FORUM     OG£OSZENIA    
 
STRONA G£ÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PROSZE POMÓ¯CIE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GOR¡CE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PROSZE POMÓ¯CIE

Autor: swojskie jad³o


Wypowiedzi: 12
Post 1 napisany 2011-05-09 o godzinie 12:06:22.
Witam.Mam zamiar otworzyc ma³± knajpke gdzie bede serwowac typowe dania polskie...tj.pierogi,nalesniki,placki,pare zupek....i troche dan g³ónych...mam juz troche pomys³ów w g³owie ale wogole nie wiem gdzie uderzyc i jak zaczac.....gdzie kupowac rzeczy do kuchni???co na poczatek jest mi niezbedne a bez czego sie obejde????no i jak przetrwac sanepid???PRZOSZE O JAKIEKOLWIEK WSKAZÓKI!!! z góy dziekuje
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 2 napisany 2011-05-09 o godzinie 12:22:02.
Wed³ug mnie:
1) pomys³
2) lokal
3) projekt technologiczny + uzgodnienia z sanepidem..
4) remont / budowa
5) wyposa¿enie zaplecza i baru
6) szkolenie i rozruch zerowy
7) otwarcie lokalu

Sanepid przetrwaæ mo¿na, ale nale¿y ustalaæ z nimi podczas projektowania technologii szczegó³y to siê do niczego nie przyczepi±, jest to wa¿na uwaga, bo pó¼niej s± liczne komplikacje. Warto aby opinie wydawa³ sanepid na pi¶mie bo siê pó¼niej wypn± i tyle.

Sprzêt nale¿y nabyæ w firmie, która zajmuje siê wyposa¿eniem gastronomii, ma serwis gwarancyjny i zapewnia serwis pogwarancyjny..

Tyle na teraz...
 
Autor: swojskie jad³o


Wypowiedzi: 12
Post 3 napisany 2011-05-09 o godzinie 12:29:51.
Dziekuje....jeszcze tylko prosze o ma³e wyjasnienie..... ;/ rozruch zerowy???!!
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 4 napisany 2011-05-09 o godzinie 12:50:46.
Najlepiej przetestowaæ urz±dzenia i osoby je obs³uguj±ce.. Zdarza siê czêsto ¿e albo ¼le dobieramy sprzêt albo obs³ugê (kucharzy, pomoce itp)... Znam przyk³ad gdzie klient nie przetestowa³ pracowników i sprzêtu, a pó¼niej okaza³o siê ¿e niby siê znaj± ale nie na tych urz±dzeniach co maj± w kuchni, a urz±dzenia nie s± w stanie przygotowaæ potraw na tak± ilo¶æ osób..

Zanim bêdzie projekt technologiczny warto mieæ ju¿ kucharza (szefa kuchni) tak aby i on podpowiedzia³ w sprawie sprzêtu bo to on ma siê czuæ najlepiej na kuchni, od tego zale¿y wydajno¶æ..
 
Autor: swojskie jad³o


Wypowiedzi: 12
Post 5 napisany 2011-05-09 o godzinie 13:03:39.
Dziekuje Ci ¶licznie...mam nadzieje ze jak bede mia³a jeszcze jakies pytania(a bede mia³a napewno ;p)licze na dalsze podpowiedzi....jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 6 napisany 2011-05-09 o godzinie 13:06:15.
Nie ma za co..
 
PROSZE POMÓ¯CIE
Autor: JNS


Wypowiedzi: 7
Post 7 napisany 2011-05-09 o godzinie 14:51:17.
Witam,
Je¶li idzie o sprzêt, potrzebuje Pan równie¿ monitoringu, chocia¿by niezbyt wielkiej jako¶ci, to ju¿ jest standard. Kradzie¿e w gastronomii niestety s± dosyæ czêste. Oczywi¶cie sprzêt typu POS, terminal b±d¼ monitor dotykowy dla stanowiska kelnerskiego, jaka¶ drukarka do kuchni dla kucharza, drukarka fiskalna, telefon dla managera itd. Wszystko zale¿y od lokalu, w którym bêdzie restauracja, czy przewidziane s± jakie¶ magazyny i w jakiej ilo¶ci, ile ma byæ stanowisk kelnerskich. Je¶li jest Pan zainteresowany to moja firma zapewnia kompleksow± obs³ugê informatyczn± restauracji i lokali gastronomicznych. Zapewniamy sprzêt, serwis, serwis pogwarancyjny, szkolenia dla pracowników, monitoring, okablowanie, internet, doradztwo i wsparcie techniczne. Pod wzglêdem informatycznym oddajemy Panu lokal "pod klucz" z zaprogramowanym menu i szkolimy pracowników. System gastronomiczny, który oferujemy to S4H bardzo popularny na rynku, wiele lokali z niego korzysta. Mo¿na siê z nami kontaktowaæ pod numerem 42 209 27 01. Wiêcej informacji na temat sprzêtu i systemów gastronomicznych znajdzie Pan równie¿ na naszej stronie: http://www.jns.pl/system-gastronomiczny-s4h.html
Systemy gastronomiczne dla Twojego lokalu:
- sprzêt, oprogramowanie, wdro¿enia i wsparcie serwisowe
www.jns.pl
Tel. 42 209 27 01
 
Autor: busz


Tematy: 4
Wypowiedzi: 15
Post 8 napisany 2011-05-09 o godzinie 22:51:58.
witam jak mogê daæ ci rade bo zapewne bedziesz sprowadza³ alkohole i napoje, nie wybieraj tego na zasadzie bo ja lubie piwo tyskie to wezmiesz tyskie musisz pogadaæ ze wszystkimi z tego co siê orientuje a przynajmiej tak jest w szczecinie i coca cola i pepsi daj± kase za to ¿e podpiszesz z nimi umowe na wy³±czno¶æ musisz pogdaæ z jednym i drugim kto da wiêcej to sie op³aca mo¿na odnich wyci±kn±æ ³adne sumy za roczn± wspó³prace i nie mówie tutaj o 5tys tylko nawet o 40tys tak samo jest z piwem musisz dobrze gadaæ co ci dadz± i kto da ci wiêcej gastronomia dla takich koncernów to najlepsza reklama wiec nich ci za to p³ac± jak bedziesz chcia³ co¶ jeszcze wiedzieæ to pisz
 
Autor: NiCo


Wypowiedzi: 3
Post 9 napisany 2011-05-10 o godzinie 18:25:43.
@busz ma racjê, warto rozmawiaæ bo ka¿demu w tych czasach zale¿y na kliencie.. A dostaæ mo¿na naprawdê wiele krzes³a, ³awki, sto³y, parasole, namioty, telewizory, rollbary i kasê...

Dostawcy napoi:
- lodówki
- parasole

Dostawcy piwa:
- lodówki
- rollbary
- ³awki, sto³y, krzes³a
- parasole
- namioty

Dostawcy jedzenia:
- lodówki
- zamra¿arki
- piece

to tak tylko w skrócie.. wszystko ustalane jest indywidualnie ale je¶li jest lokal dobry to napewno bêdzie sporo prezentów..
 
Autor: swojskie jad³o


Wypowiedzi: 12
Post 10 napisany 2011-05-12 o godzinie 10:43:51.
Witam.....powoli pisze co mi do g³owy przychodzi i chcia³abym zeby ktos rzuci³ na to okiem ;P
Czekam na dotacje z UE i jesli przejde pierwszy etap zaporoza mnie na rozmowe i musze sie jakos przygotowac wiec zacze³am od wyposazenia i ewentualnie na co chce przeznaczyc pieni±zki ktore dostane.
wiec tak:
1)wyposa¿enie kuchni:
-lodówka
-witryna ch³odz±ca
-zamra¿arka
-kuchanka*2
-frytkownica
-nale¶nikarka badz na poczatek patelnie
-garnki
-przybory kuchenne(noze,deski,choochle,wa³ki,t³uczek itp.....choc ca³y czas cos dopisuje i tak nie wiem czy wszysko mam )
-blat(y)
-szafki
-miski
-zmywarka
-talerze(ok 50 talerzy p³ytkich ma³ych i duzych,50 g³ebokich,
-szklanki
-sztucce
-sosjerki



2)sala
-sto³y
-krzes³a
-lampy
-ozdoby(typu firanki,obrazy,obrusy)

no i remont i tu wogole nie mam pojecia gdyz jeszcze nie mam lokalu(bardzo ciezko mi znalesc....albo cena ktora mi nie pozwala na najm albo brak drugiego wyjscia badz toalety.....mam w sumie jeden awaryjny ale jest w piwnicy tyle tylko ze przystosowany pod gastronomie.....ale w centum miasta....



BRADZO PROSZE PODPOWIEDZI....CO JESZCZE POWINNAM WZIAC POD UWAGE....z góry dziekuje
PROSZE POMÓ¯CIE
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 11 napisany 2011-05-12 o godzinie 10:46:30.
Drobne wyposa¿enie odpada przy dotacji.. Lepiej go nie wymieniaæ, a przy specyfikacji do dotacji mo¿na zawy¿yæ cenê i znale¼æ firmê która w tej cenie np. garnki da gratis..

Piwnica nie jest z³a podwarunkiem ¿e jest w dobrej lokalizacji..
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 12 napisany 2011-05-12 o godzinie 10:48:26.
Ja ci proponujê dotacjê np z urzêdu pracy gdzie na ka¿de stanowisko pracy jest oko³o 15 000 z³. W lokalu musisz mieæ minimum 4 osoby np. 2 a kuchni, 1 w zmywaku i 1 na barze co daje kwotê 60 000 z³, a to ju¿ wystarcza na skromne urz±dzenie zaplecza kuchennego
 
Autor: swojskie jad³o


Wypowiedzi: 12
Post 13 napisany 2011-05-12 o godzinie 11:00:10.
No w³asnie lokalizacja jest swietna tyle tylko ze w piwnicy(gdzie sa strome schody i juz matka z dzieckiem tam nie wejdzie)...a wiec mowisz zeby drobnego sprzetu nie wymieniac..... ;/ kurcze tak sie tym denerwuje.....nie wiem czy dam rade....niby pomysl dobry ale jak zaczynam o tym wszystkim myslec to sie gubie....boje sie ze w czyms sie pogubie....jedno co mnie motywuje to to ze inni daja rade a pomysl ktory mam wydaje mi sie naprawde starzea³em w dziesiatke bo nie ma tego u nas.....no dobra a z us³ug ktorych firm najlepiej korzystac jesli chodzi o wyposazenie???
 
Autor: swojskie jad³o


Wypowiedzi: 12
Post 14 napisany 2011-05-12 o godzinie 11:02:28.
a co do dofinansowania z UP nie mam szans po 1 nie mam zyrantów....a po drugie jak mam z³o¿yc papiery jak musze miec lokal(a z tym mam problem...zreszta nawet gdybym mia³a to musze podpisac z najemcz umowe i zapewne zap³acic a i tak nie mam gwarancji ze dostane dotacje i bede w plecy ;P
Czekam na 23 maja wtedy beda wyniki..... brrrrrrr ale sie boje!!
 
Autor: swojskie jad³o


Wypowiedzi: 12
Post 15 napisany 2011-05-12 o godzinie 12:00:08.
Jeszcze jedno pytanie czy ktos orientuje jakie sa koszty miesieczn- eksploatacyjne....(gaz,prad,scieki....itp.)????
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 16 napisany 2011-05-12 o godzinie 12:34:14.
Nie ma co siê baæ.. Wiem ¿e ciê¿ko ruszyæ z interesem jak siê nie ma ¶rodków, ale zastanów siê bo jak masz problem na starcie to pó¼niej jak trzeba bêdzie przeczekaæ pocz±tek funkcjonowania, to co wtedy bêdzie z kas±?
 
Autor: swojskie jad³o


Wypowiedzi: 12
Post 17 napisany 2011-05-12 o godzinie 12:45:47.
No a co myslisz o tym co wymieni³am w wyposa¿eniu czy jet cos waznego co omine³am????No i czy orientujesz sie co do miesiecznych kosztów.....Dziekuje Ci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 18 napisany 2011-05-12 o godzinie 13:35:27.
Co to ma byæ za gastronomia i jakie bêdzie zasilanie urz±dzeñ gazowe czy elektryczne?
 
Autor: swojskie jad³o


Wypowiedzi: 12
Post 19 napisany 2011-05-12 o godzinie 15:33:22.
To ma byc cos w rodzaju baru mlecznego tylko w troche nowoczesniejszym wydaniu....bardzo prosto,schludniei klasycznie....dobre domowe jedzenie TYPOWE polskie swojskie jad³o(i tu jeszcze sie waham czy przygotowywac na biezaco czy tak jak ja ostatnio sie sto³owa³am taki "szwedzki stó³"ja to tak nazywam by³o to w witrynie grzewczej wszystko gotowe i ca³y czas podgrzewane)co do kuchni to to mysle ze bedzie WIECEJ gazowego zasilania gotowanie i smazenie na kuchence gazowej.Bar ma byc na max 5-6 stolików+ catering.....No i w³asnie nie mam pojecia w jakiej granicy cenowej wyniosa mnie op³aty.
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 20 napisany 2011-05-12 o godzinie 18:15:06.
Op³aca siê wydawaæ na zasadzie jak to nazwa³a¶ szwedzkiego sto³u :) ale tylko w przypadku gdy jest du¿y ruch aby jedzenie by³o ¶wie¿e.. W przeciwnym wypadku lepiej mieæ dobre urz±dzenia i wydawaæ na bie¿±co, ¶wie¿o przygotowane.

Jak by nie by³o na kuchni musisz mieæ:
- kuchnia gazowa 6 palnikowa
- piec konwekcyjno-parowy np. 5 x GN 1/1
- bemar elektryczny np. dwukomorowy np. 2 x GN 1/1 200 mm
- taboret gazowy np. 2 sztuki
- frytownica elektryczna bo tañsza np. 2 x 8 l.

dodatki:
- zmywarka gastronomiczna
- szatkownica do warzyw
- obieraczka do ziemniaków
- wilk do miêsa
- lodówki, zamra¿arki itp

to tak bardzo ogólnie a du¿o zale¿y od miejsca i technologii..

Zu¿ycie gazu i pr±du uzale¿nione jest niestety od wyboru urz±dzeñ, ale np. w lokalu twojego formatu przyj±æ trzeba rezerwê na kuchnie na poziomie oko³o 30 kW przy skromnym za³o¿eniu ¿e du¿o jest urz±dzeñ gazowych.

Dla przyk³adu pobór urz±dzeñ gastronomicznych podczas pracy:
Piec konwekcyjno-parowy = 10 kW (400V)
bemar elektryczny =1,5 kW (230V)
frytownica elektryczny = 6 kW (400V)
kuchnia gazowa = 30 kW (gaz)
taboret gazowy = 9 kW (gaz)
zmywarka gastronomiczna = 3,5 kW (230V)
szatkownica do warzyw = 0,5 kW (230V)
lodówka gastronomiczna = 0,3 kW (230V)
zamra¿arka gastronomiczna = 0,5 kW (230V)

Nie wiem ile masz ¶rodków i o jakich maszynach my¶lisz, a catering to mo¿e byæ na 20 osób i mo¿e byæ na 200 :) Mam wiele przyk³adów gdzie dobrze zorganizowana kuchnia (co kosztuje) pozwala przy 4 osobach wydaæ 300-800 posi³ków.. W szko³ach lub przedszkolach gdzie miejsca jest du¿o i jest sprzêt 5 kobiet nie jest w stanie wydaæ jedzenia dla np. 150 osób..
PROSZE POMÓ¯CIE
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: swojskie jad³o


Wypowiedzi: 12
Post 21 napisany 2011-05-13 o godzinie 10:03:37.
Wypo¿yczy³a bym sobie Ciebie na pare dni ;D
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 22 napisany 2011-05-13 o godzinie 11:11:52.
Kilka razy robi³em nadzór inwestorski nad realizacjami, ale oczywi¶cie p³atny.. A sk±d jeste¶?
 
Autor: swojskie jad³o


Wypowiedzi: 12
Post 23 napisany 2011-05-13 o godzinie 12:04:42.
Boles³awiec dolno¶l±skie....a Ty??
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 24 napisany 2011-05-13 o godzinie 12:14:14.
Wroc³aw (dolno¶l±skie).
 
Autor: swojskie jad³o


Wypowiedzi: 12
Post 25 napisany 2011-05-13 o godzinie 12:21:03.
A ile taka przyjemno¶æ by mnie kosztowa³a i na jakiej zasadzie by si eto odbywa³o????jak przejde pierwszy etap rekrytacji bo pod koniec maja bede we Wrocku....moglibysmy sie spotkac?!?!
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 26 napisany 2011-05-13 o godzinie 12:23:26.
biuro@gastronomiczne.pl - czekam na kontakt mejlowy, resztê informacji prze¶lê w odpowiedzi.
 
Autor: INOX


Wypowiedzi: 6
Post 27 napisany 2011-05-24 o godzinie 11:05:33.
je¶li dalej potrzebujesz pomocy przy dotacji to daj znaæ, znam siê na tym...
 
Autor: agata


Wypowiedzi: 4
Post 28 napisany 2011-06-17 o godzinie 23:12:12.
Radzi³abym na pocz±tek przeanalizowaæ dopasowanie miejsca do oferty. Je¿eli jest to piwnica z ma³ymi oknami lub bez nie ma co liczyæ na klientów w porze lunchu lub obiadu, nie bêdzie ich tylu aby utrzymaæ lokal. W takich miejscach lepiej sprawdzaja siê pijalnie piwa, wina, mo¿na do tego zrobiæ ma³±, ale ciekaw± ofertê kulinarn±. Nie musisz siê wtedy zakupowaæ kuchni 6 palnikowej, pieca konwekcyjnego, bemarów i tp. oraz zatruniaæ szefa kuchni za 5 tys.
 
Autor: Markus


Wypowiedzi: 5
Post 29 napisany 2011-06-18 o godzinie 09:53:37.
Witam, je¶li potrzebujesz sprzêtu gastronomicznego, odezwij siê, postaram Ci siê pomóc. Posiadam sprzêt u¿ywany i nowy !! Je¶li chodzi o sprzêt u¿ywany, posiadamy naprawdê spor± ofertê !!Jest sezon i trzeba siê spieszyæ !!

Pozdrawiam
 
Autor: monika


Wypowiedzi: 1
Post 30 napisany 2011-06-18 o godzinie 14:56:46.
Wiem ¿e w Urzêdzie Pracy mo¿na otrzymaæ dofinansowanie na stanowisko pracy. Czy jest to realne? Ponoæ mo¿na dostaæ 15 ty¶ z³.. Na co musz± byæ te ¶rodki przeznaczone?
PROSZE POMÓ¯CIE
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
PROSZE POMÓ¯CIE
Autor: Gaskom
forum

Wypowiedzi: 25
Post 31 napisany 2011-12-23 o godzinie 11:05:37.
Napisz do mnie na pewno pomogê. U mnie kupisz sprzêt czo³owych producentów nowy i uzywany w najlepszych cenach na rynku!!!
marcin@gaskom.pl
509 855 993
Kompleksowe wyposa¿enie gastronomii www.gaskom.pl. Producent mebli ze stali nierdzewnej. Zadzwoñ 509 855 993, napisz marcin@gaskom.pl - Pomo¿emy, Doradzimy, Wyposa¿ymy.
 
PROSZE POMÓ¯CIE
Autor: Gaskom
forum

Wypowiedzi: 25
Post 32 napisany 2011-12-30 o godzinie 14:00:48.
Nasza oferta obejmuje kompleksowe wyposa¿enie obiektów gastronomicznych w maszyny nowe oraz u¿ywane, które wystawiamy na powierzchni 2500 m. Oferujemy te¿ meble ze stali nierdzewnej w³asnej produkcji, wykonywane na zamówienie by lepiej spe³niæ wymagania Pañstwa indywidualnych potrzeb. Nasz wykwalifikowany personel ¶wiadczy te¿ us³ugi w kwestii doradztwa, dziêki czemu nasz± ofertê mo¿na ¶mia³o zaliczyæ do najbardziej atrakcyjnych na rynku.
W razie pytañ dzwoñ 509 855 993 Marcin
Kompleksowe wyposa¿enie gastronomii www.gaskom.pl. Producent mebli ze stali nierdzewnej. Zadzwoñ 509 855 993, napisz marcin@gaskom.pl - Pomo¿emy, Doradzimy, Wyposa¿ymy.
 
Autor: janula33


Wypowiedzi: 1
Post 33 napisany 2013-01-09 o godzinie 18:16:35.
Hmmm, temat podbijam, bo te¿ siê zamota³am w tym wszystkim, niestety. :( Otwieram ma³± gastronomiê, niewielki bar z przek±skami, ale problem mam w³a¶nie ze sprzêtem - interesuje mnie sprzêt nowy, solidny. Mo¿e kto¶ do¶wiadczony co¶ poleciæ? Bêdê bardzo wdziêczna.
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 34 napisany 2013-01-09 o godzinie 18:48:09.
Je¶li szukasz urz±dzeñ w dobrej cenie to zapraszam na stronê: www.gastronomiczne.pl .
A co konkretnie potrzebujesz to Ci podpowiem..
 
Autor: tomek45


Wypowiedzi: 12
Post 35 napisany 2013-01-26 o godzinie 21:57:41.
janula33, ja mogê poleciæ Tanake, mam ca³y sprzêt stamt±d i wszystko gra, teraz te¿ jak jakie¶ drobne rzeczy potrzebujê, to u nich sobie domawiam.
 
Autor: Wencel


Wypowiedzi: 10
Post 36 napisany 2013-04-23 o godzinie 10:23:36.
Firma WENCEL Sp z o.o. oferuje Pañstwu serwis urz±dzeñ gastronomicznych firm Zanussi, Electrolux,, i innych producentów. W swoim magazynie posiadamy wiele czê¶ci zamiennych, oraz w razie potrzeby jeste¶my w stanie sprowadziæ interesuj±ce Pañstwa produkty prosto od producentów. Wykonujemy równie¿ kompleksowe wyposa¿enie obiektów w sprzêty dla profesjonalnej gastronomii.

Nadmieniæ nale¿y tak¿e, ¿e firma WENCEL zajmuje siê wyposa¿eniem kompleksowo, co oznacza, ¿e na nas spoczywa obowi±zek zaprojektowania, wycenienia, a nastêpnie transportu, monta¿u, przeszkolenia personelu i ostatecznie serwisowania w okresie gwarancyjnym.
Przedstawiciel Handlowy
Marcin Augu¶cik
tel 693211160
mail: biuro@wencel.pl



Urzadzenia gastronomiczne i serwis WENCEL sp. z o.o.
04-534 Warszawa, ul. Potockich 105a
NIP: 526 10 03 253
tel. 22 613 32 12, 609 105 996

mail: biuro@wencel.pl
 
PROSZE POMÓ¯CIE
Autor: Evelinum


Wypowiedzi: 24
Post 37 napisany 2015-03-27 o godzinie 15:29:08.
Dlaczego tutaj ka¿dy dodaje temat, pyta o interesuj±cego go rzeczy, a pó¼niej znika? Sama my¶lê nad typowo Polska sto³ówk± i nie ma przydatnych informacji od Pana, który chcia³ dok³adnie taki jak ja za³o¿yæ biznes...
 
Autor: AlaZ


Wypowiedzi: 5
Post 38 napisany 2016-06-22 o godzinie 10:56:24.
Zapytaj w dobrej firmie, a Ci doradz±. Ja pyta³am i potem kupowa³am od http://www.gort.pl/ i jestem bardzo zadowolona. Nie ka¿dy przecie¿ musi siê na wszystkim znaæ, ale s± ludzie, którzy potrafia pomóc. Nie ma siê co szarpaæ samemu.
 
Autor: Ewelincia34


Wypowiedzi: 1
Post 39 napisany 2016-11-17 o godzinie 15:42:12.
biznesplan to podstawa
technikan.pl naprawa pralek i lodówek
 
Autor: Ania_HACCP


Wypowiedzi: 13
Post 40 napisany 2017-05-09 o godzinie 07:38:30.
Cze¶æ! Mam na imiê Ania.

Przez 7 lat by³am pracownikiem Inspekcji Sanitarnej. W styczniu 2015 r. postanowi³am zostaæ freelancerem - teraz pomagam (a nie przeszkadzam) ludziom, którzy chc± otworzyæ w³asny lokal gastronomiczny, sklep, kawiarniê i wszystko to, co jest zwi±zane z ¿ywno¶ci±, dodatkowo jestem BHPowcem- wiêc na sprawy patrzê dwojako.
W po³owie kwietnia za³o¿y³am bloga doradczego www.haccpdlaciebie.pl odpowiadam na ró¿ne pytania i pokazujê na podstawie prawa co Sanepid/przedsiêbiorca mo¿e, a co nie :)
Za³o¿y³am bloga, ¿eby pomagaæ, dzieliæ siê swoj± wiedz± i do¶wiadczeniem. Je¿eli masz pytanie - zadaj ¶mia³o.
PROSZE POMÓ¯CIE
Autor: HACPASZ Hanna Pó³torak


Tematy: 23
Wypowiedzi: 551
Post 41 napisany 2017-06-02 o godzinie 09:46:21.
Witam serdecznie zapraszam na warsztaty szkoleniowe po¶wiêcone zagadnieniom zwi±zanym z otwarciem lokalu gastronomicznego i otwarciu food tracka. organizowanych w Warszawie 06.06.2017 roku
Jestem na form od 2011 roku  i dziele siê z jego uczestnikami do¶wiadczeniem jakie zebra³am podczas przygotowywania projektów technologicznych,  schematów technologicznych dla food tracków oraz opracowywania dokumentacji HACCP. Wspó³pracuje  przy tworzeniu gastronomii stacjonarnej i na kó³kach na terenie ca³ego kraju, je¿eli jest to niezbêdne uczestniczê  w odbiorach lokali i pojazdów gastronomicznych na terenie ca³ego kraju dlatego  wiem na co zwracaj± uwagê inspektorzy Sanepid zatrudnieni w ró¿nych stacjach i  mogê ¶mia³o w tym miejscu powiedzieæ, ¿e mimo wspólnych przepisów prawa wytyczne i zasady odbiorów przez Sanepid ró¿ni± siê w zale¿no¶ci od  powiatu na terenie którego odbiór siê odbywa. Na szkoleniach organizowanych przez nasz± firmê nie  przedstawiamy wytycznych aktów prawnych tylko praktyczn± wiedzê jak przygotowaæ lokal lub pojazd do odbioru. Serdecznie zapraszamy
Szkolenie 06.06.2017 w Warszawie
- Jak wybraæ lokal/pojazd gastronomiczny i przygotowaæ go  pod dzia³alno¶æ gastronomiczn±
- materia³y wykoñczeniowe, meble jakie stosowaæ w kuchni lokalu/pojazdu gastronomicznego
- media zasady pod³±czenia potrzebne umowy
- Jak  zaplanowaæ przygotowywanie posi³ków w zale¿no¶ci od wielko¶ci i rodzaju kuchni, któr± dysponujemy
- Jak przygotowaæ siê do odbioru przez Sanepid: potrzebne dokumenty
Serdecznie zapraszamy HACPASZ Hanna Pó³torak: informacja dotycz±ca szkolenia  poltorak@haccp-gmp.home.pl
-
 
Autor: alexacafe


Wypowiedzi: 2
Post 42 napisany 2019-07-03 o godzinie 11:15:36.
ja swoj± kawiarnie wykoñczy³am, korzystaj±c z polecenia od znajomych z bran¿y i jestem zadowolona. https://gastronet24.pl/ dostaniecie tutaj wszystko, ca³e zaplecze wykoñczone, wszystkie sprzety od jednego dostawcy, polecam gor±co
 
Autor: Divona


Wypowiedzi: 7
Post 43 napisany 2019-09-09 o godzinie 13:17:27.
Co do wyposa¿enia w urz±dzenia gastronomiczne to wyposa¿a³ nas sklep Multi Gastro. Szczerze polecam ka¿demu kto planuje otworzyæ swój gastro biznes. Z us³ug tego sklepu korzystali¶my przy zak³adaniu piekarni. Mogli¶my liczyæ na pomoc w zakresie doboru sprzêtu przez wykwalifikowany personel - w koñcu zak³adaj±c piekarnie nie musimy byæ ekspertami w tej bran¿y. Maj± dobre piece modu³owe piekarnicze, sch³adzacze do wody, m³ynki rozdrabniaj±ce i to co nasi piekarze sobie chyba najbardziej chwal±  https://multigastro.pl/miksery-spiralne Naprawdê sprzêt sprawdza siê bez zastrze¿eñ.
 
Autor: kamilkamil


Wypowiedzi: 1
Post 44 napisany 2021-12-21 o godzinie 12:03:04.
Polecam zaopatrzyæ siê w solidne meble, polecam firmê https://www.stolbar.net.pl/
 
NOWE OG£OSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.9.170
Data: 2025-05-19
Czas: 10:08:10
DODAJ ODPOWIED¬ DO TEMATU: PROSZE POMÓ¯CIE
Aby dodaæ odpowied¼ do tematu nale¿y siê zalogowaæ.

Je¶li nie masz konta, skorzystaj z bezp³atnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "prosze pomÓ¯cie" w grupie "forum ogÓlne"
TAGI: wyposa¿enie gastronomii (32)    urz±dzenia gastronomiczne (37)    wyposa¿enie kuchni (19)    gastronomia (77)    sprzêt (11)    sprzêt gastronomiczny (26)    projekt technologiczny (14)    lokal gastronomiczny (34)    lokale gastronomiczne (24)    lokal (24)    lokale (18)    projekt (12)    projekty (12)    kuchnia (19)    zaplecze kuchenne (2)    sanepid (33)    inspekcja sanitarna (4)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Rozmiar Przyczepy    Oddzielanie siê cienkiego spodu ciasta po upieczeniu   
 
STRONA G£ÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.