FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / HOTDOG W SKLEPIE SPOżYWCZO-MONOPOLOWYM
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

HOTDOG W SKLEPIE SPOżYWCZO-MONOPOLOWYM

Autor: Wiesław


Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2013-11-07 o godzinie 09:28:47.
Dzień dobry Państwu,

od 14 lat prowadzę sklep spożywczy ale ze względu na pogarszającą się sprzedaż zmuszony jestem wprowadzić pewne zmiany tj sklep będzie spożywczo-monopolowy a w nim dodatkowo sprzedaż Hhotdog w taki sam sposób jak na stacjach benzynowych. Sklep mam zlokalizowany bardzo blisko szkoły średniej więc dzieciaków na przerwie jest u mnie sporo i dlatego chciałbym wprowadzić coś w stylu wspomnianych hotdog. Widziałem jakie jest zainteresowanie tym jedzeniem na stacjach to może i u mnie się uda. Mój sklep obecnie spełnia wymogi sanepidu jeżeli chodzi o obrót produktami spożywczymi ale czy wprowadzając te hotdog będę musiał coś jeszcze zmieniać? Będąc ostatnio na stacji przyjrzałem się bardzo dokładnie i nie ma do tego zbyt wielu sprzętów, tylko coś do parówek i coś do bułek, czy takie sprzęty są drogie? Serdecznie dziękuję za pomoc, bo duże sieci sklepów niestety coraz bardziej psują rynek a ja z czegoś muszę utrzymać to co mam.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 85
Post 2 napisany 2013-11-07 o godzinie 09:44:28.
Sklep monopolowy w pobliżu szkoły :)

W temacie hot dogów to będziesz potrzebował:
  • opiekacz rolkowy do parówek

    Polecam: CATERINA lub ROLLER GRILL
    Przy opiekaczu rolkowy liczy się ilość rolek oraz ewentualne sterowanie np. 2 strefami przy większych modelach. Licząc na klientów ze szkoły to będzie większy ruch przez 15 minut w czasie przerwy i później 45 minut spokój, więc lepiej mieć opiekacz o większej liczbie rolek żeby się przygotować na ten atak podczas przerwy:)
  • kontakt grill do bułek

    Polecam: CATERINA
    Do tego najlepiej się nada wersja PANINI i powinna wystarczyć no chyba, że będzie mało to wtedy podwójny.
  • nadstawka szklana np. z oświetleniem
    Nadstawka o rozmiarze, który oddzieli całość od klienta
  • akcesoria typu dyspensery do sosu, szczypce itp

W sklepie masz już lodówki więc szkoda kupować kolejne, wiem że sanepid będzie wymagał ale to już Twoja sprawa jak to rozwiążesz.
 
Autor: Wiesław


Wypowiedzi: 2
Post 3 napisany 2013-11-07 o godzinie 15:49:06.
Dzień dobry
W godzinach pracy szkoły to ruch raczej będzie tylko na przerwie, wiem z doświadczenia że bardzo dużo dzieci przychodzi na zakupy do mnie w trakcie przerwy i dlatego chciałbym zaoferować dodatkowo te hotdog. Interesują mnie wymagania stawiane przez Panią z Sanepidu, bo nic na ten temat nie napisali tutaj. Bardzo mi zależy żeby ograniczyć wydatki i chciałbym wykorzystać to co mam czyli lodówki i zamrażarki. Czy możecie mi polecić ile ma mieć opiekacz tych rolek i jak długo będą się te parówki tam piekły, czy parówki mają być schłodzone czy mrożone, bo ja właśnie mrożone widziałem na stacji benzynowej i lekko mnie to zdziwiło. Ile bułek się zmieści w tym grillu do bułek i jak długo trzeba czekać żeby były gorące?
 
Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 126
Post 4 napisany 2013-11-07 o godzinie 22:42:42.
Pomysł na hotdogi przy szkole to może i dobry ale monopolowy?? dla uczniów będą dobre hotdogi ale dla innych może lepiej kurczaki z rożna ?
 
Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 5 napisany 2013-11-08 o godzinie 09:44:28.
Często projektowałem takie własnie rozwiązania, że był sklep spozywczy i obok mały aneksik gastronomiczny. wymagania,jak w małej gastronomii. zlew, umywalka do rąk, jakaś szafka na opakowania jednorazowe i lodówka na półprodukty i masz aneks. Jakby potrzebna była jakaś porada, zapraszam na maila: gastromex@wp.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 03:45:40
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: HOTDOG W SKLEPIE SPOżYWCZO-MONOPOLOWYM
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "hotdog w sklepie spożywczo-monopolowym" w grupie "forum ogÓlne"
TAGI: hot dog (4)    sklep (2)    hotdog (2)    sklep spożywczy (1)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.