FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / CATERING śNIADANIOWY
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

CATERING śNIADANIOWY

Autor: Domel


Tematy: 2
Wypowiedzi: 6
Post 1 napisany 2013-10-28 o godzinie 13:38:40.
Catering śniadaniowy z kichną bazową ok 30m bez dostępu z zewnątrz gości.
Czy potrzebna jest zmywarka, specjalna wentylacja ( niebędzinie żadnych dań ciepłych) odrębna szatnia i czy toaleta musi byc w lokalu czy możne być ogólnodostępna i jedno wejście. Co na to sanepid i BHP. Proszę o pomoc
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 2 napisany 2013-10-29 o godzinie 09:55:35.
Domel. Nie może być jedna toaleta dla klientów i dla personelu. Jesli podajesz na talerzach zmywalnych projektujesz pomieszczenie na zmywalnię, jesli na opakowaniach jednorazowych, unikasz pomieszczenia zmywalni. Wentylacja jest niezbedna w każdym lokalu gastronomicznym, Sanepid jest na to uczulony. Z tym, że inną masz wentylację przy kuchni gdzie gotujesz, inną gdzie tego ciepła i pary uzywasz  z urządzeń mało. Jesli potrzebna byłaby Ci porada i podjechanie do Ciebie by ocenić co jeszcze potrzeba do otworzenia lokalu, to polecam się. Wykonujemy projekt wentylacji,która sam mozesz wykonać i później przygotowujemy dokument pomiaru skutecznosci wentylacji oraz pełną dokumentację do odbioru Sanepidu (projekt technologiczny zaopiniowany przez rzeczoznawców ds Sanepidu,BHP,kasiążka dobrej higieny sanitarnej). Unikniesz błędów jesli się wczesniej skontaktujesz i doradzimy Ci. Doradztwo u nas nic nie kosztuje. Zapraszam do kontaktu mailowego:  gastromex@wp.pl
 
Autor: Komis Gastronomiczny
forum

Wypowiedzi: 30
Post 3 napisany 2013-10-29 o godzinie 10:08:51.
gastromex napisał(a) w dniu 2013-10-29 o godzinie 09:55:35:
Domel. Nie może być jedna toaleta dla klientów i dla personelu. Jesli podajesz na talerzach zmywalnych projektujesz pomieszczenie na zmywalnię, jesli na opakowaniach jednorazowych, unikasz pomieszczenia zmywalni. Wentylacja jest niezbedna w każdym lokalu gastronomicznym, Sanepid jest na to uczulony. Z tym, że inną masz wentylację przy kuchni gdzie gotujesz, inną gdzie tego ciepła i pary uzywasz  z urządzeń mało. Jesli potrzebna byłaby Ci porada i podjechanie do Ciebie by ocenić co jeszcze potrzeba do otworzenia lokalu, to polecam się. Wykonujemy projekt wentylacji,która sam mozesz wykonać i później przygotowujemy dokument pomiaru skutecznosci wentylacji oraz pełną dokumentację do odbioru Sanepidu (projekt technologiczny zaopiniowany przez rzeczoznawców ds Sanepidu,BHP,kasiążka dobrej higieny sanitarnej). Unikniesz błędów jesli się wczesniej skontaktujesz i doradzimy Ci. Doradztwo u nas nic nie kosztuje. Zapraszam do kontaktu mailowego:  gastromex@wp.pl

uwielbiam czytać Pana wypowiedzi :) w szczególności informacje o darmowym doradztwie:) w tych czasach nie ma nic za darmo.
skup i sprzedaż urządzeń używanych
wykonujemy wyceny i przeglądy techniczne
 
Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 4 napisany 2013-10-30 o godzinie 05:10:47.
Komis gastronomiczny,rozumiem, że jestes tutaj aby sprzedać swoje produkty przy okazji niby doradztwa. Ja wykonuję dokumentację techniczną do odbioru Sanepidu od 8 lat. Jest to projekt technologiczny zaopiniowany przez rzeczoznawców, projekty i odbiory wentylacji, pomiary skuteczności i głośnosci wentylacji oraz projekty zmiany sposobu użytkowania. Często zdaża się tak, że jedziemy do klienta na wizualizcję lokalu i namawiamy klienta na to, by odstapił od wynajmu, bo zbyt drogo go wyniesie dostosowanie lokalu pod lokal gastronomiczny. Nasza wizyta aby obejrzeć lokal nie jest zobowiązująca i nie pobieramy opłat z racji dojazdu na obejrzenie lokalu. Będzie później naszym klientem na wykonanie dokumentacji technicznej, to ok, nie będzie szkoda, ale ok. Nie handlujemy sprzętem, doradzamy jedynie jaki kupić, co mozna kupić uzywane a co powinno się jednak kupić nowe. Tak więc nie musisz sie obawiać i drwić, nie jesteśmy Twoją konkurencją
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 5 napisany 2013-10-31 o godzinie 09:23:21.
Witam ja jeszcze tylko pragnę poruszyć dwie kwestie:
- jeżeli będziesz dowoził posiłki do klienta powinieneś posiadać odpowiedni środek transportu tzn samochod dostawczy  przeznaczony do transportu przygotowanych posiłków (jego wielkość nie ma znaczenia liczy się jego przeznaczenie), posiłki powinny być transportowane w zamkniętych pojemnikach a dania serwowane na gorąco w termoboksach

-  jeżeli odległość od lokalu do klienta jest niewielka i nie będziesz używał do przenoszenia potraw samochodu (np jeden z moich klientów :kuchnia przedszkola dowozi do swojej filii  posiłki za pomocą dwukołowego wózka) to i tak nie zapominaj o ich odpowiednim zabezpieczeniu (wspomniane wcześniej pojemniki i termoboksy)

- musisz także pamiętać o tym, że jeżeli transportujesz posiłki do twoich obowiązków nalezy zmywanie i dezynfekcja naczyń, w których posilki są transportowane dlatego powinieneś  wygospodarować miejsce do mycia naczyń zbiorczych, termoboksów i pojemników transportowych. tzn głęboki zlew, w którym ci się wszystko zmieści. Niektórzy z moich klientów instalują brodzik, w którym bez problemu myją ww. naczynia
 
Catering śniadaniowy
Autor: BANNERT- Przyczepy Gastro
forum

Wypowiedzi: 48
Post 6 napisany 2013-11-04 o godzinie 00:10:43.
Kup sobie samochód gastronomiczny i zrobisz klientowi jedzenie na miejscu, to ostatnio jest bardzo modne.
BANNERT- Przyczepy i Samochody Gastronomiczne
Sprzedaż / Serwis / Części / Remonty
www.przyczepygastronomiczne.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 05:59:58
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: CATERING śNIADANIOWY
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "catering śniadaniowy" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
TAGI: catering (8)    sanepid (33)    wymagania sanepidu (8)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.