![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: DROBNY SPRZęT KUCHENNY |
|||||||
|
Autor:
AGAWIT
Wypowiedzi: 5 |
Otwieram za jakiś czas karczmę, która będzie podawać regionalne potrawy, trochę domowej kuchni. Jestem na etapie wyboru drobnego sprzętu kuchennego. Zakupiłam już garnki różnej wielkości i pojemności, patelnie, brytfanny, cedzaki, miski, chochle, deski do krojenia, noże, listwy magnetyczne, skrobaki do ryb, tłuczki, tasaki, ubijaki, wkłady do gotowania.
Nie wiem dokładnie co mogłoby mi się jeszcze przydać. Pragnę dodać,że nie mam doświadczenia w gastronomii, zamierzam zatrudnić kucharza, a chciałabym do tego momentu wyposażyć kuchnię tak, aby mógł w miarę możliwości czuć się dobrze. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że pewnie dużo zakupów czeka mnie po rozmowie z kucharzem i przeanalizowaniu jego metod pracy, ale wiem,że jest takie niezbędne minimum. Pomożecie? Dodam jeszcze,że stawiamy na przejezdnego klienta i okolicznościowe imprezy, no i kuchnię regionalną, mazurską, czyli rybki, kartacze, kluchy, pierogi, dziczyzna, zupy. W kuchni mam już piec konwekcyjno parowy. Będę wdzięczna za pomoc. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Widlak
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 113 |
Jeśli masz już garnki noże itp. to co rozumiesz przez drobne?
Wymieniłaś wiele rzeczy, a meble masz? Sztućce porcelana szkło? Daj znać |
||||||
Autor:
Hurtownia Gastronomiczna
![]() ![]() Wypowiedzi: 85 |
Najlepiej dogadać się z kucharzem, bo każdy kucharz ma inne przyzwyczajenia i wymagania co do potrzebnych narzędzi do pracy. A kupowanie czegoś na zapas nie ma sensu.
|
||||||
|
Autor:
br
Wypowiedzi: 17 |
To kucharz powinien wybrać drobnicę, aby dobrze mu się pracowało i miał wszystko co mu potrzebne. Przynajmniej jest tak w większości wyposażanych przeze mnie restauracji
|
||||||
|
Autor:
AGAWIT
Widlak napisał(a) w dniu 2014-02-17 o godzinie 18:09:12: Jeśli masz już garnki noże itp. to co rozumiesz przez drobne? Wymieniłaś wiele rzeczy, a meble masz? Sztućce porcelana szkło? Daj znać Jesli chodzi o meble, wysposażenie kuchni w urządzenia, zastawę kuchenną, to wszystko mam. Ale przeglądając katalogi różnych firm, tego drobnego sprzętu jest tyle, że głowa mała. Pojemniki gastronomiczne, łopatki, szufelki rózgi itd. Nie mam pojęcia w jakich ilościach i co kupić. I tu jest mój problem, bo gdybym była doświadczonym kucharzem, to pewnie wiedziałabym co warto mieć pod ręką. |
||||||
|
Autor:
AGAWIT
Hurtownia Gastronomiczna napisał(a) w dniu 2014-02-17 o godzinie 18:29:51: Najlepiej dogadać się z kucharzem, bo każdy kucharz ma inne przyzwyczajenia i wymagania co do potrzebnych narzędzi do pracy. A kupowanie czegoś na zapas nie ma sensu. Wszystko rozumiem i w zupełności się z tym zgadzam, tylko karczma znajduje się w takim rejonie Mazur, że wszytsko zamawiamy przez internet, zazwyczaj na dostawę czekamy długo, sklepu w promieniu 80 kilometrów z takim sprzętem nie ma i wolałabym wyposażyć się w niezbędne minimum. |
||||||
Autor:
Widlak
a jaki to rejon mazur jeśli można wiedzieć ?
|
||||||
|
Autor:
AGAWIT
Widlak napisał(a) w dniu 2014-02-18 o godzinie 18:45:07: a jaki to rejon mazur jeśli można wiedzieć ? To powiat olecki |
||||||
Autor:
Widlak
W Ełku masz oddział dużej firmy, której przedstawiciele działają również w terenie.
|
||||||
|
Autor:
AGAWIT
Widlak napisał(a) w dniu 2014-02-19 o godzinie 12:23:02: W Ełku masz oddział dużej firmy, której przedstawiciele działają również w terenie. A mogę wiedzieć jaka to firma? |
||||||
| DROBNY SPRZęT KUCHENNY | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Widlak
MIG oddział EŁK, główna jest w Białymstoku.
|
||||||
|
Autor:
Wypowiedzi: 9 |
Tania wentylacja, zapraszam do kontaktu 731-110-110
www.climavent.pl |
||||||
|
Autor:
blue
Tematy: 2 Wypowiedzi: 12 |
Roboty kuchenne ? Najlepiej mikser stojący wielofunkcyjny, szatkownice do warzyw, miski,miseczki,tarki jest tego dużo np takie coś jak otwieracz do puszek stacjonarny.... uważaj na wciskanie sprzętu najlepiej pogadaj z kucharzem bo niepotrzebny sprzęt to zamrożona gotówka a na start jest ona potrzebna. Warto zainwestować w fajne naczynia do podawania skoro to karczma to dziczyzna fajnie gdy podawana jest w klimacie a nie restauracyjnej porcelany.
|
||||||
|
Autor:
Hot-Gastro
W sprawie doposazenia lokalu zapraszam do kontaktu z nami.
Hot-Gastro Kasia 501-274-365 |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 04:41:53 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|