FORUM     OGOSZENIA    
 
STRONA GWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PROSZE POMӯCIE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PROSZE POMӯCIE

Autor: swojskie jado


Wypowiedzi: 12
Post 1 napisany 2011-05-09 o godzinie 12:06:22.
Witam.Mam zamiar otworzyc ma knajpke gdzie bede serwowac typowe dania polskie...tj.pierogi,nalesniki,placki,pare zupek....i troche dan gnych...mam juz troche pomysw w gowie ale wogole nie wiem gdzie uderzyc i jak zaczac.....gdzie kupowac rzeczy do kuchni???co na poczatek jest mi niezbedne a bez czego sie obejde????no i jak przetrwac sanepid???PRZOSZE O JAKIEKOLWIEK WSKAZKI!!! z gy dziekuje
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKO w najniszych cenach w internecie!
Przekonaj si sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 2 napisany 2011-05-09 o godzinie 12:22:02.
Wedug mnie:
1) pomys
2) lokal
3) projekt technologiczny + uzgodnienia z sanepidem..
4) remont / budowa
5) wyposaenie zaplecza i baru
6) szkolenie i rozruch zerowy
7) otwarcie lokalu

Sanepid przetrwa mona, ale naley ustala z nimi podczas projektowania technologii szczegy to si do niczego nie przyczepi, jest to wana uwaga, bo pniej s liczne komplikacje. Warto aby opinie wydawa sanepid na pimie bo si pniej wypn i tyle.

Sprzt naley naby w firmie, ktra zajmuje si wyposaeniem gastronomii, ma serwis gwarancyjny i zapewnia serwis pogwarancyjny..

Tyle na teraz...
Potrzebujesz pomocy przy otwarciu dziaalnoci gastronomicznej? Chtnie pomog.
WYKONUJE: konsultacje techniczne i handlowe na terenie caego kraju!
 
Autor: swojskie jado


Wypowiedzi: 12
Post 3 napisany 2011-05-09 o godzinie 12:29:51.
Dziekuje....jeszcze tylko prosze o mae wyjasnienie..... ;/ rozruch zerowy???!!
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 4 napisany 2011-05-09 o godzinie 12:50:46.
Najlepiej przetestowa urzdzenia i osoby je obsugujce.. Zdarza si czsto e albo le dobieramy sprzt albo obsug (kucharzy, pomoce itp)... Znam przykad gdzie klient nie przetestowa pracownikw i sprztu, a pniej okazao si e niby si znaj ale nie na tych urzdzeniach co maj w kuchni, a urzdzenia nie s w stanie przygotowa potraw na tak ilo osb..

Zanim bdzie projekt technologiczny warto mie ju kucharza (szefa kuchni) tak aby i on podpowiedzia w sprawie sprztu bo to on ma si czu najlepiej na kuchni, od tego zaley wydajno..
Potrzebujesz pomocy przy otwarciu dziaalnoci gastronomicznej? Chtnie pomog.
WYKONUJE: konsultacje techniczne i handlowe na terenie caego kraju!
 
Autor: swojskie jado


Wypowiedzi: 12
Post 5 napisany 2011-05-09 o godzinie 13:03:39.
Dziekuje Ci licznie...mam nadzieje ze jak bede miaa jeszcze jakies pytania(a bede miaa napewno ;p)licze na dalsze podpowiedzi....jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 6 napisany 2011-05-09 o godzinie 13:06:15.
Nie ma za co..
Potrzebujesz pomocy przy otwarciu dziaalnoci gastronomicznej? Chtnie pomog.
WYKONUJE: konsultacje techniczne i handlowe na terenie caego kraju!
 
PROSZE POMӯCIE
Autor: JNS


Wypowiedzi: 7
Post 7 napisany 2011-05-09 o godzinie 14:51:17.
Witam,
Jeli idzie o sprzt, potrzebuje Pan rwnie monitoringu, chociaby niezbyt wielkiej jakoci, to ju jest standard. Kradziee w gastronomii niestety s dosy czste. Oczywicie sprzt typu POS, terminal bd monitor dotykowy dla stanowiska kelnerskiego, jaka drukarka do kuchni dla kucharza, drukarka fiskalna, telefon dla managera itd. Wszystko zaley od lokalu, w ktrym bdzie restauracja, czy przewidziane s jakie magazyny i w jakiej iloci, ile ma by stanowisk kelnerskich. Jeli jest Pan zainteresowany to moja firma zapewnia kompleksow obsug informatyczn restauracji i lokali gastronomicznych. Zapewniamy sprzt, serwis, serwis pogwarancyjny, szkolenia dla pracownikw, monitoring, okablowanie, internet, doradztwo i wsparcie techniczne. Pod wzgldem informatycznym oddajemy Panu lokal "pod klucz" z zaprogramowanym menu i szkolimy pracownikw. System gastronomiczny, ktry oferujemy to S4H bardzo popularny na rynku, wiele lokali z niego korzysta. Mona si z nami kontaktowa pod numerem 42 209 27 01. Wicej informacji na temat sprztu i systemw gastronomicznych znajdzie Pan rwnie na naszej stronie: http://www.jns.pl/system-gastronomiczny-s4h.html
Systemy gastronomiczne dla Twojego lokalu:
- sprzt, oprogramowanie, wdroenia i wsparcie serwisowe
www.jns.pl
Tel. 42 209 27 01
 
Autor: busz


Tematy: 4
Wypowiedzi: 15
Post 8 napisany 2011-05-09 o godzinie 22:51:58.
witam jak mog da ci rade bo zapewne bedziesz sprowadza alkohole i napoje, nie wybieraj tego na zasadzie bo ja lubie piwo tyskie to wezmiesz tyskie musisz pogada ze wszystkimi z tego co si orientuje a przynajmiej tak jest w szczecinie i coca cola i pepsi daj kase za to e podpiszesz z nimi umowe na wyczno musisz pogda z jednym i drugim kto da wicej to sie opaca mona odnich wycikn adne sumy za roczn wspprace i nie mwie tutaj o 5tys tylko nawet o 40tys tak samo jest z piwem musisz dobrze gada co ci dadz i kto da ci wicej gastronomia dla takich koncernw to najlepsza reklama wiec nich ci za to pac jak bedziesz chcia co jeszcze wiedzie to pisz
 
Autor: NiCo


Wypowiedzi: 3
Post 9 napisany 2011-05-10 o godzinie 18:25:43.
@busz ma racj, warto rozmawia bo kademu w tych czasach zaley na kliencie.. A dosta mona naprawd wiele krzesa, awki, stoy, parasole, namioty, telewizory, rollbary i kas...

Dostawcy napoi:
- lodwki
- parasole

Dostawcy piwa:
- lodwki
- rollbary
- awki, stoy, krzesa
- parasole
- namioty

Dostawcy jedzenia:
- lodwki
- zamraarki
- piece

to tak tylko w skrcie.. wszystko ustalane jest indywidualnie ale jeli jest lokal dobry to napewno bdzie sporo prezentw..
 
Autor: swojskie jado


Wypowiedzi: 12
Post 10 napisany 2011-05-12 o godzinie 10:43:51.
Witam.....powoli pisze co mi do gowy przychodzi i chciaabym zeby ktos rzuci na to okiem ;P
Czekam na dotacje z UE i jesli przejde pierwszy etap zaporoza mnie na rozmowe i musze sie jakos przygotowac wiec zaczeam od wyposazenia i ewentualnie na co chce przeznaczyc pienizki ktore dostane.
wiec tak:
1)wyposaenie kuchni:
-lodwka
-witryna chodzca
-zamraarka
-kuchanka*2
-frytkownica
-nalenikarka badz na poczatek patelnie
-garnki
-przybory kuchenne(noze,deski,choochle,waki,tuczek itp.....choc cay czas cos dopisuje i tak nie wiem czy wszysko mam )
-blat(y)
-szafki
-miski
-zmywarka
-talerze(ok 50 talerzy pytkich maych i duzych,50 gebokich,
-szklanki
-sztucce
-sosjerki



2)sala
-stoy
-krzesa
-lampy
-ozdoby(typu firanki,obrazy,obrusy)

no i remont i tu wogole nie mam pojecia gdyz jeszcze nie mam lokalu(bardzo ciezko mi znalesc....albo cena ktora mi nie pozwala na najm albo brak drugiego wyjscia badz toalety.....mam w sumie jeden awaryjny ale jest w piwnicy tyle tylko ze przystosowany pod gastronomie.....ale w centum miasta....



BRADZO PROSZE PODPOWIEDZI....CO JESZCZE POWINNAM WZIAC POD UWAGE....z gry dziekuje
PROSZE POMӯCIE
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKO w najniszych cenach w internecie!
Przekonaj si sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 11 napisany 2011-05-12 o godzinie 10:46:30.
Drobne wyposaenie odpada przy dotacji.. Lepiej go nie wymienia, a przy specyfikacji do dotacji mona zawyy cen i znale firm ktra w tej cenie np. garnki da gratis..

Piwnica nie jest za podwarunkiem e jest w dobrej lokalizacji..
Potrzebujesz pomocy przy otwarciu dziaalnoci gastronomicznej? Chtnie pomog.
WYKONUJE: konsultacje techniczne i handlowe na terenie caego kraju!
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 12 napisany 2011-05-12 o godzinie 10:48:26.
Ja ci proponuj dotacj np z urzdu pracy gdzie na kade stanowisko pracy jest okoo 15 000 z. W lokalu musisz mie minimum 4 osoby np. 2 a kuchni, 1 w zmywaku i 1 na barze co daje kwot 60 000 z, a to ju wystarcza na skromne urzdzenie zaplecza kuchennego
Potrzebujesz pomocy przy otwarciu dziaalnoci gastronomicznej? Chtnie pomog.
WYKONUJE: konsultacje techniczne i handlowe na terenie caego kraju!
 
Autor: swojskie jado


Wypowiedzi: 12
Post 13 napisany 2011-05-12 o godzinie 11:00:10.
No wasnie lokalizacja jest swietna tyle tylko ze w piwnicy(gdzie sa strome schody i juz matka z dzieckiem tam nie wejdzie)...a wiec mowisz zeby drobnego sprzetu nie wymieniac..... ;/ kurcze tak sie tym denerwuje.....nie wiem czy dam rade....niby pomysl dobry ale jak zaczynam o tym wszystkim myslec to sie gubie....boje sie ze w czyms sie pogubie....jedno co mnie motywuje to to ze inni daja rade a pomysl ktory mam wydaje mi sie naprawde starzeaem w dziesiatke bo nie ma tego u nas.....no dobra a z usug ktorych firm najlepiej korzystac jesli chodzi o wyposazenie???
 
Autor: swojskie jado


Wypowiedzi: 12
Post 14 napisany 2011-05-12 o godzinie 11:02:28.
a co do dofinansowania z UP nie mam szans po 1 nie mam zyrantw....a po drugie jak mam zoyc papiery jak musze miec lokal(a z tym mam problem...zreszta nawet gdybym miaa to musze podpisac z najemcz umowe i zapewne zapacic a i tak nie mam gwarancji ze dostane dotacje i bede w plecy ;P
Czekam na 23 maja wtedy beda wyniki..... brrrrrrr ale sie boje!!
 
Autor: swojskie jado


Wypowiedzi: 12
Post 15 napisany 2011-05-12 o godzinie 12:00:08.
Jeszcze jedno pytanie czy ktos orientuje jakie sa koszty miesieczn- eksploatacyjne....(gaz,prad,scieki....itp.)????
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 16 napisany 2011-05-12 o godzinie 12:34:14.
Nie ma co si ba.. Wiem e ciko ruszy z interesem jak si nie ma rodkw, ale zastanw si bo jak masz problem na starcie to pniej jak trzeba bdzie przeczeka pocztek funkcjonowania, to co wtedy bdzie z kas?
Potrzebujesz pomocy przy otwarciu dziaalnoci gastronomicznej? Chtnie pomog.
WYKONUJE: konsultacje techniczne i handlowe na terenie caego kraju!
 
Autor: swojskie jado


Wypowiedzi: 12
Post 17 napisany 2011-05-12 o godzinie 12:45:47.
No a co myslisz o tym co wymieniam w wyposaeniu czy jet cos waznego co omineam????No i czy orientujesz sie co do miesiecznych kosztw.....Dziekuje Ci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 18 napisany 2011-05-12 o godzinie 13:35:27.
Co to ma by za gastronomia i jakie bdzie zasilanie urzdze gazowe czy elektryczne?
Potrzebujesz pomocy przy otwarciu dziaalnoci gastronomicznej? Chtnie pomog.
WYKONUJE: konsultacje techniczne i handlowe na terenie caego kraju!
 
Autor: swojskie jado


Wypowiedzi: 12
Post 19 napisany 2011-05-12 o godzinie 15:33:22.
To ma byc cos w rodzaju baru mlecznego tylko w troche nowoczesniejszym wydaniu....bardzo prosto,schludniei klasycznie....dobre domowe jedzenie TYPOWE polskie swojskie jado(i tu jeszcze sie waham czy przygotowywac na biezaco czy tak jak ja ostatnio sie stoowaam taki "szwedzki st"ja to tak nazywam byo to w witrynie grzewczej wszystko gotowe i cay czas podgrzewane)co do kuchni to to mysle ze bedzie WIECEJ gazowego zasilania gotowanie i smazenie na kuchence gazowej.Bar ma byc na max 5-6 stolikw+ catering.....No i wasnie nie mam pojecia w jakiej granicy cenowej wyniosa mnie opaty.
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 20 napisany 2011-05-12 o godzinie 18:15:06.
Opaca si wydawa na zasadzie jak to nazwaa szwedzkiego stou :) ale tylko w przypadku gdy jest duy ruch aby jedzenie byo wiee.. W przeciwnym wypadku lepiej mie dobre urzdzenia i wydawa na bieco, wieo przygotowane.

Jak by nie byo na kuchni musisz mie:
- kuchnia gazowa 6 palnikowa
- piec konwekcyjno-parowy np. 5 x GN 1/1
- bemar elektryczny np. dwukomorowy np. 2 x GN 1/1 200 mm
- taboret gazowy np. 2 sztuki
- frytownica elektryczna bo tasza np. 2 x 8 l.

dodatki:
- zmywarka gastronomiczna
- szatkownica do warzyw
- obieraczka do ziemniakw
- wilk do misa
- lodwki, zamraarki itp

to tak bardzo oglnie a duo zaley od miejsca i technologii..

Zuycie gazu i prdu uzalenione jest niestety od wyboru urzdze, ale np. w lokalu twojego formatu przyj trzeba rezerw na kuchnie na poziomie okoo 30 kW przy skromnym zaoeniu e duo jest urzdze gazowych.

Dla przykadu pobr urzdze gastronomicznych podczas pracy:
Piec konwekcyjno-parowy = 10 kW (400V)
bemar elektryczny =1,5 kW (230V)
frytownica elektryczny = 6 kW (400V)
kuchnia gazowa = 30 kW (gaz)
taboret gazowy = 9 kW (gaz)
zmywarka gastronomiczna = 3,5 kW (230V)
szatkownica do warzyw = 0,5 kW (230V)
lodwka gastronomiczna = 0,3 kW (230V)
zamraarka gastronomiczna = 0,5 kW (230V)

Nie wiem ile masz rodkw i o jakich maszynach mylisz, a catering to moe by na 20 osb i moe by na 200 :) Mam wiele przykadw gdzie dobrze zorganizowana kuchnia (co kosztuje) pozwala przy 4 osobach wyda 300-800 posikw.. W szkoach lub przedszkolach gdzie miejsca jest duo i jest sprzt 5 kobiet nie jest w stanie wyda jedzenia dla np. 150 osb..
Potrzebujesz pomocy przy otwarciu dziaalnoci gastronomicznej? Chtnie pomog.
WYKONUJE: konsultacje techniczne i handlowe na terenie caego kraju!
PROSZE POMӯCIE
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKO w najniszych cenach w internecie!
Przekonaj si sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: swojskie jado


Wypowiedzi: 12
Post 21 napisany 2011-05-13 o godzinie 10:03:37.
Wypoyczya bym sobie Ciebie na pare dni ;D
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 22 napisany 2011-05-13 o godzinie 11:11:52.
Kilka razy robiem nadzr inwestorski nad realizacjami, ale oczywicie patny.. A skd jeste?
Potrzebujesz pomocy przy otwarciu dziaalnoci gastronomicznej? Chtnie pomog.
WYKONUJE: konsultacje techniczne i handlowe na terenie caego kraju!
 
Autor: swojskie jado


Wypowiedzi: 12
Post 23 napisany 2011-05-13 o godzinie 12:04:42.
Bolesawiec dolnolskie....a Ty??
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 24 napisany 2011-05-13 o godzinie 12:14:14.
Wrocaw (dolnolskie).
Potrzebujesz pomocy przy otwarciu dziaalnoci gastronomicznej? Chtnie pomog.
WYKONUJE: konsultacje techniczne i handlowe na terenie caego kraju!
 
Autor: swojskie jado


Wypowiedzi: 12
Post 25 napisany 2011-05-13 o godzinie 12:21:03.
A ile taka przyjemno by mnie kosztowaa i na jakiej zasadzie by si eto odbywao????jak przejde pierwszy etap rekrytacji bo pod koniec maja bede we Wrocku....moglibysmy sie spotkac?!?!
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 26 napisany 2011-05-13 o godzinie 12:23:26.
biuro@gastronomiczne.pl - czekam na kontakt mejlowy, reszt informacji przel w odpowiedzi.
Potrzebujesz pomocy przy otwarciu dziaalnoci gastronomicznej? Chtnie pomog.
WYKONUJE: konsultacje techniczne i handlowe na terenie caego kraju!
 
Autor: INOX


Wypowiedzi: 6
Post 27 napisany 2011-05-24 o godzinie 11:05:33.
jeli dalej potrzebujesz pomocy przy dotacji to daj zna, znam si na tym...
 
Autor: agata


Wypowiedzi: 4
Post 28 napisany 2011-06-17 o godzinie 23:12:12.
Radziabym na pocztek przeanalizowa dopasowanie miejsca do oferty. Jeeli jest to piwnica z maymi oknami lub bez nie ma co liczy na klientw w porze lunchu lub obiadu, nie bdzie ich tylu aby utrzyma lokal. W takich miejscach lepiej sprawdzaja si pijalnie piwa, wina, mona do tego zrobi ma, ale ciekaw ofert kulinarn. Nie musisz si wtedy zakupowa kuchni 6 palnikowej, pieca konwekcyjnego, bemarw i tp. oraz zatrunia szefa kuchni za 5 tys.
 
Autor: Markus


Wypowiedzi: 5
Post 29 napisany 2011-06-18 o godzinie 09:53:37.
Witam, jeli potrzebujesz sprztu gastronomicznego, odezwij si, postaram Ci si pomc. Posiadam sprzt uywany i nowy !! Jeli chodzi o sprzt uywany, posiadamy naprawd spor ofert !!Jest sezon i trzeba si spieszy !!

Pozdrawiam
 
Autor: monika


Wypowiedzi: 1
Post 30 napisany 2011-06-18 o godzinie 14:56:46.
Wiem e w Urzdzie Pracy mona otrzyma dofinansowanie na stanowisko pracy. Czy jest to realne? Pono mona dosta 15 ty z.. Na co musz by te rodki przeznaczone?
PROSZE POMӯCIE
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKO w najniszych cenach w internecie!
Przekonaj si sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
PROSZE POMӯCIE
Autor: Gaskom
forum

Wypowiedzi: 25
Post 31 napisany 2011-12-23 o godzinie 11:05:37.
Napisz do mnie na pewno pomog. U mnie kupisz sprzt czoowych producentw nowy i uzywany w najlepszych cenach na rynku!!!
marcin@gaskom.pl
509 855 993
Kompleksowe wyposaenie gastronomii www.gaskom.pl. Producent mebli ze stali nierdzewnej. Zadzwo 509 855 993, napisz marcin@gaskom.pl - Pomoemy, Doradzimy, Wyposaymy.
 
PROSZE POMӯCIE
Autor: Gaskom
forum

Wypowiedzi: 25
Post 32 napisany 2011-12-30 o godzinie 14:00:48.
Nasza oferta obejmuje kompleksowe wyposaenie obiektw gastronomicznych w maszyny nowe oraz uywane, ktre wystawiamy na powierzchni 2500 m. Oferujemy te meble ze stali nierdzewnej wasnej produkcji, wykonywane na zamwienie by lepiej speni wymagania Pastwa indywidualnych potrzeb. Nasz wykwalifikowany personel wiadczy te usugi w kwestii doradztwa, dziki czemu nasz ofert mona miao zaliczy do najbardziej atrakcyjnych na rynku.
W razie pyta dzwo 509 855 993 Marcin
Kompleksowe wyposaenie gastronomii www.gaskom.pl. Producent mebli ze stali nierdzewnej. Zadzwo 509 855 993, napisz marcin@gaskom.pl - Pomoemy, Doradzimy, Wyposaymy.
 
Autor: janula33


Wypowiedzi: 1
Post 33 napisany 2013-01-09 o godzinie 18:16:35.
Hmmm, temat podbijam, bo te si zamotaam w tym wszystkim, niestety. :( Otwieram ma gastronomi, niewielki bar z przekskami, ale problem mam wanie ze sprztem - interesuje mnie sprzt nowy, solidny. Moe kto dowiadczony co poleci? Bd bardzo wdziczna.
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 34 napisany 2013-01-09 o godzinie 18:48:09.
Jeli szukasz urzdze w dobrej cenie to zapraszam na stron: www.gastronomiczne.pl .
A co konkretnie potrzebujesz to Ci podpowiem..
Potrzebujesz pomocy przy otwarciu dziaalnoci gastronomicznej? Chtnie pomog.
WYKONUJE: konsultacje techniczne i handlowe na terenie caego kraju!
 
Autor: tomek45


Wypowiedzi: 12
Post 35 napisany 2013-01-26 o godzinie 21:57:41.
janula33, ja mog poleci Tanake, mam cay sprzt stamtd i wszystko gra, teraz te jak jakie drobne rzeczy potrzebuj, to u nich sobie domawiam.
 
Autor: Wencel


Wypowiedzi: 10
Post 36 napisany 2013-04-23 o godzinie 10:23:36.
Firma WENCEL Sp z o.o. oferuje Pastwu serwis urzdze gastronomicznych firm Zanussi, Electrolux,, i innych producentw. W swoim magazynie posiadamy wiele czci zamiennych, oraz w razie potrzeby jestemy w stanie sprowadzi interesujce Pastwa produkty prosto od producentw. Wykonujemy rwnie kompleksowe wyposaenie obiektw w sprzty dla profesjonalnej gastronomii.

Nadmieni naley take, e firma WENCEL zajmuje si wyposaeniem kompleksowo, co oznacza, e na nas spoczywa obowizek zaprojektowania, wycenienia, a nastpnie transportu, montau, przeszkolenia personelu i ostatecznie serwisowania w okresie gwarancyjnym.
Przedstawiciel Handlowy
Marcin Augucik
tel 693211160
mail: biuro@wencel.pl



Urzadzenia gastronomiczne i serwis WENCEL sp. z o.o.
04-534 Warszawa, ul. Potockich 105a
NIP: 526 10 03 253
tel. 22 613 32 12, 609 105 996

mail: biuro@wencel.pl
 
PROSZE POMӯCIE
Autor: Evelinum


Wypowiedzi: 24
Post 37 napisany 2015-03-27 o godzinie 15:29:08.
Dlaczego tutaj kady dodaje temat, pyta o interesujcego go rzeczy, a pniej znika? Sama myl nad typowo Polska stowk i nie ma przydatnych informacji od Pana, ktry chcia dokadnie taki jak ja zaoy biznes...
 
Autor: AlaZ


Wypowiedzi: 5
Post 38 napisany 2016-06-22 o godzinie 10:56:24.
Zapytaj w dobrej firmie, a Ci doradz. Ja pytaam i potem kupowaam od http://www.gort.pl/ i jestem bardzo zadowolona. Nie kady przecie musi si na wszystkim zna, ale s ludzie, ktrzy potrafia pomc. Nie ma si co szarpa samemu.
 
Autor: Ewelincia34


Wypowiedzi: 1
Post 39 napisany 2016-11-17 o godzinie 15:42:12.
biznesplan to podstawa
technikan.pl naprawa pralek i lodwek
 
Autor: Ania_HACCP


Wypowiedzi: 13
Post 40 napisany 2017-05-09 o godzinie 07:38:30.
Cze! Mam na imi Ania.

Przez 7 lat byam pracownikiem Inspekcji Sanitarnej. W styczniu 2015 r. postanowiam zosta freelancerem - teraz pomagam (a nie przeszkadzam) ludziom, ktrzy chc otworzy wasny lokal gastronomiczny, sklep, kawiarni i wszystko to, co jest zwizane z ywnoci, dodatkowo jestem BHPowcem- wic na sprawy patrz dwojako.
W poowie kwietnia zaoyam bloga doradczego www.haccpdlaciebie.pl odpowiadam na rne pytania i pokazuj na podstawie prawa co Sanepid/przedsibiorca moe, a co nie :)
Zaoyam bloga, eby pomaga, dzieli si swoj wiedz i dowiadczeniem. Jeeli masz pytanie - zadaj miao.
PROSZE POMӯCIE
Autor: HACPASZ Hanna Ptorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 461
Post 41 napisany 2017-06-02 o godzinie 09:46:21.
Witam serdecznie zapraszam na warsztaty szkoleniowe powicone zagadnieniom zwizanym z otwarciem lokalu gastronomicznego i otwarciu food tracka. organizowanych w Warszawie 06.06.2017 roku
Jestem na form od 2011 roku i dziele si z jego uczestnikami dowiadczeniem jakie zebraam podczas przygotowywania projektw technologicznych, schematw technologicznych dla food trackw oraz opracowywania dokumentacji HACCP. Wsppracuje przy tworzeniu gastronomii stacjonarnej i na kkach na terenie caego kraju, jeeli jest to niezbdne uczestnicz w odbiorach lokali i pojazdw gastronomicznych na terenie caego kraju dlatego wiem na co zwracaj uwag inspektorzy Sanepid zatrudnieni w rnych stacjach i mog miao w tym miejscu powiedzie, e mimo wsplnych przepisw prawa wytyczne i zasady odbiorw przez Sanepid rni si w zalenoci od powiatu na terenie ktrego odbir si odbywa. Na szkoleniach organizowanych przez nasz firm nie przedstawiamy wytycznych aktw prawnych tylko praktyczn wiedz jak przygotowa lokal lub pojazd do odbioru. Serdecznie zapraszamy
Szkolenie 06.06.2017 w Warszawie
- Jak wybra lokal/pojazd gastronomiczny i przygotowa go pod dziaalno gastronomiczn
- materiay wykoczeniowe, meble jakie stosowa w kuchni lokalu/pojazdu gastronomicznego
- media zasady podczenia potrzebne umowy
- Jak zaplanowa przygotowywanie posikw w zalenoci od wielkoci i rodzaju kuchni, ktr dysponujemy
- Jak przygotowa si do odbioru przez Sanepid: potrzebne dokumenty
Serdecznie zapraszamy HACPASZ Hanna Ptorak: informacja dotyczca szkolenia poltorak@haccp-gmp.home.pl
-
 
Autor: alexacafe


Wypowiedzi: 2
Post 42 napisany 2019-07-03 o godzinie 11:15:36.
ja swoj kawiarnie wykoczyam, korzystajc z polecenia od znajomych z brany i jestem zadowolona. https://gastronet24.pl/dostaniecie tutaj wszystko, cae zaplecze wykoczone, wszystkie sprzety od jednego dostawcy, polecam gorco
 
NOWE OGOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.92.148.165
Data: 2019-07-19
Czas: 18:29:38
DODAJ ODPOWIED DO TEMATU: PROSZE POMӯCIE
Aby doda odpowied do tematu naley si zalogowa.

Jeli nie masz konta, skorzystaj z bezpatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "prosze pomӯcie" w grupie "forum oglne"
TAGI: wyposaenie gastronomii (32)    urzdzenia gastronomiczne (37)    wyposaenie kuchni (19)    gastronomia (77)    sprzt (11)    sprzt gastronomiczny (26)    projekt technologiczny (14)    lokal gastronomiczny (34)    lokale gastronomiczne (24)    lokal (24)    lokale (18)    projekt (12)    projekty (12)    kuchnia (19)    zaplecze kuchenne (2)    sanepid (33)    inspekcja sanitarna (4)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: System / Ekrany do zamawiania obiadw z samochodu    SZYBKI I BARDZO POWANY KREDYT KREDYTOWY ONLINE W 48 GODZINACH   
 
STRONA GWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.