FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / LOKAL GASTRONOMICZNY
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM LOKAL GASTRONOMICZNY NOWY TEMAT
TEMAT AUTOR WYPOWIEDZI STATYSTYKI OSTATNIA WYPOWIEDŹ
Wynajem lokalu gastronomicznego z pozwoleniami
Zgadzam się z Pana ostatnim wpisem jak najbardziej. Ja osobiście nie spotkałam się z tym żeby SANEPID wymagał księżki budowlanej obiektu  podczas odbioru lokalu podejrzewam, że taki wymóg może być w przypadku kiedy lokal powstał w nowym budynku lub  lokal jest w nowym budynku wolnostojącym. Podczas [..]
Camel 9 1395
Jak wypromować lokal
Wypromowanie lokalu jest złożonym procesem -przede wszystkim opinie klientów - to jest kluczowe. Dobra strona internetowa i pozycjonowanie lokalne to jedno, dobrze dobrane frazy i słowa kluczowe to gwarancja pozyskania zasięgu i potencjalnych klientów - w tym pomoże Ci agencja https://e-prom.com.pl/ [..]
frazes 13 2026
Lokal w porcie w Liverpool
na jakiej zasadzie? [..]
artui 2 787
Przepisy prawne przy otwieraniu lokalu gastronomicznego
Rozporządzenie Ministra i Polityki Socjalnej z dn. 26.09.1997r. w sprawie ogólnych warunków bezpieczeństwa i higieny pracy. [Dz. U. Nr 169/2003, poz. 1650] z późniejszymi zmianami. Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dn. 12.04.2002r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać [..]
Krystyna 2 2973
Kuchenne rewolucje
Też mi się ten cały program wydaje przejaskrawiony, no ale to tylko telewizja, która może pokazać i wykreować, co tylko zechce. [..]
Andrzejj 9 1171
Dobre restauracje
Na rodzinną uroczystość to mogę polecić Restaurację Ursus :) Robiłam tam obiadokolację urodzinową i wypadło naprawdę super. Smacznie, kameralnie i ładnie. [..]
AmAm 5 853
Problem z kuchnią
Witam, nie wiem czy dobrze napisałem używając słówka szkolenie. Chodzi mi o jakiś podstawowy zakres wiedzy dla początkującego w gastronomi. Czyli jakie przepisy sanepidu powinna spełniać kuchnia jak rozplanować proces technologiczny itp itd [..]
luklog 15 1869
otwarcie pizzeri
Właśnie otworzyliśmy pizzerie nocna w Nowym Sączu. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą na stronie :  http://pizzerianocnanowysacz.pl Pizzeria ma się dobrze i prężnie rozwija! [..]
maciej93 19 6673
Jaki lokal na kuchnię bez punktu sprzedaży?
Przede wszystkim wysokość lokalu. prawidłowa 3-3,2m, ale od 2,5 metra możliwa z odstępstwem,wentylację można dostosować w sposób najniższy-wymagany. Gdyby zachodziła potrzeba doradcza-obejrzenia lokalu i sprawdzenia czy się będzie nadawał-służymy bezpłatną pomocą. Pomagamy w przygotowaniu pełnej dok [..]
Maria 2 788
Nazwa Dla Baru z świezymi sokami
Byle tylko nazwa nie zginęła w tłumie jej podobnych i była w miarę łatwa do zapamiętania. A może samo "Soczysta" - "idę do Soczystej" ;) / "Owocowa" [..]
Maciek 5 1146
Otwieram Bistro. Potrzebuję porad
Z mojego doświadczenia mogę Ci poradzić, abyś pamiętał o zapleczu bistra. Wiele osób nie zwraca uwagi na zaopatrzenie się w bardzo potrzebne materiały, takie jak na przykład wystarczająca ilość szafek lub półek. Ja w ostatnim czasie zaopatrywałem się u www.abrack.pl/regaly-magazynowe/regaly-polkow [..]
nowatu 18 3871
Budowa mobilnej kawiarni
polecam sprawdzonego dostawcę - wysokiej jakości produkty, doskonały serwis, profesjonalna obsługa http://hurtowniabastek.pl/ [..]
leokanarek 90 11412
Zmiana użyteczności lokalu
Lokal wolno stojący, czy w jakimś budynku mieszkalnym? Jeśli ten drugi to możesz mieć niezłą jazdę z mieszkańcami, grillowanie hamburgerów jest uciążliwe dla mieszkańców i mogą robić ci schody, jeśli nie zrobisz naprawdę dobrej wentylacji. [..]
lilq 5 1363
Jaki koszt otwarcia obiektu gastronomicznego?
Nie da się odpowiedzieć na tak ogólnie zadane pytanie - ile kosztuje otwarcie restauracji. Zależy to od szeregu czynników, m.in. lokalizacji, powierzchni, profilu lokalu i wielu innych. Trzeba opracować szczegółowy biznesplan. Warto planując wyposażenie wziąc pod uwagę możliwość zakupu (lub leasingu [..]
JakubG 7 1608
OTWARCIE KEBABA
Urządzenia gastronomiczne , serwis 48h , projekty oraz doradztwo i szkolenia personelu. Tel. 693-211-160 sklep-wencel.pl www.wencel.pl [..]
aslam 10 3427
Wentylacja mechaniczna
Mam lokal o podobnych wymiarach i to co pisze Gastromex to jest stek bzdur. Za 1500 zł to nawet porządnego wentylatora nie kupisz... Poniżej kosztorys z mojego lokalu 95m2 (może się komuś przyda): 1. Rury, kształtki, kratki, czerpnia, anemostaty, taśmy, wełna itp - ok 2000 zł netto 2. Turbina naw [..]
AnniaG 29 17291
Lokal do remontu
W takim razie ja też jestem w szoku. Bo mam taką samą sytuację. Nie wiem do kogo i po co mam zgłaszać się o pozwolenie skoro z zewnątrz nic nie będzie robione, a w środku odnowienie łazienki i postawienie jakiejś ścianki, nic stałego. Proszę o odpowiedź kompetentne osoby. [..]
AnniaG 3 1060
Bar FAST FOOD od czego zacząć?
miałam taki epizod w życiu.... polecam urządzenie grzewcze firmy Bolarus, mi służyło kilka lat. [..]
sibuj 17 7554
Jakie są wymagania sanepidu
Wymagania Sanepidu odnośnie nowo otwieranym lokalom będą szeroko omawiane na szkoleniu organizowanym w Warszawie dnia 23.04.2013 w godzinach 10.00-14.00. Cena udziału w szkoleniu to 250 z netto + 23% VAT . Szkolenie prowadzi wieloletni pracownik Państwowego Zakładu Higieny zapraszamy. Szczegóły doty [..]
K.Wika 10 3583
Pomoc w otwarciu pizzerii.
@PrimGastro zapraszam do dodania profilu Waszej firmy w dziale DOSTAWCY DLA GASTRONOMII. Prezentacja jest bezpłatna. [..]
sutek1989 8 3207
Pomoc przy otwarciu lokalu, projektowaniu wyposażenia, dokumentacji i wyszkoleniu pracowników.
Podam jeszcze maila do bezpośredniego kontaktu: fabooster@gmail.com [..]
fabooster 2 1181
Czy lokal gastronomiczny musi mieć dwoje drzwi??
Dzięki za info! Jutro będę dzwonił! [..]
Christos 3 1833
Urządzenia do lokalu gastronomicznego
Witam, zapraszam do zapoznania się z ofertą firmy EPAKO - www.epako.pl. Firma powstała w 1995 roku i zajmuje się działalnością handlowo-usługową w zakresie wyposażenia sklepów, biur, gastronomii. Nasze wieloletnie doświadczenie pozwala na profesjonalną obsługę Klienta – począwszy od projektu [..]
johnny 4 1665
Oddam lokal w centrum Poznania
Jak w temacie. Wyposażony lokal w centrum Poznania. Odstępne do uzgodnienia. 792-672-635 [..]
gastrokadry 1 922
Dostawy półproduktów do lokalu
Dobry Wieczór. Sugeruję używanie pojemników termoizolacyjnych. Czas transportu do 30-tu minut w takich warunkach nie powinien denerwować Sanepidu. Pojemniki należy trwale opisać; np. mrożone mięso, mrożone warzywa itd. Po przywiezieniu na miejsce przed rozładunkiem należy zmierzyć temperaturę przew [..]
Garguś 2 2812
FORUM GASTRONOMICZNE LOKAL GASTRONOMICZNY
OSTATNIO DODANE TEMATY: zakup pieca - unox czy retigo    blat do baru sushi    blat do baru sushi   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.