FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / HACPASZ HANNA PółTORAK
HACPASZ Hanna Półtorak
Data rejestracji w systemie: 2012-01-13
Ilość tematów: 22       Ilość wypowiedzi: 548       Ilość ogłoszeń: 113

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 TEMATÓW
TEMAT WYPOWIEDZI OSTATNIA WYPOWIEDŹ
samochód gastronomiczny
Mobilna gastronomia jak zacząć  W celu rozpoczęcia przygody z gastronomią mobilną należy przeprowadzić działanie opisane w następujących krokach: Krok 1:  Wybrać pojazd odpowiedni do prowadzenia działalności Polecanymi na food traka samochodami gastronomicznymi są  • Volkswagen T4, • [..]
2 2024-05-20 18:02:37
Etykiety produktów i potraw
Etykiety umieszczane na artykułach spożywczych muszą być zgodne z wytycznymi Rozporządzenia  (UE) 1169/2011. W rozporządzeniu określono parametry dotyczące czcionki  oraz  zdefiniowano informację jakie na etykiecie muszą się pojawić. Pamiętać należy o tym, że etykieta artykułu spożywczego nie może w [..]
1 2024-02-13 13:06:57
Przechowywanie próbek dań w przedszkolach korzystających z usług firm cateringowych - zmiana w przepisach prawa
Zgodnie z  zapisami obowiązujących przepisów prawa (Ustawa o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia wersja z dnia 25. maja 2023 roku) Dyrektorzy lub właściciele jednostek oświatowych  korzystających z usług firm cateringowych są zobowiązani do przechowywania próbek serwowanych w jednostkach oświatowych [..]
1 2023-11-10 09:45:04
Food track, przyczepa gastro - co wybrać .......
Przyczepa gastronomiczna lub food track to świetny pomysł na biznes w  czasie kryzysu. Decydując się na  kupno lub wynajem pojazdu nie ryzykujesz, że: - miejsce na prowadzenie działalności nie jest odpowiednie - koszty wynajmu, mediów zjedzą  dochód z prowadzonej działalności. Posiadając przyczep [..]
1 2023-05-04 09:52:49
wyspa gastronomiczna
[color=#000000][font=-apple-system, BlinkMacSystemFont, "Helvetica Neue", "Segoe UI", Arial, sans-serif, "Apple Color Emoji", "Segoe UI Emoji", "Segoe UI Symbol"]Moja gastronomia od czego zacząć: wyspa gastronomiczna[/font][/color] [color=#000000][font=-apple-system, BlinkMacSystemFont, "Helvetic [..]
1 2023-03-31 15:29:15
Gastronomia w roku 2023
[color=#050505][size=2][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif]Nowy rok 2023  nowe marzenia. Wszystkim tym którzy w Nowym roku planują rozpocząć przygodę z gastronomią p [..]
8 2023-11-22 15:29:19
Otwarcie lokalu gastronomicznego
[color=#000000][font=-apple-system, BlinkMacSystemFont, "Helvetica Neue", "Segoe UI", Arial, sans-serif, "Apple Color Emoji", "Segoe UI Emoji", "Segoe UI Symbol"]Jeżeli masz wątpliwości czy działasz poprawnie lub chciałbyś zasięgnąć opinii na temat wymagań sanitarnych zgłoś się do nas pomożemy w zak [..]
4 2023-03-06 09:31:59
Znakowanie dań wytworzonych w firmach cateringowych- uwaga na etykietę
Znakowanie  produktów spożywczych stosowną etykietą to dla producentów artykułów spożywczych nie pierwszyzna ale jak do tej pory firmy cateringowe były w tym zakresie traktowane  łagodniej (podobnie jak gastronomia) Po czasach pandemii zmieniło się podejście kontroli urzędowej w tym zakresie. Zarówn [..]
2 2022-10-25 12:11:43
Sanepid kontrola nowe wytyczne
W roku 2019  uległy zmianie przepisy dotyczące urzędowej kontrole we wszystkich przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego  w tym lokalach gastronomicznych. Zgodnie  z nowo obowiązującymi przepisami kontrola sanepidu odbywa się bez wcześniejszego uprzedzenia a pracownicy Państwowej Inspekcji Sanitarne [..]
1 2022-09-19 07:35:07
HACCP
Zarządzanie Jakością  w lokalu gastronomicznym  System HACCP przez wielu restauratorów postrzegany jest jako przymus prawny  nieistotny w działaniu lokalu konieczny wyłącznie przy otwarciu lokalu. Szkoda bo  System HACCP wymyślony został po to aby pomagać w prowadzeniu  lokalu gastronomicznego a ni [..]
9 2023-09-09 08:16:45
lokal gastronomiczny w czasie pandemii
Witam miałam nadzieje, że trudny czas  pandemii o wynalezieniu szczepionki i wprowadzeniu jej w życie  pozostanie tylko wspomnieniem.... niestety musimy w tym  jeszcze trwać. Ponieważ powoli przyzwyczajamy się do sytuacji a  pusta kasa daje nadzieje, że rząd nie wprowadzi lockdownu w  zakresie znany [..]
1 2021-09-07 07:21:15
Stołówki szkolne wytyczne w czasie pandemii
Witam GIS opublikował wytyczne odnośnie  żywienia dzieci w szkołach  posiadających własną  kuchnie oraz  korzystających z usług firm cateringowych warto o nich pamiętać w roku szkolnym 2021/2022. Z naszej strony proponujemy współpracę w organizacji pracy  związanej z żywieniem zbiorowym w  szkołach [..]
2 2021-10-18 20:28:24
Food track, przyczepa gastronomiczna pomysł na koronawirusa
W  dobie koronawirusa food track lub przyczepa gastronomiczna to bardzo dobry pomysł na biznes: - oferujemy dania wyłącznie na wynos - lokalizacja działania  może być uwarunkowana na danym terenie niskimi zachorowaniami i luzowaniem obostrzeń W gastronomii  mobilnej działając z głową możemy stw [..]
1 2020-05-25 09:48:49
lokal gastronomiczny w czasie koronawirusa
W czasie Epidemii   Główny Inspektor Sanitarny zwraca uwagę na  konieczność przestrzegania kluczowych zasad    higieny, których brak może skutkować nałożeniem kar ze strony Pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej na właścicieli lokali gastronomicznych. Kluczowe zasady obejmują:  Higienę Pracow [..]
2 2020-05-14 06:26:54
Lokal gastronomiczny odbiór przez Sanepid
[table][tr][td]Podsumujmy wiadomości krazące po forum odnośnie  - wytycznych stawianych lokalom gastronomicznym: podstawowe  wytyczne dla lokali gastronomicznych - projektów technologicznych lokalli - dokumentacji HACCP - opisu zasad funkcjonowania lokali ( w tym przygotowywania dań )w zależnośc [..]
1 2019-01-31 15:59:44
Food tracki odbiór przez Sanepid
Witam zblilża się wiosna więc  gastronomia mobilna szykuje się do  startu.  Udzielam informacji na formum od wielu lat i chętnie odpowiem w zakresie następujących zagadnień -  jak przygotować food tracka (wymagane minimum niezbędne do odbioru przez Sanepid) - jak zgłosić posiłki, które chcemy pr [..]
2 2019-03-05 12:48:08
BHP w lokalu gastronomicznym
Na naszym forum pojawiają się wątki związane z organizacją pracy w gastronomii - wybór lokalu gastronomicznego - wybór pojazdu mamy wpisy o Systemie HACCP. Ja zaproponowałabym wątek dotyczący wytycznych BHP dla pracowników kuchni. Czekamy na pytania, na które postaramy się jak najszybciej odpowie [..]
1 2017-08-23 10:11:05
Kuchnia w przedszkolu, kuchnia w zakładach żywienia zbiorowego
Chciałabym zaproponować nowy wątek na naszym forum. Bardzo często rozmawiamy na tematy związane z otwarciem lokalu gastronomicznego: wymaganiami SANEPIDU, doborem odpowiedniego lokalu itp Pamiętajmy o tym, że kuchnie to nie tylko lokale gastronomiczne ale również przedszkola i szkoły również te któr [..]
15 2020-04-21 09:41:42
Gastronomia mobilna oraz inne nietypowe lokale gastronomiczne
Witam serdecznie wszystkich Państwa od dawna wypowiadam się na forum na tematy związane z rozpoczynaniem działalności gastronomicznej: przyczepy/busy gastronomiczne, kontenery, namioty itp ale także stacjonarne lokale gastronomiczne. Serdecznie zapraszam do udziału w szkoleniu Gastronomia na kółkach [..]
5 2013-10-18 14:07:38
Dotacje Unijne na rozwój mikroprzedsiębiorstw
Witam serdecznie uprzejmie informuje, że w tym roku przez Agencje Rozwoju i Modernizacje Rolnictwa przydzielane będą dotacje w ramach programu MIkroprzedsiębiorstwa Działanie 312. Warunkiem uzyskania dotacji jest prowadzenie działalności na terenie wiejskim lub w miejscowości liczącej do 5000 tys m [..]
3 2013-03-01 09:23:37
Firma cateringowa dostarczająca posiłki do szkół i przedszkoli
Witam serdecznie chciałabym rozpocząć dyskusję na temat jakości posiłków dostarczanych do szkół przez firmy cateringowe oraz obsługiwanych przez ajentów. Z jakimi problemami borykają się firmy dostarczające posiłki do szkół, czy firma odpowiada za zatrucia pokarmowe w szkole? jakie dostawcy po [..]
1 2012-09-20 09:56:24
HACCP w lokalach gastronomicznych
Witam wszystkich na forum Jesteśmy firmą doradczo-szkoleniową pomagającą wdrażać wymagany przepisami prawa (ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia) system bezpieczeństwa żywności HACCP: - w zakładach gastronomicznych - domach weselnych, -pensjonatach -barach -gospodarstwach agrot [..]
5 2013-05-29 13:11:28
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.