FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / POMOC W OTWARCIU PIZZERII.
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

POMOC W OTWARCIU PIZZERII.

Autor: sutek1989


Tematy: 2
Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2012-09-27 o godzinie 17:00:13.
Witam,
Chciałbym prosić o pomoc w otworzeniu punktu gastronomicznego-Pizzerii.
Otóż mam pewien pomysł i potrzebuje paru wskazówek.
Mam zamiar otworzyć pizzerię, ale tylko na dostawę.
Mieszkam na obrzeżach miasta, które liczy 50 tys. mieszkańców.
Konkurencja:
W mieście znajduje się 5 pizzerii, ale nastawione są one głownie na klientów, którzy przychodzą i jedzą w lokalu, bądź sami „robią” dostawę do własnego domu”
Czas oczekiwania w tygodniu dochodzi do godzinki ,oczywiście zależy od pory dnia, do nawet1,5 h w weekendy- trochę długo..
Dostawa –wszędzie płatna
Mieszkam w domku jednorodzinnym i mam niewykorzystaną powierzchnie magazynową o powierzchni 50m2,oddzieloną od powierzchni mieszkalnej ścianka działową.
Chciałbym uzyskać informacje gdzie, do jakich instytucji mam się zgłoście(zaczynając od przekształcenia budynku w lokal gastronomiczny, projekt adaptacyjny, kończąc na wizytach w sanepidzie),gdyż jest to bardzo skomplikowane i trudno mi się w tym wszystkim odnaleźć
Dzięki za wskazówki

 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: dreeng


Wypowiedzi: 4
Post 2 napisany 2012-10-16 o godzinie 23:14:56.
Dolaczam sie do pytania, bo szukam informacji na podobny temat.
Sutek ile pieniedzy zamierzasz przeznaczyc na ten interes?
 
Autor: alicjagastro


Wypowiedzi: 4
Post 3 napisany 2012-10-30 o godzinie 18:57:35.
No niestety, ale należy zacząć od wizyty w SanEpid w dziale żywności i żywienia. Tam otrzymacie wskazówki, jakie warunki powinno spełniać pomieszczenie na taką działalność. Weźcie ze sobą szkic pomieszczenia z zaznaczonymi oknami i drzwiami oraz wymiarami pomieszczenia (wysokość też jest ważna), dostępem do wody bieżącej, dostępem do toalet. Co do wydatków to moja sugestia - rozglądajcie się za używanym sprzętem i wyposażeniem - znacznie obniży to koszty na start. No i warto pomysleć o dofinansowaniach z urzędu pracy lub przy Marszałku Województwa (może mają ciekawy program dla nowych firm). Powodzenia :-)
www.klubdolek.pl
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 23
Wypowiedzi: 551
Post 4 napisany 2012-10-31 o godzinie 10:41:44.
Witam serdecznie chętnie przeprowadzę dla Państwa szkolenie online z zakresu rozpoczęcia działalności gastronomicznej. W materiałach szkoleniowych otrzymają Państwo krok po kroku informacje jaki powinien wyglądać proces rejestracji lokalu gastronomicznego oraz jakie zaświadczenia / umowy należy przedstawić w SANEPIDZIE Podczas szkolenia dowiedzą się również Państwo o wymaganiach SANEPIDU stawianych pomieszczeniom (materiały wykończeniowe, blaty robocze, wyposażenie kuchni) , personelowi, dostawcom surowców itp. Informacje o szczegółach (plan szkolenia) dotyczących szkoleń oraz o kosztach z nim związanych udzielone zostaną drogą mailową. Zapraszamy do współpracy i prosimy o kontakt mail poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: Klaudia


Wypowiedzi: 3
Post 5 napisany 2012-11-11 o godzinie 20:47:15.
Jeżeli potrzebna drukarka fiskalna z możliwością wydruku faktury VAT proszę o kontakt: klaudia.kowalczyk@polcom.pl
VISION POS Systemy Sprzedaży
tel: 663 199 890
 
Autor: PrimGastro


Wypowiedzi: 16
Post 6 napisany 2012-11-12 o godzinie 09:31:13.
Możemy pomóc w przygotowaniu rozplanowania rozmieszczenia sprzętu jak i z wyposażeniem pomieszczenia w sprzęt. Dla sanepidu potrzebne będzie właśnie odpowiednie rozplanowanie pomieszczenia produkcyjnego zgodnie z normami HACCP. Taki plan technologiczny możemy wykonać. W przypadku zaopatrzenia się w sprzęt od nas rozplanowanie będzie gratis. Potrzebne sprzęty: Piec do pizzy, stół roboczy z blatem marmurowym (najlepiej gdyby to był stół chłodniczy) , przy większej produkcji mikser do zagniatania ciasta. Drobny sprzęt : łopata do wyciągania pizzy , formy lub kratki do pieczenia , pojemniki GN na składniki do pizzy , chochle. Pomieszczenie produkcyjne powinno posiadać dostęp do bieżącej wody i odpowiednie odprowadzenie ścieków oraz odpowiednie tworzywa na ścianach i podłodze pozwalające na łatwe zachowanie higieny w miejscu pracy np. wyłożone płytkami ceramicznymi , rogi zaokrąglone aby brud się nie zbierał w nich. Powinno mieć oddzieloną zmywalnie, toaletę dla pracowników, magazyn, chłodnię bądź przynajmniej szafy lub stoły chłodnicze. Wszystko by dało się zrobić, ale jest to zależne od budżetu jaki chce Pan przeznaczyć na start. Jeśli jest bardzo mały to można poszukać sprzętu używanego. Jednak norm HACCP Pan nie przeskoczy trzeba spore pieniądze włożyć aby sanepid zatwierdził dane pomieszczenie jako produkcyjne wyrobów spożywczych.
 
Autor: fabooster


Tematy: 2
Wypowiedzi: 10
Post 7 napisany 2012-11-12 o godzinie 10:03:30.
Oj widzę, że firmy się odezwały. To wcale nie jest takie skomplikowane z tym HACCP i normami do wprowadzenia, a już na pewno nie takie drogie jak tutaj niektórzy piszą. Jak będzie potrzeba to pomogę. Ze wszystkim można się dogadać. SANEPID nie taki straszny jak o nim mówią :) Jak coś to mój kontakt: fabooster@gmail.com
 
Autor: ADMIN
forumforum

Tematy: 14
Wypowiedzi: 86
Post 8 napisany 2012-11-12 o godzinie 12:33:13.
@PrimGastro zapraszam do dodania profilu Waszej firmy w dziale DOSTAWCY DLA GASTRONOMII. Prezentacja jest bezpłatna.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.9.170
Data: 2025-05-19
Czas: 09:37:54
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: POMOC W OTWARCIU PIZZERII.
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "pomoc w otwarciu pizzerii." w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
TAGI: lokal gastronomiczny (34)    lokale gastronomiczne (24)    lokale (18)    pizza (14)    pizzeria (17)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Rozmiar Przyczepy    Oddzielanie się cienkiego spodu ciasta po upieczeniu   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.