FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / MAKARON W BEMARZE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

MAKARON W BEMARZE

Autor: Ja. gastro

Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2024-10-17 o godzinie 17:32:39.
Witam wszystkich.Chcialbym prosić o pomoc i podpowiedź co zrobić aby ugotowany makaron który przekładam do bemara nie wysychał?po ok 2 godzinach zaczyna podsychac od spodu oraz przy ściankach wkładu.Bede wdzięczny za pomoc.Z góry dziękuję.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: adam111

Post 2 napisany 2024-10-18 o godzinie 15:11:16.
Cześć! Aby makaron nie wysychał na kąpieli wodnej, ważne jest, aby zachować jego wilgotność. Spróbuj dodać odrobinę oliwy z oliwek lub trochę wody do makaronu przed umieszczeniem go na kąpieli wodnej. To zapobiegnie wysychaniu. Możesz także przykryć makaron pokrywką lub folią, aby utrzymać wilgoć.
Jeśli masz taką możliwość, mieszaj makaron co jakiś czas, aby równomiernie się podgrzewał i nie przywierał do ścianek.
Jeśli nie podoba ci się miejsce, w którym jesteś – zmień je, nie jesteś przecież drzewem.

Autor: Ja. gastro

Post 3 napisany 2024-10-18 o godzinie 19:22:50.
Witam.dziekuje za szybką odpowiedź.Tak też robię.dodaje troszkę wody a także oliwę.jednak po ok.3 godzinach zaczyna od spodu jak i po bokach przyklejać się i wysychać.próbowalem regulować temperaturę.jednal beż skutku.gdy przychodził klient nabierałem makaron i plątał się tam ten podeschnięty a tak byc nie moze...

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.9.170
Data: 2025-05-19
Czas: 10:11:45
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: MAKARON W BEMARZE
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "makaron w bemarze" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Rozmiar Przyczepy    Oddzielanie się cienkiego spodu ciasta po upieczeniu   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.