FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / BUFET SZPITALNY
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

BUFET SZPITALNY

Autor: DobryWybór


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2014-01-29 o godzinie 17:16:22.
Witam serdecznie.Jestem nowym członkiem forum i wypowiadam się dopiero pierwszy raz. Mam nadzieję znaleźć tutaj odpowiedź na nurtujące mnie pytania.W internecie ciężko odnaleźć coś w konkretnym temacie więc licze na doświadczenie i wiedzę osób na forum.Otóż,mam możliwość otworzenia działalności w bufecie szpitalnym.Przyznam,ze jestem w tym temacie zielona,tzn doświadczenie w prowadzeniu tego typu bufetów jako takie mam,prowadziłam bufety w szkołach ale sprzedaż opierała się głównie na wyrobach juz gotowych,z jedzenia ciepłego to tylko hot-dogi i zapiekanki.W szpitalu wymagane jest pełne menu,tzn śniadania,obiady i przekąski.Mam oprzeć się na półproduktach.Moje pytanie-czy np.zupy robić smemu czy lepiej zamawiać z cateringu? tak samo z mięsem,np devolay czy jakaś rolada? Czy na cateringu się to opłaci? Prosze o rady,może ma ktoś dobrych i niedrogich dostawców półproduktów godnych polecenia. Jak to wygląda od zaplecza? Proszę o wypowiedzi,może ma ktoś doświadczenie w takiej branży.Będę wdzięczna za każde odpowiedzi.Pozdrawiam
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 2 napisany 2014-01-30 o godzinie 10:13:51.
Dobrywybór. Placówka szpitalna i obiady w szpitalu to dość dobre miejsce pod warunkiem smacznych obiadów, bo korzystają na miejscu z posiłków lekarze,obsługa szpitalna, odwiedzający chorych i czasem sami chorzy. Zalezy jak wygala Twoje zaplecze gastronomiczne-kuchnia, od tego zależy co można i jak produkować. Chcesz pomocy doradczej bez żadnego płacenia za nią, zapraszam na maila: gastromex@wp.pl.
Zajmujemy się przygotowywaniem dokumentacji technicznej do odbioru Sanepidu i możemy pomóc doradczo jak najlepiej taki lokal otworzyć. Również drogą mailową. Podrawiam
 
Autor: RysM Technologies


Wypowiedzi: 3
Post 3 napisany 2014-01-30 o godzinie 14:24:20.
Dobrywybór. Placówki tego typu są bardzo rentowne. Wystarczy trafić z menu. To czy kupujesz półprodukty czy robisz sam tylko zależy od zaplecza jakie posiada lokal. Im więcej robisz sam tym bardziej się opłaca, ale na początku trzeba zainwestować w sprzęt. T
To akurat jest jeden z wielu problemów na jaki można trafić. Jest to specyficzna placówka i ze względu na jej usytuowanie musi być trochę inaczej przygotowana. Służę wsparciem technicznym i pomocą.

Zapraszam do kontaktu : rysm@rysm.com.pl
 
Autor: Trasco


Wypowiedzi: 2
Post 4 napisany 2014-02-16 o godzinie 22:14:07.
Jeśli chodzi o sprawdzonych dostawców, a zarazem atrakcyjnych cenowo to na PW zapraszam ; sebastianbiuro@wp.pl
Wysyłam ich produkty do Niemiec i Holandii dla mieszkających tam Polaków
 
Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 85
Post 5 napisany 2014-02-17 o godzinie 10:45:49.
DobryWybór napisał(a) w dniu 2014-01-29 o godzinie 17:16:22:
Witam serdecznie.Jestem nowym członkiem forum i wypowiadam się dopiero pierwszy raz. Mam nadzieję znaleźć tutaj odpowiedź na nurtujące mnie pytania.W internecie ciężko odnaleźć coś w konkretnym temacie więc licze na doświadczenie i wiedzę osób na forum.Otóż,mam możliwość otworzenia działalności w bufecie szpitalnym.Przyznam,ze jestem w tym temacie zielona,tzn doświadczenie w prowadzeniu tego typu bufetów jako takie mam,prowadziłam bufety w szkołach ale sprzedaż opierała się głównie na wyrobach juz gotowych,z jedzenia ciepłego to tylko hot-dogi i zapiekanki.W szpitalu wymagane jest pełne menu,tzn śniadania,obiady i przekąski.Mam oprzeć się na półproduktach.Moje pytanie-czy np.zupy robić smemu czy lepiej zamawiać z cateringu? tak samo z mięsem,np devolay czy jakaś rolada? Czy na cateringu się to opłaci? Prosze o rady,może ma ktoś dobrych i niedrogich dostawców półproduktów godnych polecenia. Jak to wygląda od zaplecza? Proszę o wypowiedzi,może ma ktoś doświadczenie w takiej branży.Będę wdzięczna za każde odpowiedzi.Pozdrawiam

Jeżeli zdecydujesz się na własną produkcję to trzeba mieć gotówkę na niezbędny sprzęt oraz dostosowanie lokalu do wymogów technicznych i sanepidu. W przypadku korzystania z firmy zewnętrznej (catering) porcje są droższe.

Zdecydowanie lepsze rozwiązania to własna produkcja, gdyż będziesz mieć wpływ na jakość i smak potraw ale trzeba będzie również przygotować się na problemy z pracownikami sanepidu, pracownikami kuchni itp itd. Pierwsze rozwiązanie wymaga większych nakładów finansowych, bo dobre urządzenia gastronomiczne do najtańszych nie należą.

W temacie dostawców półproduktów to na terenie całego kraju można znaleźć wiele firm, które dostarczają dobrej jakości surowce w konkurencyjnych cenach.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 07:08:46
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: BUFET SZPITALNY
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "bufet szpitalny" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.