FORUM LOKALE GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT | AUTOR | WYPOWIEDZI | STATYSTYKI | OSTATNIA WYPOWIEDŹ |
Wynajem lokalu gastronomicznego z pozwoleniami Zgadzam się z Pana ostatnim wpisem jak najbardziej. Ja osobiście nie spotkałam się z tym żeby SANEPID wymagał księżki budowlanej obiektu podczas odbioru lokalu podejrzewam, że taki wymóg może być w przypadku kiedy lokal powstał w nowym budynku lub lokal jest w nowym budynku wolnostojącym. Podczas [..] |
Camel | 9 | 2410 | |
Własnej roboty punkt gastronomiczny Jeśli tylko będziesz postępować zgodnie ze wszystkimi normami to nie powinno być problemu i wtedy sanepid masz z głowy. Jak coś to uderz do firmy Bannert, oni robią przyczepy pod danego klienta więc na pewno zaproponują Ci coś fajnego skrojonego pod twoją działalność. [..] |
Darrr | 6 | 1466 | |
Jak wypromować lokal To dość obszerny temat, ale ja sprawę strony internetowej przeskoczyłam bezpłatnie, mianowicie włączyłam swój lokal do aplikacji www.bagforme.eu. Mogę zbierać zamówienia w jednym miejscu, myślę, że będzie działać to dużo sprawniej niż na przykład zamówienia przez messengera. Dodatkowo oczywiście s [..] |
frazes | 14 | 2573 | |
Lokal w porcie w Liverpool na jakiej zasadzie? [..] |
artui | 2 | 1411 | |
Doradztwo w sprawie montażu wentylacji/klimatyzacji Katowice W restauracyjnej kuchni, ale też na terenie całego lokalu wykonano u mnie ostatnio pełną instalację wentylacyjną. Wszystkim zajęła się firma www.eko-ekspert.com.pl. Indywidualnie podeszli do tematu, zrobili wszystkie potrzebne pomiary i dobrali najefektywniejszą opcję. Szczerze polecam. [..] |
Punio | 5 | 1392 | |
Przepisy prawne przy otwieraniu lokalu gastronomicznego Rozporządzenie Ministra i Polityki Socjalnej z dn. 26.09.1997r. w sprawie ogólnych warunków bezpieczeństwa i higieny pracy. [Dz. U. Nr 169/2003, poz. 1650] z późniejszymi zmianami. Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dn. 12.04.2002r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać [..] |
Krystyna | 2 | 3546 | |
Kuchenne rewolucje Też mi się ten cały program wydaje przejaskrawiony, no ale to tylko telewizja, która może pokazać i wykreować, co tylko zechce. [..] |
Andrzejj | 9 | 1947 | |
Polećcie firmę od spraw beznadziejnych. Proszę. Polecam http://www.conrad-company.pl Wszystko Ci rozplanują, zamontują i cenowo nie wychodzi jakoś dużo. Pozdrawiam [..] |
nowatu | 7 | 1644 | |
Otwieram Bistro. Potrzebuję porad Z mojego doświadczenia mogę Ci poradzić, abyś pamiętał o zapleczu bistra. Wiele osób nie zwraca uwagi na zaopatrzenie się w bardzo potrzebne materiały, takie jak na przykład wystarczająca ilość szafek lub półek. Ja w ostatnim czasie zaopatrywałem się u www.abrack.pl/regaly-magazynowe/regaly-polkow [..] |
nowatu | 18 | 4422 | |
Zmiana użyteczności lokalu Lokal wolno stojący, czy w jakimś budynku mieszkalnym? Jeśli ten drugi to możesz mieć niezłą jazdę z mieszkańcami, grillowanie hamburgerów jest uciążliwe dla mieszkańców i mogą robić ci schody, jeśli nie zrobisz naprawdę dobrej wentylacji. [..] |
lilq | 5 | 1671 | |
Jaki koszt otwarcia obiektu gastronomicznego? Nie da się odpowiedzieć na tak ogólnie zadane pytanie - ile kosztuje otwarcie restauracji. Zależy to od szeregu czynników, m.in. lokalizacji, powierzchni, profilu lokalu i wielu innych. Trzeba opracować szczegółowy biznesplan. Warto planując wyposażenie wziąc pod uwagę możliwość zakupu (lub leasingu [..] |
JakubG | 7 | 2242 | |
Lokal do remontu W takim razie ja też jestem w szoku. Bo mam taką samą sytuację. Nie wiem do kogo i po co mam zgłaszać się o pozwolenie skoro z zewnątrz nic nie będzie robione, a w środku odnowienie łazienki i postawienie jakiejś ścianki, nic stałego. Proszę o odpowiedź kompetentne osoby. [..] |
AnniaG | 3 | 1342 | |
Pomoc w otwarciu pizzerii. @PrimGastro zapraszam do dodania profilu Waszej firmy w dziale DOSTAWCY DLA GASTRONOMII. Prezentacja jest bezpłatna. [..] |
sutek1989 | 8 | 4012 | |
Pomoc przy otwarciu lokalu, projektowaniu wyposażenia, dokumentacji i wyszkoleniu pracowników. Podam jeszcze maila do bezpośredniego kontaktu: fabooster@gmail.com [..] |
fabooster | 2 | 1491 | |
Czy lokal gastronomiczny musi mieć dwoje drzwi?? Dzięki za info! Jutro będę dzwonił! [..] |
Christos | 3 | 2304 | |
Oddam lokal w centrum Poznania Jak w temacie. Wyposażony lokal w centrum Poznania. Odstępne do uzgodnienia. 792-672-635 [..] |
gastrokadry | 1 | 1162 | |
Dostawy półproduktów do lokalu Dobry Wieczór. Sugeruję używanie pojemników termoizolacyjnych. Czas transportu do 30-tu minut w takich warunkach nie powinien denerwować Sanepidu. Pojemniki należy trwale opisać; np. mrożone mięso, mrożone warzywa itd. Po przywiezieniu na miejsce przed rozładunkiem należy zmierzyć temperaturę przew [..] |
Garguś | 2 | 3713 | |
HACCP w lokalach gastronomicznych Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych otwarciem własnego lokalu gastronomicznego zapraszam na szkolenie nt Przygoda z gastronomią – czyli jak otworzyć własny lokal Warszawa dnia 25.06.2013 Godz. 10.00-14.00 Program szkolenia 1. Jak wybrać odpowiedni lokal 2. Wymagania stawiane osob [..] |
HACPASZ Hanna Półtorak | 5 | 2599 | |
Sprzedam pełne wyposażenie lokalu gastronomicznego Witam, mam do sprzedania pełne, profesjonalne wyposażenie lokalu gastronomicznego. Sprzęt używany z 2009 roku, w bardzo dobrym stanie. Atrakcyjna cena za całość wyposażenia. W przypadku zainteresowania proszę o kontakt na maila cezar33@gmail.com. [..] |
maestro2 | 1 | 2681 | |
Problem z domem weselnym Ostatnio byłam na weselu w restauracji https://restauracjaamericanhouse.pl/. Impreza była bardzo udana, a jedzenie wprost przepyszne. Moim zdaniem to idealne miejsce zarówno na spotkanie rodzinne, jak i codzienny posiłek. [..] |
Barbara M | 14 | 2445 | |
Jakie koszty otwarcia małej gastronomii?? Proszę o kontakt pod numerem telefonu 509 855 993 pomogę, doradzę, zaproponuję najlepszą ofertę. [..] |
góral | 9 | 8802 | |
Wkrótce otwarcie wrocławskiej Barki Tumskiej! Barka od kuchni. Z przyjemnością informujemy że za wyposażenie zaplecza gastronomicznego oraz kuchni Barki Tumskiej we Wrocławiu odpowiedzialna jest firma UNI gastro. Profesjonalnie wyposażona kuchnia pozwoli na swobodne obsłużenie ponad 200 osób jakie pomieścić może Barka. UNIgastro to uznany [..] |
Press | 2 | 2739 | |
PROSZE POMÓŻCIE Polecam zaopatrzyć się w solidne meble, polecam firmę https://www.stolbar.net.pl/ [..] |
swojskie jadło | 44 | 10913 | |
jakie koszty otwarcia malej gastronomii www.gastrotrend.com.pl oskar@gastrotrend.com.pl Zapytaj się o bezpłątną wycenę punktu gastronomicznego. Nakreślimy budżet jaki faktycznie bedzie potrzebny bez dodatkowych opłat oraz niespodzianek. Zapraszamy ! [..] |
malenstwo | 14 | 13253 | |
FORUM GASTRONOMICZNE LOKALE GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|