![]() |
FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PRZEPISY PRAWNE PRZY OTWIERANIU LOKALU GASTRONOMICZNEGO |
|||||||
Autor:
Krystyna
Tematy: 2 Wypowiedzi: 3 |
Czy może ktoś podpowiedzieć jakie przepisy i wymogi należy spełnić aby otworzyć lokal gastronomiczny? Inferesują mnie dokładne ustawy lub linki do wymogów np sanepidu, straży pożarnej, pipu, bhp itp. Chciałabym się dokładnie zapoznać z tymi wymogami.
|
||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Rozporządzenie Ministra i Polityki Socjalnej z dn. 26.09.1997r. w sprawie ogólnych warunków bezpieczeństwa i higieny pracy. [Dz. U. Nr 169/2003, poz. 1650] z późniejszymi zmianami.
Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dn. 12.04.2002r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. [Dz. U. Nr 75/2002, poz. 690] z późniejszymi zmianami. Rozporządzenie (UE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego I Rady Europy z dnia 20.04.2004 roku w sprawie higieny środków Spożywczych. [Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej 139 z dnia 30.04.2004 r.] Ustawa z dn. 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. [Dz.U. 2006 Nr 171, poz. 1225] To takie podstawowe ustawy dotyczące otwierania lokali. gdyby Pan chciał pomocy w zakresie przygotowania dokumentacji technologicznej, wentylacji itp (wszelka dokumentacja do otwarcia lokalu dla sanepidu, to polecam swoje usługi. gastromex@wp.pl, 531801101 |
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.97.9.170 Data: 2025-05-19 Czas: 10:40:16 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|