![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: CATERING śNIADANIOWY |
|||||||
|
Autor:
Domel
Tematy: 2 Wypowiedzi: 6 |
Catering śniadaniowy z kichną bazową ok 30m bez dostępu z zewnątrz gości.
Czy potrzebna jest zmywarka, specjalna wentylacja ( niebędzinie żadnych dań ciepłych) odrębna szatnia i czy toaleta musi byc w lokalu czy możne być ogólnodostępna i jedno wejście. Co na to sanepid i BHP. Proszę o pomoc |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Domel. Nie może być jedna toaleta dla klientów i dla personelu. Jesli podajesz na talerzach zmywalnych projektujesz pomieszczenie na zmywalnię, jesli na opakowaniach jednorazowych, unikasz pomieszczenia zmywalni. Wentylacja jest niezbedna w każdym lokalu gastronomicznym, Sanepid jest na to uczulony. Z tym, że inną masz wentylację przy kuchni gdzie gotujesz, inną gdzie tego ciepła i pary uzywasz z urządzeń mało. Jesli potrzebna byłaby Ci porada i podjechanie do Ciebie by ocenić co jeszcze potrzeba do otworzenia lokalu, to polecam się. Wykonujemy projekt wentylacji,która sam mozesz wykonać i później przygotowujemy dokument pomiaru skutecznosci wentylacji oraz pełną dokumentację do odbioru Sanepidu (projekt technologiczny zaopiniowany przez rzeczoznawców ds Sanepidu,BHP,kasiążka dobrej higieny sanitarnej). Unikniesz błędów jesli się wczesniej skontaktujesz i doradzimy Ci. Doradztwo u nas nic nie kosztuje. Zapraszam do kontaktu mailowego: gastromex@wp.pl
|
||||||
Autor:
Komis Gastronomiczny
![]() Wypowiedzi: 30 |
gastromex napisał(a) w dniu 2013-10-29 o godzinie 09:55:35: Domel. Nie może być jedna toaleta dla klientów i dla personelu. Jesli podajesz na talerzach zmywalnych projektujesz pomieszczenie na zmywalnię, jesli na opakowaniach jednorazowych, unikasz pomieszczenia zmywalni. Wentylacja jest niezbedna w każdym lokalu gastronomicznym, Sanepid jest na to uczulony. Z tym, że inną masz wentylację przy kuchni gdzie gotujesz, inną gdzie tego ciepła i pary uzywasz z urządzeń mało. Jesli potrzebna byłaby Ci porada i podjechanie do Ciebie by ocenić co jeszcze potrzeba do otworzenia lokalu, to polecam się. Wykonujemy projekt wentylacji,która sam mozesz wykonać i później przygotowujemy dokument pomiaru skutecznosci wentylacji oraz pełną dokumentację do odbioru Sanepidu (projekt technologiczny zaopiniowany przez rzeczoznawców ds Sanepidu,BHP,kasiążka dobrej higieny sanitarnej). Unikniesz błędów jesli się wczesniej skontaktujesz i doradzimy Ci. Doradztwo u nas nic nie kosztuje. Zapraszam do kontaktu mailowego: gastromex@wp.pl uwielbiam czytać Pana wypowiedzi :) w szczególności informacje o darmowym doradztwie:) w tych czasach nie ma nic za darmo.
skup i sprzedaż urządzeń używanych
wykonujemy wyceny i przeglądy techniczne |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Komis gastronomiczny,rozumiem, że jestes tutaj aby sprzedać swoje produkty przy okazji niby doradztwa. Ja wykonuję dokumentację techniczną do odbioru Sanepidu od 8 lat. Jest to projekt technologiczny zaopiniowany przez rzeczoznawców, projekty i odbiory wentylacji, pomiary skuteczności i głośnosci wentylacji oraz projekty zmiany sposobu użytkowania. Często zdaża się tak, że jedziemy do klienta na wizualizcję lokalu i namawiamy klienta na to, by odstapił od wynajmu, bo zbyt drogo go wyniesie dostosowanie lokalu pod lokal gastronomiczny. Nasza wizyta aby obejrzeć lokal nie jest zobowiązująca i nie pobieramy opłat z racji dojazdu na obejrzenie lokalu. Będzie później naszym klientem na wykonanie dokumentacji technicznej, to ok, nie będzie szkoda, ale ok. Nie handlujemy sprzętem, doradzamy jedynie jaki kupić, co mozna kupić uzywane a co powinno się jednak kupić nowe. Tak więc nie musisz sie obawiać i drwić, nie jesteśmy Twoją konkurencją
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam ja jeszcze tylko pragnę poruszyć dwie kwestie:
- jeżeli będziesz dowoził posiłki do klienta powinieneś posiadać odpowiedni środek transportu tzn samochod dostawczy przeznaczony do transportu przygotowanych posiłków (jego wielkość nie ma znaczenia liczy się jego przeznaczenie), posiłki powinny być transportowane w zamkniętych pojemnikach a dania serwowane na gorąco w termoboksach - jeżeli odległość od lokalu do klienta jest niewielka i nie będziesz używał do przenoszenia potraw samochodu (np jeden z moich klientów :kuchnia przedszkola dowozi do swojej filii posiłki za pomocą dwukołowego wózka) to i tak nie zapominaj o ich odpowiednim zabezpieczeniu (wspomniane wcześniej pojemniki i termoboksy) - musisz także pamiętać o tym, że jeżeli transportujesz posiłki do twoich obowiązków nalezy zmywanie i dezynfekcja naczyń, w których posilki są transportowane dlatego powinieneś wygospodarować miejsce do mycia naczyń zbiorczych, termoboksów i pojemników transportowych. tzn głęboki zlew, w którym ci się wszystko zmieści. Niektórzy z moich klientów instalują brodzik, w którym bez problemu myją ww. naczynia |
||||||
![]() Autor: BANNERT- Przyczepy Gastro ![]() Wypowiedzi: 48 |
Kup sobie samochód gastronomiczny i zrobisz klientowi jedzenie na miejscu, to ostatnio jest bardzo modne.
BANNERT- Przyczepy i Samochody Gastronomiczne
Sprzedaż / Serwis / Części / Remonty www.przyczepygastronomiczne.pl |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 05:59:58 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|