FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / JAKIE KOSZTY OTWARCIA MALEJ GASTRONOMII
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

JAKIE KOSZTY OTWARCIA MALEJ GASTRONOMII

Autor: malenstwo


Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2011-02-26 o godzinie 09:37:22.
Witam, zastanawiam sie nad otwarciem punkt w miejscowosci 10 tys, jakie sa koszty i co powinienem zakupic, jakie firmy polecacie a jakich radzicie unikac? Chcialbym miec u siebie hamburgery, pizza, hot dogi, frytki itd.. co jeszcze polecicie? punkt bedzie sie znajdowal 50 metrow od szkoly...
z gory dziekuje za wszystkie sugestie i uwagi
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 2 napisany 2011-02-26 o godzinie 10:57:46.
Z podstawowych urządzeń to warto pomyśleć o:
- frytownica elektryczna np. 2 x 4 l (na początek) lub 2 x 7 l (najlepiej 400V)
- rolkowy opiekacz do parówek
- kontakt grill do zapiekania pieczywa
- kuchenka mikrofalowa
- piec do pizzy lub opiekacz do pizzy (nad tym bym się zastanowił bo produkcja pizzy to duży wydatek, chyba że mamy na myśli odgrzewanie gotowych to wtedy wystarczy opiekacz)
- lodówki, zamrażarki

Czy zależy nam tylko na klientach ze szkoły? Jaka to szkoła: podstawowa, gimnazjum, liceum, wyższa? W każdej grupie jest inny portfel u potencjalnych klientów..

Licząc w skrócie to podstawowe urządzenia to wydatek około 10-15 tyś. Nie wymieniam mebli bo nie wiem czy meble ze stali nierdzewnej czy drewniane itp.. Pozostałe wyposażenie tj. stoły, krzesła, kasa fiskalna, sprzęt audio i inne nie są uwzględnione w podanej cenie..

Czekamy na więcej info
 
Autor: malenstwo


Wypowiedzi: 2
Post 3 napisany 2011-02-26 o godzinie 11:11:36.
Jest to zespol szkol ponadgimnazjalnych, nie ukrywam ze wlasnie na ta klientele najbardziej licze, choc w przyszlosci chcialbym to troche rozwinac i ewentualnie dowoz na telefon do tego dolaczyc, jakas obsluga firm, dowoz kanapek i salatek w porach obiadowych itd.
Lokal jaki posiadam to 120 mkw do dowolnego podzialu .
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 4 napisany 2011-02-26 o godzinie 11:19:29.
Według mnie polecam:
- frytki
- hamburgery
- knysze
- zapiekanki
- pizza (tu znaleźć dobrą mrożoną)
- ewentualne proste zestawy obiadowe (mam na myśli frytki + gyros (mrożony lub przygotowywany ale na patelni)

Co do firm zaopatrujących gastronomię w gotowe półprodukty to polecam FARUTEX lub HAMBEX.

Co do sprzetu to
- urządzenia chłodnicze można dostać od coca-coli, pepsi i innych (mam na myśli witryny na napoje), szafy chłodnicze wiem że klienci dostawali z firm tj. FARUTEX, HAMBEX, GASTROSERWIS
- urządzenia do obróbki termicznej warto nabyć, bo to co rozdają 'za darmo' jest nic nie warte. Koszt tj pisałem wcześniej. Zapraszam np. na strone: www.gastronomiczne.pl
- reszta w ramach incjatywy własnej..

Dostawy na telefon nie są problemem, torby do transportu żywności to kosz około 200 zł.
 
Autor: NiCo


Wypowiedzi: 3
Post 5 napisany 2011-02-27 o godzinie 19:27:26.
Czy gastronomia typu fast-food jest opłacalna? Jakie wymogi należy spełnić aby taką działalność prowadzić? Mam na oku lokal do wynajęciu przy dworcu PKS, lokalizacja dobra ale ile trzeba mieć gotówki na start? Jakie mogą być problemy z sanepidem?
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 6 napisany 2011-03-01 o godzinie 10:13:59.
Każda gastronomia może być opłacalna, jeżeli jest zrobiona z głową, ma się oryginalny pomysł i dużo wytrwałości. Bo nic nie przychodzi odrazu. Jeżeli jest to PKS w większej miejscowości to powinno być dużo ludzi a co za tym idzie, teoretycznie klienci.. Wyposażenie lokalu + drobny remont to koszt około 100 000 zł (mam na myśli skromną gastronomię), mając tej gotówki więcej możemy więcej zainwestować..
 
Autor: Polak


Wypowiedzi: 2
Post 7 napisany 2013-06-05 o godzinie 23:43:58.
Potrzebuje informacji czy można uruchomić gastronomię fast food ze środków z urzędu pracy, czy kwota 14000 zł starczy na mały fast food? dopiero co straciłem pracę a żyć z czegoś trzeba, jedzenie to nie problem robić ja myślałem głównie o hamburgerach, frytkach i zapiekankach, w grę wchodzi tylko sprzęt używany bo muszę jak najtaniej ruszyć. mam nadzieję, że dofinansowanie dostanę bo to jest jedyny sposób.
 
Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 85
Post 8 napisany 2013-06-06 o godzinie 10:58:33.
Zacznijmy od tego że nie ma dotacji na zakup urządzeń używanych. Kolejna sprawa to kwota, którą planujesz przeznaczyć 14000 zł to wystarczy na używane urządzenia ale w jakim one będą stanie to szkoda słów. Zaczynasz z biznesem bez środków? Masz doświadczenie, bo niby fast food to się wydaję prosty ale mimo wszystko ciężki temat. Gdybyś potrzebował pomocy to zapraszam do kontaktu z nami.
 
Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 9 napisany 2013-06-07 o godzinie 00:06:02.
Chyba to forum nie powtalo po to zeby ludziom wciskac swoje urzadzeni przy okazji zachwalajac jakie one sa dobre a jakie inne sa be. Niekoniecznie sprzet używany musi byc do kitu. wszystko zalezy od ilosci i czasu jego eksploatacji. Dobra metoda,postraszenie osoby ze to ciezki temat a pozniej zaproszenie jako klienta do zakupu urzadzen. Posiadam 10letnie doswiadczenie w kierowaniu roznymi placowkami,poczawszy od dyskoteki najweikszej w regionie na 1500 osob z 4 barami, 30 pracownikami,hotel,osrodek wczasowy. Fast Food, kebab to najmniejsza z mozliwych placowek, z najmniejszym wkladem finansowym i najprostszym prowadzeniem. za 14tys uda sie ruszyc z mala gastronomia. Potrzebujesz pomocy,doradztwa w dostosowaniu lokalu czy bezplanego obejrzenia lokalu czy będzie dobry pod gastronomie,zapraszam: gastromex@wp.pl
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 10 napisany 2013-06-07 o godzinie 13:34:48.
gastromex napisał(a) w dniu 2013-06-07 o godzinie 00:06:02:
Chyba to forum nie powtalo po to zeby ludziom wciskac swoje urzadzeni przy okazji zachwalajac jakie one sa dobre a jakie inne sa be. Niekoniecznie sprzet używany musi byc do kitu. wszystko zalezy od ilosci i czasu jego eksploatacji. Dobra metoda,postraszenie osoby ze to ciezki temat a pozniej zaproszenie jako klienta do zakupu urzadzen. Posiadam 10letnie doswiadczenie w kierowaniu roznymi placowkami,poczawszy od dyskoteki najweikszej w regionie na 1500 osob z 4 barami, 30 pracownikami,hotel,osrodek wczasowy. Fast Food, kebab to najmniejsza z mozliwych placowek, z najmniejszym wkladem finansowym i najprostszym prowadzeniem. za 14tys uda sie ruszyc z mala gastronomia. Potrzebujesz pomocy,doradztwa w dostosowaniu lokalu czy bezplanego obejrzenia lokalu czy będzie dobry pod gastronomie,zapraszam: gastromex@wp.pl

Nowego sprzętu nie trzeba zachwalać bo jeżeli ktoś trzeźwo myśli to powinien zdawać sobie sprawę dlaczego należy kupić sprzęt nowy, widziałem już wiele razy że urządzenia używane potrafią kosztować prawie tyle co nowe.

Gastromex skoro masz takie doświadczenie to zastanów się jak Polak ma dostać dotację na sprzęt używany i nie mając luźnej gotówki uruchomić działalność?
JAKIE KOSZTY OTWARCIA MALEJ GASTRONOMII
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Polak


Wypowiedzi: 2
Post 11 napisany 2013-06-11 o godzinie 07:53:14.
O tym że nie dostanę dotacji na sprzęt używany to nie wiedziałem a na nowy mnie teraz nie stać. Gdybym wiedział, że stracę pracę odpowiednio wcześniej to może by człowiek coś odłożył a teraz ani pracy ani pieniędzy a żyć z czegoś trzeba.

Byłem wczoraj w urzędzie pracy to babka powiedziała, że nie mają teraz na to funduszy to na dotację chyba nie ma co liczyć, kredytu nie dostanę bo już mam kilka. Może podpowiecie gdzie można kupić taki sprzęt na termin, bo jak zacznę zarabiać to być za to zapłacił
 
Autor: Conrad-Company


Wypowiedzi: 8
Post 12 napisany 2016-08-31 o godzinie 15:39:04.
Polecam www.conrad-company.pl

Wszystko Ci rozplanują, zamontują i cenowo nie wychodzi jakoś dużo. Pozdrawiam
 
Autor: mpire24


Wypowiedzi: 3
Post 13 napisany 2017-12-19 o godzinie 21:29:23.
Trudno oszacować koszt otwarcia punktu, jeśli nie znamy większej ilości szczegółów. Czy Twoi klienci będą mogli zjeść na miejscu? Niezbędny sprzęt możesz nabyć w Proboxie (zrób listę niezbędnych urządzeń, sprawdź ich ceny, zsumuj je, a poznasz szacunkowy koszt otwarcia lokalu).
 
Autor: GastroTrend


Wypowiedzi: 6
Post 14 napisany 2017-12-28 o godzinie 17:07:13.
www.gastrotrend.com.pl

oskar@gastrotrend.com.pl

Zapytaj się o bezpłątną wycenę punktu gastronomicznego.
Nakreślimy budżet jaki faktycznie bedzie potrzebny bez dodatkowych opłat oraz niespodzianek.
Zapraszamy !
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.9.170
Data: 2025-05-19
Czas: 10:42:59
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: JAKIE KOSZTY OTWARCIA MALEJ GASTRONOMII
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "jakie koszty otwarcia malej gastronomii" w grupie "forum ogÓlne"
TAGI: wyposażenie gastronomii (32)    urządzenia gastronomiczne (37)    wyposażenie kuchni (19)    gastronomia (77)    mała gastronomia (17)    biznes (10)    sprzęt gastronomiczny (26)    lokal gastronomiczny (34)    lokale gastronomiczne (24)    kuchnia (19)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Rozmiar Przyczepy    Oddzielanie się cienkiego spodu ciasta po upieczeniu   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.