FORUM     OG£OSZENIA    
 
STRONA G£ÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / SANEPID W SAMOCHODZIE GASTRONOMICZNYM - JAK OMIN±æ Pó³PRODUKTY
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GOR¡CE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

SANEPID W SAMOCHODZIE GASTRONOMICZNYM - JAK OMIN±æ Pó³PRODUKTY

Autor: Bartosz


Tematy: 3
Wypowiedzi: 9
Post 1 napisany 2013-05-30 o godzinie 21:23:02.
Szanowni Pañstwo,

chcê siê Was poradziæ jak ugry¼æ ten temat:
a mianowicie, powstaje wiele punktów mobilnej gastronomii gdzie mo¿na zje¶æ np hamburgera przygotowanego w tym¿e punkcie. A przecie¿ zgodnie z wymogami sanepidu, nie powinno to byæ mo¿liwe, bo nie s± to pó³ produkty.

Wiêc jak to zrobiæ, ¿eby to mia³o rêce i nogi ? czy co innego podaæ w papierach a co innego robiæ ? podpisaæ umowê ze stacjonarnym punktem gastronomicznym który bêdzie przygotowywaæ miêso wed³ug mojego przepisu ?
A mo¿e macie jakie¶ inne pomys³y ?

Proszê serdecznie o pomoc, ¿eby powróci³ entuzjazm do mnie i aby uda³o mi siê przej¶æ tê bataliê..

Pozdrawiam,
Bartosz.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: EPEX Firma In¿ynierska
forum

Wypowiedzi: 45
Post 2 napisany 2013-05-31 o godzinie 17:35:13.
Dzieñ Dobry.
Pó³produktów nie da siê omin±æ, gdy¿ tylko takie maj± prawo byæ wykorzystywane w gastronomi mobilnej. S± dwa wy¶cie. Pierwsze to kupowaæ w sklepie, drugie to podpisaæ umowê z restauracj±/kuchni± na produkcjê hamburgerów wed³ug w³asnego przepisu. Trzeba to wszystko bardzo precyzyjnie opisaæ w dokumentacji HACCP i stosowaæ siê dni niej. Problemów wtedy nie bêdzie ¿adnych.
Pozdrawiam.

Rzeczoznawca ds. HACCP. Bieg³y S±dowy. Wyk³adowca HACCP.
Rzeczoznawca z Listy Wojewódzkiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej.

604 258 220
e-mail: ekspert.haccp@gmail.com

Rzeczoznawca ds. HACCP
 
Autor: Ferran


Wypowiedzi: 7
Post 3 napisany 2013-06-01 o godzinie 02:07:10.
Czesc!
Radzilbym Tobie wynajac jakies pomieszczenie do produkcji.
 
Autor: crxvtec


Tematy: 2
Wypowiedzi: 19
Post 4 napisany 2013-06-02 o godzinie 15:22:20.
Bartosz mówi±c przygotowanie hamburgera w tym¿e punkcie mobilnym masz na my¶li ulepienie hamburgera z miêsa surowego?
 
Autor: Bartosz


Tematy: 3
Wypowiedzi: 9
Post 5 napisany 2013-06-03 o godzinie 11:05:06.
Tak, chodzi mi o zmielenie i przyprawienie miêsa,
 
Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 85
Post 6 napisany 2013-06-04 o godzinie 11:13:23.
Tak jak pisali przedmówcy najlepiej i najpro¶ciej bêdzie dogadaæ siê z kim¶ na oficjalny wyrób u niego pó³produktów a u Ciebie tylko obróbka. Takich niespodzianek zwi±zanych z gastronomi± mobiln± w naszym kraju jest wiele, ale Polak potrafi :)
 
Autor: Bartosz


Tematy: 3
Wypowiedzi: 9
Post 7 napisany 2013-06-08 o godzinie 10:00:20.
Tak jak my¶la³em.. ;)
Ale na wszelki wypadek zacznijmy od pocz±tku:
gdybym mia³ mobilny punkt gastronomiczny, nie mogê po kupieniu surowego miêsa u masarza, zmieliæ go i doprawiæ w tym punkcie ? Muszê mieæ kogo¶ z 'kuchni±' w restauracji czy innym podobnym punkcie, do zmielenia i przyprawienia miêsa a w mobilnym punkcie mogê to tylko odsma¿yæ ?
 
Autor: Ferran


Wypowiedzi: 7
Post 8 napisany 2013-06-08 o godzinie 10:36:36.
Dokladnie, do obrobki miesa potrzebujesz zlewu technologicznego, czyli razem bys musial miec 3 zlewy plus umywalka. Poza tym w aucie nie ma tyle miejsca na tego typu produkcje, oczywiscie okiem sanepidu.
 
Autor: Bartosz


Tematy: 3
Wypowiedzi: 9
Post 9 napisany 2013-06-09 o godzinie 20:38:03.
Ferran, czy móg³by¶ napisaæ do mnie na e-maila?
frydul@o2.pl
 
Autor: bartoszj


Tematy: 3
Wypowiedzi: 6
Post 10 napisany 2013-09-26 o godzinie 19:11:33.
Ok, a gdyby siê kupowa³o ju¿ zmielone miêso od masarza ? Czy to te¿ jest traktowane jako pó³produkt ?
SANEPID W SAMOCHODZIE GASTRONOMICZNYM - JAK OMIN±æ Pó³PRODUKTY
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: bartoszj


Tematy: 3
Wypowiedzi: 6
Post 11 napisany 2013-09-26 o godzinie 19:12:18.
tzn chcia³em napisaæ czy to te¿ nei jest traktowane jako pó³produkt
 
NOWE OG£OSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 06:01:55
DODAJ ODPOWIED¬ DO TEMATU: SANEPID W SAMOCHODZIE GASTRONOMICZNYM - JAK OMIN±æ Pó³PRODUKTY
Aby dodaæ odpowied¼ do tematu nale¿y siê zalogowaæ.

Je¶li nie masz konta, skorzystaj z bezp³atnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "sanepid w samochodzie gastronomicznym - jak omin±æ pó³produkty" w grupie "mobilna gastronomia"
TAGI: gastronomia (77)    sanepid (33)    samochód gastronomiczny (25)    samochody gastronomiczne (21)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiêksz zamówienia online i widoczno¶æ swojej restauracji – do³±cz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA G£ÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.