![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: TYMCZASOWY ODBIóR SANEPIDU, BRAK HACCP I GHP |
|||||||
Autor:
ceokiusz
![]() Tematy: 3 Wypowiedzi: 29 |
Witam wszystkich:)
Chciałbym się dowiedzieć nie jasnej dla mnie sprawy. Otóż otrzymałem odbiór lokalu przez sanepid ale tymczasowy. Podobno na 3 miesiące ale w dokumentach otrzymanych od sanepidu nigdzie nie widzę żadnej daty/terminu okresu ważności. Dostałem okresowy odbiór ze względu na to że nie spełniałem wszystkich wymogów tzn. Nie mam wdrożonego HCCP i GHP. Teraz moje pytanie brzmi:) Jak wdrożę ten system u siebie w lokalu to co następnie muszę zrobić żeby otrzymać pełen odbiór. Zanieść ów dokument do odpowiedniej stacji sanepidu czy czekać na odzew ze strony pracowników :) Po prostu nie wiem i zatrzymałem się w miejscu. Dodam jeszcze, że rzecz ma sprawę we Wrocławiu. Pozdrawiam forumowiczów:) |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACCP Alicja Dowiedczyk
Wypowiedzi: 7 |
Dzień dobry,
Przede wszystkim staraj się dopilnować terminu wyznaczonego przez Sanepid - inaczej mogą robić problemy, nawet zamknąć Twój biznes. W sumie jak najwcześniej, jeśli uda Ci się zrobić HACCP - idź do Sanepidu i przedstaw im pełną dokumentację. Na pewno sobie nie zaszkodzisz, a najwyżej pokażesz, że do ich zaleceń podchodzisz serio. Jeśli sam się pofatygujesz, to przedłużenie pozwolenia na nieograniczone czasem powinno nastąpić nawet bez wizyty kontrolnej, być może nawet od ręki. Tu nie dam sobie głowy uciąć, gdyż co Sanepid - inne zdanie i ciężko zgadnąć co mają w planach. Inną opcją jest wykonanie do nich telefonu i dopytanie, aczkolwiek ja z gotowym HACCP po prostu bym do nich poszła jak najwcześniej, by mieć z głowy. HACCP możesz sam zrobić, w internecie jest wiele bezpłatnych poradników (fapa). Jedyne co, to nie radzę korzystać z tzw. "gotowców" - niespójność wyjdzie od razu i możesz mieć kolejne problemy ze strony Sanepidu - mogą nie uznać takiej dokumentacji. Gdybyś potrzebował pomocy podczas tworzenia HACCP - napisz na alicja@arscogito.pl, chyba że chciałbyś zlecić zrobienie HACCP - wówczas również napisz na ten adres - przygotuję ofertę:) Osobiście, od wielu lat pomagam swoim klientom sprostać obowiązkowi HACCP - tworzę dokumentację, wdrażam system i prowadzę szkolenia. Co więcej? - prowadzę swoją firmę - elastyczność w negocjacjach - biorę pełna odpowiedzialność za swoją pracę, na każdej stronie dokumentacji podpisuję się własnoręcznie, ewentualne poprawki wykonuję nieodpłatnie - dla klienta staję się "prywatnym sanepidowcem", zajrzę w każdy kąt i podpowiem co zmienić; wizyta Sanepidu nie musi oznaczać stresu - zawsze służę radą i pomocą – nawet po zakończeniu współpracy -posiadam kierunkowe wykształcenie i 8 lat doświadczenia Pozdrawiam i życzę powodzenia Alicja Dowiedczyk www.arscogito.pl |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 06:01:50 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|