FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / DROBNY SPRZęT KUCHENNY
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

DROBNY SPRZęT KUCHENNY

Autor: AGAWIT

Wypowiedzi: 5
Post 1 napisany 2014-02-17 o godzinie 11:25:15.
Otwieram za jakiś czas karczmę, która będzie podawać regionalne potrawy, trochę domowej kuchni. Jestem na etapie wyboru drobnego sprzętu kuchennego. Zakupiłam już garnki różnej wielkości i pojemności, patelnie, brytfanny, cedzaki, miski, chochle, deski do krojenia, noże, listwy magnetyczne, skrobaki do ryb, tłuczki, tasaki, ubijaki, wkłady do gotowania.
Nie wiem dokładnie co mogłoby mi się jeszcze przydać. Pragnę dodać,że nie mam doświadczenia w gastronomii, zamierzam zatrudnić kucharza, a chciałabym do tego momentu wyposażyć kuchnię tak, aby mógł w miarę możliwości czuć się dobrze. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że pewnie dużo zakupów czeka mnie po rozmowie z kucharzem i przeanalizowaniu jego metod pracy, ale wiem,że jest takie niezbędne minimum. Pomożecie? Dodam jeszcze,że stawiamy na przejezdnego klienta i okolicznościowe imprezy, no i kuchnię regionalną, mazurską, czyli rybki, kartacze, kluchy, pierogi, dziczyzna, zupy. W kuchni mam już piec konwekcyjno parowy. Będę wdzięczna za pomoc.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: Widlak
forumforumforum

Wypowiedzi: 113
Post 2 napisany 2014-02-17 o godzinie 18:09:12.
Jeśli masz już garnki noże itp. to co rozumiesz przez drobne?
Wymieniłaś wiele rzeczy, a meble masz?
Sztućce porcelana szkło?
Daj znać

Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 85
Post 3 napisany 2014-02-17 o godzinie 18:29:51.
Najlepiej dogadać się z kucharzem, bo każdy kucharz ma inne przyzwyczajenia i wymagania co do potrzebnych narzędzi do pracy. A kupowanie czegoś na zapas nie ma sensu.

Autor: br

Wypowiedzi: 17
Post 4 napisany 2014-02-18 o godzinie 08:35:22.
To kucharz powinien wybrać drobnicę, aby dobrze mu się pracowało i miał wszystko co mu potrzebne. Przynajmniej jest tak w większości wyposażanych przeze mnie restauracji

Post 5 napisany 2014-02-18 o godzinie 10:39:52.
Widlak napisał(a) w dniu 2014-02-17 o godzinie 18:09:12:
Jeśli masz już garnki noże itp. to co rozumiesz przez drobne?
Wymieniłaś wiele rzeczy, a meble masz?
Sztućce porcelana szkło?
Daj znać

Jesli chodzi o meble, wysposażenie kuchni w urządzenia, zastawę kuchenną, to wszystko mam. Ale przeglądając katalogi różnych firm, tego drobnego sprzętu jest tyle, że głowa mała. Pojemniki gastronomiczne, łopatki, szufelki rózgi itd. Nie mam pojęcia w jakich ilościach i co kupić. 
I tu jest mój problem, bo gdybym była doświadczonym kucharzem, to pewnie wiedziałabym co warto mieć pod ręką.

Post 6 napisany 2014-02-18 o godzinie 10:42:53.
Hurtownia Gastronomiczna napisał(a) w dniu 2014-02-17 o godzinie 18:29:51:
Najlepiej dogadać się z kucharzem, bo każdy kucharz ma inne przyzwyczajenia i wymagania co do potrzebnych narzędzi do pracy. A kupowanie czegoś na zapas nie ma sensu.

Wszystko rozumiem i w zupełności się z tym zgadzam, tylko karczma znajduje się w takim rejonie Mazur, że wszytsko zamawiamy przez internet, zazwyczaj na dostawę czekamy długo, sklepu w promieniu 80 kilometrów z takim sprzętem nie ma i wolałabym wyposażyć się w niezbędne minimum.

forumforumforum

Post 7 napisany 2014-02-18 o godzinie 18:45:07.
a jaki to rejon mazur jeśli można wiedzieć ?

Post 8 napisany 2014-02-18 o godzinie 21:32:29.
Widlak napisał(a) w dniu 2014-02-18 o godzinie 18:45:07:
a jaki to rejon mazur jeśli można wiedzieć ?

To powiat olecki

forumforumforum

Post 9 napisany 2014-02-19 o godzinie 12:23:02.
W Ełku masz oddział dużej firmy, której przedstawiciele działają również w terenie.

Post 10 napisany 2014-02-19 o godzinie 22:08:50.
Widlak napisał(a) w dniu 2014-02-19 o godzinie 12:23:02:
W Ełku masz oddział dużej firmy, której przedstawiciele działają również w terenie.

A mogę wiedzieć jaka to firma?
DROBNY SPRZęT KUCHENNY
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

forumforumforum

Post 11 napisany 2014-02-19 o godzinie 22:33:21.
MIG oddział EŁK, główna jest w Białymstoku.

Autor:

Wypowiedzi: 9
Post 12 napisany 2014-03-04 o godzinie 14:29:07.
Tania wentylacja, zapraszam do kontaktu 731-110-110
www.climavent.pl

Autor: blue

Tematy: 2
Wypowiedzi: 12
Post 13 napisany 2014-03-07 o godzinie 13:14:17.
Roboty kuchenne ? Najlepiej mikser stojący wielofunkcyjny, szatkownice do warzyw, miski,miseczki,tarki jest tego dużo np takie coś jak otwieracz do puszek stacjonarny.... uważaj na wciskanie sprzętu najlepiej pogadaj z kucharzem bo niepotrzebny sprzęt to zamrożona gotówka a na start jest ona potrzebna. Warto zainwestować w fajne naczynia do podawania skoro to karczma to dziczyzna fajnie gdy podawana jest w klimacie a nie restauracyjnej porcelany.

Autor: Hot-Gastro

Post 14 napisany 2014-03-14 o godzinie 23:58:37.
W sprawie doposazenia lokalu zapraszam do kontaktu z nami.
Hot-Gastro
Kasia 501-274-365

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 04:41:53
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: DROBNY SPRZęT KUCHENNY
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "drobny sprzęt kuchenny" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.