![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: FRYTKOWNICA |
|||||||
|
Autor:
Czacha
Tematy: 3 Wypowiedzi: 5 |
Mam dwa pytanie odnośnie frytkownic;
Co to jest System "zimnej strefy"?? I czym się różni Frytkownica za 500zł a Frytkownice po 3,6,10 Tys. złotych?? |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Hurtownia Gastronomiczna
![]() ![]() Wypowiedzi: 85 |
Zimna strefa to wydzielona część w komorze frytownicy pod grzałkami, w której jest niższa temperatura niż ustawiona na termostacie, co zapobiega przypalaniu elementów, które spadają na dno komory.
Różnice pomiędzy urządzeniami są duże, np. - sposób wykonania - rozmiar - wykorzystane materiały (jakość) - ilość podzespołów (np. dodatkowe kontrolki, zabezpieczenia, wyłączniki itp) - marka - pojemność - dopasowanie do linii gastronomicznej - itp itd |
||||||
![]() Autor: M&M Gastro Wypowiedzi: 20 |
System tzw. zimnej strefy, inaczej Cool Zone, zapobiega spalaniu resztek na dnie komory, co przeciwdziała zanieczyszczaniu oleju - dzięki temu, minimalizujemy jego użycie. Grzałka frytownicy znajduje się ponad dnem - tworzą się więc dwie strefy, gorąca nad grzałką, gdzie olej szybko się nagrzewa i zimna zlokalizowana pod grzałką - tam opadają resztki i nie zwęglają się.
Cena frytownicy jest uzależniona od jej pojemności, mocy, marki, funkcji, jakości wykonania, rodzaju zasilania (prąd/gaz)... trzeba szukać, wybierać, porównywać :)
M&M Gastro - Twój partner w gastronomii
Działamy na terenie całej Polski tel.: 32 750 81 30 mail: sklep@mmgastro.pl WWW: http://mmgastro.pl FB: http://facebook.com/MMgastro YT: http://www.youtube.com/MMGastro TT: http://www.twitter.com/MMGastro G+: http://gplus.to/MMgastro |
||||||
Autor:
Bartek K.
![]() Tematy: 3 Wypowiedzi: 29 |
Bardzo ważny parametr to stosunek pojemności frytownicy do jej mocy. Ważne, aby był jak największy (~ 1,0 kW na litr oleju). To przełoży się na czas smażenia i jakość gotowego produktu.
|
||||||
|
Autor:
MileŚ
Wypowiedzi: 4 |
Ważną kwestią jest to jak urządzenie jest eksploatowane.
Czy jest to restauracja o dużej ilości wydawanych posiłków czy mały lokal. W dużych obiektach frytkownice są jednym z elementów trzonu grzewczego i takie urządzenie kosztuje od 3 tys. netto w górę. Jeśli jest to mniejszy lokal, a frytkownica kupowana jest jako doposażenie, lub nie mamy po prostu miejsca na urządzenie wolnostojące możemy zainwestować mniejsze pieniądze w frytkownice nastawną, którą stawiamy na blat roboczy. Takowa kosztuje kilka stówek, w zależności od wielkości i marki. Polecam model Caterina polskiej produkcji. Niedrogie urządzenie, gwarancja producenta. Jeśli chodzi o frytownicę wolnostojącą dobrym rozwiązaniem jest asortyment Krometu. Pozdrawiam ! |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:08:46 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|