FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / KUCHNIA W PRZEDSZKOLU, KUCHNIA W ZAKłADACH żYWIENIA ZBIOROWEGO
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

KUCHNIA W PRZEDSZKOLU, KUCHNIA W ZAKłADACH żYWIENIA ZBIOROWEGO

Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 467
Post 1 napisany 2014-12-03 o godzinie 09:27:33.
Chciałabym zaproponować nowy wątek na naszym forum. Bardzo często rozmawiamy na tematy związane z otwarciem lokalu gastronomicznego: wymaganiami SANEPIDU, doborem odpowiedniego lokalu itp Pamiętajmy o tym, że kuchnie to nie tylko lokale gastronomiczne ale również przedszkola i szkoły również te które korzystają z usług firm cateringowych lub wynajmują kuchnie ajentom. Może porozmawiamy o problemach, które trapią właścicieli i dyrektorów istniejących placówek oraz tych które dopiero powstaną. 
 Proponuje poruszenie takich tematów jak
- HACCP w przedszkolu z cateringiem potrzebny czy nie?
- Czy firma cateringowa dostarcza posiłki o odpowiedniej jakości i w odpowiedni sposób
- Ajent w kuchni przedszkola i szkoły jak ocenic jego pracę?
Zapraszam do dyskujji i zadawania pytań


Zapraszam do dyskusji i zadawania pytań które na pewno nie zostaną bez odpowiedzi.
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: mankell


Wypowiedzi: 5
Post 2 napisany 2015-01-25 o godzinie 11:52:16.
Hej! Moja żona prowadzi przedszkole, jednak niestety, ma bardzo małą powierzchnię użytkową i musi sprawnie zagodopodarować każdy metr. W takim przypadku, najkorzystniejszym rozwiązaniem są kuchnie na wymiar. Myśmy zamawiali na abcremont.pl i z czystym sumieniem ich polecam!
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 467
Post 3 napisany 2015-01-25 o godzinie 12:36:49.
Należy pamiętać o tym, że w kuchnia przedszkolnych o małych powierzchniach uniemożliwiają przygotowywanie posiłków od podstaw.  Mała kuchnia to idealna rozdzielnia posiłków dostarczanych przez firmy cateringowe. Proszę  pamiętać o tym, że przedszkole korzystające z usług firm cateringowych nie jest zwolnione z odpowiedzialności za jakość zdrowotną posiłków. Zgodnie z przepisami każdy producent/dystrybutor żywności odpowiada za jakość zywność  w swoim zakresie w przypadku przedszkoli cateringowych  należy kontrolować temperaturę oferowanych posiłków, która powinna wynosić 75 stopni Celsjusz dla zup oraz 63 stopnie Celsjusza dla pozostałych posiłków wydawanych na ciepło. Dobrze jest prowadzić zapisy z tych kontroli co jest dowodem dla SANEPIDU na  to, że Przedszkole dba o zdrowie swoich podopiecznych.
 
Autor: Kuba hugo


Wypowiedzi: 3
Post 4 napisany 2015-02-13 o godzinie 13:33:15.
Bardzo przydatne forum
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 467
Post 5 napisany 2015-05-19 o godzinie 15:34:58.
Witam osoby zainteresowane organizacją pracy kuchni przedszkola, jadłospisami, przygotowywaniem kuchni do odbioru SANEPID zapraszam  do  kontaktu poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 467
Post 6 napisany 2015-10-26 o godzinie 12:42:37.
Witam serdecznie wszystie osoby zainteresowane wymaganiom stawianym zakładom gastronomicznym oraz zakładom żywienia zbiorowego zapraszam na szkolenie
18.11.2015 w Warszawie  Na szkoleniu poruszone zostaną następujące zagadnienia:

-   projekt technologiczny kiedy nalezy go przygotowywać
- Odstępstwa SANEPID  kiedy i gdzie należy o nie występować
- Wyposażenie kuchni   co musi a co powinno się w niej znajdować
-  Czym się kierować podczas planiwania zasad przygotowywania dań
- dokumentacja wymagana przez SANEPID jak ją przygotować

Informacje na temat kosztów udziału w szkoleniu udzielane są mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: KarinaG88


Wypowiedzi: 4
Post 7 napisany 2015-12-02 o godzinie 15:23:28.
O kuchnie w przedszkolach i podobnych placówkach należy właściwie zadbać i odpowiednio je dostosować.
 
Autor: AlaZ


Wypowiedzi: 5
Post 8 napisany 2016-06-22 o godzinie 10:46:47.
Jeśli chodzi o przedszkole mojej córki to zaproponowałam im wyposażenie kuchni firmy LINK ZABLOKOWANY i bardzo sobie cenią. Ja zresztą też, ponieważ mam ich sprzęt w swojej restauracji i mnie nie zawodzi.
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 467
Post 9 napisany 2016-09-01 o godzinie 15:15:46.
SZKOLENIA DLA PRACOWNIKÓW KUCHNI W PRZEDSZKOLACH I SZKOŁACH

W celu  doskonalenia pracy kuchni przedszkoli i szkół chciałabym polecić szkolenia organizowane przez naszą firmę. Serdecznie zapraszamy na szkolenia z następującego zakresu



Szkolenie BHP wstępne i okresowe  dla pracowników i  kuchni w jednostkach oświatowych 17.09.2016



Stołówka w jednostce oświatowej, sprzedaż w sklepikach szkolnych w świetle  Nowelizacji Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 roku – Czyli jak dostosować się do nowych przepisów prawa 24.09.2016





SANEPID w kuchni przedszkola i szkoły – 08.10.2016


Szkolenia organizowane są w Warszawie . Możliwe jest również zorganiozwanie szkoleń zamknietych na terenie  jednostek oświatowych. Szczegóły dotyczące szkoleń udzielane są mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
Kuchnia w przedszkolu, kuchnia w zakładach żywienia zbiorowego
Autor: oferty


Wypowiedzi: 18
Post 10 napisany 2016-09-27 o godzinie 16:11:16.
Witam,
proszę podaj ceny za szkolenie wstępne bhp i okresowe dla pracowników kuchni - 3 osoby.
Czy wysyłacie certyfikaty .
Usługi: haccp,bhp, p.poż.
Kontakt prospekt-bhp.pl
KUCHNIA W PRZEDSZKOLU, KUCHNIA W ZAKłADACH żYWIENIA ZBIOROWEGO
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 467
Post 11 napisany 2016-09-27 o godzinie 16:47:19.
Witam serdecznie jak najbardziej wystawiamy certyfikaty za szkolenie BHP i przeprowadzamy je w terminie dogodnym dla klienta.  W celu uzyskania oferty proszę o kontakt mailowy poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 467
Post 12 napisany 2016-11-07 o godzinie 09:43:22.
29.11.2016 w Warszawie odbędzie się szkolenie poświęcone zagadnieniom związanym z weryfikacją i tworzeniem dokumentacji HACCP dla kuchni szkół i przedszkoli.
Na szkoleniu poruszone będą zagadnienia
- Księga Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej: zapisy jakie powinny się w niej znaleść
- Dokumentacja kontroli wewnętrznej - zasady przygotowywania instrukcji i formularzy
- Księga HACCP

- Analiza zagrożeń co powinna zawierać
Szczegóły dotyczące ceny szkolenia oraz zapisy prowadzone są mailowo pod adresem poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 467
Post 13 napisany 2018-05-07 o godzinie 15:29:33.
HACCP w kuchni przedszkola: szkolenie dedykowane pracownikom odpowiedzialnym za nadzór pracy kuchni oraz pracownikom kuchni i osobom odpowiedzialnym za wydawanie posiłków:
Nasze szkolenie dedykujemy pracownikom przedszkoli  z pełną kuchnią ale również pracownikom  wydajacym posiłki w przedszkolu z uslugą cateringową .

miejsce szkolenia Warszawa 31.05.2018
czas trwania szkolenia 4 godziny zegarowe (10.00-14.00)

Plan szkolenia
 
Dobra praktyka produkcyjna i higieniczna w kuchni przedszkola: utrzymanie zasad dobrej praktyki higienicznej w kuchni przedszkola: wytyczne stawiane urządzeniom, pomieszczeniom oraz personelowi
- Najczęściej występujące błędy: jak im zaradzić
- Zasady dokumentowania  przestrzegania zasad dobrej praktyki higienicznej
- Dobra praktyka produkcyjna:  kuchnia wolna od niebezpieczeństw i zagrożeń: gdzie popełniamy błędy jak ich się wystrzegać

- Alergeny w kuchni: gdzie ich szukać i jak dokumentować ich obecność
Istnieje możliwość  zorganizowania szkolenia zamknietego realizowanego w dowolnym terminie serdecznie zapraszamy.
Informacje dotyczące szkolenia udzielane są mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak
forumforumforumforumforum

Tematy: 8
Wypowiedzi: 467
Post 14 napisany 2019-03-05 o godzinie 10:46:41.
28.03.2019  odbywać się będzie szkolenie  dedykowane osobom zainteresowanym rozpoczeciem tego typu działalności. Na szkoleniu poruszamy następujące tematy:

-  Jak wybrać odpowiedni lokal: wytyczne  dla pomieszczeń edukacyjnych, szatni i sanitariatów
- Przeznaczenie budynku  jakie powinno być i  w jaki sposób je zmienić
- Plac zabaw i otoczenie – jak je zagospodarować
-  BHP wymagania dla dzieci i pracowników
- Wyżywienie dzieci  catering czy kuchnia  czyli zasady organizacji zaplecza gastronomicznego
- Odbiór jednostki oświatowej przez  SANEPID Oddział Higieny  Dzieci i Młodzieży, Odział   Higieny Żywności, Żywienia  i Przedmiotów Użytku
Szczegóły dotyczące  wziecia udziału w szkoleniu zapraszamy do kontaktu mail poltorak@haccp-gmp.home.pl. znajdziesz nas również na facebook-u
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 35.175.191.72
Data: 2019-11-12
Czas: 23:05:43
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: KUCHNIA W PRZEDSZKOLU, KUCHNIA W ZAKłADACH żYWIENIA ZBIOROWEGO
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "kuchnia w przedszkolu, kuchnia w zakładach żywienia zbiorowego" w grupie "haccp gmp ghp"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Opti one+ polecamy - Filtracja wody    Wywrotnice mobilne Boxmech   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.