FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / WYPOSAżENIE MAłEJ GASTRONOMII
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

WYPOSAżENIE MAłEJ GASTRONOMII

Autor: weera_k


Tematy: 3
Wypowiedzi: 7
Post 1 napisany 2014-02-14 o godzinie 11:58:24.
Witajcie,

Jeśli dubluje temat to z góry przepraszam ale nie mogłam znaleźć odpowiedniego topicu.

Zastanawiam się nam otworzeniem kawiarni dla mam z dziećmi. Lokal będzie działał na zasadzie małej gastronomii. Właśnie jesteśmy w trakcie tworzenia biznes planu i stąd moje pytanie do Was.
Proszę podpowiedzcie co dokładnie z wyposażenia powinno znaleźć się w naszym budżecie.
Wycenione już mamy: 
Wyposażenie ZAPLECZE
Szafa chłodniczo mroźnicza na  półprodukty
Stół roboczy ze stali nierdzewnej z szafką
Zlewozmywak ze stali nierdzewnej do mycia sprzętu kuchennego
Nalesnikarka elektryczna
Gofrownica
Kuchenka mikrofalowa
Opiekacz - grill

Wyposażenie SOCJALNY
Szafka na ubrania
Szafka na sprzęt porządkowy

Wyposażenie MIEJSCE SPRZEDAŻY
Witryna chłodnicza na napoje ( dostawca napojów )
Kasa fiskalna
Ekspres do kawy
Blender barowy
Zastawa stołowa- talerze
Zastawa stołowa- sztućce
Filiżanki
Szklanki
Witryna chłodnicza na ciasta


Najbardziej zależy mi na sprawdzeniu sprzętu na zaplecze kuchenne bo nie mam o tym zbyt dużo pojęcia. 
Z zawodu i z zamiłowania jestem marketingowcem więc w zamian za radę chętnie podpowiem w kwestii marketingu/ promocji/PR :)
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 258
Post 2 napisany 2014-02-14 o godzinie 13:52:30.
zbyt rozbudowane pytanie,najpierw trzeba by wymylec co chcecie sprzeadawac,jaki charakter lokalu a dopiero później ustalac sprzet a nie odwrotnie, później okaze sie ze niketóry sprzet jest kupiony niepotrzebnie.jakies pytania?   gastromex@wp.pl
 
Autor: weera_k


Tematy: 3
Wypowiedzi: 7
Post 3 napisany 2014-02-14 o godzinie 14:02:24.
Kawiarnia dla mam z dziećmi, mała gastronomia. 
W menu: nalesniki na słodko/słono, placki z ricottą, sałatki, kanapki, tosty, gofry, pierogi opiekane, owocowe koktajle na bazie jogurtu/mleka, zupy.

Pytanie nr 2: czy w małej gastronomii mogę sama przyrządzać zupy czy do tego trzeba spełniać już inne wymogi?
 
Autor: weera_k


Tematy: 3
Wypowiedzi: 7
Post 4 napisany 2014-02-14 o godzinie 14:03:17.
no i ciasta jeszcze które będą dowożone z cukierni.
 
Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 85
Post 5 napisany 2014-02-17 o godzinie 11:21:50.
Tak jak napisał Gastromex trzeba się najpierw określić co chcemy przygotowywać, żeby dobrać wymagany sprzęt gastronomiczny. Określenie mała gastronomia jest bardzo obszerne :) Wymieniony przez Ciebie sprzęt powiedzmy powinien wystarczyć ale w przypadku zup należy doliczyć jeszcze stanowisko do warzyw (stół ze zlewem, lodówka) oraz kuchnia gazowa lub elektryczna itp. Przygotowywanie zup to niestety szereg wymogów ale jeżeli lokal będzie przygotowywany pod naleśniki to i zupy da rade.
 
Autor:


Wypowiedzi: 9
Post 6 napisany 2014-03-04 o godzinie 14:38:04.
Dzień dobry, możemy pomóc przy wykonaniu prawidłowej wentylacji lokalu.
Projekt montaż serwis.
Konkurencyjne ceny.
Zapraszamy 731-110-110
www.climavent.pl
 
Autor: Hot-Gastro


Wypowiedzi: 5
Post 7 napisany 2014-03-15 o godzinie 00:26:59.
Witam,
Przede wszystkim potrzebna bedzie zmywarka (jesli zastawa jest porcelanowa a nie jednorazowa), jesli bedzie to mala gastronomia wystarczy zmywarka podblatowa z funkcja wyparzania. Przyda sie tez kuchenka np.indukcyjna nastawna do przygotowywania cieplych sosow, plackow i ewentualnie zup. Mozesz je przygotowywac jesli masz odpowiednie zaplecze, a to bedzie tez zalezalo od lokalu i jego powierzchni. Podobnie z pierogami - jesli bedziesz kupowac gotowe to ok, ale do samodzielnego przygotowywania potrzebna bedzie przygotowalnia lub wydzielone miejsce do produkcji.
Jesli masz jeszcze jakies pytania zapraszam do kontaktu. Zajmuje sie wyposazaniem lokali gastronomicznych i chetnie pomoge w przygotowaniu kosztorysu, rowniez sprzetu drobnego.
Kasia 501-274-365

Jesli ma byc to lokal dla mam z dziecmi to pomyslcie nad miejscem do przewijania i kacikiem zabaw dla maluchow.
 
Autor: Adam_


Wypowiedzi: 17
Post 8 napisany 2017-02-24 o godzinie 14:16:54.
Zamiast kasy fiskalnej wpisałbym na listę system POS. Zdecydowanie lepsze rozwiązanie, tym bardziej, że POS to takie połączenie kasy fiskalnej z programem, dzięki któremu sprzedaż nie trwa długo. No i jest wiele ciekawych opcji. Polecam Ci http://www.gastro.pl/poznaj-gastro/gastro-pos
http://gastro.pl/gastro-pos/
 
Wyposażenie małej gastronomii
Autor: -Grzegorz-


Wypowiedzi: 17
Post 9 napisany 2017-02-28 o godzinie 07:50:01.
Adaś to temat z 2014 roku podejrzewam że od tamtej pory nie aktywna jest ta osoba,ale może innym się przyda.
 
Wyposażenie małej gastronomii
Autor: Krzysiek M


Wypowiedzi: 6
Post 10 napisany 2017-07-07 o godzinie 13:51:47.
Do małej gastronomii polecam system POS zamiast kasy fiskalnej. W wielu tematach odciąży właściciela. Ja korzystam z systemu Poster POS i jestem mega zadowolony, każdemu polecam. Korzystam na tablecie i w przeglądarce. Niedużo płacę, bo oni nie sprzedają licencji, a płaci się miesięcznie, za korzystanie z systemu. 

Tu jest link https://joinposter.com/pl. Polecam wszystkim
WYPOSAżENIE MAłEJ GASTRONOMII
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: angela1810


Wypowiedzi: 1
Post 11 napisany 2018-04-16 o godzinie 14:38:18.
Jeśli chodzi o zmywanie naczyń, to ja polecam zmywarkę kapturową Hendi. Ogólnie bardzo fajnie się sprawowała w moim poprzednim miejscu pracy. Teraz, otwierając swoją działalność, sam ją kupię. Chodzi mi dokładnie o tą: https://www.gastrro.pl/hendi-zmywarka-kapturowa-do-naczyn-50x50-cm-400-v-230862.html
 
Autor: olaole


Wypowiedzi: 5
Post 12 napisany 2018-06-27 o godzinie 15:41:02.
Jak mała gastronomia to oczywiście pakowarki próżniowe - ja kupiłam w Gastrro i jestem zadowolona na maxa! https://www.gastrro.pl/urzadzenia-kuchenne/pakowarki-prozniowe.html
 
Autor: jozef.kwiatkowski85@gmail.com
forum

Wypowiedzi: 37
Post 13 napisany 2018-11-27 o godzinie 15:33:14.
Ja osobiście mogę polecić Ci sklep Multi Gastro: https://multigastro.pl/ . Mamy od nich sprzęt termiczny oraz chłodnie i jesteśmy z niego zadowoleni. Nie jest awaryjny, a to w restauracji jak wiadomo jest najważniejsze.
 
Autor: celinaxx


Wypowiedzi: 1
Post 14 napisany 2018-11-29 o godzinie 19:21:38.
Na pewno trzeba także znaleźć dobrego dostawcę produktów. Ja korzystam z usług http://rogowski.net.pl/portfolio_item/mini-ogorki/ i moim zdaniem ma świetne produkty takie jak na przykład mini korniszon :)
 
Autor: Anetaborucka79


Wypowiedzi: 2
Post 15 napisany 2019-07-18 o godzinie 11:49:10.
Moim zdaniem warto zajrzeć na stronę firmy Revinex z Warszawy gdzie znajdziemy wyposażeniem w  sprzęt gastronomiczny do  restauracji, barów i innych lokali gastronomicznych. Mój znajomy polecił mi tą firmę i powoli kupuję asortyment do restauracji.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.210.24.208
Data: 2020-01-23
Czas: 23:41:40
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: WYPOSAżENIE MAłEJ GASTRONOMII
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "wyposażenie małej gastronomii" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
TAGI: wyposażenie gastronomii (32)    urządzenia gastronomiczne (37)    mała gastronomia (17)    wyposażenie (15)    wymagania sanepidu (8)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Pierwsza pizzeria - prośba o sugestie    Prąd w food trucku   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.