FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / LOKAL
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM LOKAL NOWY TEMAT
TEMAT AUTOR WYPOWIEDZI STATYSTYKI OSTATNIA WYPOWIEDŹ
Wynajem lokalu gastronomicznego z pozwoleniami
Zgadzam się z Pana ostatnim wpisem jak najbardziej. Ja osobiście nie spotkałam się z tym żeby SANEPID wymagał księżki budowlanej obiektu  podczas odbioru lokalu podejrzewam, że taki wymóg może być w przypadku kiedy lokal powstał w nowym budynku lub  lokal jest w nowym budynku wolnostojącym. Podczas [..]
Camel 9 1837
Jak wypromować lokal
To dość obszerny temat, ale ja sprawę strony internetowej przeskoczyłam bezpłatnie, mianowicie włączyłam swój lokal do aplikacji www.bagforme.eu. Mogę zbierać zamówienia w jednym miejscu, myślę, że będzie działać to dużo sprawniej niż na przykład zamówienia przez messengera.  Dodatkowo oczywiście s [..]
frazes 14 2268
Lokal w porcie w Liverpool
na jakiej zasadzie? [..]
artui 2 997
Minimalna wielkość małej gastronimii
No niestety tak małe gastronomie prowadzi się wbrew pozorom trudno. Aczkolwiek dobrze wyposażając lokal, można trochę zaoszczędzić na powierzchni i komforcie. W grę wchodzą tylko kuchnie na wymiar - polecam takie na abcremont.pl [..]
biziu 16 6288
grill elektryczny czy gazowy??
Czy to będzie koszt gazu czy prądu to jedno i drugie będzie kosztować przy intensywnej eksploatacji. Ja bardziej bym nalegał na urządzenie elektryczne ze względu na lepsze możliwości sterowania temperaturą i według mnie mniej jest problemów (awarii). Pisałeś że otwierasz lokal z burgerami ale jakimi [..]
Damian Jakubowski 6 2574
Przepisy prawne przy otwieraniu lokalu gastronomicznego
Rozporządzenie Ministra i Polityki Socjalnej z dn. 26.09.1997r. w sprawie ogólnych warunków bezpieczeństwa i higieny pracy. [Dz. U. Nr 169/2003, poz. 1650] z późniejszymi zmianami. Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dn. 12.04.2002r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać [..]
Krystyna 2 3171
Kuchenne rewolucje
Też mi się ten cały program wydaje przejaskrawiony, no ale to tylko telewizja, która może pokazać i wykreować, co tylko zechce. [..]
Andrzejj 9 1476
Dobre restauracje
Informacje o otwartych restauracjach możesz znaleść na Facebooku #wspieramgastro! Informują o otwartych lokalach w tej trudnej sytuacji - https://www.facebook.com/wspieramgastro [..]
AmAm 7 1003
Problem z kuchnią
Witam, nie wiem czy dobrze napisałem używając słówka szkolenie. Chodzi mi o jakiś podstawowy zakres wiedzy dla początkującego w gastronomi. Czyli jakie przepisy sanepidu powinna spełniać kuchnia jak rozplanować proces technologiczny itp itd [..]
luklog 15 2175
Jaki lokal na kuchnię bez punktu sprzedaży?
Przede wszystkim wysokość lokalu. prawidłowa 3-3,2m, ale od 2,5 metra możliwa z odstępstwem,wentylację można dostosować w sposób najniższy-wymagany. Gdyby zachodziła potrzeba doradcza-obejrzenia lokalu i sprawdzenia czy się będzie nadawał-służymy bezpłatną pomocą. Pomagamy w przygotowaniu pełnej dok [..]
Maria 2 913
Nazwa Dla Baru z świezymi sokami
Byle tylko nazwa nie zginęła w tłumie jej podobnych i była w miarę łatwa do zapamiętania. A może samo "Soczysta" - "idę do Soczystej" ;) / "Owocowa" [..]
Maciek 5 1343
Odstąpię lokal na catering, garmażerkę
Czy to nadal aktualna oferta? Mamy doświadczenie tj. www.artsushi.com.pl i myślę, że kolejny lokal byłby dobrą opcją. [..]
pozycjoner 2 1351
Otwieram Bistro. Potrzebuję porad
Z mojego doświadczenia mogę Ci poradzić, abyś pamiętał o zapleczu bistra. Wiele osób nie zwraca uwagi na zaopatrzenie się w bardzo potrzebne materiały, takie jak na przykład wystarczająca ilość szafek lub półek. Ja w ostatnim czasie zaopatrywałem się u www.abrack.pl/regaly-magazynowe/regaly-polkow [..]
nowatu 18 4111
Zmiana użyteczności lokalu
Lokal wolno stojący, czy w jakimś budynku mieszkalnym? Jeśli ten drugi to możesz mieć niezłą jazdę z mieszkańcami, grillowanie hamburgerów jest uciążliwe dla mieszkańców i mogą robić ci schody, jeśli nie zrobisz naprawdę dobrej wentylacji. [..]
lilq 5 1519
Jaki koszt otwarcia obiektu gastronomicznego?
Nie da się odpowiedzieć na tak ogólnie zadane pytanie - ile kosztuje otwarcie restauracji. Zależy to od szeregu czynników, m.in. lokalizacji, powierzchni, profilu lokalu i wielu innych. Trzeba opracować szczegółowy biznesplan. Warto planując wyposażenie wziąc pod uwagę możliwość zakupu (lub leasingu [..]
JakubG 7 1777
Najlepsza pizza w Łodzi - ranking
Która łódzka pizzeria jest według was najlepsza? Na razie wygrywa Presto i Pomodoro: http://www.facebook.com/questions/602066789821579/ [..]
adrianbhc 1 1616
otwieram lokal problem ze sprzętem
Zajmujemy się pomocą ludziom w otwieraniu lokali. więc jak masz jakis problem, to pisz: gastromex@wp.pl [..]
dryn 3 1225
Lokal do remontu
W takim razie ja też jestem w szoku. Bo mam taką samą sytuację. Nie wiem do kogo i po co mam zgłaszać się o pozwolenie skoro z zewnątrz nic nie będzie robione, a w środku odnowienie łazienki i postawienie jakiejś ścianki, nic stałego. Proszę o odpowiedź kompetentne osoby. [..]
AnniaG 3 1196
Bar FAST FOOD od czego zacząć?
miałam taki epizod w życiu.... polecam urządzenie grzewcze firmy Bolarus, mi służyło kilka lat. [..]
sibuj 17 8245
Oddam lokal w centrum Poznania
Jak w temacie. Wyposażony lokal w centrum Poznania. Odstępne do uzgodnienia. 792-672-635 [..]
gastrokadry 1 1047
Jakie koszty otwarcia małej gastronomii??
Proszę o kontakt pod numerem telefonu 509 855 993 pomogę, doradzę, zaproponuję najlepszą ofertę. [..]
góral 9 8563
Wkrótce otwarcie wrocławskiej Barki Tumskiej!
Barka od kuchni. Z przyjemnością informujemy że za wyposażenie zaplecza gastronomicznego oraz kuchni Barki Tumskiej we Wrocławiu odpowiedzialna jest firma UNI gastro. Profesjonalnie wyposażona kuchnia pozwoli na swobodne obsłużenie ponad 200 osób jakie pomieścić może Barka. UNIgastro to uznany [..]
Press 2 2356
PROSZE POMÓŻCIE
Co do wyposażenia w urządzenia gastronomiczne to wyposażał nas sklep Multi Gastro. Szczerze polecam każdemu kto planuje otworzyć swój gastro biznes. Z usług tego sklepu korzystaliśmy przy zakładaniu piekarni. Mogliśmy liczyć na pomoc w zakresie doboru sprzętu przez wykwalifikowany personel - w końcu [..]
swojskie jadło 43 10370
FORUM GASTRONOMICZNE LOKAL
OSTATNIO DODANE TEMATY: płyta żeliwna grillowa na gaz - wybór    lokal gastronomiczny w czasie pandemii    stołówki szkolne wytyczne w czasie pandemii   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.