![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: HOTDOG W SKLEPIE SPOżYWCZO-MONOPOLOWYM |
|||||||
|
Autor:
Wiesław
Wypowiedzi: 2 |
Dzień dobry Państwu,
od 14 lat prowadzę sklep spożywczy ale ze względu na pogarszającą się sprzedaż zmuszony jestem wprowadzić pewne zmiany tj sklep będzie spożywczo-monopolowy a w nim dodatkowo sprzedaż Hhotdog w taki sam sposób jak na stacjach benzynowych. Sklep mam zlokalizowany bardzo blisko szkoły średniej więc dzieciaków na przerwie jest u mnie sporo i dlatego chciałbym wprowadzić coś w stylu wspomnianych hotdog. Widziałem jakie jest zainteresowanie tym jedzeniem na stacjach to może i u mnie się uda. Mój sklep obecnie spełnia wymogi sanepidu jeżeli chodzi o obrót produktami spożywczymi ale czy wprowadzając te hotdog będę musiał coś jeszcze zmieniać? Będąc ostatnio na stacji przyjrzałem się bardzo dokładnie i nie ma do tego zbyt wielu sprzętów, tylko coś do parówek i coś do bułek, czy takie sprzęty są drogie? Serdecznie dziękuję za pomoc, bo duże sieci sklepów niestety coraz bardziej psują rynek a ja z czegoś muszę utrzymać to co mam. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Hurtownia Gastronomiczna
![]() ![]() Wypowiedzi: 85 |
Sklep monopolowy w pobliżu szkoły :)
W temacie hot dogów to będziesz potrzebował:
W sklepie masz już lodówki więc szkoda kupować kolejne, wiem że sanepid będzie wymagał ale to już Twoja sprawa jak to rozwiążesz. |
||||||
|
Autor:
Wiesław
Wypowiedzi: 2 |
Dzień dobry
W godzinach pracy szkoły to ruch raczej będzie tylko na przerwie, wiem z doświadczenia że bardzo dużo dzieci przychodzi na zakupy do mnie w trakcie przerwy i dlatego chciałbym zaoferować dodatkowo te hotdog. Interesują mnie wymagania stawiane przez Panią z Sanepidu, bo nic na ten temat nie napisali tutaj. Bardzo mi zależy żeby ograniczyć wydatki i chciałbym wykorzystać to co mam czyli lodówki i zamrażarki. Czy możecie mi polecić ile ma mieć opiekacz tych rolek i jak długo będą się te parówki tam piekły, czy parówki mają być schłodzone czy mrożone, bo ja właśnie mrożone widziałem na stacji benzynowej i lekko mnie to zdziwiło. Ile bułek się zmieści w tym grillu do bułek i jak długo trzeba czekać żeby były gorące? |
||||||
Autor:
spec gastronomiczny
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 126 |
Pomysł na hotdogi przy szkole to może i dobry ale monopolowy?? dla uczniów będą dobre hotdogi ale dla innych może lepiej kurczaki z rożna ?
|
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Często projektowałem takie własnie rozwiązania, że był sklep spozywczy i obok mały aneksik gastronomiczny. wymagania,jak w małej gastronomii. zlew, umywalka do rąk, jakaś szafka na opakowania jednorazowe i lodówka na półprodukty i masz aneks. Jakby potrzebna była jakaś porada, zapraszam na maila: gastromex@wp.pl
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 03:45:40 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|