FORUM     OGΜSZENIA    
 
STRONA G紟NA / FORUM GASTRONOMICZNE / BAR FAST FOOD OD CZEGO ZACZ望?
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GOR。E TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

BAR FAST FOOD OD CZEGO ZACZ望?

Autor: sibuj


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2013-01-16 o godzinie 12:39:46.
Witam,

mam zamiar otworzy fast food (nie jestem kucharzem, ale lubi gotowa i mam troch pomys堯w na potrawy). Wraz z 穎n b璠ziemy si stara o dotacj z urz璠u pracy. Opr鏂z tego posiadamy rezerwy finansowe. My郵 nad barem z zapiekankami, kebabem, r騜nego rodzaju burgerami, kurczak z ro積a, moze jakies kanapki itp. Co do sprz皻u to my郵 nad frytkownic, gyros (elektr/gazowy?), grill do burger闚 (lawowy czy sto這wy?), ro積o, podgrzewana witryna np na udka z kurczaka i pa貫czki, zaparzacz do kawy/herbaty, oczywi軼ie porz康ny okap, jakie lod闚ki/ zamra瘸rki. Nie chce robi jedzenia z gotowych produkt闚. Np mi瘰o na burgery chce mieli sam, przyprawia, mam w豉sne pomys造 na przyprawy. Pieczarki do zapiekanek r闚nie. Mi瘰o na kebab oczywi軼ie kupowane.

Od czego tak naprawd powiniennem zacz望? Czy 3 pracownik闚 na pocz徠ek to nie za ma這? Ja+ zatrudniony kucharz b璠ziemy na kuchni, 穎na obs逝ga klient闚.

Czy lepiej wynajmowa lokal, czy kupi gotowy pawilon od firmy? Jaki powinien by metra ca貫go lokalu? Chcia豚ym 瞠by w 鈔odku znalaz造 si 3-4 stoliki.

Bardzo prosz o pomoc
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKΜ w najni窺zych cenach w internecie!
Przekonaj si sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 126
Post 2 napisany 2013-01-16 o godzinie 14:59:57.
Gyros kup gazowy, grill do burger闚 to p造ta grillowa g豉dka (jak masz gaz to gazowa), ro積o do kurczak闚 te gazowe.
Mi瘰o na kebab chcesz mie kupowane a wiesz jaki to jest syf? Je郵i to b璠zie mi瘰o drobiowe to r鏏 sam a je郵i my郵isz o jaki mieszankach wo這wo-niewiadomo z makro czy selgrosu to zdecydowanie odradzam.
Lokal sobie lepiej wynaj望, bo jak b璠zie problem to rezygnujesz i tyle, a za pawilon trzeba b璠zie sporo zap豉ci i jeszcze trzeba si m璚zy z za豉twieniem dobrej miejsc闚ki.
 
Autor: HACPASZ Hanna P馧torak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 461
Post 3 napisany 2013-01-17 o godzinie 09:35:13.
Witam serdecznie, poniewa masz zamiar sam przygotowywa potrawy konieczne jest wynaj璚ie lokalu, pami皻aj o tym, 瞠 opr鏂z kuchni w豉軼iwej musi znajdowa si na zapleczu kuchennym pomieszczenie obr鏏ki wst瘼nej, zmywalnia oraz magazyn, dlatego dobrze by by這 瞠by zaplecze twojego lokalu sk豉da這 si z kuchni i s御iaduj帷ymi z ni trzema pomieszczeniami. Podstawow zasad w gastronomii jest brak krzy穎wania si dr鏬 surowc闚 brudnych z czystymi tzn P馧produkty, warzywa itp musz najpierw trafi do magazynu, nast瘼nie do pomieszczenia obr鏏ki wst瘼nej a dopiero potem do kuchni w豉sciwej. Dlatego dobrze jest wynaj望 lokal, w kt鏎ym dostawa surowc闚 nie odbywa豉 si przez kuchni w豉軼iw. Zanim przyst徙isz do remontu kuchni musisz uda si do w豉軼iwego SANEPIDU z projektem technologicznym kuchni (tzn schemat pomieszcze z zaznaczonym na nim sprz皻em kuchennym + informacja o materia豉ch wyko鎍zeniowch, wentylacji lokalu itp). Taki projekkt stempluje rzeczoznawca SANEPIDU i wtedy masz zielone 鈍iat這 do realilzacji swojej inwestycji. Najp騧niej na dwa tygodnie przed rozpocz璚iem dzia豉lno軼i musisz zg這si do SANEPIDU, 瞠 rozpoczynasz dzia豉lno嗆 zwi您an z produkcj posi趾闚 i wtedy SANEPID wpisuje ci do rejestru producent闚 i umawia si z tob na odbi鏎 lokalu i jeszcze jedna rzecz, musisz opracowa |(lub zleci jej opracowanie) dokumentacj HACCP wymagan przy uruchamianiu tego typu dzia豉lno軼i. Jestem w stanie przygotowa projekt technologiczny kuchni oraz wymagan przepisami prawa diokumentacj HACCP, zapraszam do kontaktu z firm Hanna P馧torak HACPASZ (mail poltorak@haccp-gmp.home.pl)
 
Autor: EPEX Firma In篡nierska
forum

Wypowiedzi: 45
Post 4 napisany 2013-01-17 o godzinie 18:34:54.
Dobry Wiecz鏎.
Prosz pami皻a, 瞠 jest kolosalna r騜nica pomi璠zy remontem a adaptacj. Je瞠li planowany jest remont, to musi by wykonany projekt budowlany. Przy adaptacji projekt w tym zakresie jest du穎 ta雟zy. Na podstawie jednego z tych projekt闚 wykonywany jest projekt technologiczny. Po jego wykonaniu s dwie drogi post瘼owania. Pierwsza to zg這szenie do Sanepidu w celu uzyskania akceptacji, druga to uzyskanie opinii rzeczoznawcy ds. sanitarno-higienicznych. Rzeczoznawca ds. sanitarno-higienicznych zatwierdza (lub nie, je瞠li s w nim b喚dy zwykle pope軟iane przez osoby niekompetentne) projekt swoim podpisem i piecz璚i. Tak podpisany projekt zg豉sza si do Sanepidu i to wszystko. Polecam t drug drog.
Idealnym wyj軼iem jest kupno/wynajem pomieszczenia, gdzie wcze郾iej by豉 ju "spo篡wka". Odpada w闚czas projekt technologiczny. Wa積e jest aby wysoko嗆 pomieszczenia mia豉 3,3m. Nie potrzeba w闚czas pisa do Sanepidu o odst瘼stwo.
Ostatnim ogniwem jest opracowanie dokumentacji HACCP i jego wdro瞠nie. Mo積a to zrobi samemu lub zleci osobie kompetentnej.

Pozdrawiam i 篡cz powodzenia.

Rzeczoznawca ds. HACCP. Bieg造 S康owy. Wyk豉dowca HACCP.
Rzeczoznawca z Listy Wojew鏚zkiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej.

604 258 220
Rzeczoznawca ds. HACCP
 
Autor: gos.cy


Wypowiedzi: 1
Post 5 napisany 2013-01-18 o godzinie 11:22:35.
Witam,

sama jestem r闚nie zainteresowana tego typu inwestycj i nie wiem jak si za to zabra. Pochodz z okolic Tr鎩miasta i ostatnio s造sza豉m o targach gastronomicznych FOOD-to-GO organizowanych w Gda雟ku 5 i 6 lutego. Na stronie internetowej jest zawarta informacja, 瞠 na targach b璠 przedsi瑿iorcy zajmuj帷y si w豉郾ie barami szybkiej obs逝gi. Wiem, 瞠 mo積a si rejestrowa na stronce http://www.easyfairs.com/pl/events_216/food-to-go-gdansk2013_32567/food-to-go-gdansk-2013_32568/, a wej軼ie jest wtedy darmowe. My郵, 瞠 warto zasi璕n望 informacji z pierwszej r瘯i.

Pozdrawiam
 
Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 85
Post 6 napisany 2013-01-18 o godzinie 15:16:55.
Ja podpowiem w sprawie urz康ze gastronomicznych:
1) idealnym urz康zeniem do zapiekanek s opiekacze z grza趾ami kwarcowymi np. http://www.gastronomiczne.pl/opiekacze-tostery_m283 zwr鵵 uwag na d逝go嗆 zapiekanki i wymiary wn皻rza.
2) do kebabu dobrze u篡wa gyros gazowy, najlepiej z minimum 3 palnikami np. http://www.gastronomiczne.pl/gyros_gazowy_p1228
r闚nie nie polecam mi瘰a gotowego.
3) kurczaki z ro積a to tylko ro積o gazowe, bo gaz nie wysusza mi瘰a i kurczak jest lepszy w smaku. Jedyna wada to dobre ro積a gazowe nie s ma貫 np. http://www.gastronomiczne.pl/rozno_gazowe_do_kurczakow_000.ogz-24nc_p51
4) do kotlet闚 polecam p造t grillow lub kontakt grilla.

Je瞠li chcesz sprzedawa dobre kurczaki i przygotowywa je w prosty spos鏏 to polecam zastanowi si nad piecem konwekcyjno-parowym, kt鏎y piecze kurczaki w czasie 40-50 minut, zachowuj帷 ich soczysto嗆 i walory smakowe, dodatkowo kurczaki po przygotowaniu mog by w piecu nawet ca造 dzie i dalej b璠 鈍ie瞠. W przypadku cz窷ci kurczaka sprawa jest u豉twiona, bo bez wzgl璠u na rodzaj w piecu przygotujemy ka盥y na p豉skim pojemniku gn. Piece konwekcyjno-parowe nie s tanie ale jak dobrze przeliczysz oszcz璠no嗆 energii, wagi produktu itp to piec w rozliczeniu 2 letnim wyjdzie du穎 korzystniej ni najlepsze ro積o. Piec r闚nie mo瞠 by gazowy ale szkoda przep豉ca.
 
Autor: magda77


Wypowiedzi: 2
Post 7 napisany 2015-09-15 o godzinie 09:55:24.
Kilka lat temu tak瞠 rusza豉m z gastronomi. D逝go nie mog豉m znale潭 odpowiedniego lokalu, dlatego zdecydowa豉m si na postawienie pawilonu gastronomicznego. To by 鈍ietny wyb鏎 dzieki firmie Ramal z Obornik z wielkopolski. Dzi mam ju postawionych 5 pawilon闚 dzi瘯i ramal wi璚 wszystkim niezdecydowanym polecam rozwarzy opcj pawilonu gastronomicznego.
 
Autor: HACPASZ Hanna P馧torak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 461
Post 8 napisany 2015-09-15 o godzinie 12:20:34.
Gratuluje sukcesu - natomiast wszystkich zainteresowanych rozpocz璚iem swojej przygody z gastronomi zapraszam na warsztaty szkoleniowe organizowane w Warszawie 25.09.2015 na kt鏎ych omawiane b璠 tematy zwi您ane z uruchomieniem w豉snej gastronomii: (lokale, pawilony gastronomiczne, samochody gastronomiczne). Poruszone b璠 tematy zwi您ane z wyborem odpowiedniego miejsca na dzia豉lno嗆 gastronomiczn, wyposa瞠nia podpowiemy jak zaplanowa prac w lokalu w zale積o軼i od jego wielkosci oraz jak bez problem闚 przebrn望 przez odbi鏎 sanepidu. Szczeg馧owe informacjie udzielane s mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl zapraszam serdecznie
 
Autor: Pela鄂a


Wypowiedzi: 2
Post 9 napisany 2015-10-21 o godzinie 14:17:02.
Funkcjonalne pawilony handlowe znajdziemy w firmie Ramal. Szeroka oferta idealna dla os鏏
prowadz帷ych w豉sny biznes. Pracownicy fachowo podchodz do klienta i uwzgl璠niaj jego preferencje. Dost瘼ne s r騜ne wielko軼i pawilon闚, dzi瘯i czemu znajd wszechstronne zastosowanie.
 
Autor: IwoG


Wypowiedzi: 1
Post 10 napisany 2015-11-25 o godzinie 16:44:24.
Jak kontenery to tylko te z p造ty obornickiej np. firmy Ramal. Fachowa i dobra firma dlatego polecam!
BAR FAST FOOD OD CZEGO ZACZ望?
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKΜ w najni窺zych cenach w internecie!
Przekonaj si sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: kacper.wola


Wypowiedzi: 1
Post 11 napisany 2015-12-28 o godzinie 14:57:26.
faktycznie specjali軼i z wielkopolskej firmy ramal.pl bez problemu sprostaj takim realizacjom :)
 
Autor: OREST


Tematy: 3
Wypowiedzi: 6
Post 12 napisany 2017-01-30 o godzinie 15:19:54.
sibuj napisa(a) w dniu 2013-01-16 o godzinie 12:39:46:
Witam,

mam zamiar otworzy fast food (nie jestem kucharzem, ale lubi gotowa i mam troch pomys堯w na potrawy). Wraz z 穎n b璠ziemy si stara o dotacj z urz璠u pracy. Opr鏂z tego posiadamy rezerwy finansowe. My郵 nad barem z zapiekankami, kebabem, r騜nego rodzaju burgerami, kurczak z ro積a, moze jakies kanapki itp. Co do sprz皻u to my郵 nad frytkownic, gyros (elektr/gazowy?), grill do burger闚 (lawowy czy sto這wy?), ro積o, podgrzewana witryna np na udka z kurczaka i pa貫czki, zaparzacz do kawy/herbaty, oczywi軼ie porz康ny okap, jakie lod闚ki/ zamra瘸rki. Nie chce robi jedzenia z gotowych produkt闚. Np mi瘰o na burgery chce mieli sam, przyprawia, mam w豉sne pomys造 na przyprawy. Pieczarki do zapiekanek r闚nie. Mi瘰o na kebab oczywi軼ie kupowane.

Od czego tak naprawd powiniennem zacz望? Czy 3 pracownik闚 na pocz徠ek to nie za ma這? Ja+ zatrudniony kucharz b璠ziemy na kuchni, 穎na obs逝ga klient闚.

Czy lepiej wynajmowa lokal, czy kupi gotowy pawilon od firmy? Jaki powinien by metra ca貫go lokalu? Chcia豚ym 瞠by w 鈔odku znalaz造 si 3-4 stoliki.

Bardzo prosz o pomoc
 
Autor: OREST


Tematy: 3
Wypowiedzi: 6
Post 13 napisany 2017-01-30 o godzinie 15:21:24.
Oferta dla fast food od producenta www.orest.com.pl
Zapraszamy
 
Autor: Adam_


Wypowiedzi: 17
Post 14 napisany 2017-05-04 o godzinie 11:40:12.
Aktualizuj temat, bo od jakiego czasu pojawi這 si wiele ciekawych rozwi您a dla bar闚 fast food. Osobi軼ie polecam systemy przywo豉wcze. To 鈍ietnie rozwi您anie, kt鏎e pomaga podnie嗆 jako嗆 obs逝gi klienta i podnosi komfort wydawania da nie tylko w barach samoobs逝gowych, ale te tych, gdzie jest obs逝ga kelnerska. Polecam system przywo豉wczy firmy LRS -http://www.lrspoland.pl/
http://gastro.pl/gastro-pos/
 
Autor: gastrofaza


Wypowiedzi: 1
Post 15 napisany 2017-09-12 o godzinie 16:08:04.
My郵, 瞠 warto zainwestowa w dobre opiekacze gazowe do kebaba.
 
Autor: HACPASZ Hanna P馧torak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 461
Post 16 napisany 2017-09-13 o godzinie 09:35:20.
Zgadzam si w food trackach najlepiej instalowa wyposa瞠nie gazowe to u豉twia u篡tkownikom zapewnienie energii elektrycznej niezb璠nej do funkcjonowania lod闚ek, zamra瘸rek i podgrzewacza do ciep貫j wody. Na rynku pojawia si coraz wi瘯szy asortyment sprz皻u gazowego np. p造ty grillowe, ekspresy itp. Sprz皻 montowany w food tracku nie musi by nowy wa積e 瞠by by sprawny i nie uszkodzony (obudowa bez 郵ad闚 rdzy sp瘯a itp). Z mojej strony mog zaoferowa pomoc w doborze i zakupie sprz皻u. Hanna P馧torak HACPASZ poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: sylwia s


Wypowiedzi: 12
Post 17 napisany 2018-07-02 o godzinie 08:55:15.
mia豉m taki epizod w 篡ciu.... polecam urz康zenie grzewcze firmy Bolarus, mi s逝篡這 kilka lat.
 
NOWE OGΜSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 54.92.148.165
Data: 2019-07-19
Czas: 18:23:41
DODAJ ODPOWIED DO TEMATU: BAR FAST FOOD OD CZEGO ZACZ望?
Aby doda odpowied do tematu nale篡 si zalogowa.

Je郵i nie masz konta, skorzystaj z bezp豉tnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "bar fast food od czego zacz望?" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
TAGI: lokal gastronomiczny (34)    lokal (24)    bar (7)    kebab (14)    kebap (14)    fast food (8)    pawilon gastronomiczny (2)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: System / Ekrany do zamawiania obiad闚 z samochodu    SZYBKI I BARDZO POWA烤Y KREDYT KREDYTOWY ONLINE W 48 GODZINACH   
 
STRONA G紟NA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.