![]() |
FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: MAKARON W BEMARZE |
|||||||
Autor:
Ja. gastro Wypowiedzi: 2 |
Witam wszystkich.Chcialbym prosić o pomoc i podpowiedź co zrobić aby ugotowany makaron który przekładam do bemara nie wysychał?po ok 2 godzinach zaczyna podsychac od spodu oraz przy ściankach wkładu.Bede wdzięczny za pomoc.Z góry dziękuję.
|
||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
adam111 Wypowiedzi: 2 |
Cześć! Aby makaron nie wysychał na kąpieli wodnej, ważne jest, aby zachować jego wilgotność. Spróbuj dodać odrobinę oliwy z oliwek lub trochę wody do makaronu przed umieszczeniem go na kąpieli wodnej. To zapobiegnie wysychaniu. Możesz także przykryć makaron pokrywką lub folią, aby utrzymać wilgoć.
Jeśli masz taką możliwość, mieszaj makaron co jakiś czas, aby równomiernie się podgrzewał i nie przywierał do ścianek.
Jeśli nie podoba ci się miejsce, w którym jesteś – zmień je, nie jesteś przecież drzewem.
|
||||||
Autor:
Ja. gastro Wypowiedzi: 2 |
Witam.dziekuje za szybką odpowiedź.Tak też robię.dodaje troszkę wody a także oliwę.jednak po ok.3 godzinach zaczyna od spodu jak i po bokach przyklejać się i wysychać.próbowalem regulować temperaturę.jednal beż skutku.gdy przychodził klient nabierałem makaron i plątał się tam ten podeschnięty a tak byc nie moze...
|
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.9.170 Data: 2025-05-19 Czas: 10:11:45 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|