FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: FOOD TRACK, PRZYCZEPA GASTRO - CO WYBRAć ....... |
|||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 22 Wypowiedzi: 548 |
Przyczepa gastronomiczna lub food track to świetny pomysł na biznes w czasie kryzysu. Decydując się na kupno lub wynajem pojazdu nie ryzykujesz, że:
- miejsce na prowadzenie działalności nie jest odpowiednie - koszty wynajmu, mediów zjedzą dochód z prowadzonej działalności. Posiadając przyczepę gastronomiczną lub food tracka sam decydujesz o miejscu postoju lub zmieniasz lokalizację bez problemu. Co warto wiedzieć decydując się na lokal na kółkach: - Wysokość pojazdu gastronomicznego nie jest normalizowana jak ma to miejsce w lokalach gastronomicznych - Przyczepa gastronomiczna, food track muszą być pojazdem sprawnym technicznie posiadającym dowód rejestracyjny - Wyposażenie kuchni na kółkach mogą stanowić meble i urządzenia AGD lub profesjonalne pod warunkiem, ze nie są uszkodzone (odpryski powłoki, rdza) - W pojeździe musi być zainstalowana instalacja wodna zasilająca punkty wodne (zlew, umywalka) w wodę zimną i ciepłą - Należy odpowiednio dobierać wyposażenie tak aby bez problemów zapewnić dopływ energii elektrycznej do lodówek, podgrzewacza/bojlera. Wybór rodzaju pojazdu powinien być uzależniony od rodzaju planowanej działalności: - Przyczepa gastronomiczna: przygotowywanie i sprzedaż dań w jednym lub kilku miejscach - Food track: Brak wybranej lokalizacji, przygotowywanie i sprzedaż dań w kilku lokalizacjach dziennie Właściciel lub najemca pojazdu gastronomicznego musi mieć zarejestrowaną działalność gospodarczą, oraz zgłosić chęć prowadzenia działalności w Powiatowej Stacji Sanitarno Epidemiologicznej na terenie której zarejestrował działalność. Warunkiem otrzymania pozytywnej decyzji Sanepidu jest okazanie pojazdu i wymaganej przepisami prawa dokumentacji HACCP lub dokumentacji Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej w zależności od planowanej działalności. Zespół HACPASZ Serwis Sp z o.o. pomoże w przygotowaniu pojazdu do odbioru przez Sanepid w zakresie: - konsultacji odnośnie doboru i wyposażenia pojazdu - opracowania dokumentacji HACCP w zakresie wymaganym przez Sanepid |
||||||
REKLAMA |
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.231.219.178 Data: 2024-11-9 Czas: 10:19:44 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|