FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA A PRZEPISY
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA A PRZEPISY

Autor: robert_30_1980

Wypowiedzi: 9
Post 1 napisany 2012-08-22 o godzinie 16:03:27.
Witam

Zakupiłem przyczepę gastronomiczną z wyposażeniem. W tej chwili myślę o stałym punkcie-miejsce niedaleko akademików, Politechniki i innych uczelni. Problem w tym, że jest to teren szkoły. Miejsce nie jest problemem, bo lokalizacja dobra, no i nie muszę się martwić, że ktoś będzie złośliwy i narobi szkód, bo przyczepa będzie za ogrodzeniem. Ogrodzenie przytnę do wysokości okna sprzedaży. Od miesiąca walczę z urzędnikami. A to dyrektorka, z którą wcześniej komunikatywnie mi się rozmawiało boi się nie wiedzieć czego oznajmiła, że w Urzędzie Miasta urzędniczka ds. oświaty oznajmiła, że muszę mieć zgodę wodociągów, energetyki i nie wiem czego tam jeszcze. Z inną działką, której własnością jest Urząd Miasta nie było takich pytań. Problem w tym, że na odpowiedź trzeba czekać ok. miesiąca. Zgoda Prezydenta i jakieś szmery-bajery więc nie wiem na jakim jest sprawa obecnie etapie-mają dzwonić. Pod uwagę wziąłem jeszcze w pobliżu dwie lokalizacje, zarządcą jedną z nich jest Zarząd Dróg. Myślałem, że umowa między mną a szkołą wystarczy. W razie konieczności skrzynka z prądem, ale wtedy przepada status przyczepy jako obiektu niezwiązanego z ziemią. Chciałem prąd 'ciągnąć' ze szkoły, mam licznik. Jeśli chodzi o media to jest możliwość podpięcia, ale tego chciałbym uniknąć. Utknąłem w miejscu. Przecież nie mogę najpierw załatwiać sanepidu i innych, nie będąc pewnym miejsca. Proszę o poradę co muszę dostarczyć takiej instytucji jak szkoła. Jest to szkoła średnia. Powołałem się na prawo budowlane i przesłałem odpowiednie fragmenty ustawy. Pani powiedziała, że się na tym nie zna, nie wie jak ma to interpretować a przed rozpoczęciem roku szkolnego nie ma czasu na takie sprawy.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.14.82
Data: 2025-03-15
Czas: 12:17:14
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA A PRZEPISY
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "przyczepa gastronomiczna a przepisy" w grupie "mobilna gastronomia"
TAGI: przyczepa (34)    przyczepy (36)    przyczepa gastronomiczna (48)    przepis (6)    sanepid (33)    haccp (17)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Ogródek piwny    Dodatkowa praca   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.