FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / FOOD TRACK, PRZYCZEPA GASTRO - CO WYBRAć .......
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

FOOD TRACK, PRZYCZEPA GASTRO - CO WYBRAć .......

Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 22
Wypowiedzi: 548
Post 1 napisany 2023-05-04 o godzinie 09:52:49.
Przyczepa gastronomiczna lub food track to świetny pomysł na biznes w  czasie kryzysu. Decydując się na  kupno lub wynajem pojazdu nie ryzykujesz, że:
- miejsce na prowadzenie działalności nie jest odpowiednie
- koszty wynajmu, mediów zjedzą  dochód z prowadzonej działalności.
Posiadając przyczepę gastronomiczną lub food tracka sam decydujesz o miejscu postoju lub zmieniasz lokalizację bez  problemu. Co warto wiedzieć decydując się na lokal na kółkach:
- Wysokość pojazdu gastronomicznego nie jest normalizowana jak ma to miejsce w lokalach gastronomicznych
-  Przyczepa gastronomiczna, food track muszą być pojazdem sprawnym technicznie posiadającym dowód rejestracyjny 
- Wyposażenie kuchni na kółkach mogą stanowić meble i urządzenia AGD lub profesjonalne pod warunkiem, ze nie są uszkodzone (odpryski powłoki, rdza)
- W pojeździe musi być zainstalowana instalacja wodna zasilająca punkty wodne (zlew, umywalka) w wodę zimną i ciepłą
- Należy odpowiednio dobierać wyposażenie tak aby bez problemów zapewnić dopływ energii elektrycznej do lodówek, podgrzewacza/bojlera.
Wybór rodzaju pojazdu powinien być uzależniony od rodzaju planowanej działalności:
- Przyczepa gastronomiczna: przygotowywanie i sprzedaż  dań w jednym lub kilku miejscach
- Food track: Brak wybranej lokalizacji, przygotowywanie i sprzedaż dań w kilku lokalizacjach dziennie
Właściciel lub najemca pojazdu gastronomicznego musi  mieć zarejestrowaną  działalność gospodarczą, oraz zgłosić  chęć prowadzenia działalności w Powiatowej Stacji Sanitarno Epidemiologicznej na terenie której zarejestrował działalność. Warunkiem otrzymania pozytywnej decyzji Sanepidu jest okazanie pojazdu i wymaganej przepisami prawa dokumentacji HACCP lub dokumentacji Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej w zależności od planowanej działalności. Zespół HACPASZ Serwis Sp z o.o. pomoże w przygotowaniu pojazdu do odbioru przez Sanepid w zakresie:
- konsultacji odnośnie doboru i wyposażenia pojazdu
- opracowania dokumentacji HACCP w zakresie wymaganym przez Sanepid
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 100.26.176.111
Data: 2024-07-14
Czas: 18:09:16
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: FOOD TRACK, PRZYCZEPA GASTRO - CO WYBRAć .......
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "food track, przyczepa gastro - co wybrać ......." w grupie "mobilna gastronomia"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Przeróbka zwykłej przyczepy na przyczepę gastronomiczna    Opakowanie zgrzewane dla casteringów dietetycznych - bez podatku SUP - zgrzewane papierem   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.