FORUM     OG£OSZENIA    

STRONA G£ÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PRZYCZEPA GASTRO - OD CZEGO ZACZ±æ, JAKIE WYMAGANIA, DOKUMENTY?
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GOR¡CE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PRZYCZEPA GASTRO - OD CZEGO ZACZ±æ, JAKIE WYMAGANIA, DOKUMENTY?

Przyczepa gastro - od czego zacz±æ, jakie wymagania, dokumenty?
Autor: agula

Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2013-01-07 o godzinie 06:13:04.
Witam wszystkich "GASTRO FORUMOWICZÓW". Mam okazjê kupiæ przyczepê gastronomiczn± ( zapiekanki, kebab, hod-dog, hamburger, frytki, napoje zimne i gor±ce), dodam jeszcze ¿e nie zmieniam miejsca (przyczepa stoi w dobrym punkcie), jest w pe³ni wyposa¿ona i dostosowana do ma³ej gastronomii (ca³y czas jest otwarta), jej obecny w³a¶ciciel posiada zezwolenie i odbiór z Sanepidu, w zwi±zku z tym mam pytanie: jak ju¿ kupiê przyczepê co dalej?
- Od czego zacz±æ?
- Gdzie siê najpierw udaæ?
- Co to je HACCP?
- Jakie dokumenty skompletowaæ?
Jestem nowicjuszk± w tej bran¿y, dlatego proszê o wyrozumia³o¶æ i radê, pozdrawiam i z góry DZIÊKUJÊ.

Agnieszka
...¶niê o jutrze, ¿yjê tera¼niejszo¶ci±, uczê siê z dnia wczorajszego...

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Przyczepa gastro - od czego zacz±æ, jakie wymagania, dokumenty?
Autor: agula

Wypowiedzi: 2
Post 2 napisany 2013-01-08 o godzinie 04:54:15.
To jeszcze raz ja, mam pytanie odno¶nie odpadów typu olej, podobno trzeba podpisaæ umowê o odbiór zu¿ytego oleju tylko z kim, jak rozwi±zaæ problem toalety? Pomy¶la³am jeszcze o sma¿eniu kie³basy na ro¿nie w miesi±cach "ciep³ych" ale obok przyczepy, co o tym my¶licie? Czy do tego jest potrzebne jakie¶ osobne zezwolenie? Dziêki i czekam z niecierpliwo¶ci± na rady i podpowiedzi
...¶niê o jutrze, ¿yjê tera¼niejszo¶ci±, uczê siê z dnia wczorajszego...

Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 85
Post 3 napisany 2013-01-11 o godzinie 11:24:17.
1) sanepid w sprawie pozwolenia na prowadzenie dzia³alno¶ci gastronomicznej
2) dzia³alno¶æ gastronomiczna, urzêdy itp
3) haccp mo¿na za³atwiæ w internecie w dobrej cenie, a tu na forum widzia³em wielu u¿ytkowników, którzy siê tym zajmuj±, popytaj.

W sprawie oleju s± firmy, które zajmuj± siê odbiorem zu¿ytego oleju i to z nimi siê trzeba dogadaæ. Je¶li przyczepa nie jest wyposa¿ona w toaletê to pozostaje korzystanie z toalety dostêpnej w pobli¿u lub wynajem toitoi. Toaleta dla klientów nie jest wymagana.

Autor: Harry

Wypowiedzi: 1
Post 4 napisany 2013-07-30 o godzinie 07:11:30.
Dzieñ dobry. Jak funkcjonuj± przyczepy gastronomiczne zim±? mam na my¶li ogrzewanie, latem wiadomo jest ciep³o ale zim± czym siê ogrzewa tak± przyczepê?

Autor: HACPASZ Hanna Pó³torak

Tematy: 23
Wypowiedzi: 551
Post 5 napisany 2013-07-31 o godzinie 07:44:08.
Witam serdecznie odno¶nie przygotowania przyczepy do odbioru (o to pyta SANEPID przy rejestracji i prosi o przedstawienie umów):
- umowa dzier¿awy gruntu, na którym bêdzie sta³a przyczepa (gmina, wspólnota, spó³dzielnia mieszkaniowa)
- umowa na wywó¿ odpadków
- umowa na odbiór t³uszczu (firma specjalistyczna)
- umowa na korzystanie z toalety lub przywiezenie i serwisowanie Toy-toya dla personelu
- w przypadku wody butelkowanej stosowanej do produkcji umowa z firm± dostarczaj±c± wodê
- w przypadku mo¿liwo¶ci korzystania z wody wodoci±gowej wyniki badania w zakresie mikrobiologicznym i fizykochemicznym
- umowa na zrzut brudnej wody (stacja beznynowa, zgoda w³a¶cicela gruntu na zrzut do jego kanalizacji, w przypadku prywatnej posesji o¶wiadczenie, ¿e woda bêdzie zrzucana do kanalizacji na terenie posesji)
- umowa z elektrowni± (w przypadku dzier¿awy gruntu) na pod³±czenie do pr±du
Je¿eli chodzi o przygotowanie przyczepy do odbioru (dokumentacja, HACCP, konsultacje odno¶nie ustawienia urz±dzeñ, szkolenie z minimum sanitarnego) zapraszam do wspó³pracy Hanna Pó³torak poltorak@haccp-gmp.home.pl tel kontaktowy 503 95 82 93

Autor: kris-str

Tematy: 3
Wypowiedzi: 11
Post 6 napisany 2014-04-22 o godzinie 00:26:41.
czy na ten odbiór t³uszczu musi byæ specjalna umowa? nie mo¿na siê go pozbywaæ razem z brudn± wod±?

dzier¿awiê grunt i pod³±czenie do sieci zajmie mi miesi±c, dzwoni³em do Enea i mo¿na podpi±æ siê pod sieæ, a umowê o pod³±czeniu bêdê mia³ z s±siadem, podlicznik w przyczepie. My¶licie ¿e to wystarczy?

Autor: HACPASZ Hanna Pó³torak

Tematy: 23
Wypowiedzi: 551
Post 7 napisany 2014-04-22 o godzinie 10:01:28.
Jak najbardziej  musi byæ umowa na odbiór  t³uszczu (nie wolno go wylewaæ do kanalizacji)

NOWE OG£OSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.14.82
Data: 2025-03-15
Czas: 12:17:52
DODAJ ODPOWIED¬ DO TEMATU: PRZYCZEPA GASTRO - OD CZEGO ZACZ±æ, JAKIE WYMAGANIA, DOKUMENTY?
Aby dodaæ odpowied¼ do tematu nale¿y siê zalogowaæ.

Je¶li nie masz konta, skorzystaj z bezp³atnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "przyczepa gastro - od czego zacz±æ, jakie wymagania, dokumenty?" w grupie "mobilna gastronomia"
TAGI: przyczepy (36)    przyczepa gastronomiczna (48)    przyczepy gastronomiczne (38)    sanepid (33)    wyposa¿enie (15)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Ogródek piwny    Dodatkowa praca   

STRONA G£ÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.