DO TEMATU |
DATA |
WYPOWIEDZI |
[sprzedam] domeny internetowe dla gastronomii
http://allegro.pl/gastronomiczne-pl-na-sprzedaz-i4998421266.html |
2015-01-24 10:45:12 |
7 |
|
Wyposażenie restauracji Wrocław
Dzień dobry,
proszę o przesłanie na adres biuro@gastronomiczne.pl Państwa danych w celu zweryfikowania opisanej sytuacji. Nie przypominam sobie aby ktokolwiek nie otrzymał zwrotu środków jeżeli nie doszło do realizacji zamówienia, a było ono wcześniej opłacone. |
2014-11-22 16:36:22 |
9 |
|
Prośba o poradę techniczą
ad a) zmywarki gastronomiczne w wersji zasilanej 400V mają zwiększoną moc elementów grzewczych, co skraca czas dogrzewania wody w bojlerze oraz w komorze (nie zawsze), a to przekłada się na większą wydajność. My polecamy zmywarki zasilane na 400V jeżeli są możliwości techniczne
ad b) wentylator powinien być dobierany do parametrów całej instalacji wyciągowej, sam okap nie jest żadnym wyznacznikiem. niestety wiele firm sprzedaje okapy z wentylatorami w ciemno nie wiedząc np. jaka jest długość kanału wyciągowego, takie rozwiązanie raczej prawidłowo funkcjonować nie będzie
ad c) moc palników należy dobierać do ilości produktów jakie mają być na kuchni gotowane, smażone itp oraz naczyń jakie będą umieszczane na kuchni. nie zawsze duża moc palników jest dobra, gdyż przy przygotowywaniu małej ilości potraw w małych garnkach będą problemy
ad d) odpowiedzi tyle ile modeli urządzeń, proszę o więcej szczegółów
ad e) tak, większość obecnie sprzedawanych patelni elektrycznych to urządzenia na tzw. nogach, stelażach itp i nie spotkaliśmy się, żeby u kogoś np. patelnia się przewróciła - chyba, że ktoś użytkuje urządzenie niezgodnie z instrukcją obsługi lub przeznaczeniem.
polecamy się.. |
2014-02-27 12:32:21 |
6 |
|
Frytkownica
Zimna strefa to wydzielona część w komorze frytownicy pod grzałkami, w której jest niższa temperatura niż ustawiona na termostacie, co zapobiega przypalaniu elementów, które spadają na dno komory.
Różnice pomiędzy urządzeniami są duże, np.
- sposób wykonania
- rozmiar
- wykorzystane materiały (jakość)
- ilość podzespołów (np. dodatkowe kontrolki, zabezpieczenia, wyłączniki itp)
- marka
- pojemność
- dopasowanie do linii gastronomicznej
- itp itd |
2014-02-19 09:48:50 |
5 |
|
Wybór Sprzętu
Zaproponowane przez Ciebie marki czyli Caterina, Roller Grill i Stalgast idealnie nadają się do fast food.
Widlak ma rację, że w przypadku Roller Grilla zdarzają się takie problemy ale jeżeli urządzenie pracuje po 20 godzin dziennie w ciężkich warunkach to tak jest |
2014-02-19 08:27:56 |
13 |
|
Wybór Sprzętu
Sugerowane marki nadają się jak najbardziej do gastronomii typu fast food. Co do kontakt grilla może przygotowywać hamburgery ewentualnie lepsza była by płyta grillowa ale to już zależy od przyzwyczajeń. |
2014-02-18 17:25:12 |
13 |
|
drobny sprzęt kuchenny
Najlepiej dogadać się z kucharzem, bo każdy kucharz ma inne przyzwyczajenia i wymagania co do potrzebnych narzędzi do pracy. A kupowanie czegoś na zapas nie ma sensu. |
2014-02-17 18:29:51 |
14 |
|
Monitoring rynku gastronomicznego
Jak wszyscy będą wiedzieć jakie ceny panują w internecie to faktycznie się dopiero zacznie cyrk na rynku internetowym. Ceny wysokie za te pakiety ale system zaskoczył nas. |
2014-02-17 12:02:36 |
30 |
|
Jaki piec wybrać?
My polecamy zakup pieca konwekcyjno-parowego, taki typ pieca napewno umożliwi przygotowanie potraw w oparciu o różne metody obróbki termicznej. Przy zakupie ważne aby odpowiednio dobrać pojemność pieca do własnych potrzeb.
Piece konwekcyjno-parowe firmy UNOX to rozwiązanie wysokiej jakości w konkurencyjnych cenach (24 miesiące gwarancji) |
2014-02-17 11:30:21 |
25 |
|
Otwieram Bistro. Potrzebuję porad
Zapraszam do nas :) |
2014-02-17 11:22:50 |
18 |
|
Wyposażenie małej gastronomii
Tak jak napisał Gastromex trzeba się najpierw określić co chcemy przygotowywać, żeby dobrać wymagany sprzęt gastronomiczny. Określenie mała gastronomia jest bardzo obszerne :) Wymieniony przez Ciebie sprzęt powiedzmy powinien wystarczyć ale w przypadku zup należy doliczyć jeszcze stanowisko do warzyw (stół ze zlewem, lodówka) oraz kuchnia gazowa lub elektryczna itp. Przygotowywanie zup to niestety szereg wymogów ale jeżeli lokal będzie przygotowywany pod naleśniki to i zupy da rade. |
2014-02-17 11:21:50 |
16 |
|
SaLamander
Salamander to urządzenie służące np do zapiekania potraw lub ich podgrzewania. Salamander wyposażony jest w grzałki w górnej części, a opiekacz i u góry i na dole. |
2014-02-17 11:02:34 |
2 |
|
Otwarcie małej gastronomii - hamburgery, śniadania.
Co i jak krok po kroku:
1) ogólny zarys pomysłu
2) wstępny projekt + lokal (z wc)
3) projekt technologiczny docelowy
4) dostosowanie lokalu - remont
5) wyposażenie lokalu
6) niezbędne szkolenia i odbiory
7) start
Fast Food to bardzo prosta forma działalności gastronomicznej, więc przez wymagania sanepidu bez problemu można przebrnąć.
Przygotowanie wstępnych potraw na tym etapie bez urządzeń może być mylne, gdyż dopiero urządzenia umożliwią uzyskanie wymaganego efektu. |
2014-02-17 10:58:39 |
17 |
|
sprzedaż żywności na festynach itp
Festyny są wyjątkowo często kontrolowane przez Urząd Skarbowy właśnie na taką okoliczność, więc warto się wcześniej zastanowić nad rejestracją własnej działalności gospodarczej. |
2014-02-17 10:47:08 |
4 |
|
bufet szpitalny
Jeżeli zdecydujesz się na własną produkcję to trzeba mieć gotówkę na niezbędny sprzęt oraz dostosowanie lokalu do wymogów technicznych i sanepidu. W przypadku korzystania z firmy zewnętrznej (catering) porcje są droższe.
Zdecydowanie lepsze rozwiązania to własna produkcja, gdyż będziesz mieć wpływ na jakość i smak potraw ale trzeba będzie również przygotować się na problemy z pracownikami sanepidu, pracownikami kuchni itp itd. Pierwsze rozwiązanie wymaga większych nakładów finansowych, bo dobre urządzenia gastronomiczne do najtańszych nie należą.
W temacie dostawców półproduktów to na terenie całego kraju można znaleźć wiele firm, które dostarczają dobrej jakości surowce w konkurencyjnych cenach. |
2014-02-17 10:45:49 |
5 |
|
Zmywarka kapturowa
Panie Gastromex, skoro nie zna Pan tematu to proszę się nie wtrącać. Nasza firma posiada serwis, każdy Klient ma możliwość zamówienia towaru z opcją dostawy przez naszego pracownika. Niestety często liczy się niska cena, a to wiąże się np. z dostawą kurierem gdzie istnieje pewne ryzyko, dlatego Klient również musi się dostosować (sprawdzenie przesyłki itp).
Jeżeli jest Pan dystrybutorem firmy STALGAST to dziwie się Pana wypowiedzi, bo albo Pan nie wiele kupuje i nie ma pojęcia jak wyglądają pewne procedury w tej firmie albo jeszcze niespodzianki przed Panem. |
2014-01-27 10:20:22 |
48 |
|
jaki opiekacz?
Kupując opiekacz (gyros) zwróć uwagę na:[ul]
[li]ilość stref grzewczych oraz możliwość ich regulacji i sterowania[/li]
[li]umieszczenie silnika u góry czy na dole[/li]
[li]długość bagnetu oraz maksymalna średnica mięsa jaką można umieścić na nim[/li]
[li]czy są dostępne w sprzedaży dodatkowe bagnety bo warto mieć minimum 1 dodatkowo i jaka jego cena[/li]
[li]oczywiście kwestia serwisu i części[/li]
[li]moc palników / grzałek[/li]
[/ul]
U nas możesz kupić urządzenia do kebaba w bardzo dobrych cenach, zapraszamy.. |
2013-12-09 14:34:11 |
11 |
|
Szafa chłodnicza, stół chłodniczy dla gastronomii. Jakiej firmy?
Chciałbym tutaj zwrócić uwagę na fakt, iż to sprzedawca odpowiada za sprzęt który sprzedaje, a do fagora czy edesy są dostępne części bezproblemu w firmach, które zajmują się sprzedażą części. My polecamy urządzenia chłodnicze firmy STALGAST, tj napisał Gastromex są produkowane w Radomiu, jakość w ostatnim czasie się znacząco poprawiła a cena bardzo przystępna.
Dziwi mnie, że ludzie łączą firmę FAGOR MASTERCOOK z FAGOR GASTRO. |
2013-12-09 13:51:34 |
27 |
|
Firma do doradztwa wyposażenia kuchni - Katowice
Najlepiej wybrać dostawcę sprzętu gastronomicznego który jest na lokalnym rynku, chyba że zależy inwestorowi na cenie to można kupić urządzenia np. w internecie.
Na co zwrócić uwagę?[ul]
[li]czy firma ma serwis własny czy zleca naprawy[/li]
[li]okres gwarancji na sprzęt oraz jaki czas reakcji[/li]
[li]termin realizacji zamówienia[/li]
[li]dostawa przez pracowników sprzedawcy jego transportem czy kurierem i należy sobie radzić samemu podczas wnoszenia[/li]
[li]mimo wszystko ale wiedza merytoryczna osoby obsługującej danego Klienta, często trafione podpowiedzi pozwalają uniknąć błędów przy zakupie[/li]
[li]czy w cenie jest montaż[/li]
[/ul]
W sumie to czynników jest wiele..
Są firmy na terenie naszego kraju które szybciej dojadą np. z Warszawy czy Wrocławia do Katowic niż np. ze Śląska :)
My oczywiście zapraszamy na naszą stronę gdzie będzie mógł Pan porównać nasze ceny z innymi ofertami, do tego dodatkowo oferujemy montaż i/lub szkolenie. |
2013-12-09 13:47:50 |
5 |
|
okap gastronomiczny
Po wyposażenie przyczepy gastronomicznej zapraszam do naszego sklepu internetowego, szczegóły w stopce. |
2013-11-14 10:15:33 |
20 |
|
Szafa chłodnicza, stół chłodniczy dla gastronomii. Jakiej firmy?
Urządzenia chłodnicze firmy STALGAST te produkowane w Radomiu są dobrej jakości i nie ma z nimi większych problemów, owszem zdarzają się czasami awarie ale szybko są usuwane. Kiedyś jak sprzedawaliśmy urządzenia firmy EDESA to również nie było z nimi problemu ale nie wiem jak to jest z nimi teraz.
Według mnie warta uwagi jest również marka BOLARUS, ich urządzenia chłodnicze nie należą do tanich ale są bardzo dobre, producent ma również dobrze rozwiniętą sieć serwisową.
Jak kupujesz chłodnictwo bezpośrednio do kuchni to sprawdź jaka temperatura panuje w kuchni, a w szczególności w miejscu gdzie mają stać te urządzenia. Ostatnio mieliśmy przypadek że klient postawił szafę chłodniczą pół metra od 6 palnikowej kuchni gazowej i szafa nie mogła obniżyć temperatury poniżej 10C, była bardzo wysoka temperatura przy szafie. Głównym problemem tutaj brak dobrze wykonanej instalacji nawiewno wyciągowej na kuchni + bliskie źródło ciepła. |
2013-11-14 10:14:21 |
27 |
|
Kamień krajalnicy maga
Według mnie kamienie są albo źle założone albo zespół ostrzący jest ustawiony na stałe w pozycji ostrzącej zamiast w tzw normalnej i stąd te zabrudzenia kamieni. |
2013-11-14 10:03:29 |
2 |
|
Rożen do szaszłyków
Standardowy rożen do kurczaków to raczej się nie nadaje do tego celu, bo dostępne w zestawie bagnety nie są przystosowane do szaszłyków. Wydaje mi się, że gdybyś znalazł lub sam zrobił sam bagnet to powinno być dobrze. Jak dużo tych szaszłyków zamierzasz przygotowywać to może polecimy inne urządzenie. |
2013-11-14 10:01:51 |
3 |
|
Jaką zmywarkę gastronomiczną podblatową wybrać do niezawodnej pracy w kuchni szkolnej?
My polecamy zmywarki firmy SILANOS lub REDFOX, oto 2 modele za tzw rozsądne pieniążki np.[ul]
[li]http://www.gastronomiczne.pl/zmywarka-gastronomiczna-redfox_p2413[/li]
[li]http://www.gastronomiczne.pl/zmywarka-gastronomiczna-do-naczyn_p3679[/li]
[li]http://www.gastronomiczne.pl/zmywarka-gastronomiczna-do-naczyn_p5812
najlepsze obecnie cenowe i jakościowe rozwiązanie[/li]
[/ul] |
2013-11-14 09:57:36 |
11 |
|
HOTDOG w sklepie spożywczo-monopolowym
Sklep monopolowy w pobliżu szkoły :)
W temacie hot dogów to będziesz potrzebował:[ul]
[li]opiekacz rolkowy do parówek
[img]http://www.gastronomiczne.pl/img/prod/4444.jpg[/img]
Polecam: CATERINA lub ROLLER GRILL
Przy opiekaczu rolkowy liczy się ilość rolek oraz ewentualne sterowanie np. 2 strefami przy większych modelach. Licząc na klientów ze szkoły to będzie większy ruch przez 15 minut w czasie przerwy i później 45 minut spokój, więc lepiej mieć opiekacz o większej liczbie rolek żeby się przygotować na ten atak podczas przerwy:)
[/li]
[li]kontakt grill do bułek
[img]http://www.gastronomiczne.pl/img/prod/659.gif[/img]
Polecam: CATERINA
Do tego najlepiej się nada wersja PANINI i powinna wystarczyć no chyba, że będzie mało to wtedy podwójny.
[/li]
[li]nadstawka szklana np. z oświetleniem
Nadstawka o rozmiarze, który oddzieli całość od klienta
[/li]
[li]akcesoria typu dyspensery do sosu, szczypce itp[/li]
[/ul]
W sklepie masz już lodówki więc szkoda kupować kolejne, wiem że sanepid będzie wymagał ale to już Twoja sprawa jak to rozwiążesz. |
2013-11-07 09:44:28 |
5 |
|