FORUM LOKALE | NOWY TEMAT |
TEMAT | AUTOR | WYPOWIEDZI | STATYSTYKI | OSTATNIA WYPOWIEDŹ |
Wynajem lokalu gastronomicznego z pozwoleniami Zgadzam się z Pana ostatnim wpisem jak najbardziej. Ja osobiście nie spotkałam się z tym żeby SANEPID wymagał księżki budowlanej obiektu podczas odbioru lokalu podejrzewam, że taki wymóg może być w przypadku kiedy lokal powstał w nowym budynku lub lokal jest w nowym budynku wolnostojącym. Podczas [..] |
Camel | 9 | 2410 | |
Jak wypromować lokal To dość obszerny temat, ale ja sprawę strony internetowej przeskoczyłam bezpłatnie, mianowicie włączyłam swój lokal do aplikacji www.bagforme.eu. Mogę zbierać zamówienia w jednym miejscu, myślę, że będzie działać to dużo sprawniej niż na przykład zamówienia przez messengera. Dodatkowo oczywiście s [..] |
frazes | 14 | 2573 | |
Lokal w porcie w Liverpool na jakiej zasadzie? [..] |
artui | 2 | 1411 | |
grill elektryczny czy gazowy?? Czy to będzie koszt gazu czy prądu to jedno i drugie będzie kosztować przy intensywnej eksploatacji. Ja bardziej bym nalegał na urządzenie elektryczne ze względu na lepsze możliwości sterowania temperaturą i według mnie mniej jest problemów (awarii). Pisałeś że otwierasz lokal z burgerami ale jakimi [..] |
Damian Jakubowski | 6 | 3304 | |
Przepisy prawne przy otwieraniu lokalu gastronomicznego Rozporządzenie Ministra i Polityki Socjalnej z dn. 26.09.1997r. w sprawie ogólnych warunków bezpieczeństwa i higieny pracy. [Dz. U. Nr 169/2003, poz. 1650] z późniejszymi zmianami. Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dn. 12.04.2002r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać [..] |
Krystyna | 2 | 3546 | |
Kuchenne rewolucje Też mi się ten cały program wydaje przejaskrawiony, no ale to tylko telewizja, która może pokazać i wykreować, co tylko zechce. [..] |
Andrzejj | 9 | 1947 | |
Lokal na małą gastronomię 25m2 + zaplecze (Ile umywalek zlewów itp) Projekt technologiczny jest Ci potrzebny abyś mógł zgodnie z przepisami dostosować lokal. Jeżeli się znasz na przepisach sanepidowskich, to ok, próbuj sam. Jesli nie,do tego własnie niezbędny jest projekt technologiczny. Pani z Sanepidu powiedziała, że projekt technologiczny jest niepotrzebny? Tylk [..] |
Melek | 2 | 2904 | |
Odstąpię lokal na catering, garmażerkę Czy to nadal aktualna oferta? Mamy doświadczenie tj. www.artsushi.com.pl i myślę, że kolejny lokal byłby dobrą opcją. [..] |
pozycjoner | 2 | 1644 | |
Budki z fast foodem Woda musi być z potwierdzeniem jakości do spożycia, czyli albo z baniaków typu Eden albo z lokalu który miał badanie wody. jest o wtedy obiekt nie trwale związany z ziemią. stosuje się wtedy wodę z tego sprawdzonego źródła a odpływ np w studzienkę kanalizacyjną (umowa z wodociągami). gastromex@wp.pl [..] |
Grubbo | 4 | 1744 | |
Otwieram Bistro. Potrzebuję porad Z mojego doświadczenia mogę Ci poradzić, abyś pamiętał o zapleczu bistra. Wiele osób nie zwraca uwagi na zaopatrzenie się w bardzo potrzebne materiały, takie jak na przykład wystarczająca ilość szafek lub półek. Ja w ostatnim czasie zaopatrywałem się u www.abrack.pl/regaly-magazynowe/regaly-polkow [..] |
nowatu | 18 | 4422 | |
Jaki koszt otwarcia obiektu gastronomicznego? Nie da się odpowiedzieć na tak ogólnie zadane pytanie - ile kosztuje otwarcie restauracji. Zależy to od szeregu czynników, m.in. lokalizacji, powierzchni, profilu lokalu i wielu innych. Trzeba opracować szczegółowy biznesplan. Warto planując wyposażenie wziąc pod uwagę możliwość zakupu (lub leasingu [..] |
JakubG | 7 | 2242 | |
Najlepsza pizza w Łodzi - ranking Która łódzka pizzeria jest według was najlepsza? Na razie wygrywa Presto i Pomodoro: http://www.facebook.com/questions/602066789821579/ [..] |
adrianbhc | 1 | 2075 | |
Lokal do remontu W takim razie ja też jestem w szoku. Bo mam taką samą sytuację. Nie wiem do kogo i po co mam zgłaszać się o pozwolenie skoro z zewnątrz nic nie będzie robione, a w środku odnowienie łazienki i postawienie jakiejś ścianki, nic stałego. Proszę o odpowiedź kompetentne osoby. [..] |
AnniaG | 3 | 1342 | |
Jakie są wymagania sanepidu Wymagania Sanepidu odnośnie nowo otwieranym lokalom będą szeroko omawiane na szkoleniu organizowanym w Warszawie dnia 23.04.2013 w godzinach 10.00-14.00. Cena udziału w szkoleniu to 250 z netto + 23% VAT . Szkolenie prowadzi wieloletni pracownik Państwowego Zakładu Higieny zapraszamy. Szczegóły doty [..] |
K.Wika | 10 | 4097 | |
Pomoc w otwarciu pizzerii. @PrimGastro zapraszam do dodania profilu Waszej firmy w dziale DOSTAWCY DLA GASTRONOMII. Prezentacja jest bezpłatna. [..] |
sutek1989 | 8 | 4012 | |
Oddam lokal w centrum Poznania Jak w temacie. Wyposażony lokal w centrum Poznania. Odstępne do uzgodnienia. 792-672-635 [..] |
gastrokadry | 1 | 1162 | |
Wkrótce otwarcie wrocławskiej Barki Tumskiej! Barka od kuchni. Z przyjemnością informujemy że za wyposażenie zaplecza gastronomicznego oraz kuchni Barki Tumskiej we Wrocławiu odpowiedzialna jest firma UNI gastro. Profesjonalnie wyposażona kuchnia pozwoli na swobodne obsłużenie ponad 200 osób jakie pomieścić może Barka. UNIgastro to uznany [..] |
Press | 2 | 2739 | |
PROSZE POMÓŻCIE Polecam zaopatrzyć się w solidne meble, polecam firmę https://www.stolbar.net.pl/ [..] |
swojskie jadło | 44 | 10913 | |
FORUM GASTRONOMICZNE LOKALE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|