![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: BUFET SZPITALNY |
|||||||
|
Autor:
DobryWybór
Wypowiedzi: 1 |
Witam serdecznie.Jestem nowym członkiem forum i wypowiadam się dopiero pierwszy raz. Mam nadzieję znaleźć tutaj odpowiedź na nurtujące mnie pytania.W internecie ciężko odnaleźć coś w konkretnym temacie więc licze na doświadczenie i wiedzę osób na forum.Otóż,mam możliwość otworzenia działalności w bufecie szpitalnym.Przyznam,ze jestem w tym temacie zielona,tzn doświadczenie w prowadzeniu tego typu bufetów jako takie mam,prowadziłam bufety w szkołach ale sprzedaż opierała się głównie na wyrobach juz gotowych,z jedzenia ciepłego to tylko hot-dogi i zapiekanki.W szpitalu wymagane jest pełne menu,tzn śniadania,obiady i przekąski.Mam oprzeć się na półproduktach.Moje pytanie-czy np.zupy robić smemu czy lepiej zamawiać z cateringu? tak samo z mięsem,np devolay czy jakaś rolada? Czy na cateringu się to opłaci? Prosze o rady,może ma ktoś dobrych i niedrogich dostawców półproduktów godnych polecenia. Jak to wygląda od zaplecza? Proszę o wypowiedzi,może ma ktoś doświadczenie w takiej branży.Będę wdzięczna za każde odpowiedzi.Pozdrawiam
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Dobrywybór. Placówka szpitalna i obiady w szpitalu to dość dobre miejsce pod warunkiem smacznych obiadów, bo korzystają na miejscu z posiłków lekarze,obsługa szpitalna, odwiedzający chorych i czasem sami chorzy. Zalezy jak wygala Twoje zaplecze gastronomiczne-kuchnia, od tego zależy co można i jak produkować. Chcesz pomocy doradczej bez żadnego płacenia za nią, zapraszam na maila: gastromex@wp.pl.
Zajmujemy się przygotowywaniem dokumentacji technicznej do odbioru Sanepidu i możemy pomóc doradczo jak najlepiej taki lokal otworzyć. Również drogą mailową. Podrawiam |
||||||
|
Autor:
RysM Technologies
Wypowiedzi: 3 |
Dobrywybór. Placówki tego typu są bardzo rentowne. Wystarczy trafić z menu. To czy kupujesz półprodukty czy robisz sam tylko zależy od zaplecza jakie posiada lokal. Im więcej robisz sam tym bardziej się opłaca, ale na początku trzeba zainwestować w sprzęt. T
To akurat jest jeden z wielu problemów na jaki można trafić. Jest to specyficzna placówka i ze względu na jej usytuowanie musi być trochę inaczej przygotowana. Służę wsparciem technicznym i pomocą. Zapraszam do kontaktu : rysm@rysm.com.pl |
||||||
|
Autor:
Trasco Wypowiedzi: 2 |
Jeśli chodzi o sprawdzonych dostawców, a zarazem atrakcyjnych cenowo to na PW zapraszam ; sebastianbiuro@wp.pl
Wysyłam ich produkty do Niemiec i Holandii dla mieszkających tam Polaków |
||||||
Autor:
Hurtownia Gastronomiczna
![]() ![]() Wypowiedzi: 85 |
DobryWybór napisał(a) w dniu 2014-01-29 o godzinie 17:16:22: Witam serdecznie.Jestem nowym członkiem forum i wypowiadam się dopiero pierwszy raz. Mam nadzieję znaleźć tutaj odpowiedź na nurtujące mnie pytania.W internecie ciężko odnaleźć coś w konkretnym temacie więc licze na doświadczenie i wiedzę osób na forum.Otóż,mam możliwość otworzenia działalności w bufecie szpitalnym.Przyznam,ze jestem w tym temacie zielona,tzn doświadczenie w prowadzeniu tego typu bufetów jako takie mam,prowadziłam bufety w szkołach ale sprzedaż opierała się głównie na wyrobach juz gotowych,z jedzenia ciepłego to tylko hot-dogi i zapiekanki.W szpitalu wymagane jest pełne menu,tzn śniadania,obiady i przekąski.Mam oprzeć się na półproduktach.Moje pytanie-czy np.zupy robić smemu czy lepiej zamawiać z cateringu? tak samo z mięsem,np devolay czy jakaś rolada? Czy na cateringu się to opłaci? Prosze o rady,może ma ktoś dobrych i niedrogich dostawców półproduktów godnych polecenia. Jak to wygląda od zaplecza? Proszę o wypowiedzi,może ma ktoś doświadczenie w takiej branży.Będę wdzięczna za każde odpowiedzi.Pozdrawiam Jeżeli zdecydujesz się na własną produkcję to trzeba mieć gotówkę na niezbędny sprzęt oraz dostosowanie lokalu do wymogów technicznych i sanepidu. W przypadku korzystania z firmy zewnętrznej (catering) porcje są droższe. Zdecydowanie lepsze rozwiązania to własna produkcja, gdyż będziesz mieć wpływ na jakość i smak potraw ale trzeba będzie również przygotować się na problemy z pracownikami sanepidu, pracownikami kuchni itp itd. Pierwsze rozwiązanie wymaga większych nakładów finansowych, bo dobre urządzenia gastronomiczne do najtańszych nie należą. W temacie dostawców półproduktów to na terenie całego kraju można znaleźć wiele firm, które dostarczają dobrej jakości surowce w konkurencyjnych cenach. |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:08:46 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|