FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / JAKIE Są WYMAGANIA SANEPIDU
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

JAKIE Są WYMAGANIA SANEPIDU

Autor: K.Wika

Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2012-11-23 o godzinie 13:51:20.
Byłbym zainteresowany otwarciem gastronomii a dokładniej mam na myśli restaurację, gdzie klienci będą sami nakładać potrawy z bufetu. Nie mam jeszcze lokalu, projektu. Chciałbym wiedzieć jakie są wymaganie sanepidu co do lokalu, bo nie wiem czym się kierować przy szukaniu, mam kilka lokali na oku ale chciałbym wybrać taki, który przy okazji nie będzie problemowy dla sanepidu. Czy możecie mi podpowiedzieć na co mam zwrócić uwagę.
Druga sprawa ile według was może być potrzebne gotówki aby zrealizować pomysł na taką formę gastronomii.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: adel

Wypowiedzi: 3
Post 2 napisany 2012-11-27 o godzinie 20:28:34.
witam wszystkich.właśnie zakładam działalność gastronomiczną i potrzebuję pomocy!mam zaznaczony kod ruchome placówki gastronomiczne a sanepid wymaga bieżącej wody sanitariatu.a ja nie mam możliwości się podłączyć ponieważ codziennie będe gdzie indziej.proszę o radę co mam zrobić?z góry dziękuję!!!

Autor: spec

Wypowiedzi: 4
Post 3 napisany 2012-11-28 o godzinie 15:18:56.
adel woda w ruchomej placówce gastronomicznej może być w pojemnikach, dostawa woda może odbywać się przez firmy typu EDEN, NESTLE itp..

Post 4 napisany 2012-11-28 o godzinie 15:57:45.
własnie też tak uważam a pani w sanepidzie powiedziała mi że nie mamy o czym rozmawiać póki nie bedzie podłączenia bieżącej wody .i stoje nie wiem co mam robić.

Post 5 napisany 2012-11-28 o godzinie 17:05:22.
Przytoczyć możesz kilka przykładów:
- każda przyczepa gastronomiczna nie posiada podłączenia do wody
- wózki gastronomiczne np. Z hot dogami również

A sanepid niech poda podstawę prawną swoich urojonych pomysłów..

Post 6 napisany 2012-11-28 o godzinie 18:01:21.
dzięki za rady ale ja już z nimi rozmawiała na różne sposoby.i tłumaczyłam że niema przyłącza a nawet jak by się podłączyć pod jakiś punkt to ta woda zimą zamarznie.nie rozumią również że codziennie mam zamiar być gdzie indziej i jak mam załatwiać tę wodę?ale nie trafiają do nich żadne moje argumenty

Post 7 napisany 2012-11-28 o godzinie 18:09:24.
Trzeba się skontaktować z kimś kto jest w stanie napisać odpowiednie wyjaśnienie w oparciu o argumenty sanepidu, oczywiście ta osoba musi mieć np. Uprawnienia haccp lub inne..

Autor: JACOLL

Tematy: 2
Wypowiedzi: 11
Post 8 napisany 2013-01-10 o godzinie 17:39:05.
Witam mam pytanie odnosnie toalet ile musi mies toalet lokal slyszalem ze dwie b1 dla personelu 2 dla klijentow prosze o pomoc
poszkuje pomocy odnosnie nallesnikow na slodko i ostro

Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 9 napisany 2013-04-02 o godzinie 11:17:29.
Przyczepa gastronomiczna nie musi mieć stałego podłączenia do wody. Trzeba mieć podpisaną umowę na pobór wody z obiektu gdzie woda była badana, czyli np bar,sklep spożywczy itp. Na wodzie typu Eden bys zbankrutował. Co do Forum wyżej,podstawowe wymogi lokalu to 3 metry wysokości, ew. od 2,5 metra z odstępstwem. Woda, kanaliza,okna, kanał wentylacyjny.. W razie pytań, zapraszam: gastromex@wp.pl

Autor: HACPASZ Hanna Półtorak

Tematy: 26
Wypowiedzi: 555
Post 10 napisany 2013-04-03 o godzinie 10:10:59.
Wymagania Sanepidu odnośnie nowo otwieranym lokalom będą szeroko omawiane na szkoleniu organizowanym w Warszawie dnia 23.04.2013 w godzinach 10.00-14.00. Cena udziału w szkoleniu to 250 z netto + 23% VAT . Szkolenie prowadzi wieloletni pracownik Państwowego Zakładu Higieny zapraszamy. Szczegóły dotyczące programu szkolenia znajdziecie Panstwo w zakadce ogłoszenia lub pod adresem mail poltorak@haccp-gmp.home.pl
JAKIE Są WYMAGANIA SANEPIDU
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.217.121
Data: 2026-04-22
Czas: 08:17:43
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: JAKIE Są WYMAGANIA SANEPIDU
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "jakie są wymagania sanepidu" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
TAGI: lokal gastronomiczny (34)    lokale (18)    sanepid (33)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Gastronomia a wymagania Sanepidu    ekspres do kawy ascaso   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.