![]() |
FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PROBLEM Z DOMEM WESELNYM |
|||||||
Autor:
Barbara M
![]() Tematy: 2 Wypowiedzi: 30 |
W październiku ubiegłego roku otworzyłam dom weselny z restauracją, jak to na początku bywa były problemy ale byli też klienci. Z weselami nie mamy problemów ale restauracja w tygodniu nie zarabia na koszty. Zainwestowałam w reklamę, mamy dobrą kadrę, przyzwoite ceny ale klientów nie ma zbyt wielu.. Jak juź się trafia klient to takie wymagania..
Proszę Was o poradę czy warto utrzymywać w tygodniu nie dochodową restaurację czy lepiej organizować wesela + imprezy zamknięte.. Restauracja jest w tym samym budynku co dom weselny.. |
||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Barbara M
![]() Tematy: 2 Wypowiedzi: 30 |
Jak wygląda sprawa zatrudnienia w Waszych firmach? Czy też ciężko o dobry personel?
|
||||||
Autor:
VEGA
Wypowiedzi: 3 |
Problem z pracownikami jest już od dawna, bo albo ktoś się zna i chce zarabiać miliony albo nie ma pojęcia czym ma się zając..
Proponuję Ci ograniczyć kartę menu w restauracji i może wtedy uda Ci się zmniejszyć koszty, mniej produktów w karcie = mniejsza ilość osób na kuchni a do tego zastanów się nad np. cateringiem lub garmażerką przygotowywanych produktów np pierogi, kotlety, krokiety itp po sklepach.. W weekend organizujesz wesela,a w tygodniu restauracja jak sobie radzi tak sobie radzi ale dodatkowo sprzedajecie w hurcie garmażerkę.. Personel ma co robić w tygodniu dzięki temu, do tego rotacja towaru, czyli zawsze masz świeże produkty.. Jak masz dobrych ludzi to nie zwalniaj ani nie zmniejszaj wynagrodzenia bo sami odejdą i będzie jeszcze większy problem.. Sam wiem co to znaczy bo miałem podobny problem.. Potężna karta, duża sala i po co to i dla kogo.. Teraz karta jest mniejsza, sala podzielona na 2 części i spokój, garmażerka mi nie wyszła, ale w tygodniu mam zamiast restauracji z drugiej strony fast food.. Wspieram się imprezami firmowymi + urodziny + komunie + stypy.. |
||||||
![]() Autor: Joker ![]() Wypowiedzi: 26 |
W domach weselnych od czwartku są przygotowywane potrawy więc obsługa i tak musi być na kuchni. W tygodniu walcz o imprezy zamknięte. W jakim mieście masz ten lokal że jest taki problem? Może zła lokalizacja? Zastanów się nad dostawami żywności do klientów też czasami pomaga, to że jest restauracja nie znaczy że wszyscy muszą jeść na miejscu
|
||||||
Autor:
TG
Wypowiedzi: 1 |
Witam,
Planuje zakup dworku i przeksztalcenie go w centrum hotelowo/gastronomiczne.Jestem na etapie pisania biznes planu. Prosze o pomoc w zakresie marzy narzucanej na menu weselne. Jak kalkulujemy koszty menu? Dziekuje za pomoc |
||||||
Autor:
Barbara M
![]() Tematy: 2 Wypowiedzi: 30 |
Co wesele czy impreza to inna marża, każdy klient jest inny. My liczymy od 169 zł / osobę (ale to zależy od tego co ma być w menu). Jeśli chodzi ci o zyski to mogę podpowiedzieć, że na zwrot z inwestycji to raczej nie liczę. Koszty utrzymania lokalu w tygodniu są tak ogromne że zysk z wesel ledwo starcza na pokrycie całości..
A w sprawie marży są produkty na których marża jest np. 100% a są produkty gdzie marża 0%. Najlepiej się wychodzi na produktach własnej produkcji (jedzenie), reszta to tylko uzupełnienie na marży np 10-20%.. |
||||||
Autor:
Barbara M
![]() Tematy: 2 Wypowiedzi: 30 |
A nic tak nie wnerwia jak konkurencja, która nie zapewnia jakości a obniża ceny oferując klientowi wesele za np. 99 zł od osoby.. Klient zadowolony do czasu własnego doświadczenia, szkoda tylko że na własnym weselu..
|
||||||
Autor:
mastal23
Wypowiedzi: 10 |
garmażerka to niezły pomysł. jeśli zareklamowanie lokalu nic nie dało i na tygodniu nic się nie dzieje to trzeba coś zmienić. albo zamykać na tygodniu, albo reklamować imprezy zamknięte, salę konferencyjną itp albo catering. rozwiązań jest kilka. nie poddawać się najważniejsze
|
||||||
Autor:
Markus
Wypowiedzi: 5 |
Jeśli potrzebujesz wstępnej wyceny sprzętu gastronomicznego do lokalu, daj znać wycenię Ci ile może kosztować kuchnia, posiadam sprzęt używany i nowy.
Pozdrawiam Michał |
||||||
Autor:
Zamek
Wypowiedzi: 2 |
Do barbary m: a jak opłaca się się organizacja tych imprez?
|
||||||
PROBLEM Z DOMEM WESELNYM | |||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
MangooTree
Wypowiedzi: 2 |
ja wynajęłam dom weselny bez kuchni i zamiast tego wzięłam firmę cateringową Hawełka z Warszawy, jedna z lepszych decyzji. Profesjonalizm firmy zrekompensował zwątpienie osób trzecich i pod względami ekonomicznymi też byłam zadowolona.
|
||||||
Autor:
MangooTree
Wypowiedzi: 2 |
nie bójcie się cateringu na przyjęciu weselny. Firma Hawełka jest chyba najlepsza w Warszawie. Byłam na wakacyjnym ślubie gdzie przyjęcie odbyło się w plenerze, piękne miejsce, jezioro i pogoda na prawdę dopisała. Jedzenie na najwyższym poziomie (kuchnia polska), świeżość składników, super obsługa. Jeśli sama będę potrzebować usługi cateringowej na pewno się do nich zgłoszę
|
||||||
Autor:
saleilokale Wypowiedzi: 1 |
W przypadku reklamy domu weselnego czy cateringu to polecam serdecznie serwis saleilokale.pl
Rozbudowana baza wizytówek z mnóstwem funkcji. |
||||||
Autor:
milena.grzechynia Wypowiedzi: 1 |
Ostatnio byłam na weselu w restauracji https://restauracjaamericanhouse.pl/. Impreza była bardzo udana, a jedzenie wprost przepyszne. Moim zdaniem to idealne miejsce zarówno na spotkanie rodzinne, jak i codzienny posiłek.
|
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.9.170 Data: 2025-05-19 Czas: 10:45:39 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|