FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / KUCHENNE REWOLUCJE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

KUCHENNE REWOLUCJE

Autor: Andrzejj

Tematy: 2
Wypowiedzi: 23
Post 1 napisany 2013-10-03 o godzinie 21:54:32.
Lubię od czasu do czasu oglądać kuchenne rewolucje i praawie za każdym razem w programie są pokazane kuchnie gdzie jest miszmasz, niech ktoś mi wytłumaczy skąd się biorą takie lokale jak np w dzisiejszym programie? Meble nierdzewne mieszane z płytą laminowaną, jakiś tam sprzęt gastronomiczny i obsługa że szkoda słów. Pani Magda wielki cudotwórca ale nic konkretnego nie wnosi. Jak taki lokal ma później działać, czy tvn robi im aż taką reklamę? Ja mimo całej rewolucji był takiego miejsca nie odwiedził.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 2 napisany 2013-10-04 o godzinie 06:47:10.
Pani Magda Gesler nigdy nie była profesjonalną restauratorką. Prawdziwym restauratorem jest jej  były mąż - pan Gesler. Zakładając resturację nie stajemy się od razu fachowcem w tym temacie. Pani Magda została wykreowana przez TVN. Osoba, która wchodzi na kuchnię z takimi "pierzami" bez nakrycia głowy - samo mówi przez się. Oprócz Pani Magdy pracuje cały sztab ludzi, fachowcy od wystroju wnętrz, doradcy od kuchni, żywienia. Przecież za to wszystko w kuchennych rewolucjach trzeba zapłacić w zależności od wynegocjowanej ceny. Resztę to wpływ z reklam.Łączenie blatów z nierdzewki z blatami z płytą kuchenną nie jest niczym dziwnym, płyta kuchenna słuzy do produkcji z wyrobów mącznych. natomiast wszystko inne jest przejaskrawione przez telewizję, żeby pokazać ile wnosi Pani Magda ożywienia w lokal i jak dramatycznie było przed. Proszę nie brać tego programu jako edukacyjny, ani inne, podobne gdzie "prosię oddać fartucha"...

Post 3 napisany 2013-10-04 o godzinie 11:40:14.
Mi bardziej chodzi o to co oni pokazują w tym programie, jak wyglądają te lokale od stro y kuchni mam na myśli wyposażenie i obsługę, z rozmów ze znajomymi słyszałem że to co oni pokazują w tym programie to nic w porównaniu do tego co można zobaczyć w lokalach gastrońomicznych. I tu nasuwa mi się pytanie na co te restauracje liczą, na sukces?

Autor: gastrostore

Wypowiedzi: 22
Post 4 napisany 2013-10-05 o godzinie 20:13:55.
To co jest pokazane w programie ma się nijak do tego jak jest naprawdę, zadaj sobie pytanie czy mając problem zaprosiłbyś do siebie telewizję, pokazałbyś swój bałagan i siebie w roli nieudacznika? Chyba raczej nie. Wracając do lokali gastronomicznych to często bywam na kuchni w restauracjach, hotelach itp i jest ogólnie tragedia, syf i amatorka jeżeli chodzi o wyposażenie, a sala czyli to co widzi klient wyglada rewelacyjnie, nikt by nawet nie pomyślał co jest na zapleczu np. klejąca się podłoga, pracownicy z brudnymi rękoma przygotowujący na brudnych stołach jedzenie dla klientów, mycie talerzy w umywalce do rąk itp to przykłady z piątku..

Post 5 napisany 2013-10-06 o godzinie 06:47:37.
Nie mogę spbie właśnie tego wyobrazić ale pokazują różne lokale były nawet takie lepiej wyposażone z bogatym wnętrzem i jak to rozumieć, chęć dodatkowego zysku? Ja sprzedaję krbab i muszę przyznać, że faktycznie pod koniec dnia to podłoga się kleji od tłuszczu ale zawsze po pracy jest posprzątane i na kolejny dzień jest czysto, niecały miesiąc temu otworzyłem więc jeszcze nie zauważyłem opisywanej przez Ciebie gastrostore sytuacji ale mam nadzieję, że takowe nie będą miały miejsca.

Autor: gastromex

Wypowiedzi: 266
Post 6 napisany 2013-10-06 o godzinie 09:15:31.
Muszą pokazać skrajności, czyli źle prosperująca kuchnia z dużą ilością mrożonek i po rewolucji swietnie działająca i później wszystko w rękach właścicieli, w którą stronę pójdą gdy wyjedzie  "specjalistka" Pani Magda...

Autor: Gutek

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 7 napisany 2013-10-07 o godzinie 08:57:31.
To co jest pokazane w Kuchennych Rewolucjach to wyreżyserowany pic, tj we wczorajszym Master Chefie uznano Panią Magdę G za guru świata kulinarnego. A wracając do tego co się dzieje w lokalach gastronomicznych to to co pisze GASTROSTORE to nic, widziałem w sumie to widzę prawie na codzień lepsze sytuacje, dzięki temu wiem gdzie lepiej nie jeść :)

Autor: gastrokama

Wypowiedzi: 10
Post 8 napisany 2013-10-10 o godzinie 11:54:39.
Podobno lokale, które odwiedzała Pani Magda padają jak muchy, ale znaki na trasie są jako reklama "tu były kuchenne rewolucje" czy jakoś tak plus nazwa knajpy. Ale poprawkę trzeba brać na to, że na potrzeby telewizji wiele rzeczy jest fabrykowanych, bo żeby były emocje, to się ktoś musi pokłócić, ktoś popłakać...

Autor: beticzka

Wypowiedzi: 10
Post 9 napisany 2015-12-10 o godzinie 11:36:12.
Też mi się ten cały program wydaje przejaskrawiony, no ale to tylko telewizja, która może pokazać i wykreować, co tylko zechce.

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.9.170
Data: 2025-05-19
Czas: 10:41:21
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: KUCHENNE REWOLUCJE
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "kuchenne rewolucje" w grupie "forum ogÓlne"
TAGI: wyposażenie kuchni (19)    restauracja (25)    restauracje (25)    lokal gastronomiczny (34)    lokale gastronomiczne (24)    lokal (24)    lokale (18)    wyposażenie lokalu (6)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Rozmiar Przyczepy    Oddzielanie się cienkiego spodu ciasta po upieczeniu   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.