![]() |
FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: HACCP |
|||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 19 Wypowiedzi: 542 |
Zarządzanie Jakością w lokalu gastronomicznym
System HACCP przez wielu restauratorów postrzegany jest jako przymus prawny nieistotny w działaniu lokalu konieczny wyłącznie przy otwarciu lokalu. Szkoda bo System HACCP wymyślony został po to aby pomagać w prowadzeniu lokalu gastronomicznego a nie zalegać w najgłębszej szufladzie biurka. Dobrze opracowana dokumentacja powinna zawierać instrukcje stanowiskowe, w których pracownicy lokalu znajdą podpowiedź jak postępować, co kontrolować i kogo alarmować w przypadku zdiagnozowanych problemów. Dla właściciela natomiast prowadzone przez pracowników kontrole to gwarancja zachowania w produkcji dań niezbędnych jakości. Właściciel lokalu pozostawiając sobie wyłącznie nadzór nad poprawnością wypełnianych zapisów kupuje sobie czas potrzebny do rozwoju firmy bo wie, że jego pracownicy są świadomi wystąpienia w produkcji dań zagrożeń i potrafią nad nimi zapanować. Podsumowując System HACCP to narzędzie komunikacji pomiędzy właścicielem lokalu/ lokali a jego pracownikami. Prowadzone zapisy zastępują przekazywanie ustne wiadomości, które mogą zostać wyparte z pamięci, a których pominięcie może powodować problemy z jakością wytworzonych dań. Tak więc twórzmy System HACCP w sposób który usprawni prace lokalu a nie będzie przeszkodą w jego funkcjonowaniu. Dlatego warto przy tworzeniu dokumentacji HACCP skorzystać z pomocy specjalistów czekamy na ciebie zamowienia@hacpasz.com.pl |
||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
![]() Autor: oferty Wypowiedzi: 24 |
jaka cena wyjściowa za usługę
Usługi: haccp,bhp, p.poż.
Kontakt prospekt-bhp.pl |
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 19 Wypowiedzi: 542 |
W sprawie wyceny zapraszam do kontaktu mail zamowienia@hacpasz.com.pl lub o telefon 512 21 12 89, 504 811 617 Hanna Półtorak
|
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 19 Wypowiedzi: 542 |
W sprawie wyceny zapraszam do kontaktu mail zamowienia@hacpasz.com.pl lub o telefon 512 21 12 89, 504 811 617 Hanna Półtorak
|
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 19 Wypowiedzi: 542 |
W sprawie wyceny zapraszam do kontaktu mail zamowienia@hacpasz.com.pl lub o telefon 512 21 12 89, 504 811 617 Hanna Półtorak
|
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 19 Wypowiedzi: 542 |
W sprawie wyceny zapraszam do kontaktu mail zamowienia@hacpasz.com.pl lub o telefon 512 21 12 89, 504 811 617 Hanna Półtorak
|
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 19 Wypowiedzi: 542 |
W sprawie wyceny zapraszam do kontaktu mail zamowienia@hacpasz.com.pl lub o telefon 512 21 12 89, 504 811 617 Hanna Półtorak
|
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 19 Wypowiedzi: 542 |
W sprawie wyceny zapraszam do kontaktu mail zamowienia@hacpasz.com.pl lub o telefon 512 21 12 89, 504 811 617 Hanna Półtorak
|
||||||
![]() Autor: oferty Wypowiedzi: 24 |
[size=2]Opracuje dokumentację GHP/GMP , HACCP dla:
+++.. [/size]
Usługi: haccp,bhp, p.poż.
Kontakt prospekt-bhp.pl |
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.236.237.61 Data: 2023-10-3 Czas: 03:23:48 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|