![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: GASTRONOMIA MOBILNA ORAZ INNE NIETYPOWE LOKALE GASTRONOMICZNE |
|||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam serdecznie wszystkich Państwa od dawna wypowiadam się na forum na tematy związane z rozpoczynaniem działalności gastronomicznej: przyczepy/busy gastronomiczne, kontenery, namioty itp ale także stacjonarne lokale gastronomiczne. Serdecznie zapraszam do udziału w szkoleniu Gastronomia na kółkach od czego zacząć...... (3 edycja). Szkolenie będzie odbywało się w Warszawie 21.05.2013. Szczegóły dotyczące szkolenia udzielane są mailowo: poltorak@haccp-gmp.home.pl. W zakładce Ogłoszenia umieszczone są szczegóły dotyczące szkolenia. Pozdrawiam i zapraszam na szkolenie
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
Kurczaczek
Tematy: 2 Wypowiedzi: 5 |
Witam, posiadam busa gastronomicznego, wykańczam go wewnątrz na podstawie swojej skromnej wiedzy a także wiedzy użytkowników tego forum. Prace zakończą się w tym roku i na sezon letni chciałbym już ruszyć z działalnością. Zastanawiam się czy mogę sam z powodzeniem skompletować odpowiednie dokumenty do odbioru przez sanepid, czy lepiej zlecić to innej osobie/firmie. Czy wystarczy że złożę wniosek plus wykaz urządzeń gastronomicznych, potraw które chcę przygotowywać, sposób przygotowywania potraw, zawrę informację o urządzeniach chłodniczych itd. czy będę potrzebował jeszcze czegoś. Kiedyś, lokal gastronomiczny stacjonarny udało mi się odebrać z powodzeniem bez dokumentacji hccp, zostałem tylko poproszony ale to juz po odebraniu żebym zakupił i prowadził księgę dobrych praktyk żywieniowych ale tego nie zrobiłem a po roku podczas kontroli nie miałem problemu z powodu braku. Miałem zlewy, wentylację, czysto w lokalu itd. Dlatego też moje pytanie czy uda mi się odebrać busa swoimi siłami czy muszę zlecać opracowanie odp. dokumentacji za którą zapłacę a nie będzie to wcale konieczne.
|
||||||
![]() Autor: BANNERT- Przyczepy Gastro ![]() Wypowiedzi: 48 |
Myślę, że swobodnie poradzisz sobie sam.
Najpierw trzeba wypełnić wniosek o przeprowadzenie kontroli w samochodzie, (wniosek jest dostępny na stronie SANEPIDU), należy w nim określić dokładnie rodzaj wykonywanej działalności. Do wniosku dołączamy Wpis do Ewidencji Gospodarczej, NIP i REGON. Aby wynik kontroli był pozytywny należy zapewnić ciepłą wodę, zaplecze socjalno-sanitarne składające się z umywalki z kranem i zlewozmywaka dwukomorowego z kranem, szafki odzieżowej, oraz zasilanie 230V. Opis procedur zazwyczaj wykonuje pracownik SANEPIDU i lepiej zeznawać, że korzysta się z gotowych półproduktów, bo nie ma zgody na jakąkolwiek produkcję w przyczepach, czy samochodach. Pozdrawiam MAREK.
BANNERT- Przyczepy i Samochody Gastronomiczne
Sprzedaż / Serwis / Części / Remonty www.przyczepygastronomiczne.pl |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Oficjalnie w przyczepie to tylko gotowe produkty tj napisał BANNERT. Z doświadczenia mogę napisać że w wielu przyczepach się przygotowuje bardzo dużo produktów, bo tylko to daje gwarancje jakości i nie powtarzalnego smaku co się równa z dużą ilością Klientów.
|
||||||
Autor:
spec gastronomiczny
![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 126 |
Poszukaj w internecie jest tego tyle że bez problemu sobie poradzisz sam.
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 07:08:59 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|