![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: ZNAKOWANIE DAń WYTWORZONYCH W FIRMACH CATERINGOWYCH- UWAGA NA ETYKIETę |
|||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Znakowanie produktów spożywczych stosowną etykietą to dla producentów artykułów spożywczych nie pierwszyzna ale jak do tej pory firmy cateringowe były w tym zakresie traktowane łagodniej (podobnie jak gastronomia) Po czasach pandemii zmieniło się podejście kontroli urzędowej w tym zakresie. Zarówno Sanepid jak i Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno- Spożywczej podczas kontroli sprawdzają poprawność opracowania etykiety oferowanych klientom dań. Uwaga zgodnie z obowiązującymi przepisami etykieta musi spełniać wytyczne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Brak poprawnej etykiety wiąże się z naliczaniem kar których warto uniknąć nawiązując wspólpracę z nami: Zespół HACPASZ: dokumentacja HACCP, projekty technologiczne, szkolenia BHP: kontakt zamowienia@hacpasz.com.pl
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
RafaCoralowa Wypowiedzi: 19 |
I bardzo dobrze. Ja też brałem niejednokrotnie diety różnego rodzaju i często gęsto etykieta odbiegała od tego co nam serwowano.
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 08:00:21 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|