FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / LOKALE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM LOKALE NOWY TEMAT
TEMAT AUTOR WYPOWIEDZI STATYSTYKI OSTATNIA WYPOWIEDŹ
Wynajem lokalu gastronomicznego z pozwoleniami
Zgadzam się z Pana ostatnim wpisem jak najbardziej. Ja osobiście nie spotkałam się z tym żeby SANEPID wymagał księżki budowlanej obiektu  podczas odbioru lokalu podejrzewam, że taki wymóg może być w przypadku kiedy lokal powstał w nowym budynku lub  lokal jest w nowym budynku wolnostojącym. Podczas [..]
Camel 9 2410
Jak wypromować lokal
To dość obszerny temat, ale ja sprawę strony internetowej przeskoczyłam bezpłatnie, mianowicie włączyłam swój lokal do aplikacji www.bagforme.eu. Mogę zbierać zamówienia w jednym miejscu, myślę, że będzie działać to dużo sprawniej niż na przykład zamówienia przez messengera.  Dodatkowo oczywiście s [..]
frazes 14 2573
Lokal w porcie w Liverpool
na jakiej zasadzie? [..]
artui 2 1411
grill elektryczny czy gazowy??
Czy to będzie koszt gazu czy prądu to jedno i drugie będzie kosztować przy intensywnej eksploatacji. Ja bardziej bym nalegał na urządzenie elektryczne ze względu na lepsze możliwości sterowania temperaturą i według mnie mniej jest problemów (awarii). Pisałeś że otwierasz lokal z burgerami ale jakimi [..]
Damian Jakubowski 6 3304
Przepisy prawne przy otwieraniu lokalu gastronomicznego
Rozporządzenie Ministra i Polityki Socjalnej z dn. 26.09.1997r. w sprawie ogólnych warunków bezpieczeństwa i higieny pracy. [Dz. U. Nr 169/2003, poz. 1650] z późniejszymi zmianami. Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dn. 12.04.2002r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać [..]
Krystyna 2 3546
Kuchenne rewolucje
Też mi się ten cały program wydaje przejaskrawiony, no ale to tylko telewizja, która może pokazać i wykreować, co tylko zechce. [..]
Andrzejj 9 1947
Lokal na małą gastronomię 25m2 + zaplecze (Ile umywalek zlewów itp)
Projekt technologiczny jest Ci potrzebny abyś mógł zgodnie z przepisami dostosować lokal. Jeżeli się znasz na przepisach sanepidowskich, to ok, próbuj sam. Jesli nie,do tego własnie niezbędny jest projekt technologiczny. Pani z Sanepidu powiedziała, że projekt technologiczny jest niepotrzebny? Tylk [..]
Melek 2 2904
Odstąpię lokal na catering, garmażerkę
Czy to nadal aktualna oferta? Mamy doświadczenie tj. www.artsushi.com.pl i myślę, że kolejny lokal byłby dobrą opcją. [..]
pozycjoner 2 1644
Budki z fast foodem
Woda musi być z potwierdzeniem jakości do spożycia, czyli albo z baniaków typu Eden albo z lokalu który miał badanie wody. jest o wtedy obiekt nie trwale związany z ziemią. stosuje się wtedy wodę z tego sprawdzonego źródła a odpływ np w studzienkę kanalizacyjną (umowa z wodociągami). gastromex@wp.pl [..]
Grubbo 4 1744
Otwieram Bistro. Potrzebuję porad
Z mojego doświadczenia mogę Ci poradzić, abyś pamiętał o zapleczu bistra. Wiele osób nie zwraca uwagi na zaopatrzenie się w bardzo potrzebne materiały, takie jak na przykład wystarczająca ilość szafek lub półek. Ja w ostatnim czasie zaopatrywałem się u www.abrack.pl/regaly-magazynowe/regaly-polkow [..]
nowatu 18 4422
Jaki koszt otwarcia obiektu gastronomicznego?
Nie da się odpowiedzieć na tak ogólnie zadane pytanie - ile kosztuje otwarcie restauracji. Zależy to od szeregu czynników, m.in. lokalizacji, powierzchni, profilu lokalu i wielu innych. Trzeba opracować szczegółowy biznesplan. Warto planując wyposażenie wziąc pod uwagę możliwość zakupu (lub leasingu [..]
JakubG 7 2242
Najlepsza pizza w Łodzi - ranking
Która łódzka pizzeria jest według was najlepsza? Na razie wygrywa Presto i Pomodoro: http://www.facebook.com/questions/602066789821579/ [..]
adrianbhc 1 2075
Lokal do remontu
W takim razie ja też jestem w szoku. Bo mam taką samą sytuację. Nie wiem do kogo i po co mam zgłaszać się o pozwolenie skoro z zewnątrz nic nie będzie robione, a w środku odnowienie łazienki i postawienie jakiejś ścianki, nic stałego. Proszę o odpowiedź kompetentne osoby. [..]
AnniaG 3 1342
Jakie są wymagania sanepidu
Wymagania Sanepidu odnośnie nowo otwieranym lokalom będą szeroko omawiane na szkoleniu organizowanym w Warszawie dnia 23.04.2013 w godzinach 10.00-14.00. Cena udziału w szkoleniu to 250 z netto + 23% VAT . Szkolenie prowadzi wieloletni pracownik Państwowego Zakładu Higieny zapraszamy. Szczegóły doty [..]
K.Wika 10 4097
Pomoc w otwarciu pizzerii.
@PrimGastro zapraszam do dodania profilu Waszej firmy w dziale DOSTAWCY DLA GASTRONOMII. Prezentacja jest bezpłatna. [..]
sutek1989 8 4012
Oddam lokal w centrum Poznania
Jak w temacie. Wyposażony lokal w centrum Poznania. Odstępne do uzgodnienia. 792-672-635 [..]
gastrokadry 1 1162
Wkrótce otwarcie wrocławskiej Barki Tumskiej!
Barka od kuchni. Z przyjemnością informujemy że za wyposażenie zaplecza gastronomicznego oraz kuchni Barki Tumskiej we Wrocławiu odpowiedzialna jest firma UNI gastro. Profesjonalnie wyposażona kuchnia pozwoli na swobodne obsłużenie ponad 200 osób jakie pomieścić może Barka. UNIgastro to uznany [..]
Press 2 2739
PROSZE POMÓŻCIE
Polecam zaopatrzyć się w solidne meble, polecam firmę https://www.stolbar.net.pl/ [..]
swojskie jadło 44 10913
FORUM GASTRONOMICZNE LOKALE
OSTATNIO DODANE TEMATY: przeróbka zwykłej przyczepy na przyczepę gastronomiczna    opakowanie zgrzewane dla casteringów dietetycznych - bez podatku sup - zgrzewane papierem    sanpeid - połączenie płytek ze ścianą - co wybrać ?   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.