![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: KUCHNIA W PRZEDSZKOLU, KUCHNIA W ZAKłADACH żYWIENIA ZBIOROWEGO |
|||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Chciałabym zaproponować nowy wątek na naszym forum. Bardzo często rozmawiamy na tematy związane z otwarciem lokalu gastronomicznego: wymaganiami SANEPIDU, doborem odpowiedniego lokalu itp Pamiętajmy o tym, że kuchnie to nie tylko lokale gastronomiczne ale również przedszkola i szkoły również te które korzystają z usług firm cateringowych lub wynajmują kuchnie ajentom. Może porozmawiamy o problemach, które trapią właścicieli i dyrektorów istniejących placówek oraz tych które dopiero powstaną.
Proponuje poruszenie takich tematów jak - HACCP w przedszkolu z cateringiem potrzebny czy nie? - Czy firma cateringowa dostarcza posiłki o odpowiedniej jakości i w odpowiedni sposób - Ajent w kuchni przedszkola i szkoły jak ocenic jego pracę? Zapraszam do dyskujji i zadawania pytań Zapraszam do dyskusji i zadawania pytań które na pewno nie zostaną bez odpowiedzi. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
mankell
Wypowiedzi: 5 |
Hej! Moja żona prowadzi przedszkole, jednak niestety, ma bardzo małą powierzchnię użytkową i musi sprawnie zagodopodarować każdy metr. W takim przypadku, najkorzystniejszym rozwiązaniem są kuchnie na wymiar. Myśmy zamawiali na abcremont.pl i z czystym sumieniem ich polecam!
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Należy pamiętać o tym, że w kuchnia przedszkolnych o małych powierzchniach uniemożliwiają przygotowywanie posiłków od podstaw. Mała kuchnia to idealna rozdzielnia posiłków dostarczanych przez firmy cateringowe. Proszę pamiętać o tym, że przedszkole korzystające z usług firm cateringowych nie jest zwolnione z odpowiedzialności za jakość zdrowotną posiłków. Zgodnie z przepisami każdy producent/dystrybutor żywności odpowiada za jakość zywność w swoim zakresie w przypadku przedszkoli cateringowych należy kontrolować temperaturę oferowanych posiłków, która powinna wynosić 75 stopni Celsjusz dla zup oraz 63 stopnie Celsjusza dla pozostałych posiłków wydawanych na ciepło. Dobrze jest prowadzić zapisy z tych kontroli co jest dowodem dla SANEPIDU na to, że Przedszkole dba o zdrowie swoich podopiecznych.
|
||||||
|
Autor:
Kuba hugo
Wypowiedzi: 3 |
Bardzo przydatne forum
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam osoby zainteresowane organizacją pracy kuchni przedszkola, jadłospisami, przygotowywaniem kuchni do odbioru SANEPID zapraszam do kontaktu poltorak@haccp-gmp.home.pl
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam serdecznie wszystie osoby zainteresowane wymaganiom stawianym zakładom gastronomicznym oraz zakładom żywienia zbiorowego zapraszam na szkolenie
18.11.2015 w Warszawie Na szkoleniu poruszone zostaną następujące zagadnienia: - projekt technologiczny kiedy nalezy go przygotowywać - Odstępstwa SANEPID kiedy i gdzie należy o nie występować - Wyposażenie kuchni co musi a co powinno się w niej znajdować - Czym się kierować podczas planiwania zasad przygotowywania dań - dokumentacja wymagana przez SANEPID jak ją przygotować Informacje na temat kosztów udziału w szkoleniu udzielane są mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl |
||||||
|
Autor:
KarinaG88
Wypowiedzi: 4 |
O kuchnie w przedszkolach i podobnych placówkach należy właściwie zadbać i odpowiednio je dostosować.
|
||||||
|
Autor:
AlaZ Wypowiedzi: 5 |
Jeśli chodzi o przedszkole mojej córki to zaproponowałam im wyposażenie kuchni firmy LINK ZABLOKOWANY i bardzo sobie cenią. Ja zresztą też, ponieważ mam ich sprzęt w swojej restauracji i mnie nie zawodzi.
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
SZKOLENIA DLA PRACOWNIKÓW KUCHNI W PRZEDSZKOLACH I SZKOŁACH
W celu doskonalenia pracy kuchni przedszkoli i szkół chciałabym polecić szkolenia organizowane przez naszą firmę. Serdecznie zapraszamy na szkolenia z następującego zakresu Szkolenie BHP wstępne i okresowe dla pracowników i kuchni w jednostkach oświatowych 17.09.2016 Stołówka w jednostce oświatowej, sprzedaż w sklepikach szkolnych w świetle Nowelizacji Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 roku – Czyli jak dostosować się do nowych przepisów prawa 24.09.2016 SANEPID w kuchni przedszkola i szkoły – 08.10.2016 Szkolenia organizowane są w Warszawie . Możliwe jest również zorganiozwanie szkoleń zamknietych na terenie jednostek oświatowych. Szczegóły dotyczące szkoleń udzielane są mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl |
||||||
![]() Autor: oferty Wypowiedzi: 24 |
Witam,
proszę podaj ceny za szkolenie wstępne bhp i okresowe dla pracowników kuchni - 3 osoby. Czy wysyłacie certyfikaty .
Usługi: haccp,bhp, p.poż.
Kontakt prospekt-bhp.pl |
||||||
| KUCHNIA W PRZEDSZKOLU, KUCHNIA W ZAKłADACH żYWIENIA ZBIOROWEGO | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam serdecznie jak najbardziej wystawiamy certyfikaty za szkolenie BHP i przeprowadzamy je w terminie dogodnym dla klienta. W celu uzyskania oferty proszę o kontakt mailowy poltorak@haccp-gmp.home.pl
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
29.11.2016 w Warszawie odbędzie się szkolenie poświęcone zagadnieniom związanym z weryfikacją i tworzeniem dokumentacji HACCP dla kuchni szkół i przedszkoli.
Na szkoleniu poruszone będą zagadnienia - Księga Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej: zapisy jakie powinny się w niej znaleść - Dokumentacja kontroli wewnętrznej - zasady przygotowywania instrukcji i formularzy - Księga HACCP - Analiza zagrożeń co powinna zawierać Szczegóły dotyczące ceny szkolenia oraz zapisy prowadzone są mailowo pod adresem poltorak@haccp-gmp.home.pl |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
HACCP w kuchni przedszkola: szkolenie dedykowane pracownikom odpowiedzialnym za nadzór pracy kuchni oraz pracownikom kuchni i osobom odpowiedzialnym za wydawanie posiłków:
Nasze szkolenie dedykujemy pracownikom przedszkoli z pełną kuchnią ale również pracownikom wydajacym posiłki w przedszkolu z uslugą cateringową . miejsce szkolenia Warszawa 31.05.2018 czas trwania szkolenia 4 godziny zegarowe (10.00-14.00) Plan szkolenia Dobra praktyka produkcyjna i higieniczna w kuchni przedszkola: utrzymanie zasad dobrej praktyki higienicznej w kuchni przedszkola: wytyczne stawiane urządzeniom, pomieszczeniom oraz personelowi - Najczęściej występujące błędy: jak im zaradzić - Zasady dokumentowania przestrzegania zasad dobrej praktyki higienicznej - Dobra praktyka produkcyjna: kuchnia wolna od niebezpieczeństw i zagrożeń: gdzie popełniamy błędy jak ich się wystrzegać - Alergeny w kuchni: gdzie ich szukać i jak dokumentować ich obecność Istnieje możliwość zorganizowania szkolenia zamknietego realizowanego w dowolnym terminie serdecznie zapraszamy. Informacje dotyczące szkolenia udzielane są mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
28.03.2019 odbywać się będzie szkolenie dedykowane osobom zainteresowanym rozpoczeciem tego typu działalności. Na szkoleniu poruszamy następujące tematy:
- Jak wybrać odpowiedni lokal: wytyczne dla pomieszczeń edukacyjnych, szatni i sanitariatów - Przeznaczenie budynku jakie powinno być i w jaki sposób je zmienić - Plac zabaw i otoczenie – jak je zagospodarować - BHP wymagania dla dzieci i pracowników - Wyżywienie dzieci catering czy kuchnia czyli zasady organizacji zaplecza gastronomicznego - Odbiór jednostki oświatowej przez SANEPID Oddział Higieny Dzieci i Młodzieży, Odział Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku Szczegóły dotyczące wziecia udziału w szkoleniu zapraszamy do kontaktu mail poltorak@haccp-gmp.home.pl. znajdziesz nas również na facebook-u |
||||||
|
Autor:
ola098 Wypowiedzi: 2 |
Polecam zajrzeć na https://bebeconcept.pl/kategoria/akcesoria-dla-niemowlatkominy]] akcesoria dla niemowląt sklep internetowy [/url] może się coś przyda!
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 08:00:21 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|