FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / GASTRONOMIA MOBILNA ORAZ INNE NIETYPOWE LOKALE GASTRONOMICZNE
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

GASTRONOMIA MOBILNA ORAZ INNE NIETYPOWE LOKALE GASTRONOMICZNE

Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 1 napisany 2013-04-30 o godzinie 12:40:54.
Witam serdecznie wszystkich Państwa od dawna wypowiadam się na forum na tematy związane z rozpoczynaniem działalności gastronomicznej: przyczepy/busy gastronomiczne, kontenery, namioty itp ale także stacjonarne lokale gastronomiczne. Serdecznie zapraszam do udziału w szkoleniu Gastronomia na kółkach od czego zacząć...... (3 edycja). Szkolenie będzie odbywało się w Warszawie 21.05.2013. Szczegóły dotyczące szkolenia udzielane są mailowo: poltorak@haccp-gmp.home.pl. W zakładce Ogłoszenia umieszczone są szczegóły dotyczące szkolenia. Pozdrawiam i zapraszam na szkolenie
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Kurczaczek


Tematy: 2
Wypowiedzi: 5
Post 2 napisany 2013-10-16 o godzinie 10:52:49.
Witam, posiadam busa gastronomicznego, wykańczam go wewnątrz na podstawie swojej skromnej wiedzy a także wiedzy użytkowników tego forum. Prace zakończą się w tym roku i na sezon letni chciałbym już ruszyć z działalnością. Zastanawiam się czy mogę sam z powodzeniem skompletować odpowiednie dokumenty do odbioru przez sanepid, czy lepiej zlecić to innej osobie/firmie. Czy wystarczy że złożę wniosek plus wykaz urządzeń gastronomicznych, potraw które chcę przygotowywać, sposób przygotowywania potraw, zawrę informację o urządzeniach chłodniczych itd. czy będę potrzebował jeszcze czegoś. Kiedyś, lokal gastronomiczny stacjonarny udało mi się odebrać z powodzeniem bez dokumentacji hccp, zostałem tylko poproszony ale to juz po odebraniu żebym zakupił i prowadził księgę dobrych praktyk żywieniowych ale tego nie zrobiłem a po roku podczas kontroli nie miałem problemu z powodu braku. Miałem zlewy, wentylację, czysto w lokalu itd. Dlatego też moje pytanie czy uda mi się odebrać busa swoimi siłami czy muszę zlecać opracowanie odp. dokumentacji za którą zapłacę a nie będzie to wcale konieczne.
 
Gastronomia mobilna oraz inne nietypowe lokale gastronomiczne
Autor: BANNERT- Przyczepy Gastro
forum

Wypowiedzi: 48
Post 3 napisany 2013-10-16 o godzinie 23:03:21.
Myślę, że swobodnie poradzisz sobie sam.
Najpierw trzeba wypełnić wniosek o przeprowadzenie kontroli w samochodzie, (wniosek jest dostępny na stronie SANEPIDU), należy w nim określić dokładnie rodzaj wykonywanej działalności. Do wniosku dołączamy Wpis do Ewidencji Gospodarczej, NIP i REGON. Aby wynik kontroli był pozytywny należy zapewnić ciepłą wodę, zaplecze socjalno-sanitarne składające się z umywalki z kranem i zlewozmywaka dwukomorowego z kranem, szafki odzieżowej, oraz zasilanie 230V.

Opis procedur zazwyczaj wykonuje pracownik SANEPIDU i lepiej zeznawać, że korzysta się z gotowych półproduktów, bo nie ma zgody na jakąkolwiek produkcję w przyczepach, czy samochodach. Pozdrawiam MAREK.
BANNERT- Przyczepy i Samochody Gastronomiczne
Sprzedaż / Serwis / Części / Remonty
www.przyczepygastronomiczne.pl
 
Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 4 napisany 2013-10-18 o godzinie 09:52:59.
Oficjalnie w przyczepie to tylko gotowe produkty tj napisał BANNERT. Z doświadczenia mogę napisać że w wielu przyczepach się przygotowuje bardzo dużo produktów, bo tylko to daje gwarancje jakości i nie powtarzalnego smaku co się równa z dużą ilością Klientów.
 
Autor: spec gastronomiczny
forumforumforum

Wypowiedzi: 126
Post 5 napisany 2013-10-18 o godzinie 14:07:38.
Poszukaj w internecie jest tego tyle że bez problemu sobie poradzisz sam.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 07:08:59
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: GASTRONOMIA MOBILNA ORAZ INNE NIETYPOWE LOKALE GASTRONOMICZNE
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "gastronomia mobilna oraz inne nietypowe lokale gastronomiczne" w grupie "mobilna gastronomia"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.