FORUM     OGΜSZENIA    
 
STRONA G紟NA / FORUM GASTRONOMICZNE / OTWIERAM LOKAL GASTRONOMICZNY OD CZEGO ZACZ望? POMOCY
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GOR。E TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

OTWIERAM LOKAL GASTRONOMICZNY OD CZEGO ZACZ望? POMOCY

Autor: lilla71


Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2012-06-14 o godzinie 20:56:57.
Witam, za 3 miesi帷e otwieram lokal maly gastronomiczny .Zaczynam przygotowania od przegl康ania sprz皻u oraz ofert dostawc闚.Od czego tak naprawd powinnam zacz望 ?
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKΜ w najni窺zych cenach w internecie!
Przekonaj si sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna P馧torak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 461
Post 2 napisany 2012-06-15 o godzinie 09:44:34.
Witam serdecznie, 瞠by otworzy lokal gastronomiczny jego plany musisz przedstawi w SANEPIDZIE, konieczne jest te przygotowanie projektu technologicznego kuchni. Po zaakceptowaniu projektu nale篡 opracowa dokumentacj HACCP wymagan dla tego rodzaju dzia豉lno軼i. Dokumentacja ta sk豉da si z procedur, instrukcji i formularzy, kt鏎e b璠 musieli wype軟ia p騧niej twoi pracownicy. Pami皻aj musisz zacz望 od SANEPIDU, potem oczywi軼ie stra po瘸rna, elektrownia itp. Mog pom鏂 w przygotowaniu projektu technologicznego i opracowaniu dokumentacji HACCP prosz o kontakt mailowy poltorak@haccp-gmp.home.pl, Informacje o firmie znajdziesz na stronie firmy www.hacpasz.com.pl Pozdrawiam serdecznie Hanna P馧torak
 
Autor: Puls24


Wypowiedzi: 1
Post 3 napisany 2012-06-18 o godzinie 13:30:22.
Witam,
Do nowo otwartej restauracji napewno przydadz si profesjonalne 鈔odki czysto軼iowe to utrzymania jej w nale篡tym porz康ku oraz papiery higieniczne.
Posiadamy wszelkie produkty zwi您ane z utrzymaniem czysto軼i i nie tylko.
Nasza chemia posiada wszystkie potrzebne atesty, karty charakterystyki, karty techniczne oraz mo瞠 by stosowana z procedurami HACCP.
Mamy r闚nie w ofercie us逝go porz康kowe je郵i trzeba by by這 doczy軼i restauracj, ewentualnie sprz徠n望 po remoncie.
W razie zainteresowania prosz o kontakt mailowy: lukczaja@o2.pl ewentualnie telefonicznie: 502-559-510 to postaram si przygotowa ofert specjalnie dla Pa雟twa.
Pozdrawiam
ㄆkasz Czaja
 
Autor: robertclose


Wypowiedzi: 8
Post 4 napisany 2012-07-11 o godzinie 08:30:57.
to ci wszyscy pomogli :) na pewno nie trzeba zaczyna od projektu technologicznego i na pewno nie trzeba wdra瘸 HACCP na samym pocz徠ku - a tak naprawd w og鏊e nie trzeba !!! ale warto mie .
Tym bardziej 瘸dnych plan闚 w sanepidzie przedstawia nie trzeba - zapoznajesz si z normami , przygotowujesz lokal i zg豉szasz do sanepidu i czekasz na odbi鏎 z odpowiedniej stacji SANEPID.

Koledzy powy瞠j wiada na samym pocz徠ku pocz徠ku chc ci usilnie nam闚i na wysoki nak豉d nie potrzebny w pocz徠ku dzia豉lno軼i - 鈔odki chemiczne pro - owszem - ale nie na starcie bo tego typu chemia jest kosztowna - p造n do zmywarki i do p逝kania naczy z chemii pro na pocz徠ek wystarczy .

Na pocz徠ku przy sprz璚ie rozejrza bym si czy potrzebnych element闚 nie ma w komisach lub na allegro ,
nast瘼nie sprawdzenie instalacji aby dopasowane by造 pod sprz皻 ( pr康 - si豉 - piec, woda - zlew przy zmywarce- m造nek do odpad闚 - ale nie koniecznie ) na pewno te warto znale潭 g堯wnego tzw sponsora a- to mo瞠 by albo dostawca piwa , napoi albo innych kluczowych produkt闚 - niech za豉twi ci ile mo瞠 : sto堯w krzese , parasoli , szk豉 itp .
Ponadto warto przed otwarciem lokalu zacz望 jego promocj tak bay ju wzbudzi w ludziach ciekawo嗆 i po otwarciu ju mie potencjalnych klient闚 .
M鏬豚ym tak dalej ale wszystkiego te si trzeba nauczy - nikt na pewno za darmo nie poda gotowej recepty :)

pzdr .

PS; Kolega nie zada pytania podejm wsp馧prac przy nowo otwartym lokalu tylko pyta od czego nale篡 zacz望 .
a dosta ju dwie oferty na wdro瞠nie haccp i ofert chemii zanim otworzy lokal :)



 
Autor: robertclose


Wypowiedzi: 8
Post 5 napisany 2012-07-11 o godzinie 08:34:40.
dodam 瞠 przy ma貫j gastronomi projekt technologiczny mo瞠sz zrobi sama - bardzo uproszczony
aby zgadza造 si wymiary pomieszcze na szkicu i ca造 sprz皻 wraz z pod陰czeniami i wentylacj

 
Autor: HACPASZ Hanna P馧torak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 461
Post 6 napisany 2012-07-11 o godzinie 10:23:19.
Do robertaclose HACCP jest wymagany przepisami prawa: Rozporz康zenia UE + Nasza ustawa o bezpiecze雟twie 篡wno軼i i 篡wienia wi璚 nie wprowadzaj ludzi w b陰d, 瞠 HACCP to sprawa dobrowolna, (warto poczyta sobie przepisy), projekt technologiczny jak najbardziej mo積a przygotowa samemu ALE MUSI ZOSTA ZATWIERDZONY PRZEZ RZECZOZNAWCE SANEPID. Pozdrawiam Hanna P馧torak
 
Autor: robertclose


Wypowiedzi: 8
Post 7 napisany 2012-07-11 o godzinie 11:23:52.
Pani Hanno , nie wprowadzam ludzi w b陰d i nie u篡貫m s這wa "dobrowolna"
rozumiem pani argument ustawowy jednak ja wypowiadam si bran穎wo i z tego co widz jak prosperuj
firmy i ma貫 gastronomie kt鏎e ju odwiedzi貫m w ilo軼i ponad stu punkt闚 i 瘸den z nich systemu nie ma
a tylko go ca造 czas wdra瘸 - czyli prawo prawem a sprawiedliwo嗆 jest po naszej stronie
prawo nakazuje mie ale nie nakazuje ile ma trwa proces wdra瘸nia - bo tak naprawd mo瞠my system wdra瘸 do嗆 d逝go a certyfikowa go wtedy gdy stwierdzimy sami 瞠 jest na 100% ok :)
nie namawiam do oczywi軼ie do omijania kwestii prawnej jednak wiem 瞠 na pocz徠ku dzia豉lno軼i warto pewne koszty przesun望 w czasie i na pewno nie jest to rzecz pierwszorz璠na czego dotyczy這 pytanie !
pzdr

 
Autor: HACPASZ Hanna P馧torak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 461
Post 8 napisany 2012-07-11 o godzinie 14:12:10.
Szanowny Panie nie jestem teoretykiem, kwesta wdro瞠nia systemu poruszana jet na pierwszym spotkaniu w SANEPIDZIE (za豉twiam pozwolenia dla moich klient闚 i znam wymagania SANEPIDU), sam u篡 Pan sformuowania "a tak naprawd w og鏊e nie trzeba !!! ale warto mie" czy to nie oznacza "dobrowolno嗆". Kwesta certyfikacji - znowu przepisy si w pas k豉niaj SYSTEMU HACCP NIE TRZEBA CERTYFIKOWA WYSTARCZY GO WDRO玆 (m闚imy o samym HACCP a nie o systemach jako軼i wy窺zego stopnia: ISO 22 000, Global GAB, GMP +) Argument, 瞠 co nie dzia豉 z prawem moim zdaniem nie jest na miejscu a na pewno na miejscu nie jest namawianie do 豉mania prawa. Co by Pan odpowiedzia autorowi naszego w徠ku, je瞠li na dzie dobry zap豉ci by kar za brak dokumentacji HACCP a przedewszystkim warunk闚 wst瘼nych HACCP tzn Dobrej Praktyki Produkcyjnej i HIgienicznej (ok. 5000 z), albo musia by odroczy otwarcie lokalu z powodu braku dokumentacji. Mo瞠 Pan wierzy lub nie ale "dokumenty na cito" to nie rzadko嗆 w mojej bran篡. No c騜, 篡cz mi貫go je盥瞠nia po pijanemu bez pas闚 i nie p豉cenia podatk闚 PRZECIE WIELE OS笅 TAK ROBI. A je瞠li chcia豚y Pan doszkoli si z wymaga prawa to zapraszam do wsp馧pracy Hanna P馧torak
 
Autor: robertclose


Wypowiedzi: 8
Post 9 napisany 2012-07-11 o godzinie 15:40:17.
Pani Hanno widz 瞠 si nie zrozumiemy ale te nie musimy
ale dodam tylko dla Pani wiadomo軼i ( je瞠li chce mnie pani ju poucza ) wdro篡貫m HACCP w dw鏂h plac闚kach - w tym jednej ca貫j sieci kawiarni licz帷ych 12 plac闚ek wraz z systemem ISO 22 000 i znam system oraz jego elementy wraz GHP I GMP - i wtedy kiedy jeszcze nie by przymusem a dobr wol firmy kt鏎a sama chcia豉 poprawi swoj jako嗆 a nie "t逝c" z automatu formularze bez pokrycia ( mam ponadto dw鏂h znajomych audytor闚 i znam temat - sytuacje gdzie ceny jakie s ustanawiane na etapie certyfikacji i jak firmy certyfikuj帷e dzia豉j w celu podsuni璚ia swoich ludzi maj帷ych na celu poprawienia systemu pod audiencj douczenia personelu - przeszed貫m ju 4 firmy certyfikuj帷e i ka盥a z nich ma swoje procedury i swoje zasady i po tych do鈍iadczeniach wiem jak jest .

Natomiast wracaj帷 do w徠ku o kt鏎y pyta豉 potrzebuj帷a : na etapie 3 miesi璚y przed otwarciem lokalu wdra瘸nie HACCP nie ma sensu wg mnie ale to ju kwestia pytaj帷ego - bez sprz皻u , bez projektu - kto tak w og鏊e robi - otworzy貫m w 篡ciu ponad 14 lokali i nie spotka貫m si z tak sytuacj - wi璚 prosz nie dyskontowa bo pytanie nie brzmia這 czy Haccp jest konieczny tylko od czego zacz望 .

Je瞠li chodzi o 豉manie prawa - nazwa豉 Pani spraw "za豉twianiem pozwole dla swoich klient闚"

a ja nie je盥輳 po pijanemu ale te nie zapinam pas闚 :) a podatki p豉c bo jak narazie mam z czego :)
a prawo jest tak lu幡e jak fakty i mity na temat prowadzenia w gastronomii systemu HACCP - wi璚 prosz nie straszy ludzi - tylko jak Pani zamieszcza swoj ofert pod pretekstem pomocy to hipokryzja si k豉nia .
Sanepid zawsze daje czas na uzupe軟ienie dokumentacji - nie wiem z kim mia豉 pani do czynienia 瞠by Sanepid paln掖 kar 5000 z za brak dokument闚 i to jeszcze na dzie dobry otwarcia lokalu .
Je瞠li zna si pani na systemie HACCP a widz 瞠 tak - to niech si Pani tego trzyma
ale umoralnianie kogo na publicznym forum przechodzi moje poj璚ie i osobi軼ie sobie tego nie 篡cz
ale wierz 瞠 pani jest ostoj prawa i nie zamierzam tego podwa瘸 i wchodzi w bli窺z dyskusj na temat uboczny .
Z wyrazami szacunku i pozdrowieniami dla autora w徠ku
bez odbioru .








 
Autor: lilla71


Wypowiedzi: 2
Post 10 napisany 2012-07-11 o godzinie 22:26:23.

witam
Bardzo dzi瘯uj robertclose za konkretne podpowiedzi.Bran瘸 gastronomiczna jest dla mnie nowo軼i i poruszam si po niej na razie jak niemowl:)
Mam ju dostawc闚 napoi i garma瞠rki ,bo b璠zie to ma造 bar z jedzonkiem, ale jednocze郾ie chcia豉bym podawa dobr kaw.
Ju troszk sprz皻u jak i wyposa瞠nie lokalu mam zakupione.Ceny nowych urz康ze s koszmarnie drogie, wi璚 szuka豉m urz康ze w dobrym stanie u篡wanych.Tutaj zaczyna si problem, nie wiem jakie urz康zenia s naprawd dobre 瞠 b璠 mog豉 na nich popracowa a jakich firm unika( s造sza豉m 瞠 Catarina jest kiepska).Je瞠li by豉by mo磧iwo嗆 z Twojej strony o podpowied w tej kwestii to by豉bym wdzi璚zna.Co do papierk闚 przy otwieraniu tego typu dzia豉lno軼i te jest lekki koszmarek:) tysi帷e papierk闚 , dokument闚 itp .
Kaw i ciastko chcia豉bym podawa na i w szkle, niestety jest to uzale積ione od humoru i nastroju pani z sanepidu czy wyrazi na to zgod.Nie mam tam typowej kuchni dostosowanej do gotowania potraw, wi璚 z g鏎y wiem 瞠 nie dostan zgody na przygotowywanie potraw .Nie wiem jak przebrn望 przez kaw i ciasto w i na szkle.
Pozdrawiam lilla71
T
OTWIERAM LOKAL GASTRONOMICZNY OD CZEGO ZACZ望? POMOCY
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKΜ w najni窺zych cenach w internecie!
Przekonaj si sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: robertclose


Wypowiedzi: 8
Post 11 napisany 2012-07-12 o godzinie 09:17:57.
Je郵i chodzi o urz康zenia to jestem tego zdania 瞠 nie ma firm kiepskich ( oczywi軼ie pomijaj帷 te marketowe podr鏏ki ) ale w豉軼iwe u篡tkowanie i dobre dopasowanie sprz皻u daje nam odpowiednie efekty .
Wa積e jest te jaki rodzaj sprz皻u - expres do kawy - warto po鈍i璚i par tysi璚y bo to ma by kluczowe w pani lokalu ale r闚nie u篡wany - z tych kt鏎e znam i sie sprawdzi造 to hiszpa雟ki Iberital , Sanremo , LaCimbali , Futima
te si sprawdzi豉 ale jak nam si kawiarnia poszerzy豉 to przy cz瘰tej eksploatacji zacz窸a nam si zacina i ci郾ienie wariowa這 - ale serwis pomaga - stosunkowo nie droga na rynku wt鏎nym . Dobrze wspominam te Saeco Aroma SE 200 Silver - jedyny z grupy Saeco spe軟iaj帷y rol profesjonalnego wg mnie .
Natomiast s to expresy z grupy pro -warto tutaj pod陰czy zmi瘯czacz wody bo inaczej d逝go nie po篡je - a to tez koszty bo to wymaga regeneracji - bez dobrego baristy i dobrej kawy - taki expres nie ma sensu - i lepiej zakupi automat z m造nkiem i z g這wy . Je郵i chodzi o marki Kawy to nie poradz jednej bo jest to temat rzeka ale warto zorientowa si najpierw w konkurencji jaka kaw posiada i raczej nie dublowa o zrobi co w豉snego - jest wiele firm oferuj帷ych 鈍ietne w豉sne mieszanki , a marki og鏊ne sta貫 : dla mnie ILLY i nic poza tym ale do jej smaku si przyzwyczai貫m .
Do podawania na lub w szkle czegokolwiek koniecznie musi by zmywarka z z funkcj wyparzania ( u篡wana bez sza逝 kosztuje na pani potreby do 2500 tys z ) - bez tego ani rusz i lokal musi mie zachowan stref czyst i brudn na naczynia i te drogi nie mog si nak豉da .
Nie wiem co ze sprz皻u Catariny mia豉 pani na my郵i wi璚 ci篹ko mi si odnie嗆 - frytkownice np maj dobre i trwa貫 .

 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 12 napisany 2012-07-12 o godzinie 11:02:34.
Co do sprz皻u marki CATERINA to od mniejwi璚ej 2 lat sprz皻 nie sprawia wi瘯szych problem闚, chyba 瞠 jest u篡tkowany przez ludzi bez m霩gu to bywaj r騜ne efekty. Ja sprzedaj sporo urz康ze Cateriny i najcz瘰tszym problemem jest nie czytanie instrukcji obs逝gi.

W ekspress do kawy warto zainwestowa wi瘯sze pieni康ze z kilku wzgl璠闚:
- smak kawy
- mo磧iwo軼i przygotowania wielu r騜nych kaw
- marka / wygl康 przyci庵a wzrok klienta
Klient jest w stanie zap豉ci za dobr kaw, ale to nie mo瞠 by ekspress np. za 2-3 ty z bo to raczej si nadaje ale do domu.. Ekspresy z wbudowanymi m造nkami fajne rozwi您anie ale w przypadku awarii m造nka stoi ekspress do kawy.

Pami皻aj aby przy doborze ekspresu do kawy trafi na specjalist闚 w tej dziedzinie, bo bardzo 豉two si naci望, ja osobi軼ie polecam firm PRIMULATOR (www.primulator.pl)

W sprawie otwierania lokalu to wed逝g mnie bardzo istotne s kwestie formalne, dopracowany projekt technologiczny, bo jest to niezb璠ne do rozpocz璚ia prac. Znam przyk豉dy lokali gdzie projekt by wykonywany w mi璠zyczasie podczas budowy i remontu lokalu, w trakcie konsultacje z sanepidem i metod wielu pr鏏 i b喚d闚 lokal zosta otwarty, ale ile by這 poprawiania, zmian i wydanych pieni璠zy na g逝poty to 鄉iech na sali.

Otwieranie lokalu gastronomicznego na sprz璚ie u篡wanym raczej nie jest dobrym rozwi您aniem, wed逝g mnie je郵i kogo nie sta na wymagany sprz皻 to po co wog鏊e otwiera dzia豉lno嗆 gastronomiczn? po otwarciu oka瞠 si 瞠 brakuje kasy na co jeszcze i trza b璠zie oszcz璠za na jako軼i produkt闚 itd itp i lokalu nie ma.
Potrzebujesz pomocy przy otwarciu dzia豉lno軼i gastronomicznej? Ch皻nie pomog.
WYKONUJE: konsultacje techniczne i handlowe na terenie ca貫go kraju!
 
Autor: robertclose


Wypowiedzi: 8
Post 13 napisany 2012-07-12 o godzinie 11:22:54.
up@ Primulator 鈍ietna firma - liczy sobie za us逝gi ale warto , serwis ponadto jest niezawodny - specjali軼i s wyszkoleni ponad miar .
sprz皻 u篡wany nie jest dobrym rozwi您aniem ale jest rozwi您aniem na start - id帷 tokiem i tak robi nie warto bardzo wiele dzi szanuj帷ych si np warszawskich i krakowskich - "nie sieciowych" a kameralnych kawiarni raczej by nie istnia豉 bo prowadz je ludzi m這dzi z niszowymi pomys豉mi kt鏎e si sprawdzi造 a nie mieli wysokich bud瞠t闚
na start.
Ale zgadzam si 瞠 kupuj帷 sprz皻 nowy - jesli ci na niego sta - oszcz璠asz w p騜niejszym okresie na serwisie bo obejmuje go gwarancja - otrzymasz napewno r闚nie szkolenia zale篡 gdzie kupisz - wi璚 jak masz mo磧iwo軼i a kolega wy瞠j napewno pomo瞠 to warto postara si o dofinansowanie i chocia ekspres kupi faktycznie nowy i koniecznie m造nek osobno , plus ewetunalnie sprz皻 agd - szk這

 
Autor: malgorzata


Wypowiedzi: 1
Post 14 napisany 2012-12-23 o godzinie 22:13:56.
Witam

otwieramy lokal gastronomiczny i mam par w徠pliwo軼i:

1. sala konsumencka ma 65m2 wed逝g przepis闚 wymagane s wymiany 20m3/h a dla naszego lokalu (dla 20-40 os鏏) napisano 瞠 potrzebne s 2-4 wymiany powietrza na godzine czyli 65m2 x 6m wysoko軼i = 800-1600m3/h -czy w takim razie mo瞠my obej嗆 si bez wentylatora, czy mo瞠my zamontowa w oknie wiatrak?

2. czy dla lokalu 20-40 go軼i mo瞠my mie toalet koedukacyjn?

pozdrawiam i dzi瘯uj
 
Autor: Robercik


Wypowiedzi: 5
Post 15 napisany 2012-12-28 o godzinie 01:42:54.
Tez uwa瘸m 瞠 nowy sprz皻 to podstawa , nie ma co ryzykowa i i嗆 w jakie u篡wa鎍e
Dobry sprz皻 dostaniesz w sklepie TANAKE ( www.tanake.com.pl )
My ca貫 wyposa瞠nie brali鄉y od nich. Warto poleci, bo oferuj pomoc w koordynacji prac w budowie a z tym mia貫m k這pot, bo si technicznie ma這 zna貫m no a oni wykazali si nie lada wiedz
 
Autor: kuwamiszcz


Wypowiedzi: 4
Post 16 napisany 2013-01-22 o godzinie 23:49:35.
Panie robertclose czy ja m鏬豚ym prosi o jakikolwiek kontakt do Pana? Potrzebuje paru podpowiedzi, je郵i nie mia豚y Pan nic przeciwko prosz np o adres e-mail. Je郵i by豚y Pan ch皻ny pom鏂, a nie chce tutaj wszystkich przekazywa swojego adresu a-mail mog poda swojego maila. czekam na odpowied i pozdrawiam:)
 
Autor: janekchef


Wypowiedzi: 4
Post 17 napisany 2015-03-31 o godzinie 10:59:19.
Jedna z koniecznych decyzji to wyb鏎 dostawc闚. Go軼ie coraz cz窷ciej zwracaj uwag na pochodzenie produkt闚 i zaczyna robi wra瞠nie, 瞠 niekt鏎e maj na przyk豉d jak certyfikacj w rodzaju produktu regionalnego czy znaczka dziedzictwa kulinarnego. Normalnie takich produkt闚 trzeba by szuka po ca造m kraju. Jednak online mo積a znale潭 np. cabas.pl, gdzie sprzedaje ju wielu lokalnych producent闚 zdrowej 篡wno軼i. Warto takich dostawc闚 szuka.
 
otwieram lokal gastronomiczny od czego zacz望? Pomocy
Autor: anetamska


Tematy: 2
Wypowiedzi: 16
Post 18 napisany 2016-04-06 o godzinie 14:34:41.
Je郵i chodzi o projekt technologiczny to te mam z tym r騜ne do鈍iadczenia, wi璚 nie polecam skupia si na tym na samym pocz徠ku. :)Co do sprz皻u, podobnie jak ju kto wy瞠j zaznaczy, warto jednak wyda na pocz徠ku troch wi璚ej na profesjonalny sprz皻, poniewa dzi瘯i temu zaoszcz璠zi si na ewentualnych naprawach (sprz皻 jest obj皻y gwarancj), a dodatkowo taki sprz皻 niszczy si naprawd rzadko! Natomiast u篡wane sprz皻y je郵i tylko zacznie si ich intensywniej u篡wa, to cz瘰to kompletnie przestaj dzia豉 i nawet nie da si ich naprawi. Wraz z siostr prowadzimy ma造 lokal (tzn. siostra jest w豉軼icielk, ja jej pomagam) i z tego co wiem ona zamawia豉 z tej strony: http://multigastro.pl/. Mo瞠 warto przejrze ofert i zerkn望 na jakie promocje. My郵, 瞠 zakupienie takiego sprz皻u si op豉ci :)
 
Autor: is


Wypowiedzi: 8
Post 19 napisany 2016-06-02 o godzinie 14:52:46.
Tutaj masz kilka firm, kt鏎e wykonuj projekty:
www.projekttechnologiczny.pl
www.horecaplus.eu
www.projekttechnologicznykuchni.pl
www.jakotworzycrestauracje.pl
 
otwieram lokal gastronomiczny od czego zacz望? Pomocy
Autor: appto.pl


Wypowiedzi: 3
Post 20 napisany 2017-09-29 o godzinie 19:25:23.
Wiem, 瞠 temat jest stary, ale by mo瞠 b璠zie potrzebne oprogramowanie POS do lepszej komunikacji sala kuchnia i do lepszego zarz康zania ca造m lokalem.
Je郵i tak, to zapraszamy na www.appto.pl
www.appto.pl
Oprogramowanie dla gastronomii z zerow inwestycj.
Darmowe aktualizacje, darmowe wsparcie techniczne - na zawsze.
OTWIERAM LOKAL GASTRONOMICZNY OD CZEGO ZACZ望? POMOCY
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKΜ w najni窺zych cenach w internecie!
Przekonaj si sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: KoolZone


Wypowiedzi: 3
Post 21 napisany 2018-01-19 o godzinie 20:23:04.
Je郵i zaczynasz biznes radzi豚ym zamontowa system monitorowania temperatur i raportowania na potrzeby procesu HACCP (szczeg鏊nie gdy kupujesz urz康zenia u篡wane lub z drugiej r瘯i lub masz pracownik闚 z zagranicy). Jedna awaria komory ch這dniczej, jeden przypadek niedomkni皻ych drzwi od ch這dziarki z mi瘰em wystarczy aby system zarobi na siebie. Rozwi您anie jest proste i pasuj帷e dla wszystkich urz康ze ch這dniczo-mro幡iczych jakie masz w lokalu.
Wi璚ej informacji uzyskasz pod adresem www.koolzone.com/pl lub andrzej@koolzone.com
https://www.koolzone.com/pl/
andrzej@koolzone.com | www.koolzone.com

KoolZone Tracking Systems GmbH
Factory Berlin, Brunnenstra絽 141A
10115 Berlin
 
Autor: smakoszek
forumforum

Wypowiedzi: 63
Post 22 napisany 2018-01-28 o godzinie 12:26:05.
Szeptanka to najlepszy spos鏏 promocji Twojego produktu i lokalu. Niech ludzie wiedz ze u Ciebie b璠zie fajnie!
 
NOWE OGΜSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.92.148.165
Data: 2019-07-19
Czas: 19:15:51
DODAJ ODPOWIED DO TEMATU: OTWIERAM LOKAL GASTRONOMICZNY OD CZEGO ZACZ望? POMOCY
Aby doda odpowied do tematu nale篡 si zalogowa.

Je郵i nie masz konta, skorzystaj z bezp豉tnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "otwieram lokal gastronomiczny od czego zacz望? pomocy" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
TAGI: projekt technologiczny (14)    projekt (12)    projekty (12)    sanepid (33)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: System / Ekrany do zamawiania obiad闚 z samochodu    SZYBKI I BARDZO POWA烤Y KREDYT KREDYTOWY ONLINE W 48 GODZINACH   
 
STRONA G紟NA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.