![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: LOKAL NA MAłą GASTRONOMIę 25M2 + ZAPLECZE (ILE UMYWALEK ZLEWóW ITP) |
|||||||
|
Autor:
Melek
Wypowiedzi: 2 |
Witam,
Jako że postanowiłem spróbować swoich sił w samodzielnym prowadzeniu baru mam kilka pytań ! Postanowiłem otworzyć Burgerbar z tortillami itp. Znalazłem lokal wolno stojący około 82m2 +Piwnica (W tym momencie na całości jest sklep spożywczy) Lokal posiada 3 wejścia 2 wejścia główne + jedno na zaplecze i tutaj pytania ! Ponieważ na połowie lokalu będzie sklep spożywczy (Cały lokal jest podzielony tak że nie będzie to kolidowało po małym remoncie z barem) (będziemy wspólnie dzielić piwnicę i łazienkę dla pracowników na zapleczu powstanie również zmywak czy to co napisałem ma prawo bytu ? czy sanepid nie powie że wszystko musi być w 100% separacji (cały lokal należeć będzie do 1 osoby która będzie właścicielem obydwu działalności a wszyscy pracownicy będą posiadać książeczki sanepidu) Przeczytałem że projekt technologiczny jest mi nie potrzebny tak samo powiedziała pani w sanepidzie (Tzn tak ją zrozumiałem) Teraz na moich 25m2 które mam do wykorzystania chciałem postawić kuchnie(Kuchnia otwarta) która wychodziła by na max2 stoliki w samym lokalu + ewentualnie letni ogródek Wyposażenie kuchni: -Kuchenka gazowo-elektryczna -Grill do burgerów -Frytownica -Blaty robocze -umywalka do rąk -zlew 2 komorowy i teraz pytania czy muszę mieć jakieś oddzielne pomieszczenia, bądź wyznaczone miejsce na a) mielenie mięsa (sam chce mielić mięso do burgerów) b) Sam chce robić ciasto do tortilli jak i bułki do burgerów c) Frytki chciał bym przygotowywać z ziemniaków ale żeby ominąć pomieszczenie na obieranie zamawiał bym obrane ziemniaki |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Projekt technologiczny jest Ci potrzebny abyś mógł zgodnie z przepisami dostosować lokal. Jeżeli się znasz na przepisach sanepidowskich, to ok, próbuj sam. Jesli nie,do tego własnie niezbędny jest projekt technologiczny. Pani z Sanepidu powiedziała, że projekt technologiczny jest niepotrzebny? Tylko ciekawe czy Pani udzieli Ci wszelkich rad dotyczących przepisów, czy ograniczy się do podania numerów dzienników ustaw z obowiązującymi przepisami? Jeśli potrzebujesz pomocy w otworzeniu lokalu i przygotowaniu wszelkiej dokumentacji-służę pomocą. 531 801 101. gastromex@wp.pl
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 05:58:07 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|