FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / OTWIERAM BISTRO. POTRZEBUJę PORAD
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

OTWIERAM BISTRO. POTRZEBUJę PORAD

Autor: nowatu

Tematy: 6
Wypowiedzi: 21
Post 1 napisany 2013-06-05 o godzinie 15:12:09.
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Za kilka miesiecy chciałabym otworzyć swoją restaurację/ bistro.
Jestem w trakcie szukania lokalu. Czy moglibyście mi poradzić na co w pierwszej kolejności należy zwrócić uwagę?
Mogę niestety zainwestować jedynie w lokal, który nigdy nie był restauracją, więc wszelkie przygotowanie pod to, należy do mnie, a mój stan wiedzy jest minimalny.
Z góry dziękuję

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: arkaszka

Wypowiedzi: 13
Post 2 napisany 2013-06-05 o godzinie 17:53:17.
Taniej jest przejąć lokal z wyposażeniem i odbiorami, nie płacisz za czynsz podczas remontu itd, kupujesz sprzęt tanio.
Jest sporo osób które wycofują się z biznesu i chcą cokolwiek odzyskać.
Przy wyborze lokalu oprócz LOKALIZACJI, kluczowe są możliwości wentylacji kuchni, jeśli nie ma odpowiednich drożnych kominów szukaj innej lokalizacj ( oczywiście inne są wymagania dla baru sałatkowego, a inne dla kuchni orientalnej czy grillai, uzyskanie zgód na wyprowadzenie wentylacji po elewacji jest często kłopotliwe a jej koszt może być wysoki.
Jeśli będzie do wyboru lokal w budynku wolno stojącym a mieszkalnym, zawsze wybieraj ten 1, odpadnie ci użeranie sie z mieszkańcami.

Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 3 napisany 2013-06-05 o godzinie 18:07:49.
Nie zawsze taniej i lepiej,ja uważam,często przejmując lokal jest on zaprojektowany wg starych przepisów i więcej kosztuje nieraz jego dostosowanie niż wynająć nowy lokal gdzie projektujemy ścianki karton - gips. Poza tym ktoś jak sprzedaje lokal ze sprzętem,to nie wiadomo jak zuzyty i zajechany jest ten sprzęt. Przede wszystkim na co należy zwrócić uwagę to wysokość kuchni. Aby miała 3metry, od 2,5 metrow robi sie odstepstwo co tez jest formalnoscia,ale przy zwiekszonej wentylacji. Nie wiem skad Pan jest i gdzie lokalizacja obiektu,ale ja bezplatnie doradzam czy lokal nadaje sie na obiekt gastronomiczny czy nie wizytujac taki loakl przed podpisaniem umowy i pomagam w jak najlepszym dla klienta zaadoptowaniu go. gastromex@wp.pl lub 531 801 101

Autor: arkaszka

Wypowiedzi: 13
Post 4 napisany 2013-06-05 o godzinie 18:29:10.
Bardzo słuszna uwaga, kuchni te 3m to minimum, najlepiej aby było z 50 cm wyżej aby dało łatwo poprowadzić wentylację.

Post 5 napisany 2013-06-05 o godzinie 19:45:14.
Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Tak jak pisałam wyżej :) nie moge przejąć lokalu w którym była kiedyś restauracja, musze zacząć od początku.
Gastromex działalność będzie prowadzona w Krakowie.

Autor: Gutek

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 6 napisany 2013-06-05 o godzinie 22:54:48.
gastromex napisał(a) w dniu 2013-06-05 o godzinie 18:07:49:
Nie zawsze taniej i lepiej,ja uważam,często przejmując lokal jest on zaprojektowany wg starych przepisów i więcej kosztuje nieraz jego dostosowanie niż wynająć nowy lokal gdzie projektujemy ścianki karton - gips. Poza tym ktoś jak sprzedaje lokal ze sprzętem,to nie wiadomo jak zuzyty i zajechany jest ten sprzęt. Przede wszystkim na co należy zwrócić uwagę to wysokość kuchni. Aby miała 3metry, od 2,5 metrow robi sie odstepstwo co tez jest formalnoscia,ale przy zwiekszonej wentylacji. Nie wiem skad Pan jest i gdzie lokalizacja obiektu,ale ja bezplatnie doradzam czy lokal nadaje sie na obiekt gastronomiczny czy nie wizytujac taki loakl przed podpisaniem umowy i pomagam w jak najlepszym dla klienta zaadoptowaniu go. gastromex@wp.pl lub 531 801 101

bezpłatnie doradzam i dojadę do krakowa i będzie wszystko okey :) nic co darmowe nie może być dobre.. bez urazy ale takie jest moje zdanie.

Post 7 napisany 2013-06-06 o godzinie 01:43:15.
Rozumiem Gutek,ze zajmujesz sie sprzedaza urzadzen gastronomicznych i na tym zarabiasz. Powatpiewajac anonimowo w moje intencje widac ze sam jestes czysto z pobudek zarobkowych. Nieraz odradzilem klientowi lokal a moglem go namowic i zarobic na nim. Dla mnie sie liczy zadowolony klient. Jestem z Końskich, Radomia i Warszawy - tam sa nasze oddziały. Wykonujemy przygotowanie dokumentacji do odbioru Sanepidu w całej Polsce. Obecnie równiez w Krakowie i Skawinii. Bez problemu jest dla nas podjechac i ocenic lokal czy sie nadaje i jaki bedzie wstepny koszt adaptacji. Tak więc polecamy sie...

Post 8 napisany 2013-06-06 o godzinie 08:58:23.
Gastromex, dobrze rozumiem, że za każdym razem jak będę oglądać lokoal ktoś przyjedzie z Twojej firmy i za darmo mi doradzi czy lokal sie nadaje czy też nie??
Sprzedajecie również wyposażenie? bo nie ukrywam, że będę za nie długo szukać jednego dostawcy, gdzie będę mogła wszystko kupić "za jednym razem".

Autor: Gutek

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 9 napisany 2013-06-06 o godzinie 12:27:16.
Gastromex:
Ja kiedyś też miałem takie ambicje, żeby każdemu pomagać, podpowiadać itp. Człowiek jeździł po całym kraju i różnie to było. Teraz układ jest prosty mogę podpowiedzieć, pomóc itp ale klient za konsultację płaci, kwota uzależniona od lokalizacji i zaawansowania technologii. Gdy dochodzi do finalizacji transakcji w postaci wyposażenia lokalu odliczamy od wartości zamówienia kwoty wydane na konsultacje. Jeżeli klient podchodzi uczciwie do sprawy to nie ma problemu i płaci za konsultację.

Szanuję swój czas, wiedzę i doświadczenie i szkoda mi go poświęcać na turystyczne wycieczki i wielogodzinne spotkania, a w późniejszym terminie jeszcze pozostaje walka o to czy za darmo sprzedam skoro się już tyle najeździłem.

Autor: J*

Wypowiedzi: 2
Post 10 napisany 2013-06-07 o godzinie 19:37:08.
Gutek napisał(a) w dniu 2013-06-06 o godzinie 12:27:16:
Gastromex:
Ja kiedyś też miałem takie ambicje, żeby każdemu pomagać, podpowiadać itp. Człowiek jeździł po całym kraju i różnie to było. Teraz układ jest prosty mogę podpowiedzieć, pomóc itp ale klient za konsultację płaci, kwota uzależniona od lokalizacji i zaawansowania technologii. Gdy dochodzi do finalizacji transakcji w postaci wyposażenia lokalu odliczamy od wartości zamówienia kwoty wydane na konsultacje. Jeżeli klient podchodzi uczciwie do sprawy to nie ma problemu i płaci za konsultację.

Szanuję swój czas, wiedzę i doświadczenie i szkoda mi go poświęcać na turystyczne wycieczki i wielogodzinne spotkania, a w późniejszym terminie jeszcze pozostaje walka o to czy za darmo sprzedam skoro się już tyle najeździłem.

nieStety popieram w/w post;
smutek mnie ogarnia na myśl, że jeszcze wiele lat musi upłynąć zanim polacy zaczną doceniać bezpłatne konsultacje ^_*
OTWIERAM BISTRO. POTRZEBUJę PORAD
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: Widlak
forumforumforum

Wypowiedzi: 113
Post 11 napisany 2013-06-09 o godzinie 22:42:05.
Tak jest. Za darmo to ja nawet nie wstaje z łóżka i każdy tak ma tylko jeden się do tego przyznaje a drugi nie.
Rynek jest taki a nie inny i klient musi podjąć decyzję czy czy chce z kimś zacząć współpracować. Jeśli tak to trzeba płacić albo wiązać się umową.
Wielu się obraża ale jeśli ktoś chce projekt za free a potem sprzęt również w cenach poniżej netu to ..............ludzie opanujcie się z tym gratis.

Post 12 napisany 2013-06-11 o godzinie 14:22:35.
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi....jeśli ktoś z was pracuje w sklepie, który zaopatruje lokale gastronomiczne to prosze skontaktujcie sie ze mną: marketing833@wp.pl. W niedalekiej przyszłości (wrzesień) planuję otworzyć restaurację i w związku z tym muszę zakupić parę niezbędnych urządzeń :) Jeżeli możecie mi pomóc od A do Z i będę też mogła zrobić zakupy od A do Z. To prosze skontaktujcie się ze mną.

Post 13 napisany 2013-06-11 o godzinie 14:23:11.
Aha zapomniałam dodać że działalność będzie prowadzona na terenie Krakowa.

Autor: weera_k

Tematy: 3
Wypowiedzi: 7
Post 14 napisany 2014-02-14 o godzinie 13:09:32.
Gastromex czy mógłbyś napisać jaka jest cena konsultacji na terenie Warszawy?

Post 15 napisany 2014-02-14 o godzinie 13:43:47.
weera_k bezpłatne i bez zobowiązań na współpracę czy kupno urządzeń

Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 85
Post 16 napisany 2014-02-17 o godzinie 11:22:50.
nowatu napisał(a) w dniu 2013-06-11 o godzinie 14:22:35:
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi....jeśli ktoś z was pracuje w sklepie, który zaopatruje lokale gastronomiczne to prosze skontaktujcie sie ze mną: marketing833@wp.pl. W niedalekiej przyszłości (wrzesień) planuję otworzyć restaurację i w związku z tym muszę zakupić parę niezbędnych urządzeń :) Jeżeli możecie mi pomóc od A do Z i będę też mogła zrobić zakupy od A do Z. To prosze skontaktujcie się ze mną.

Zapraszam do nas :)

Autor: Parsi

Tematy: 3
Wypowiedzi: 11
Post 17 napisany 2014-10-06 o godzinie 13:51:52.
Zgadzam się, że lokalizacja i klimatyzacja to najważniejsze sprawy. Następnie reklama.
Blog na temat prowadzenia knajpy
www.niepoddawajsie.pl

Autor: Tymoteusz1

Wypowiedzi: 7
Post 18 napisany 2015-08-02 o godzinie 13:51:04.
Z mojego doświadczenia mogę Ci poradzić, abyś pamiętał o zapleczu bistra. Wiele osób nie zwraca uwagi na zaopatrzenie się w bardzo potrzebne materiały, takie jak na przykład wystarczająca ilość szafek lub półek. Ja w ostatnim czasie zaopatrywałem się u
www.abrack.pl/regaly-magazynowe/regaly-polkowe i zdecydowanie mogę polecić. Tak, jak pisali moi przedmówcy, bardzo istotne jest to, abyś korzystał ile tylko możesz z przeróżnych konsultacji. Pozdrawiam.

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.9.170
Data: 2025-05-19
Czas: 09:23:40
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: OTWIERAM BISTRO. POTRZEBUJę PORAD
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "otwieram bistro. potrzebuję porad" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
TAGI: lokal gastronomiczny (34)    lokale gastronomiczne (24)    lokal (24)    lokale (18)    bistro (2)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Rozmiar Przyczepy    Oddzielanie się cienkiego spodu ciasta po upieczeniu   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.