerem 667 888 600. Zachęcam również do odwiedzenia sklepu online celem zapoznania się z całym asortymentem. Przy większych zamówieniach pr [..]
2017-11-10 14:18:13 1
Oli Nazwa
Dzien Dobry, Jestem na etapie otwarcia lokalu ze zdrowa zywnoscia. Dodam, ze lokal bedzie znajdowac sie poza granicami polski. Jest juz wszystko prawie gotowe poza nazwa. Szukam inspiracji dlatego pozwolilam sobie zapytac tutaj na forum. Czy ktos jest bardziej kreatywny niz ja i ma pomysl na angiels [..]
2017-11-08 22:59:14 1
FORUM GASTRONOMICZNE
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.