![]() |
FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: POMOC W OTWARCIU PIZZERII. |
|||||||
Autor:
sutek1989
Tematy: 2 Wypowiedzi: 2 |
Witam,
Chciałbym prosić o pomoc w otworzeniu punktu gastronomicznego-Pizzerii. Otóż mam pewien pomysł i potrzebuje paru wskazówek. Mam zamiar otworzyć pizzerię, ale tylko na dostawę. Mieszkam na obrzeżach miasta, które liczy 50 tys. mieszkańców. Konkurencja: W mieście znajduje się 5 pizzerii, ale nastawione są one głownie na klientów, którzy przychodzą i jedzą w lokalu, bądź sami „robią” dostawę do własnego domu” Czas oczekiwania w tygodniu dochodzi do godzinki ,oczywiście zależy od pory dnia, do nawet1,5 h w weekendy- trochę długo.. Dostawa –wszędzie płatna Mieszkam w domku jednorodzinnym i mam niewykorzystaną powierzchnie magazynową o powierzchni 50m2,oddzieloną od powierzchni mieszkalnej ścianka działową. Chciałbym uzyskać informacje gdzie, do jakich instytucji mam się zgłoście(zaczynając od przekształcenia budynku w lokal gastronomiczny, projekt adaptacyjny, kończąc na wizytach w sanepidzie),gdyż jest to bardzo skomplikowane i trudno mi się w tym wszystkim odnaleźć Dzięki za wskazówki |
||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
dreeng
Wypowiedzi: 4 |
Dolaczam sie do pytania, bo szukam informacji na podobny temat.
Sutek ile pieniedzy zamierzasz przeznaczyc na ten interes? |
||||||
Autor:
alicjagastro
Wypowiedzi: 4 |
No niestety, ale należy zacząć od wizyty w SanEpid w dziale żywności i żywienia. Tam otrzymacie wskazówki, jakie warunki powinno spełniać pomieszczenie na taką działalność. Weźcie ze sobą szkic pomieszczenia z zaznaczonymi oknami i drzwiami oraz wymiarami pomieszczenia (wysokość też jest ważna), dostępem do wody bieżącej, dostępem do toalet. Co do wydatków to moja sugestia - rozglądajcie się za używanym sprzętem i wyposażeniem - znacznie obniży to koszty na start. No i warto pomysleć o dofinansowaniach z urzędu pracy lub przy Marszałku Województwa (może mają ciekawy program dla nowych firm). Powodzenia :-)
www.klubdolek.pl |
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 23 Wypowiedzi: 551 |
Witam serdecznie chętnie przeprowadzę dla Państwa szkolenie online z zakresu rozpoczęcia działalności gastronomicznej. W materiałach szkoleniowych otrzymają Państwo krok po kroku informacje jaki powinien wyglądać proces rejestracji lokalu gastronomicznego oraz jakie zaświadczenia / umowy należy przedstawić w SANEPIDZIE Podczas szkolenia dowiedzą się również Państwo o wymaganiach SANEPIDU stawianych pomieszczeniom (materiały wykończeniowe, blaty robocze, wyposażenie kuchni) , personelowi, dostawcom surowców itp. Informacje o szczegółach (plan szkolenia) dotyczących szkoleń oraz o kosztach z nim związanych udzielone zostaną drogą mailową. Zapraszamy do współpracy i prosimy o kontakt mail poltorak@haccp-gmp.home.pl
|
||||||
Autor:
Klaudia
Wypowiedzi: 3 |
Jeżeli potrzebna drukarka fiskalna z możliwością wydruku faktury VAT proszę o kontakt: klaudia.kowalczyk@polcom.pl
VISION POS Systemy Sprzedaży
tel: 663 199 890 |
||||||
Autor:
PrimGastro
Wypowiedzi: 16 |
Możemy pomóc w przygotowaniu rozplanowania rozmieszczenia sprzętu jak i z wyposażeniem pomieszczenia w sprzęt. Dla sanepidu potrzebne będzie właśnie odpowiednie rozplanowanie pomieszczenia produkcyjnego zgodnie z normami HACCP. Taki plan technologiczny możemy wykonać. W przypadku zaopatrzenia się w sprzęt od nas rozplanowanie będzie gratis. Potrzebne sprzęty: Piec do pizzy, stół roboczy z blatem marmurowym (najlepiej gdyby to był stół chłodniczy) , przy większej produkcji mikser do zagniatania ciasta. Drobny sprzęt : łopata do wyciągania pizzy , formy lub kratki do pieczenia , pojemniki GN na składniki do pizzy , chochle. Pomieszczenie produkcyjne powinno posiadać dostęp do bieżącej wody i odpowiednie odprowadzenie ścieków oraz odpowiednie tworzywa na ścianach i podłodze pozwalające na łatwe zachowanie higieny w miejscu pracy np. wyłożone płytkami ceramicznymi , rogi zaokrąglone aby brud się nie zbierał w nich. Powinno mieć oddzieloną zmywalnie, toaletę dla pracowników, magazyn, chłodnię bądź przynajmniej szafy lub stoły chłodnicze. Wszystko by dało się zrobić, ale jest to zależne od budżetu jaki chce Pan przeznaczyć na start. Jeśli jest bardzo mały to można poszukać sprzętu używanego. Jednak norm HACCP Pan nie przeskoczy trzeba spore pieniądze włożyć aby sanepid zatwierdził dane pomieszczenie jako produkcyjne wyrobów spożywczych.
|
||||||
Autor:
fabooster
Tematy: 2 Wypowiedzi: 10 |
Oj widzę, że firmy się odezwały. To wcale nie jest takie skomplikowane z tym HACCP i normami do wprowadzenia, a już na pewno nie takie drogie jak tutaj niektórzy piszą. Jak będzie potrzeba to pomogę. Ze wszystkim można się dogadać. SANEPID nie taki straszny jak o nim mówią :) Jak coś to mój kontakt: fabooster@gmail.com
|
||||||
Autor:
ADMIN
![]() ![]() Tematy: 14 Wypowiedzi: 86 |
@PrimGastro zapraszam do dodania profilu Waszej firmy w dziale DOSTAWCY DLA GASTRONOMII. Prezentacja jest bezpłatna.
|
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.9.170 Data: 2025-05-19 Czas: 09:37:54 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|