FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / LOKAL NA MAłą GASTRONOMIę 25M2 + ZAPLECZE (ILE UMYWALEK ZLEWóW ITP)
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

LOKAL NA MAłą GASTRONOMIę 25M2 + ZAPLECZE (ILE UMYWALEK ZLEWóW ITP)

Autor: Melek

Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2013-06-27 o godzinie 18:54:42.
Witam,

Jako że postanowiłem spróbować swoich sił w samodzielnym prowadzeniu baru mam kilka pytań !

Postanowiłem otworzyć Burgerbar z tortillami itp.

Znalazłem lokal wolno stojący około 82m2 +Piwnica (W tym momencie na całości jest sklep spożywczy)
Lokal posiada 3 wejścia 2 wejścia główne + jedno na zaplecze i tutaj pytania !

Ponieważ na połowie lokalu będzie sklep spożywczy (Cały lokal jest podzielony tak że nie będzie to kolidowało po małym remoncie z barem) (będziemy wspólnie dzielić piwnicę i łazienkę dla pracowników na zapleczu powstanie również zmywak

czy to co napisałem ma prawo bytu ? czy sanepid nie powie że wszystko musi być w 100% separacji (cały lokal należeć będzie do 1 osoby która będzie właścicielem obydwu działalności a wszyscy pracownicy będą posiadać książeczki sanepidu)

Przeczytałem że projekt technologiczny jest mi nie potrzebny tak samo powiedziała pani w sanepidzie (Tzn tak ją zrozumiałem)
Teraz na moich 25m2 które mam do wykorzystania chciałem postawić kuchnie(Kuchnia otwarta) która wychodziła by na max2 stoliki w samym lokalu + ewentualnie letni ogródek
Wyposażenie kuchni:
-Kuchenka gazowo-elektryczna
-Grill do burgerów
-Frytownica
-Blaty robocze
-umywalka do rąk
-zlew 2 komorowy

i teraz pytania czy muszę mieć jakieś oddzielne pomieszczenia, bądź wyznaczone miejsce na
a) mielenie mięsa (sam chce mielić mięso do burgerów)
b) Sam chce robić ciasto do tortilli jak i bułki do burgerów
c) Frytki chciał bym przygotowywać z ziemniaków ale żeby ominąć pomieszczenie na obieranie zamawiał bym obrane ziemniaki

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 2 napisany 2013-06-28 o godzinie 01:14:11.
Projekt technologiczny jest Ci potrzebny abyś mógł zgodnie z przepisami dostosować lokal. Jeżeli się znasz na przepisach sanepidowskich, to ok, próbuj sam. Jesli nie,do tego własnie niezbędny jest projekt technologiczny. Pani z Sanepidu powiedziała, że projekt technologiczny jest niepotrzebny? Tylko ciekawe czy Pani udzieli Ci wszelkich rad dotyczących przepisów, czy ograniczy się do podania numerów dzienników ustaw z obowiązującymi przepisami? Jeśli potrzebujesz pomocy w otworzeniu lokalu i przygotowaniu wszelkiej dokumentacji-służę pomocą. 531 801 101. gastromex@wp.pl

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 05:58:07
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: LOKAL NA MAłą GASTRONOMIę 25M2 + ZAPLECZE (ILE UMYWALEK ZLEWóW ITP)
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "lokal na małą gastronomię 25m2 + zaplecze (ile umywalek zlewów itp) " w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
TAGI: mała gastronomia (17)    lokale (18)    zaplecze kuchenne (2)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.