![]() |
FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PROSZE POMÓ¯CIE |
|||||||
Autor:
swojskie jad³o
Wypowiedzi: 12 |
Witam.Mam zamiar otworzyc ma³± knajpke gdzie bede serwowac typowe dania polskie...tj.pierogi,nalesniki,placki,pare zupek....i troche dan g³ónych...mam juz troche pomys³ów w g³owie ale wogole nie wiem gdzie uderzyc i jak zaczac.....gdzie kupowac rzeczy do kuchni???co na poczatek jest mi niezbedne a bez czego sie obejde????no i jak przetrwac sanepid???PRZOSZE O JAKIEKOLWIEK WSKAZÓKI!!! z góy dziekuje
|
||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Wed³ug mnie:
1) pomys³ 2) lokal 3) projekt technologiczny + uzgodnienia z sanepidem.. 4) remont / budowa 5) wyposa¿enie zaplecza i baru 6) szkolenie i rozruch zerowy 7) otwarcie lokalu Sanepid przetrwaæ mo¿na, ale nale¿y ustalaæ z nimi podczas projektowania technologii szczegó³y to siê do niczego nie przyczepi±, jest to wa¿na uwaga, bo pó¼niej s± liczne komplikacje. Warto aby opinie wydawa³ sanepid na pi¶mie bo siê pó¼niej wypn± i tyle. Sprzêt nale¿y nabyæ w firmie, która zajmuje siê wyposa¿eniem gastronomii, ma serwis gwarancyjny i zapewnia serwis pogwarancyjny.. Tyle na teraz... |
||||||
Autor:
swojskie jad³o
Wypowiedzi: 12 |
Dziekuje....jeszcze tylko prosze o ma³e wyjasnienie..... ;/ rozruch zerowy???!!
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Najlepiej przetestowaæ urz±dzenia i osoby je obs³uguj±ce.. Zdarza siê czêsto ¿e albo ¼le dobieramy sprzêt albo obs³ugê (kucharzy, pomoce itp)... Znam przyk³ad gdzie klient nie przetestowa³ pracowników i sprzêtu, a pó¼niej okaza³o siê ¿e niby siê znaj± ale nie na tych urz±dzeniach co maj± w kuchni, a urz±dzenia nie s± w stanie przygotowaæ potraw na tak± ilo¶æ osób..
Zanim bêdzie projekt technologiczny warto mieæ ju¿ kucharza (szefa kuchni) tak aby i on podpowiedzia³ w sprawie sprzêtu bo to on ma siê czuæ najlepiej na kuchni, od tego zale¿y wydajno¶æ.. |
||||||
Autor:
swojskie jad³o
Wypowiedzi: 12 |
Dziekuje Ci ¶licznie...mam nadzieje ze jak bede mia³a jeszcze jakies pytania(a bede mia³a napewno ;p)licze na dalsze podpowiedzi....jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Nie ma za co..
|
||||||
![]() Autor: JNS Wypowiedzi: 7 |
Witam,
Je¶li idzie o sprzêt, potrzebuje Pan równie¿ monitoringu, chocia¿by niezbyt wielkiej jako¶ci, to ju¿ jest standard. Kradzie¿e w gastronomii niestety s± dosyæ czêste. Oczywi¶cie sprzêt typu POS, terminal b±d¼ monitor dotykowy dla stanowiska kelnerskiego, jaka¶ drukarka do kuchni dla kucharza, drukarka fiskalna, telefon dla managera itd. Wszystko zale¿y od lokalu, w którym bêdzie restauracja, czy przewidziane s± jakie¶ magazyny i w jakiej ilo¶ci, ile ma byæ stanowisk kelnerskich. Je¶li jest Pan zainteresowany to moja firma zapewnia kompleksow± obs³ugê informatyczn± restauracji i lokali gastronomicznych. Zapewniamy sprzêt, serwis, serwis pogwarancyjny, szkolenia dla pracowników, monitoring, okablowanie, internet, doradztwo i wsparcie techniczne. Pod wzglêdem informatycznym oddajemy Panu lokal "pod klucz" z zaprogramowanym menu i szkolimy pracowników. System gastronomiczny, który oferujemy to S4H bardzo popularny na rynku, wiele lokali z niego korzysta. Mo¿na siê z nami kontaktowaæ pod numerem 42 209 27 01. Wiêcej informacji na temat sprzêtu i systemów gastronomicznych znajdzie Pan równie¿ na naszej stronie: http://www.jns.pl/system-gastronomiczny-s4h.html
Systemy gastronomiczne dla Twojego lokalu:
- sprzêt, oprogramowanie, wdro¿enia i wsparcie serwisowe www.jns.pl Tel. 42 209 27 01 |
||||||
Autor:
busz
Tematy: 4 Wypowiedzi: 15 |
witam jak mogê daæ ci rade bo zapewne bedziesz sprowadza³ alkohole i napoje, nie wybieraj tego na zasadzie bo ja lubie piwo tyskie to wezmiesz tyskie musisz pogadaæ ze wszystkimi z tego co siê orientuje a przynajmiej tak jest w szczecinie i coca cola i pepsi daj± kase za to ¿e podpiszesz z nimi umowe na wy³±czno¶æ musisz pogdaæ z jednym i drugim kto da wiêcej to sie op³aca mo¿na odnich wyci±kn±æ ³adne sumy za roczn± wspó³prace i nie mówie tutaj o 5tys tylko nawet o 40tys tak samo jest z piwem musisz dobrze gadaæ co ci dadz± i kto da ci wiêcej gastronomia dla takich koncernów to najlepsza reklama wiec nich ci za to p³ac± jak bedziesz chcia³ co¶ jeszcze wiedzieæ to pisz
|
||||||
Autor:
NiCo
Wypowiedzi: 3 |
@busz ma racjê, warto rozmawiaæ bo ka¿demu w tych czasach zale¿y na kliencie.. A dostaæ mo¿na naprawdê wiele krzes³a, ³awki, sto³y, parasole, namioty, telewizory, rollbary i kasê...
Dostawcy napoi: - lodówki - parasole Dostawcy piwa: - lodówki - rollbary - ³awki, sto³y, krzes³a - parasole - namioty Dostawcy jedzenia: - lodówki - zamra¿arki - piece to tak tylko w skrócie.. wszystko ustalane jest indywidualnie ale je¶li jest lokal dobry to napewno bêdzie sporo prezentów.. |
||||||
Autor:
swojskie jad³o
Wypowiedzi: 12 |
Witam.....powoli pisze co mi do g³owy przychodzi i chcia³abym zeby ktos rzuci³ na to okiem ;P
Czekam na dotacje z UE i jesli przejde pierwszy etap zaporoza mnie na rozmowe i musze sie jakos przygotowac wiec zacze³am od wyposazenia i ewentualnie na co chce przeznaczyc pieni±zki ktore dostane. wiec tak: 1)wyposa¿enie kuchni: -lodówka -witryna ch³odz±ca -zamra¿arka -kuchanka*2 -frytkownica -nale¶nikarka badz na poczatek patelnie -garnki -przybory kuchenne(noze,deski,choochle,wa³ki,t³uczek itp.....choc ca³y czas cos dopisuje i tak nie wiem czy wszysko mam ) -blat(y) -szafki -miski -zmywarka -talerze(ok 50 talerzy p³ytkich ma³ych i duzych,50 g³ebokich, -szklanki -sztucce -sosjerki 2)sala -sto³y -krzes³a -lampy -ozdoby(typu firanki,obrazy,obrusy) no i remont i tu wogole nie mam pojecia gdyz jeszcze nie mam lokalu(bardzo ciezko mi znalesc....albo cena ktora mi nie pozwala na najm albo brak drugiego wyjscia badz toalety.....mam w sumie jeden awaryjny ale jest w piwnicy tyle tylko ze przystosowany pod gastronomie.....ale w centum miasta.... BRADZO PROSZE PODPOWIEDZI....CO JESZCZE POWINNAM WZIAC POD UWAGE....z góry dziekuje |
||||||
PROSZE POMÓ¯CIE | |||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Drobne wyposa¿enie odpada przy dotacji.. Lepiej go nie wymieniaæ, a przy specyfikacji do dotacji mo¿na zawy¿yæ cenê i znale¼æ firmê która w tej cenie np. garnki da gratis..
Piwnica nie jest z³a podwarunkiem ¿e jest w dobrej lokalizacji.. |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Ja ci proponujê dotacjê np z urzêdu pracy gdzie na ka¿de stanowisko pracy jest oko³o 15 000 z³. W lokalu musisz mieæ minimum 4 osoby np. 2 a kuchni, 1 w zmywaku i 1 na barze co daje kwotê 60 000 z³, a to ju¿ wystarcza na skromne urz±dzenie zaplecza kuchennego
|
||||||
Autor:
swojskie jad³o
Wypowiedzi: 12 |
No w³asnie lokalizacja jest swietna tyle tylko ze w piwnicy(gdzie sa strome schody i juz matka z dzieckiem tam nie wejdzie)...a wiec mowisz zeby drobnego sprzetu nie wymieniac..... ;/ kurcze tak sie tym denerwuje.....nie wiem czy dam rade....niby pomysl dobry ale jak zaczynam o tym wszystkim myslec to sie gubie....boje sie ze w czyms sie pogubie....jedno co mnie motywuje to to ze inni daja rade a pomysl ktory mam wydaje mi sie naprawde starzea³em w dziesiatke bo nie ma tego u nas.....no dobra a z us³ug ktorych firm najlepiej korzystac jesli chodzi o wyposazenie???
|
||||||
Autor:
swojskie jad³o
Wypowiedzi: 12 |
a co do dofinansowania z UP nie mam szans po 1 nie mam zyrantów....a po drugie jak mam z³o¿yc papiery jak musze miec lokal(a z tym mam problem...zreszta nawet gdybym mia³a to musze podpisac z najemcz umowe i zapewne zap³acic a i tak nie mam gwarancji ze dostane dotacje i bede w plecy ;P
Czekam na 23 maja wtedy beda wyniki..... brrrrrrr ale sie boje!! |
||||||
Autor:
swojskie jad³o
Wypowiedzi: 12 |
Jeszcze jedno pytanie czy ktos orientuje jakie sa koszty miesieczn- eksploatacyjne....(gaz,prad,scieki....itp.)????
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Nie ma co siê baæ.. Wiem ¿e ciê¿ko ruszyæ z interesem jak siê nie ma ¶rodków, ale zastanów siê bo jak masz problem na starcie to pó¼niej jak trzeba bêdzie przeczekaæ pocz±tek funkcjonowania, to co wtedy bêdzie z kas±?
|
||||||
Autor:
swojskie jad³o
Wypowiedzi: 12 |
No a co myslisz o tym co wymieni³am w wyposa¿eniu czy jet cos waznego co omine³am????No i czy orientujesz sie co do miesiecznych kosztów.....Dziekuje Ci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Co to ma byæ za gastronomia i jakie bêdzie zasilanie urz±dzeñ gazowe czy elektryczne?
|
||||||
Autor:
swojskie jad³o
Wypowiedzi: 12 |
To ma byc cos w rodzaju baru mlecznego tylko w troche nowoczesniejszym wydaniu....bardzo prosto,schludniei klasycznie....dobre domowe jedzenie TYPOWE polskie swojskie jad³o(i tu jeszcze sie waham czy przygotowywac na biezaco czy tak jak ja ostatnio sie sto³owa³am taki "szwedzki stó³"ja to tak nazywam by³o to w witrynie grzewczej wszystko gotowe i ca³y czas podgrzewane)co do kuchni to to mysle ze bedzie WIECEJ gazowego zasilania gotowanie i smazenie na kuchence gazowej.Bar ma byc na max 5-6 stolików+ catering.....No i w³asnie nie mam pojecia w jakiej granicy cenowej wyniosa mnie op³aty.
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Op³aca siê wydawaæ na zasadzie jak to nazwa³a¶ szwedzkiego sto³u :) ale tylko w przypadku gdy jest du¿y ruch aby jedzenie by³o ¶wie¿e.. W przeciwnym wypadku lepiej mieæ dobre urz±dzenia i wydawaæ na bie¿±co, ¶wie¿o przygotowane.
Jak by nie by³o na kuchni musisz mieæ: - kuchnia gazowa 6 palnikowa - piec konwekcyjno-parowy np. 5 x GN 1/1 - bemar elektryczny np. dwukomorowy np. 2 x GN 1/1 200 mm - taboret gazowy np. 2 sztuki - frytownica elektryczna bo tañsza np. 2 x 8 l. dodatki: - zmywarka gastronomiczna - szatkownica do warzyw - obieraczka do ziemniaków - wilk do miêsa - lodówki, zamra¿arki itp to tak bardzo ogólnie a du¿o zale¿y od miejsca i technologii.. Zu¿ycie gazu i pr±du uzale¿nione jest niestety od wyboru urz±dzeñ, ale np. w lokalu twojego formatu przyj±æ trzeba rezerwê na kuchnie na poziomie oko³o 30 kW przy skromnym za³o¿eniu ¿e du¿o jest urz±dzeñ gazowych. Dla przyk³adu pobór urz±dzeñ gastronomicznych podczas pracy: Piec konwekcyjno-parowy = 10 kW (400V) bemar elektryczny =1,5 kW (230V) frytownica elektryczny = 6 kW (400V) kuchnia gazowa = 30 kW (gaz) taboret gazowy = 9 kW (gaz) zmywarka gastronomiczna = 3,5 kW (230V) szatkownica do warzyw = 0,5 kW (230V) lodówka gastronomiczna = 0,3 kW (230V) zamra¿arka gastronomiczna = 0,5 kW (230V) Nie wiem ile masz ¶rodków i o jakich maszynach my¶lisz, a catering to mo¿e byæ na 20 osób i mo¿e byæ na 200 :) Mam wiele przyk³adów gdzie dobrze zorganizowana kuchnia (co kosztuje) pozwala przy 4 osobach wydaæ 300-800 posi³ków.. W szko³ach lub przedszkolach gdzie miejsca jest du¿o i jest sprzêt 5 kobiet nie jest w stanie wydaæ jedzenia dla np. 150 osób.. |
||||||
PROSZE POMÓ¯CIE | |||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
swojskie jad³o
Wypowiedzi: 12 |
Wypo¿yczy³a bym sobie Ciebie na pare dni ;D
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Kilka razy robi³em nadzór inwestorski nad realizacjami, ale oczywi¶cie p³atny.. A sk±d jeste¶?
|
||||||
Autor:
swojskie jad³o
Wypowiedzi: 12 |
Boles³awiec dolno¶l±skie....a Ty??
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Wroc³aw (dolno¶l±skie).
|
||||||
Autor:
swojskie jad³o
Wypowiedzi: 12 |
A ile taka przyjemno¶æ by mnie kosztowa³a i na jakiej zasadzie by si eto odbywa³o????jak przejde pierwszy etap rekrytacji bo pod koniec maja bede we Wrocku....moglibysmy sie spotkac?!?!
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
biuro@gastronomiczne.pl - czekam na kontakt mejlowy, resztê informacji prze¶lê w odpowiedzi.
|
||||||
Autor:
INOX
Wypowiedzi: 6 |
je¶li dalej potrzebujesz pomocy przy dotacji to daj znaæ, znam siê na tym...
|
||||||
Autor:
agata
Wypowiedzi: 4 |
Radzi³abym na pocz±tek przeanalizowaæ dopasowanie miejsca do oferty. Je¿eli jest to piwnica z ma³ymi oknami lub bez nie ma co liczyæ na klientów w porze lunchu lub obiadu, nie bêdzie ich tylu aby utrzymaæ lokal. W takich miejscach lepiej sprawdzaja siê pijalnie piwa, wina, mo¿na do tego zrobiæ ma³±, ale ciekaw± ofertê kulinarn±. Nie musisz siê wtedy zakupowaæ kuchni 6 palnikowej, pieca konwekcyjnego, bemarów i tp. oraz zatruniaæ szefa kuchni za 5 tys.
|
||||||
Autor:
Markus
Wypowiedzi: 5 |
Witam, je¶li potrzebujesz sprzêtu gastronomicznego, odezwij siê, postaram Ci siê pomóc. Posiadam sprzêt u¿ywany i nowy !! Je¶li chodzi o sprzêt u¿ywany, posiadamy naprawdê spor± ofertê !!Jest sezon i trzeba siê spieszyæ !!
Pozdrawiam |
||||||
Autor:
monika
Wypowiedzi: 1 |
Wiem ¿e w Urzêdzie Pracy mo¿na otrzymaæ dofinansowanie na stanowisko pracy. Czy jest to realne? Ponoæ mo¿na dostaæ 15 ty¶ z³.. Na co musz± byæ te ¶rodki przeznaczone?
|
||||||
PROSZE POMÓ¯CIE | |||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
![]() Autor: Gaskom ![]() Wypowiedzi: 25 |
Napisz do mnie na pewno pomogê. U mnie kupisz sprzêt czo³owych producentów nowy i uzywany w najlepszych cenach na rynku!!!
marcin@gaskom.pl 509 855 993
Kompleksowe wyposa¿enie gastronomii www.gaskom.pl. Producent mebli ze stali nierdzewnej. Zadzwoñ 509 855 993, napisz marcin@gaskom.pl - Pomo¿emy, Doradzimy, Wyposa¿ymy.
|
||||||
![]() Autor: Gaskom ![]() Wypowiedzi: 25 |
Nasza oferta obejmuje kompleksowe wyposa¿enie obiektów gastronomicznych w maszyny nowe oraz u¿ywane, które wystawiamy na powierzchni 2500 m. Oferujemy te¿ meble ze stali nierdzewnej w³asnej produkcji, wykonywane na zamówienie by lepiej spe³niæ wymagania Pañstwa indywidualnych potrzeb. Nasz wykwalifikowany personel ¶wiadczy te¿ us³ugi w kwestii doradztwa, dziêki czemu nasz± ofertê mo¿na ¶mia³o zaliczyæ do najbardziej atrakcyjnych na rynku.
W razie pytañ dzwoñ 509 855 993 Marcin
Kompleksowe wyposa¿enie gastronomii www.gaskom.pl. Producent mebli ze stali nierdzewnej. Zadzwoñ 509 855 993, napisz marcin@gaskom.pl - Pomo¿emy, Doradzimy, Wyposa¿ymy.
|
||||||
Autor:
janula33
Wypowiedzi: 1 |
Hmmm, temat podbijam, bo te¿ siê zamota³am w tym wszystkim, niestety. :( Otwieram ma³± gastronomiê, niewielki bar z przek±skami, ale problem mam w³a¶nie ze sprzêtem - interesuje mnie sprzêt nowy, solidny. Mo¿e kto¶ do¶wiadczony co¶ poleciæ? Bêdê bardzo wdziêczna.
|
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Je¶li szukasz urz±dzeñ w dobrej cenie to zapraszam na stronê: www.gastronomiczne.pl .
A co konkretnie potrzebujesz to Ci podpowiem.. |
||||||
Autor:
tomek45
Wypowiedzi: 12 |
janula33, ja mogê poleciæ Tanake, mam ca³y sprzêt stamt±d i wszystko gra, teraz te¿ jak jakie¶ drobne rzeczy potrzebujê, to u nich sobie domawiam.
|
||||||
Autor:
Wencel
Wypowiedzi: 10 |
Firma WENCEL Sp z o.o. oferuje Pañstwu serwis urz±dzeñ gastronomicznych firm Zanussi, Electrolux,, i innych producentów. W swoim magazynie posiadamy wiele czê¶ci zamiennych, oraz w razie potrzeby jeste¶my w stanie sprowadziæ interesuj±ce Pañstwa produkty prosto od producentów. Wykonujemy równie¿ kompleksowe wyposa¿enie obiektów w sprzêty dla profesjonalnej gastronomii.
Nadmieniæ nale¿y tak¿e, ¿e firma WENCEL zajmuje siê wyposa¿eniem kompleksowo, co oznacza, ¿e na nas spoczywa obowi±zek zaprojektowania, wycenienia, a nastêpnie transportu, monta¿u, przeszkolenia personelu i ostatecznie serwisowania w okresie gwarancyjnym. Przedstawiciel Handlowy Marcin Augu¶cik tel 693211160 mail: biuro@wencel.pl Urzadzenia gastronomiczne i serwis WENCEL sp. z o.o. 04-534 Warszawa, ul. Potockich 105a NIP: 526 10 03 253 tel. 22 613 32 12, 609 105 996 mail: biuro@wencel.pl |
||||||
![]() Autor: Evelinum Wypowiedzi: 24 |
Dlaczego tutaj ka¿dy dodaje temat, pyta o interesuj±cego go rzeczy, a pó¼niej znika? Sama my¶lê nad typowo Polska sto³ówk± i nie ma przydatnych informacji od Pana, który chcia³ dok³adnie taki jak ja za³o¿yæ biznes...
|
||||||
Autor:
AlaZ Wypowiedzi: 5 |
Zapytaj w dobrej firmie, a Ci doradz±. Ja pyta³am i potem kupowa³am od http://www.gort.pl/ i jestem bardzo zadowolona. Nie ka¿dy przecie¿ musi siê na wszystkim znaæ, ale s± ludzie, którzy potrafia pomóc. Nie ma siê co szarpaæ samemu.
|
||||||
Autor:
Ewelincia34 Wypowiedzi: 1 |
biznesplan to podstawa
technikan.pl naprawa pralek i lodówek
|
||||||
Autor:
Ania_HACCP Wypowiedzi: 13 |
Cze¶æ! Mam na imiê Ania.
Przez 7 lat by³am pracownikiem Inspekcji Sanitarnej. W styczniu 2015 r. postanowi³am zostaæ freelancerem - teraz pomagam (a nie przeszkadzam) ludziom, którzy chc± otworzyæ w³asny lokal gastronomiczny, sklep, kawiarniê i wszystko to, co jest zwi±zane z ¿ywno¶ci±, dodatkowo jestem BHPowcem- wiêc na sprawy patrzê dwojako. W po³owie kwietnia za³o¿y³am bloga doradczego www.haccpdlaciebie.pl odpowiadam na ró¿ne pytania i pokazujê na podstawie prawa co Sanepid/przedsiêbiorca mo¿e, a co nie :) Za³o¿y³am bloga, ¿eby pomagaæ, dzieliæ siê swoj± wiedz± i do¶wiadczeniem. Je¿eli masz pytanie - zadaj ¶mia³o. |
||||||
PROSZE POMÓ¯CIE | |||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Pó³torak
Tematy: 23 Wypowiedzi: 551 |
Witam serdecznie zapraszam na warsztaty szkoleniowe po¶wiêcone zagadnieniom zwi±zanym z otwarciem lokalu gastronomicznego i otwarciu food tracka. organizowanych w Warszawie 06.06.2017 roku
Jestem na form od 2011 roku i dziele siê z jego uczestnikami do¶wiadczeniem jakie zebra³am podczas przygotowywania projektów technologicznych, schematów technologicznych dla food tracków oraz opracowywania dokumentacji HACCP. Wspó³pracuje przy tworzeniu gastronomii stacjonarnej i na kó³kach na terenie ca³ego kraju, je¿eli jest to niezbêdne uczestniczê w odbiorach lokali i pojazdów gastronomicznych na terenie ca³ego kraju dlatego wiem na co zwracaj± uwagê inspektorzy Sanepid zatrudnieni w ró¿nych stacjach i mogê ¶mia³o w tym miejscu powiedzieæ, ¿e mimo wspólnych przepisów prawa wytyczne i zasady odbiorów przez Sanepid ró¿ni± siê w zale¿no¶ci od powiatu na terenie którego odbiór siê odbywa. Na szkoleniach organizowanych przez nasz± firmê nie przedstawiamy wytycznych aktów prawnych tylko praktyczn± wiedzê jak przygotowaæ lokal lub pojazd do odbioru. Serdecznie zapraszamy Szkolenie 06.06.2017 w Warszawie - Jak wybraæ lokal/pojazd gastronomiczny i przygotowaæ go pod dzia³alno¶æ gastronomiczn± - materia³y wykoñczeniowe, meble jakie stosowaæ w kuchni lokalu/pojazdu gastronomicznego - media zasady pod³±czenia potrzebne umowy - Jak zaplanowaæ przygotowywanie posi³ków w zale¿no¶ci od wielko¶ci i rodzaju kuchni, któr± dysponujemy - Jak przygotowaæ siê do odbioru przez Sanepid: potrzebne dokumenty Serdecznie zapraszamy HACPASZ Hanna Pó³torak: informacja dotycz±ca szkolenia poltorak@haccp-gmp.home.pl - |
||||||
Autor:
alexacafe Wypowiedzi: 2 |
ja swoj± kawiarnie wykoñczy³am, korzystaj±c z polecenia od znajomych z bran¿y i jestem zadowolona. https://gastronet24.pl/ dostaniecie tutaj wszystko, ca³e zaplecze wykoñczone, wszystkie sprzety od jednego dostawcy, polecam gor±co
|
||||||
Autor:
Divona Wypowiedzi: 7 |
Co do wyposa¿enia w urz±dzenia gastronomiczne to wyposa¿a³ nas sklep Multi Gastro. Szczerze polecam ka¿demu kto planuje otworzyæ swój gastro biznes. Z us³ug tego sklepu korzystali¶my przy zak³adaniu piekarni. Mogli¶my liczyæ na pomoc w zakresie doboru sprzêtu przez wykwalifikowany personel - w koñcu zak³adaj±c piekarnie nie musimy byæ ekspertami w tej bran¿y. Maj± dobre piece modu³owe piekarnicze, sch³adzacze do wody, m³ynki rozdrabniaj±ce i to co nasi piekarze sobie chyba najbardziej chwal± https://multigastro.pl/miksery-spiralne Naprawdê sprzêt sprawdza siê bez zastrze¿eñ.
|
||||||
Autor:
kamilkamil Wypowiedzi: 1 |
Polecam zaopatrzyæ siê w solidne meble, polecam firmê https://www.stolbar.net.pl/
|
||||||
NOWE OG£OSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.9.170 Data: 2025-05-19 Czas: 10:08:10 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|