![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: SANEPID W SAMOCHODZIE GASTRONOMICZNYM - JAK OMIN±æ Pó³PRODUKTY |
|||||||
|
Autor:
Bartosz
Tematy: 3 Wypowiedzi: 9 |
Szanowni Pañstwo,
chcê siê Was poradziæ jak ugry¼æ ten temat: a mianowicie, powstaje wiele punktów mobilnej gastronomii gdzie mo¿na zje¶æ np hamburgera przygotowanego w tym¿e punkcie. A przecie¿ zgodnie z wymogami sanepidu, nie powinno to byæ mo¿liwe, bo nie s± to pó³ produkty. Wiêc jak to zrobiæ, ¿eby to mia³o rêce i nogi ? czy co innego podaæ w papierach a co innego robiæ ? podpisaæ umowê ze stacjonarnym punktem gastronomicznym który bêdzie przygotowywaæ miêso wed³ug mojego przepisu ? A mo¿e macie jakie¶ inne pomys³y ? Proszê serdecznie o pomoc, ¿eby powróci³ entuzjazm do mnie i aby uda³o mi siê przej¶æ tê bataliê.. Pozdrawiam, Bartosz. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
EPEX Firma In¿ynierska
![]() Wypowiedzi: 45 |
Dzieñ Dobry.
Pó³produktów nie da siê omin±æ, gdy¿ tylko takie maj± prawo byæ wykorzystywane w gastronomi mobilnej. S± dwa wy¶cie. Pierwsze to kupowaæ w sklepie, drugie to podpisaæ umowê z restauracj±/kuchni± na produkcjê hamburgerów wed³ug w³asnego przepisu. Trzeba to wszystko bardzo precyzyjnie opisaæ w dokumentacji HACCP i stosowaæ siê dni niej. Problemów wtedy nie bêdzie ¿adnych. Pozdrawiam. Rzeczoznawca ds. HACCP. Bieg³y S±dowy. Wyk³adowca HACCP. Rzeczoznawca z Listy Wojewódzkiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej. 604 258 220 e-mail: ekspert.haccp@gmail.com
Rzeczoznawca ds. HACCP
|
||||||
|
Autor:
Ferran
Wypowiedzi: 7 |
Czesc!
Radzilbym Tobie wynajac jakies pomieszczenie do produkcji. |
||||||
|
Autor:
crxvtec
Tematy: 2 Wypowiedzi: 19 |
Bartosz mówi±c przygotowanie hamburgera w tym¿e punkcie mobilnym masz na my¶li ulepienie hamburgera z miêsa surowego?
|
||||||
|
Autor:
Bartosz
Tematy: 3 Wypowiedzi: 9 |
Tak, chodzi mi o zmielenie i przyprawienie miêsa,
|
||||||
Autor:
Hurtownia Gastronomiczna
![]() ![]() Wypowiedzi: 85 |
Tak jak pisali przedmówcy najlepiej i najpro¶ciej bêdzie dogadaæ siê z kim¶ na oficjalny wyrób u niego pó³produktów a u Ciebie tylko obróbka. Takich niespodzianek zwi±zanych z gastronomi± mobiln± w naszym kraju jest wiele, ale Polak potrafi :)
|
||||||
|
Autor:
Bartosz
Tematy: 3 Wypowiedzi: 9 |
Tak jak my¶la³em.. ;)
Ale na wszelki wypadek zacznijmy od pocz±tku: gdybym mia³ mobilny punkt gastronomiczny, nie mogê po kupieniu surowego miêsa u masarza, zmieliæ go i doprawiæ w tym punkcie ? Muszê mieæ kogo¶ z 'kuchni±' w restauracji czy innym podobnym punkcie, do zmielenia i przyprawienia miêsa a w mobilnym punkcie mogê to tylko odsma¿yæ ? |
||||||
|
Autor:
Ferran
Wypowiedzi: 7 |
Dokladnie, do obrobki miesa potrzebujesz zlewu technologicznego, czyli razem bys musial miec 3 zlewy plus umywalka. Poza tym w aucie nie ma tyle miejsca na tego typu produkcje, oczywiscie okiem sanepidu.
|
||||||
|
Autor:
Bartosz
Tematy: 3 Wypowiedzi: 9 |
Ferran, czy móg³by¶ napisaæ do mnie na e-maila?
frydul@o2.pl |
||||||
|
Autor:
bartoszj
Tematy: 3 Wypowiedzi: 6 |
Ok, a gdyby siê kupowa³o ju¿ zmielone miêso od masarza ? Czy to te¿ jest traktowane jako pó³produkt ?
|
||||||
| SANEPID W SAMOCHODZIE GASTRONOMICZNYM - JAK OMIN±æ Pó³PRODUKTY | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
bartoszj
Tematy: 3 Wypowiedzi: 6 |
tzn chcia³em napisaæ czy to te¿ nei jest traktowane jako pó³produkt
|
||||||
|
NOWE OG£OSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 06:01:55 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|