FORUM LOKAL | NOWY TEMAT |
TEMAT | AUTOR | WYPOWIEDZI | STATYSTYKI | OSTATNIA WYPOWIEDŹ |
Wynajem lokalu gastronomicznego z pozwoleniami Zgadzam się z Pana ostatnim wpisem jak najbardziej. Ja osobiście nie spotkałam się z tym żeby SANEPID wymagał księżki budowlanej obiektu podczas odbioru lokalu podejrzewam, że taki wymóg może być w przypadku kiedy lokal powstał w nowym budynku lub lokal jest w nowym budynku wolnostojącym. Podczas [..] |
Camel | 9 | 2410 | |
Jak wypromować lokal To dość obszerny temat, ale ja sprawę strony internetowej przeskoczyłam bezpłatnie, mianowicie włączyłam swój lokal do aplikacji www.bagforme.eu. Mogę zbierać zamówienia w jednym miejscu, myślę, że będzie działać to dużo sprawniej niż na przykład zamówienia przez messengera. Dodatkowo oczywiście s [..] |
frazes | 14 | 2573 | |
Lokal w porcie w Liverpool na jakiej zasadzie? [..] |
artui | 2 | 1411 | |
Minimalna wielkość małej gastronimii No niestety tak małe gastronomie prowadzi się wbrew pozorom trudno. Aczkolwiek dobrze wyposażając lokal, można trochę zaoszczędzić na powierzchni i komforcie. W grę wchodzą tylko kuchnie na wymiar - polecam takie na abcremont.pl [..] |
biziu | 16 | 7003 | |
grill elektryczny czy gazowy?? Czy to będzie koszt gazu czy prądu to jedno i drugie będzie kosztować przy intensywnej eksploatacji. Ja bardziej bym nalegał na urządzenie elektryczne ze względu na lepsze możliwości sterowania temperaturą i według mnie mniej jest problemów (awarii). Pisałeś że otwierasz lokal z burgerami ale jakimi [..] |
Damian Jakubowski | 6 | 3304 | |
Przepisy prawne przy otwieraniu lokalu gastronomicznego Rozporządzenie Ministra i Polityki Socjalnej z dn. 26.09.1997r. w sprawie ogólnych warunków bezpieczeństwa i higieny pracy. [Dz. U. Nr 169/2003, poz. 1650] z późniejszymi zmianami. Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dn. 12.04.2002r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać [..] |
Krystyna | 2 | 3546 | |
Kuchenne rewolucje Też mi się ten cały program wydaje przejaskrawiony, no ale to tylko telewizja, która może pokazać i wykreować, co tylko zechce. [..] |
Andrzejj | 9 | 1947 | |
Dobre restauracje Z całego serca polecam Ci Bubbles Warszawa - to dopiero jest miejsce! Fenomenalne połączenie idealnie dopasowanych bąbelków do znakomitych i zawsze świeżych potraw! Mmmm... coś wspaniałego :) [..] |
AmAm | 9 | 1165 | |
Problem z kuchnią Witam, nie wiem czy dobrze napisałem używając słówka szkolenie. Chodzi mi o jakiś podstawowy zakres wiedzy dla początkującego w gastronomi. Czyli jakie przepisy sanepidu powinna spełniać kuchnia jak rozplanować proces technologiczny itp itd [..] |
luklog | 15 | 2396 | |
Jaki lokal na kuchnię bez punktu sprzedaży? Przede wszystkim wysokość lokalu. prawidłowa 3-3,2m, ale od 2,5 metra możliwa z odstępstwem,wentylację można dostosować w sposób najniższy-wymagany. Gdyby zachodziła potrzeba doradcza-obejrzenia lokalu i sprawdzenia czy się będzie nadawał-służymy bezpłatną pomocą. Pomagamy w przygotowaniu pełnej dok [..] |
Maria | 2 | 1067 | |
Nazwa Dla Baru z świezymi sokami Byle tylko nazwa nie zginęła w tłumie jej podobnych i była w miarę łatwa do zapamiętania. A może samo "Soczysta" - "idę do Soczystej" ;) / "Owocowa" [..] |
Maciek | 5 | 1775 | |
Odstąpię lokal na catering, garmażerkę Czy to nadal aktualna oferta? Mamy doświadczenie tj. www.artsushi.com.pl i myślę, że kolejny lokal byłby dobrą opcją. [..] |
pozycjoner | 2 | 1644 | |
Otwieram Bistro. Potrzebuję porad Z mojego doświadczenia mogę Ci poradzić, abyś pamiętał o zapleczu bistra. Wiele osób nie zwraca uwagi na zaopatrzenie się w bardzo potrzebne materiały, takie jak na przykład wystarczająca ilość szafek lub półek. Ja w ostatnim czasie zaopatrywałem się u www.abrack.pl/regaly-magazynowe/regaly-polkow [..] |
nowatu | 18 | 4422 | |
Zmiana użyteczności lokalu Lokal wolno stojący, czy w jakimś budynku mieszkalnym? Jeśli ten drugi to możesz mieć niezłą jazdę z mieszkańcami, grillowanie hamburgerów jest uciążliwe dla mieszkańców i mogą robić ci schody, jeśli nie zrobisz naprawdę dobrej wentylacji. [..] |
lilq | 5 | 1671 | |
Jaki koszt otwarcia obiektu gastronomicznego? Nie da się odpowiedzieć na tak ogólnie zadane pytanie - ile kosztuje otwarcie restauracji. Zależy to od szeregu czynników, m.in. lokalizacji, powierzchni, profilu lokalu i wielu innych. Trzeba opracować szczegółowy biznesplan. Warto planując wyposażenie wziąc pod uwagę możliwość zakupu (lub leasingu [..] |
JakubG | 7 | 2242 | |
Najlepsza pizza w Łodzi - ranking Która łódzka pizzeria jest według was najlepsza? Na razie wygrywa Presto i Pomodoro: http://www.facebook.com/questions/602066789821579/ [..] |
adrianbhc | 1 | 2075 | |
otwieram lokal problem ze sprzętem Zajmujemy się pomocą ludziom w otwieraniu lokali. więc jak masz jakis problem, to pisz: gastromex@wp.pl [..] |
dryn | 3 | 1359 | |
Lokal do remontu W takim razie ja też jestem w szoku. Bo mam taką samą sytuację. Nie wiem do kogo i po co mam zgłaszać się o pozwolenie skoro z zewnątrz nic nie będzie robione, a w środku odnowienie łazienki i postawienie jakiejś ścianki, nic stałego. Proszę o odpowiedź kompetentne osoby. [..] |
AnniaG | 3 | 1342 | |
Bar FAST FOOD od czego zacząć? miałam taki epizod w życiu.... polecam urządzenie grzewcze firmy Bolarus, mi służyło kilka lat. [..] |
sibuj | 17 | 8776 | |
Oddam lokal w centrum Poznania Jak w temacie. Wyposażony lokal w centrum Poznania. Odstępne do uzgodnienia. 792-672-635 [..] |
gastrokadry | 1 | 1162 | |
Jakie koszty otwarcia małej gastronomii?? Proszę o kontakt pod numerem telefonu 509 855 993 pomogę, doradzę, zaproponuję najlepszą ofertę. [..] |
góral | 9 | 8802 | |
Wkrótce otwarcie wrocławskiej Barki Tumskiej! Barka od kuchni. Z przyjemnością informujemy że za wyposażenie zaplecza gastronomicznego oraz kuchni Barki Tumskiej we Wrocławiu odpowiedzialna jest firma UNI gastro. Profesjonalnie wyposażona kuchnia pozwoli na swobodne obsłużenie ponad 200 osób jakie pomieścić może Barka. UNIgastro to uznany [..] |
Press | 2 | 2739 | |
PROSZE POMÓŻCIE Polecam zaopatrzyć się w solidne meble, polecam firmę https://www.stolbar.net.pl/ [..] |
swojskie jadło | 44 | 10913 | |
FORUM GASTRONOMICZNE LOKAL |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|