![]() |
FORUM LOKAL GASTRONOMICZNY | NOWY TEMAT |
TEMAT | AUTOR | WYPOWIEDZI | STATYSTYKI | OSTATNIA WYPOWIEDŹ |
Wynajem lokalu gastronomicznego z pozwoleniami Zgadzam się z Pana ostatnim wpisem jak najbardziej. Ja osobiście nie spotkałam się z tym żeby SANEPID wymagał księżki budowlanej obiektu podczas odbioru lokalu podejrzewam, że taki wymóg może być w przypadku kiedy lokal powstał w nowym budynku lub lokal jest w nowym budynku wolnostojącym. Podczas [..] |
Camel | 9 | 2458 | |
Jak wypromować lokal To dość obszerny temat, ale ja sprawę strony internetowej przeskoczyłam bezpłatnie, mianowicie włączyłam swój lokal do aplikacji www.bagforme.eu. Mogę zbierać zamówienia w jednym miejscu, myślę, że będzie działać to dużo sprawniej niż na przykład zamówienia przez messengera. Dodatkowo oczywiście s [..] |
frazes | 14 | 2618 | |
Lokal w porcie w Liverpool na jakiej zasadzie? [..] |
artui | 2 | 1439 | |
Przepisy prawne przy otwieraniu lokalu gastronomicznego Rozporządzenie Ministra i Polityki Socjalnej z dn. 26.09.1997r. w sprawie ogólnych warunków bezpieczeństwa i higieny pracy. [Dz. U. Nr 169/2003, poz. 1650] z późniejszymi zmianami. Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dn. 12.04.2002r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać [..] |
Krystyna | 2 | 3583 | |
Kuchenne rewolucje Też mi się ten cały program wydaje przejaskrawiony, no ale to tylko telewizja, która może pokazać i wykreować, co tylko zechce. [..] |
Andrzejj | 9 | 1978 | |
Dobre restauracje Z całego serca polecam Ci Bubbles Warszawa - to dopiero jest miejsce! Fenomenalne połączenie idealnie dopasowanych bąbelków do znakomitych i zawsze świeżych potraw! Mmmm... coś wspaniałego :) [..] |
AmAm | 9 | 1193 | |
Problem z kuchnią Witam, nie wiem czy dobrze napisałem używając słówka szkolenie. Chodzi mi o jakiś podstawowy zakres wiedzy dla początkującego w gastronomi. Czyli jakie przepisy sanepidu powinna spełniać kuchnia jak rozplanować proces technologiczny itp itd [..] |
luklog | 15 | 2432 | |
otwarcie pizzeri Właśnie otworzyliśmy pizzerie nocna w Nowym Sączu. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą na stronie : http://pizzerianocnanowysacz.pl Pizzeria ma się dobrze i prężnie rozwija! [..] |
maciej93 | 19 | 7605 | |
Jaki lokal na kuchnię bez punktu sprzedaży? Przede wszystkim wysokość lokalu. prawidłowa 3-3,2m, ale od 2,5 metra możliwa z odstępstwem,wentylację można dostosować w sposób najniższy-wymagany. Gdyby zachodziła potrzeba doradcza-obejrzenia lokalu i sprawdzenia czy się będzie nadawał-służymy bezpłatną pomocą. Pomagamy w przygotowaniu pełnej dok [..] |
Maria | 2 | 1088 | |
Nazwa Dla Baru z świezymi sokami Byle tylko nazwa nie zginęła w tłumie jej podobnych i była w miarę łatwa do zapamiętania. A może samo "Soczysta" - "idę do Soczystej" ;) / "Owocowa" [..] |
Maciek | 5 | 1814 | |
Otwieram Bistro. Potrzebuję porad Z mojego doświadczenia mogę Ci poradzić, abyś pamiętał o zapleczu bistra. Wiele osób nie zwraca uwagi na zaopatrzenie się w bardzo potrzebne materiały, takie jak na przykład wystarczająca ilość szafek lub półek. Ja w ostatnim czasie zaopatrywałem się u www.abrack.pl/regaly-magazynowe/regaly-polkow [..] |
nowatu | 18 | 4488 | |
Budowa mobilnej kawiarni polecam sprawdzonego dostawcę - wysokiej jakości produkty, doskonały serwis, profesjonalna obsługa http://hurtowniabastek.pl/ [..] |
leokanarek | 90 | 15509 | |
Zmiana użyteczności lokalu Lokal wolno stojący, czy w jakimś budynku mieszkalnym? Jeśli ten drugi to możesz mieć niezłą jazdę z mieszkańcami, grillowanie hamburgerów jest uciążliwe dla mieszkańców i mogą robić ci schody, jeśli nie zrobisz naprawdę dobrej wentylacji. [..] |
lilq | 5 | 1698 | |
Jaki koszt otwarcia obiektu gastronomicznego? Nie da się odpowiedzieć na tak ogólnie zadane pytanie - ile kosztuje otwarcie restauracji. Zależy to od szeregu czynników, m.in. lokalizacji, powierzchni, profilu lokalu i wielu innych. Trzeba opracować szczegółowy biznesplan. Warto planując wyposażenie wziąc pod uwagę możliwość zakupu (lub leasingu [..] |
JakubG | 7 | 2278 | |
OTWARCIE KEBABA Urządzenia gastronomiczne , serwis 48h , projekty oraz doradztwo i szkolenia personelu. Tel. 693-211-160 sklep-wencel.pl www.wencel.pl [..] |
aslam | 10 | 4214 | |
Wentylacja mechaniczna Mam lokal o podobnych wymiarach i to co pisze Gastromex to jest stek bzdur. Za 1500 zł to nawet porządnego wentylatora nie kupisz... Poniżej kosztorys z mojego lokalu 95m2 (może się komuś przyda): 1. Rury, kształtki, kratki, czerpnia, anemostaty, taśmy, wełna itp - ok 2000 zł netto 2. Turbina naw [..] |
AnniaG | 29 | 21702 | |
Lokal do remontu W takim razie ja też jestem w szoku. Bo mam taką samą sytuację. Nie wiem do kogo i po co mam zgłaszać się o pozwolenie skoro z zewnątrz nic nie będzie robione, a w środku odnowienie łazienki i postawienie jakiejś ścianki, nic stałego. Proszę o odpowiedź kompetentne osoby. [..] |
AnniaG | 3 | 1374 | |
Bar FAST FOOD od czego zacząć? miałam taki epizod w życiu.... polecam urządzenie grzewcze firmy Bolarus, mi służyło kilka lat. [..] |
sibuj | 17 | 8824 | |
Jakie są wymagania sanepidu Wymagania Sanepidu odnośnie nowo otwieranym lokalom będą szeroko omawiane na szkoleniu organizowanym w Warszawie dnia 23.04.2013 w godzinach 10.00-14.00. Cena udziału w szkoleniu to 250 z netto + 23% VAT . Szkolenie prowadzi wieloletni pracownik Państwowego Zakładu Higieny zapraszamy. Szczegóły doty [..] |
K.Wika | 10 | 4127 | |
Pomoc w otwarciu pizzerii. @PrimGastro zapraszam do dodania profilu Waszej firmy w dziale DOSTAWCY DLA GASTRONOMII. Prezentacja jest bezpłatna. [..] |
sutek1989 | 8 | 4056 | |
Pomoc przy otwarciu lokalu, projektowaniu wyposażenia, dokumentacji i wyszkoleniu pracowników. Podam jeszcze maila do bezpośredniego kontaktu: fabooster@gmail.com [..] |
fabooster | 2 | 1513 | |
Czy lokal gastronomiczny musi mieć dwoje drzwi?? Dzięki za info! Jutro będę dzwonił! [..] |
Christos | 3 | 2325 | |
Urządzenia do lokalu gastronomicznego Witam, zapraszam do zapoznania się z ofertą firmy EPAKO - www.epako.pl. Firma powstała w 1995 roku i zajmuje się działalnością handlowo-usługową w zakresie wyposażenia sklepów, biur, gastronomii. Nasze wieloletnie doświadczenie pozwala na profesjonalną obsługę Klienta – począwszy od projektu [..] |
johnny | 4 | 2207 | |
Oddam lokal w centrum Poznania Jak w temacie. Wyposażony lokal w centrum Poznania. Odstępne do uzgodnienia. 792-672-635 [..] |
gastrokadry | 1 | 1200 | |
Dostawy półproduktów do lokalu Dobry Wieczór. Sugeruję używanie pojemników termoizolacyjnych. Czas transportu do 30-tu minut w takich warunkach nie powinien denerwować Sanepidu. Pojemniki należy trwale opisać; np. mrożone mięso, mrożone warzywa itd. Po przywiezieniu na miejsce przed rozładunkiem należy zmierzyć temperaturę przew [..] |
Garguś | 2 | 3754 | |
FORUM GASTRONOMICZNE LOKAL GASTRONOMICZNY |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|