![]() |
FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: KAWIARNIA W SKLEPIE Z RĘKODZIEŁEM |
|||||||
Autor:
AsiaŻuczek Wypowiedzi: 1 |
Witam ! ;)
Mam sklep z rękodziełem, natomiast ze względu na nierentowność - chciałabym dołożyć tam kawę i herbatę ( po rozmowach z technologiem oraz sanepidem, wiem, że kanapki na miejscu i śniadania to jest niewykonalne na ten moment ) Chciałabym, żeby były tam: prowadzony sklep z rękodziełem okazjonalne warsztaty z rękodzieła kawa i he brata na miejscu ORAZ na wynos sprzedawanie kupnych ciast. 1. Mamy dwie toalety - czy tutaj też istnieje droga brudna i czysta? - Ponieważ, wejście do toalety dla klientów , wiodło by obok ,,baru". Oczywiście jest opcja przebudowy - ale wolałabym tego uniknąć. A może w ogóle nie musi być toalety dla klientów? ( na miejscu planuję 3 stoliczki po dwa krzesełka) 2. Czy na barze musi być umywalka? Czy może być na zapleczu? 3. Jak wygląda prowadzenie HACCP? Czy obowiązkowe jest mierzenie temperatur w lodówkach/ chłodziarkach? Dla mnie wygląda to tak, że skoro kawę i herbatę można dostać w żabce czy u fryzjera to chyba nie ma jakiejś dużej zabawy z dokumentacją? 4. Proszę o KONTAKT do osoby, która prowadzi jakieś konsultacje. + Mogłaby przygotować księgę HACCP i inne ważne rzeczy które muszę mieć i prowadzić. Od razu mówię, że zdaję sobie sprawę, że wszystko kosztuje, ale aktualnie biznes jest nierentowny i próbuję go ratować. |
||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 22 Wypowiedzi: 550 |
AsiaŻuczek napisał(a) w dniu 2024-12-28 o godzinie 00:36:23: Witam ! ;) Mam sklep z rękodziełem, natomiast ze względu na nierentowność - chciałabym dołożyć tam kawę i herbatę ( po rozmowach z technologiem oraz sanepidem, wiem, że kanapki na miejscu i śniadania to jest niewykonalne na ten moment ) Chciałabym, żeby były tam: prowadzony sklep z rękodziełem okazjonalne warsztaty z rękodzieła kawa i he brata na miejscu ORAZ na wynos sprzedawanie kupnych ciast. Służę z odpowiedziom 1. Mamy dwie toalety - czy tutaj też istnieje droga brudna i czysta? - Ponieważ, wejście do toalety dla klientów , wiodło by obok ,,baru". Oczywiście jest opcja przebudowy - ale wolałabym tego uniknąć. A może w ogóle nie musi być toalety dla klientów? ( na miejscu planuję 3 stoliczki po dwa krzesełka) Zgodnie z przepisami jeżeli na miejscu nie ma sprzedazy alkoholu toalety dla gości nie musi być. Zdarza się jednak,że miejscowy SANEPID uważa inaczej dlatego tą kwestię warto z Sanepidem ustalić. 2. Czy na barze musi być umywalka? Czy może być na zapleczu? Na barze powinna byc umywalka i zlew przynajmniej jednokomorowy 3. Jak wygląda prowadzenie HACCP? Czy obowiązkowe jest mierzenie temperatur w lodówkach/ chłodziarkach? Dla mnie wygląda to tak, że skoro kawę i herbatę można dostać w żabce czy u fryzjera to chyba nie ma jakiejś dużej zabawy z dokumentacją? Żabka ma bardzo wyśrubowane wytyczne sanitarne i mogę zapewnić,że dodatki podawane w żabkach do kawy wymagające przechowywania w urządzeniach chłodniczych się w nich znajdują i praca tych urządzeń jest monitorowana. Odpowiadając na pytanie jak najbardziej konieczne jest monitorowanie warunków pracy urządzeń chłodniczych. Konieczne jest również posiadanie opracowanej dokumentacji w zakresie Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej lub pełnej dokumentacji HACCP (to trzeba ustalić w Sanepidzie bo zdarzają sie rozbieżności w zakresie tych wymagań) 4. Proszę o KONTAKT do osoby, która prowadzi jakieś konsultacje. + Mogłaby przygotować księgę HACCP i inne ważne rzeczy które muszę mieć i prowadzić. Od razu mówię, że zdaję sobie sprawę, że wszystko kosztuje, ale aktualnie biznes jest nierentowny i próbuję go ratować. Zapraszam do współpracy chętnie pomogę Hanna Półtorak zamowienia@hacpasz.com.pl tel 512 21 12 89 Pozdrawiam i czekam na telefon lub maila |
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.14.88 Data: 2025-02-18 Czas: 01:09:40 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|