FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / MONITORING RYNKU GASTRONOMICZNEGO
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

MONITORING RYNKU GASTRONOMICZNEGO

Autor: GastroSpider


Wypowiedzi: 14
Post 1 napisany 2014-02-06 o godzinie 10:39:47.
Dzień dobry,

chciałbym użytkowników tego forum, a w szczególności dostawców (producent, importer, dystrybutor) sprzętu gastronomicznego zainteresować naszym autorskim systemem do weryfikacji produktów dla gastronomii.

system dostępny jest pod adresem: www.gastrospider.pl

osoby zainteresowane zapraszam do kontaktu: gsm 514 032 903 lub email: biuro@gastrospider.pl
www.gastrospider.pl
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Komis Gastronomiczny
forum

Wypowiedzi: 30
Post 2 napisany 2014-02-06 o godzinie 11:20:05.
weryfikacji? po co?
skup i sprzedaż urządzeń używanych
wykonujemy wyceny i przeglądy techniczne
 
Autor: GastroSpider


Wypowiedzi: 14
Post 3 napisany 2014-02-07 o godzinie 15:35:12.
Komis Gastronomiczny napisał(a) w dniu 2014-02-06 o godzinie 11:20:05:
weryfikacji? po co?

Nasz system przeznaczony jest głównie do weryfikacji cen w internecie, dzięki czemu można zwiększyć skuteczność przygotowywanych ofert handlowych. Dane z wielu sklepów na jednej stronie, dodatkowo odpowiednio uporządkowane. GastroSpider szczególnie polecany osobom, które szanują swój czas i nie chcą go tracić na regularne przeszukiwanie stron w celu weryfikacji cen.
www.gastrospider.pl
 
Autor: Komis Gastronomiczny
forum

Wypowiedzi: 30
Post 4 napisany 2014-02-10 o godzinie 08:14:32.
GastroSpider napisał(a) w dniu 2014-02-07 o godzinie 15:35:12:

Nasz system przeznaczony jest głównie do weryfikacji cen w internecie, dzięki czemu można zwiększyć skuteczność przygotowywanych ofert handlowych. Dane z wielu sklepów na jednej stronie, dodatkowo odpowiednio uporządkowane. GastroSpider szczególnie polecany osobom, które szanują swój czas i nie chcą go tracić na regularne przeszukiwanie stron w celu weryfikacji cen.

Nie widzę sensu takiego systemu, po co płacić za coś co jest dostępne za darmo, jak chcę sprawdzić ceny to wchodzę na poszczególne strony i je sprawdzam.
skup i sprzedaż urządzeń używanych
wykonujemy wyceny i przeglądy techniczne
 
Autor: GastroSpider


Wypowiedzi: 14
Post 5 napisany 2014-02-10 o godzinie 09:32:57.
Komis Gastronomiczny napisał(a) w dniu 2014-02-10 o godzinie 08:14:32:

Nie widzę sensu takiego systemu, po co płacić za coś co jest dostępne za darmo, jak chcę sprawdzić ceny to wchodzę na poszczególne strony i je sprawdzam.

Skoro sam Pan sprawdza ceny to pewnie zdaje Pan sobie sprawę z czasu jaki należy poświęcić na przeszukanie wybranych stron, a jak mamy wyszukać informację na temat wielu produktów to można stracić kilka godzin. W naszym systemie wyszukanie informacji o cenie dostępnej w internecie trwa 1-2 sekundy, a zwracany wynik to ceny z około 100 sklepów. Dodatkowe funkcję umożliwiają generowanie automatycznych raportów o cenie dla producenta.

System nie jest przeznaczony dla wszystich tylko dla osób szanujących swój czas, którym zależy na szybkiej weryfikacji ceny w celu przygotowania skutecznej oferty.

Obecnie z systemu korzysta wiele firm handlujących urządzeniami gastronomicznymi i nie spotkaliśmy się z negatywną opinią.
www.gastrospider.pl
 
Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 126
Post 6 napisany 2014-02-10 o godzinie 10:13:28.
Jak wszyscy będą mieli dostęp do tego programu to się wybiją rabatami jeden po drugim :) a tak poza tematem to skąd taki pomysł ?
 
Autor: GastroSpider


Wypowiedzi: 14
Post 7 napisany 2014-02-10 o godzinie 10:47:04.
spec gastronomiczny napisał(a) w dniu 2014-02-10 o godzinie 10:13:28:
Jak wszyscy będą mieli dostęp do tego programu to się wybiją rabatami jeden po drugim :) a tak poza tematem to skąd taki pomysł ?

Znamy zasady panujące na rynku gastronomicznym i wiemy, że od dawna czynnikiem, który ma duży wpływ na sprzedaż jest cena produktu w sklepie internetowym.

To w jaki sposób zachowa się użytkownik systemu tzn czy będzie chciał dostosować swoją cenę do cen dostępnych na rynku czy nie to już od niego zależy. Według mnie warto wiedzieć co się dookoła dzieje. Podczas rozmowy z jednym z użytkowników pamiętam jak wspominał, że nawet nie zdawał sobie sprawy, że takich cenach jego konkurencja sprzedaje towary.
www.gastrospider.pl
 
Autor: Komis Gastronomiczny
forum

Wypowiedzi: 30
Post 8 napisany 2014-02-10 o godzinie 11:16:43.
GastroSpider napisał(a) w dniu 2014-02-10 o godzinie 10:47:04:

Znamy zasady panujące na rynku gastronomicznym i wiemy, że od dawna czynnikiem, który ma duży wpływ na sprzedaż jest cena produktu w sklepie internetowym.

To w jaki sposób zachowa się użytkownik systemu tzn czy będzie chciał dostosować swoją cenę do cen dostępnych na rynku czy nie to już od niego zależy. Według mnie warto wiedzieć co się dookoła dzieje. Podczas rozmowy z jednym z użytkowników pamiętam jak wspominał, że nawet nie zdawał sobie sprawy, że takich cenach jego konkurencja sprzedaje towary.

Dla nas jako komisu jest to zbędny program.
skup i sprzedaż urządzeń używanych
wykonujemy wyceny i przeglądy techniczne
 
Autor: GastroSpider


Wypowiedzi: 14
Post 9 napisany 2014-02-10 o godzinie 11:46:50.
Tak jak wspominałem we wcześniejszej wypowiedzi nasz system przeznaczony jest dla firm aktywnie sprzedających produkty dla gastronomii.
www.gastrospider.pl
 
Autor: Łukasz panagastro.com.pl


Wypowiedzi: 4
Post 10 napisany 2014-02-11 o godzinie 08:56:41.
Moim zdaniem pomysł chybiony. Po pierwsze klient który rozpoczyna przygodę z gastronomią nie ma dobrego rozeznania dot. urządzeń i wyposażenia gastronomicznego, np. szukając auta dla siebie mając znikomą wiedzę na ten temat jako kryterium przyjąłbym aby samochód posiadał ABS i sugerując się ceną wybrałbym pewnie jakąś Dacię - ale czy na pewno spełniła by moje oczekiwania?. Moim zdaniem jeśli ktoś szuka wyposażenia powinien zwrócić się do 2-3 firm specjalizujących się w kompleksowej realizacji, posiadającej wieloletnie doświadczenie na rynku, która przygotuje odpowiednią ofertę biorąc pod uwagę typ kuchni, wielkość lokalu itp. To samo poleciłbym osobom, które szukają pojedynczego urządzenia. Cena to nie wszystko, należy wziąć pod uwagę kwestie montażu, możliwości serwisowych w okresie zarówno gwarancyjnym i pogwarancyjnym, dostępność części zamiennych itd.
www.panagastro.com.pl
MONITORING RYNKU GASTRONOMICZNEGO
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: GastroSpider


Wypowiedzi: 14
Post 11 napisany 2014-02-11 o godzinie 09:10:46.
Łukasz panagastro.com.pl napisał(a) w dniu 2014-02-11 o godzinie 08:56:41:
Moim zdaniem pomysł chybiony. Po pierwsze klient który rozpoczyna przygodę z gastronomią nie ma dobrego rozeznania dot. urządzeń i wyposażenia gastronomicznego, np. szukając auta dla siebie mając znikomą wiedzę na ten temat jako kryterium przyjąłbym aby samochód posiadał ABS i sugerując się ceną wybrałbym pewnie jakąś Dacię - ale czy na pewno spełniła by moje oczekiwania?. Moim zdaniem jeśli ktoś szuka wyposażenia powinien zwrócić się do 2-3 firm specjalizujących się w kompleksowej realizacji, posiadającej wieloletnie doświadczenie na rynku, która przygotuje odpowiednią ofertę biorąc pod uwagę typ kuchni, wielkość lokalu itp. To samo poleciłbym osobom, które szukają pojedynczego urządzenia. Cena to nie wszystko, należy wziąć pod uwagę kwestie montażu, możliwości serwisowych w okresie zarówno gwarancyjnym i pogwarancyjnym, dostępność części zamiennych itd.


Panie Łukaszu ma Pan rację, ale nasz system nie jest przeznaczony dla Klientów końcowych (restauratorów) tylko dla importerów, producentów oraz dystrybutorów sprzętu. Głównym celem jest dostarczenie informacji o cenach dostępnych w internecie, dzięki czemu możemy np. dostosować własną ofertę tak aby być konkurencyjnym na tle innych firm ale to już zależy od nas czy chcemy.

Montaż, szkolenie i wszystkie inne wartości dodane mają ogromne znaczenie ale proszę mi wierzyć, że jest ogromna grupa Klientów, którzy przeszukują sklepy internetowe głównie ze względu na niską cenę nie zwracając uwagi na wartości dodane.

Nasze oprogramowanie powstało w odpowiedzi na potrzebę rynku i na dzień dzisiejszy jest wiele firm, które z tego korzysta i stale ich przybywa, widocznie świadomość tego co się dzieje dookoła ma znaczenie.
www.gastrospider.pl
 
Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 126
Post 12 napisany 2014-02-11 o godzinie 21:47:00.
Może to i dobre ale jak to działa? Najpierw mam zapłacić za kota w worku?
 
Autor: wisior


Wypowiedzi: 18
Post 13 napisany 2014-02-12 o godzinie 00:15:40.
Czym to się ma różnić od porównywarek dostępnych w internecie za darmo np. ceneo ?
 
Autor: wisior


Wypowiedzi: 18
Post 14 napisany 2014-02-12 o godzinie 00:16:14.
I dlaczego za dostęp do takiej informacji jest płatny skoro to są informacje ogólnodostępne ?
 
Autor: GastroSpider


Wypowiedzi: 14
Post 15 napisany 2014-02-12 o godzinie 08:00:35.
spec gastronomiczny napisał(a) w dniu 2014-02-11 o godzinie 21:47:00:
Może to i dobre ale jak to działa? Najpierw mam zapłacić za kota w worku?

Osobom zainteresowanym udostępniamy wersję demonstracyjną naszego systemu bezpłatnie na okres 3 dni, oczywiście wersja demo ma zablokowane wyświetlanie pewnych informacji.
www.gastrospider.pl
 
Autor: GastroSpider


Wypowiedzi: 14
Post 16 napisany 2014-02-12 o godzinie 08:03:04.
wisior napisał(a) w dniu 2014-02-12 o godzinie 00:15:40:
Czym to się ma różnić od porównywarek dostępnych w internecie za darmo np. ceneo ?

Naszego narzędzia nie można porównywać do porównywarek typu ceneo, nokaut itp gdyż my nie wymagamy dodania sklepu do naszej bazy. Autorski system analizuje dane dostępne w sieci internet, nie koniecznie w sklepach internetowych i w odpowiedni sposób je wyświetla zgodnie z zapytaniem użytkownika. Najważniejszą zaletą systemu jest dostęp do aktualnych danych w jednym miejscu, co pozwala zaoszczędzić sporo czasu.
www.gastrospider.pl
 
Autor: GastroSpider


Wypowiedzi: 14
Post 17 napisany 2014-02-12 o godzinie 08:08:09.
wisior napisał(a) w dniu 2014-02-12 o godzinie 00:16:14:
I dlaczego za dostęp do takiej informacji jest płatny skoro to są informacje ogólnodostępne ?

Dostęp jest płatny gdyż utrzymanie systemu kosztuje. Na forum wiele osób zwraca uwagę na opłatę, faktem jest że kwoty nie są zbyt niskie ale związane jest to z dostarczeniem przez nas dopracowanego systemu, który odpowiednio wykorzystany może
  • zwiększyć skuteczność przygotowywanych ofert handlowych
  • zwiększyć sprzedaż w sklepie internetowym

Informacje są wyświetlane w sposób prosty i przejrzysty, co nie koniecznie ma miejsce na stronach internetowych. Możemy generować liczne zestawienia itp.
www.gastrospider.pl
 
Autor: wisior


Wypowiedzi: 18
Post 18 napisany 2014-02-12 o godzinie 21:21:01.
A jakiś rabat na próbę?
Czy działa na urządzeniach przenośnych?
 
Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 126
Post 19 napisany 2014-02-12 o godzinie 23:24:15.
GastroSpider napisał(a) w dniu 2014-02-12 o godzinie 08:08:09:

Dostęp jest płatny gdyż utrzymanie systemu kosztuje. Na forum wiele osób zwraca uwagę na opłatę, faktem jest że kwoty nie są zbyt niskie ale związane jest to z dostarczeniem przez nas dopracowanego systemu, który odpowiednio wykorzystany może
  • zwiększyć skuteczność przygotowywanych ofert handlowych
  • zwiększyć sprzedaż w sklepie internetowym

Informacje są wyświetlane w sposób prosty i przejrzysty, co nie koniecznie ma miejsce na stronach internetowych. Możemy generować liczne zestawienia itp.

A jak można zobaczyć wersje demonstracyjną bo na waszej stronie nie ma nic na ten temat.
 
Autor: GastroSpider


Wypowiedzi: 14
Post 20 napisany 2014-02-14 o godzinie 10:57:32.
Wersja demonstracyjna jest udostępniania tylko na podstawie przesłanej wiadomości email z informacją kto ma z tego korzystać, tzn. dane firmy.
www.gastrospider.pl
MONITORING RYNKU GASTRONOMICZNEGO
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: GastroSpider


Wypowiedzi: 14
Post 21 napisany 2014-02-14 o godzinie 10:58:32.
Niestety nie udzielamy w chwili obecnej rabatów. Oczywiście system działa na urządzeniach mobilnych, jest kilku użytkowników, którzy korzystają w trasie lub u Klientów informując o cenie :)
www.gastrospider.pl
 
Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 85
Post 22 napisany 2014-02-17 o godzinie 12:02:36.
Jak wszyscy będą wiedzieć jakie ceny panują w internecie to faktycznie się dopiero zacznie cyrk na rynku internetowym. Ceny wysokie za te pakiety ale system zaskoczył nas.
 
Autor: GastroSpider


Wypowiedzi: 14
Post 23 napisany 2014-02-18 o godzinie 09:37:47.
Hurtownia Gastronomiczna napisał(a) w dniu 2014-02-17 o godzinie 12:02:36:
Jak wszyscy będą wiedzieć jakie ceny panują w internecie to faktycznie się dopiero zacznie cyrk na rynku internetowym. Ceny wysokie za te pakiety ale system zaskoczył nas.

Ja bym tego nie nazywał cyrkiem. Rozbieżności cenowe w internecie są od dawna i dotyczą każdej branży. A możliwości weryfikacji cen w sklepach internetowych ma każdy użytkownik, wystarczy przeglądać regularnie sklepy - to nic nie kosztuje ale stracimy sporo czasu. Nasz system pozwala zaoszczędzić czas, gdyż wynik wyszukiwania danego modelu w wielu sklepach jednocześnie dostępny jest na jednej stronie odpowiednio przerobiony tzn posortowany wraz z dodatkowymi informacjami, które są niezbędne.

Możemy zaoszczędzić czas ale to kosztuje :) ewentualnie można przeglądać internet godzinami, dniami i zaoszczędzić np. 200 zł na najtańszy pakiet :)

Na dzień dzisiejszy w systemie mamy możliwość:

  • wyszukiwania produktów
  • skróty do wyników wyszukiwania
  • dziennik zmian cen
  • raporty cenowe dla producentów, grup produktów
  • porównania produktów u różnych dostawców
  • statystyka produktów
  • www.gastrospider.pl
     
    Autor: Cukrownica1


    Wypowiedzi: 3
    Post 24 napisany 2014-02-24 o godzinie 12:33:13.
    Czy ktoś już stosował podobny program? Jakie doświadczenia?
     
    Autor: spec gastronomiczny
    forumforumforum

    Wypowiedzi: 126
    Post 25 napisany 2014-02-25 o godzinie 08:26:52.
    Doświadczenia takie, że można się tylko wku****, bo to co widziałem to przeszło wszelkie pojęcie.. Jak można sprzedawać urządzenia na marży 1-3%.. jak z takiego zysku utrzymać firmę.. od jakiegoś czasu obserwuję to nie idzie to w dobrym kierunku.
     
    Autor: GastroSpider


    Wypowiedzi: 14
    Post 26 napisany 2014-02-25 o godzinie 11:00:23.
    Cukrownica1 napisał(a) w dniu 2014-02-24 o godzinie 12:33:13:
    Czy ktoś już stosował podobny program? Jakie doświadczenia?

    Z programu korzysta obecnie wiele firm, według nas narzędzie pomaga w codziennej pracy.

    spec gastronomiczny napisał(a) w dniu 2014-02-25 o godzinie 08:26:52:
    Doświadczenia takie, że można się tylko wku****, bo to co widziałem to przeszło wszelkie pojęcie.. Jak można sprzedawać urządzenia na marży 1-3%.. jak z takiego zysku utrzymać firmę.. od jakiegoś czasu obserwuję to nie idzie to w dobrym kierunku.

    Reakcje bywają różne gdyż wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego co się dzieje w internecie, a nasze oprogramowanie umożliwia weryfikację cen produktów, rabatów, historii zmian cen itp. Dodatkowo mamy wiele innych przydatnych funkcji.

    W najbliższym czasie nasza oferta będzie zaktualizowana i przygotujemy pakiet typowy dla dystrybutorów, tak aby cena była bardziej przystępna oraz funkcje odpowiednio dopasowane.
    www.gastrospider.pl
     
    Autor: spec gastronomiczny
    forumforumforum

    Wypowiedzi: 126
    Post 27 napisany 2014-02-25 o godzinie 19:42:26.
    to jakie są reakcje to nie ma większego znaczenia ale to co się dzieje na rynku to jest jakaś tragedia! żeby sprzedawać na tak niskich marżach, 2-3% to ciekaw jestem z czego utrzymać firmę, serwis itp?!!! Niech mi ktoś jeszcze powie/napisze że się da. Takie działania to samobójstwo, prędzej czy później źle się skończy! a producent czy importer to ma dupie bo towar się sprzedaje więc jest dobrze ale dystrybutorzy lecwo dają radę i jak zabraknie dystrybutorów to kto będzie sprzedawał??

    Ciekaw jestem komu się będzie chciało tłumaczyć Klientom dlaczego takie a nie inne urządzenie jest potrzebne za 2-3%? Ty się nagadasz a Klient kupi w internecie bo taniej.. W gastronomii się wszyscy nauczyli RABAT RABAT a życzę wszystkim żeby u nich też klienci zaczeli prosić o rabat od knyszy, obiadu, piwa itp..
     
    Autor: Komis Gastronomiczny
    forum

    Wypowiedzi: 30
    Post 28 napisany 2014-02-26 o godzinie 08:10:05.
    spec gastronomiczny napisał(a) w dniu 2014-02-25 o godzinie 19:42:26:
    to jakie są reakcje to nie ma większego znaczenia ale to co się dzieje na rynku to jest jakaś tragedia! żeby sprzedawać na tak niskich marżach, 2-3% to ciekaw jestem z czego utrzymać firmę, serwis itp?!!! Niech mi ktoś jeszcze powie/napisze że się da. Takie działania to samobójstwo, prędzej czy później źle się skończy! a producent czy importer to ma dupie bo towar się sprzedaje więc jest dobrze ale dystrybutorzy lecwo dają radę i jak zabraknie dystrybutorów to kto będzie sprzedawał??

    Ciekaw jestem komu się będzie chciało tłumaczyć Klientom dlaczego takie a nie inne urządzenie jest potrzebne za 2-3%? Ty się nagadasz a Klient kupi w internecie bo taniej.. W gastronomii się wszyscy nauczyli RABAT RABAT a życzę wszystkim żeby u nich też klienci zaczeli prosić o rabat od knyszy, obiadu, piwa itp..

    Od dawien dawna miały miejsce takie praktyki cenowe, kilka lat temu pewna Pani ze śląska mocno zaniżała ceny.. a dzisiaj takich firm jest wiele, nie mają kosztów sprzedadzą towar i zarobią na 1000 zł może 20 zł :)) później niech się coś zepsuje i co? kto i za co to naprawi? będzie musiała dołożyć właśnie ta firma, więc kilka usterek i zaczną może myśleć.. Z drugiej strony może to właśnie jest jeden z pierwszych kroków w kierunku rewolucji w naszej branży gastronomicznej i może te ruchy cenowe uregulują rynek, bo my codziennie się spotykamy z określeniem, że gdzieś tam w internecie jest taniej itp itd.
    skup i sprzedaż urządzeń używanych
    wykonujemy wyceny i przeglądy techniczne
     
    Autor: spec gastronomiczny
    forumforumforum

    Wypowiedzi: 126
    Post 29 napisany 2014-02-26 o godzinie 09:13:24.
    Komis Gastronomiczny napisał(a) w dniu 2014-02-26 o godzinie 08:10:05:

    Od dawien dawna miały miejsce takie praktyki cenowe, kilka lat temu pewna Pani ze śląska mocno zaniżała ceny.. a dzisiaj takich firm jest wiele, nie mają kosztów sprzedadzą towar i zarobią na 1000 zł może 20 zł :)) później niech się coś zepsuje i co? kto i za co to naprawi? będzie musiała dołożyć właśnie ta firma, więc kilka usterek i zaczną może myśleć.. Z drugiej strony może to właśnie jest jeden z pierwszych kroków w kierunku rewolucji w naszej branży gastronomicznej i może te ruchy cenowe uregulują rynek, bo my codziennie się spotykamy z określeniem, że gdzieś tam w internecie jest taniej itp itd.

    Można obniżać ceny ale do pewnego poziomu, ile była na wszystkich szkoleniach u dostawców rozmów na temat utrzymywania określonych rabatów od cen katalogowych i nic z tego nie ma. Jeden się wychyli i zaraz za nim reszta i dzięki takiemu zachowaniu mamy teraz to co mamy. Będą się wszyscy bić cenami przy sprzedaży i tylko czekać jak zacznie się walka ceną za usługi serwisowe i cena spadnie do poziomu np. 40 zł / godzinę..
     
    Autor: wisior


    Wypowiedzi: 18
    Post 30 napisany 2014-02-27 o godzinie 09:56:09.
    U nas nie ma takiego problemu jaki Wy tutaj opisujecie, cena jest utrzymywana na odpowiednim poziomie, który gwarantuje wykonanie usługi w jak najlepszy sposób. My nie obniżamy cen tylko dlatego, że w internecie jest taniej, nie sprzedajemy również wiele ale staramy się obsługiwać Klientów na najwyższym poziomie.
    MONITORING RYNKU GASTRONOMICZNEGO
    REKLAMA
    sklep gastronomiczny smartgast
    Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
    Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
     
    NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
     

    System zapisze Twoje dane:
    Adres IP: 18.97.9.170
    Data: 2025-05-19
    Czas: 11:04:41
    DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: MONITORING RYNKU GASTRONOMICZNEGO
    Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

    Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
    FORUM GASTRONOMICZNE
    Temat "monitoring rynku gastronomicznego" w grupie "forum ogÓlne"
    TAGI: sklep gastronomiczny (8)    sklep internetowy (5)    gastronomia (77)    analiza (1)    rynek gastronomiczny (1)    dostawca dla gastronomii (1)   
    OSTATNIO DODANE TEMATY: Rozmiar Przyczepy    Oddzielanie się cienkiego spodu ciasta po upieczeniu   
     
    STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
    Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.