FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / FRYTKOWNICA
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

FRYTKOWNICA

Autor: Czacha


Tematy: 3
Wypowiedzi: 5
Post 1 napisany 2014-02-19 o godzinie 01:10:52.
Mam dwa pytanie odnośnie frytkownic;
Co to jest System "zimnej strefy"??
I czym się różni Frytkownica za 500zł a Frytkownice po 3,6,10 Tys. złotych??
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Hurtownia Gastronomiczna
forumforum

Wypowiedzi: 85
Post 2 napisany 2014-02-19 o godzinie 09:48:50.
Zimna strefa to wydzielona część w komorze frytownicy pod grzałkami, w której jest niższa temperatura niż ustawiona na termostacie, co zapobiega przypalaniu elementów, które spadają na dno komory.

Różnice pomiędzy urządzeniami są duże, np.
- sposób wykonania
- rozmiar
- wykorzystane materiały (jakość)
- ilość podzespołów (np. dodatkowe kontrolki, zabezpieczenia, wyłączniki itp)
- marka
- pojemność
- dopasowanie do linii gastronomicznej
- itp itd
 
Frytkownica
Autor: M&M Gastro


Wypowiedzi: 20
Post 3 napisany 2014-02-19 o godzinie 09:53:54.
System tzw. zimnej strefy, inaczej Cool Zone, zapobiega spalaniu resztek na dnie komory, co przeciwdziała zanieczyszczaniu oleju - dzięki temu, minimalizujemy jego użycie. Grzałka frytownicy znajduje się ponad dnem - tworzą się więc dwie strefy, gorąca nad grzałką, gdzie olej szybko się nagrzewa i zimna zlokalizowana pod grzałką - tam opadają resztki i nie zwęglają się. 

Cena frytownicy jest uzależniona od jej pojemności, mocy, marki, funkcji, jakości wykonania, rodzaju zasilania (prąd/gaz)... trzeba szukać, wybierać, porównywać :)
M&M Gastro - Twój partner w gastronomii
Działamy na terenie całej Polski
tel.: 32 750 81 30
mail: sklep@mmgastro.pl
WWW: http://mmgastro.pl

FB: http://facebook.com/MMgastro
YT: http://www.youtube.com/MMGastro
TT: http://www.twitter.com/MMGastro
G+: http://gplus.to/MMgastro
 
Autor: Bartek K.
forum

Tematy: 3
Wypowiedzi: 29
Post 4 napisany 2014-02-20 o godzinie 17:23:33.
Bardzo ważny parametr to stosunek pojemności frytownicy do jej mocy. Ważne, aby był jak największy (~ 1,0 kW na litr oleju). To przełoży się na czas smażenia i jakość gotowego produktu.
 
Autor: MileŚ


Wypowiedzi: 4
Post 5 napisany 2014-02-24 o godzinie 19:29:41.
Ważną kwestią jest to jak urządzenie jest eksploatowane.

Czy jest to restauracja o dużej ilości wydawanych posiłków czy mały lokal.

W dużych obiektach frytkownice są jednym z elementów trzonu grzewczego i takie urządzenie kosztuje od 3 tys. netto w górę. Jeśli jest to mniejszy lokal, a frytkownica kupowana jest jako doposażenie, lub nie mamy po prostu miejsca na urządzenie wolnostojące możemy zainwestować mniejsze pieniądze w frytkownice nastawną, którą stawiamy na blat roboczy. Takowa kosztuje kilka stówek, w zależności od wielkości i marki. Polecam model Caterina polskiej produkcji. Niedrogie urządzenie, gwarancja producenta. Jeśli chodzi o frytownicę wolnostojącą dobrym rozwiązaniem jest asortyment Krometu.

Pozdrawiam !
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 07:08:46
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: FRYTKOWNICA
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "frytkownica" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.