FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / LOKAL
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM LOKAL NOWY TEMAT
TEMAT AUTOR WYPOWIEDZI STATYSTYKI OSTATNIA WYPOWIEDŹ
Wynajem lokalu gastronomicznego z pozwoleniami
Zgadzam się z Pana ostatnim wpisem jak najbardziej. Ja osobiście nie spotkałam się z tym żeby SANEPID wymagał księżki budowlanej obiektu  podczas odbioru lokalu podejrzewam, że taki wymóg może być w przypadku kiedy lokal powstał w nowym budynku lub  lokal jest w nowym budynku wolnostojącym. Podczas [..]
Camel 9 2410
Jak wypromować lokal
To dość obszerny temat, ale ja sprawę strony internetowej przeskoczyłam bezpłatnie, mianowicie włączyłam swój lokal do aplikacji www.bagforme.eu. Mogę zbierać zamówienia w jednym miejscu, myślę, że będzie działać to dużo sprawniej niż na przykład zamówienia przez messengera.  Dodatkowo oczywiście s [..]
frazes 14 2573
Lokal w porcie w Liverpool
na jakiej zasadzie? [..]
artui 2 1411
Minimalna wielkość małej gastronimii
No niestety tak małe gastronomie prowadzi się wbrew pozorom trudno. Aczkolwiek dobrze wyposażając lokal, można trochę zaoszczędzić na powierzchni i komforcie. W grę wchodzą tylko kuchnie na wymiar - polecam takie na abcremont.pl [..]
biziu 16 7003
grill elektryczny czy gazowy??
Czy to będzie koszt gazu czy prądu to jedno i drugie będzie kosztować przy intensywnej eksploatacji. Ja bardziej bym nalegał na urządzenie elektryczne ze względu na lepsze możliwości sterowania temperaturą i według mnie mniej jest problemów (awarii). Pisałeś że otwierasz lokal z burgerami ale jakimi [..]
Damian Jakubowski 6 3304
Przepisy prawne przy otwieraniu lokalu gastronomicznego
Rozporządzenie Ministra i Polityki Socjalnej z dn. 26.09.1997r. w sprawie ogólnych warunków bezpieczeństwa i higieny pracy. [Dz. U. Nr 169/2003, poz. 1650] z późniejszymi zmianami. Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dn. 12.04.2002r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać [..]
Krystyna 2 3546
Kuchenne rewolucje
Też mi się ten cały program wydaje przejaskrawiony, no ale to tylko telewizja, która może pokazać i wykreować, co tylko zechce. [..]
Andrzejj 9 1947
Dobre restauracje
Z całego serca polecam Ci Bubbles Warszawa - to dopiero jest miejsce! Fenomenalne połączenie idealnie dopasowanych bąbelków do znakomitych i zawsze świeżych potraw! Mmmm... coś wspaniałego :) [..]
AmAm 9 1165
Problem z kuchnią
Witam, nie wiem czy dobrze napisałem używając słówka szkolenie. Chodzi mi o jakiś podstawowy zakres wiedzy dla początkującego w gastronomi. Czyli jakie przepisy sanepidu powinna spełniać kuchnia jak rozplanować proces technologiczny itp itd [..]
luklog 15 2396
Jaki lokal na kuchnię bez punktu sprzedaży?
Przede wszystkim wysokość lokalu. prawidłowa 3-3,2m, ale od 2,5 metra możliwa z odstępstwem,wentylację można dostosować w sposób najniższy-wymagany. Gdyby zachodziła potrzeba doradcza-obejrzenia lokalu i sprawdzenia czy się będzie nadawał-służymy bezpłatną pomocą. Pomagamy w przygotowaniu pełnej dok [..]
Maria 2 1067
Nazwa Dla Baru z świezymi sokami
Byle tylko nazwa nie zginęła w tłumie jej podobnych i była w miarę łatwa do zapamiętania. A może samo "Soczysta" - "idę do Soczystej" ;) / "Owocowa" [..]
Maciek 5 1775
Odstąpię lokal na catering, garmażerkę
Czy to nadal aktualna oferta? Mamy doświadczenie tj. www.artsushi.com.pl i myślę, że kolejny lokal byłby dobrą opcją. [..]
pozycjoner 2 1644
Otwieram Bistro. Potrzebuję porad
Z mojego doświadczenia mogę Ci poradzić, abyś pamiętał o zapleczu bistra. Wiele osób nie zwraca uwagi na zaopatrzenie się w bardzo potrzebne materiały, takie jak na przykład wystarczająca ilość szafek lub półek. Ja w ostatnim czasie zaopatrywałem się u www.abrack.pl/regaly-magazynowe/regaly-polkow [..]
nowatu 18 4422
Zmiana użyteczności lokalu
Lokal wolno stojący, czy w jakimś budynku mieszkalnym? Jeśli ten drugi to możesz mieć niezłą jazdę z mieszkańcami, grillowanie hamburgerów jest uciążliwe dla mieszkańców i mogą robić ci schody, jeśli nie zrobisz naprawdę dobrej wentylacji. [..]
lilq 5 1671
Jaki koszt otwarcia obiektu gastronomicznego?
Nie da się odpowiedzieć na tak ogólnie zadane pytanie - ile kosztuje otwarcie restauracji. Zależy to od szeregu czynników, m.in. lokalizacji, powierzchni, profilu lokalu i wielu innych. Trzeba opracować szczegółowy biznesplan. Warto planując wyposażenie wziąc pod uwagę możliwość zakupu (lub leasingu [..]
JakubG 7 2242
Najlepsza pizza w Łodzi - ranking
Która łódzka pizzeria jest według was najlepsza? Na razie wygrywa Presto i Pomodoro: http://www.facebook.com/questions/602066789821579/ [..]
adrianbhc 1 2075
otwieram lokal problem ze sprzętem
Zajmujemy się pomocą ludziom w otwieraniu lokali. więc jak masz jakis problem, to pisz: gastromex@wp.pl [..]
dryn 3 1359
Lokal do remontu
W takim razie ja też jestem w szoku. Bo mam taką samą sytuację. Nie wiem do kogo i po co mam zgłaszać się o pozwolenie skoro z zewnątrz nic nie będzie robione, a w środku odnowienie łazienki i postawienie jakiejś ścianki, nic stałego. Proszę o odpowiedź kompetentne osoby. [..]
AnniaG 3 1342
Bar FAST FOOD od czego zacząć?
miałam taki epizod w życiu.... polecam urządzenie grzewcze firmy Bolarus, mi służyło kilka lat. [..]
sibuj 17 8776
Oddam lokal w centrum Poznania
Jak w temacie. Wyposażony lokal w centrum Poznania. Odstępne do uzgodnienia. 792-672-635 [..]
gastrokadry 1 1162
Jakie koszty otwarcia małej gastronomii??
Proszę o kontakt pod numerem telefonu 509 855 993 pomogę, doradzę, zaproponuję najlepszą ofertę. [..]
góral 9 8802
Wkrótce otwarcie wrocławskiej Barki Tumskiej!
Barka od kuchni. Z przyjemnością informujemy że za wyposażenie zaplecza gastronomicznego oraz kuchni Barki Tumskiej we Wrocławiu odpowiedzialna jest firma UNI gastro. Profesjonalnie wyposażona kuchnia pozwoli na swobodne obsłużenie ponad 200 osób jakie pomieścić może Barka. UNIgastro to uznany [..]
Press 2 2739
PROSZE POMÓŻCIE
Polecam zaopatrzyć się w solidne meble, polecam firmę https://www.stolbar.net.pl/ [..]
swojskie jadło 44 10913
FORUM GASTRONOMICZNE LOKAL
OSTATNIO DODANE TEMATY: przeróbka zwykłej przyczepy na przyczepę gastronomiczna    opakowanie zgrzewane dla casteringów dietetycznych - bez podatku sup - zgrzewane papierem    sanpeid - połączenie płytek ze ścianą - co wybrać ?   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.