FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / HACPASZ HANNA PółTORAK
HACPASZ Hanna Półtorak
Data rejestracji w systemie: 2012-01-13
Ilość tematów: 10       Ilość wypowiedzi: 497       Ilość ogłoszeń: 88

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
Zapiekanki
Jezeli działasz po za granicami kraju upewnij się jakie zasady tam obowiązują co ci wolno a co jest zabronione ( w ten sposób unikniesz kar lub nieporozumień  z właścicielami   innych punktów gastronomicznych). Oficjalnie w Polsce  w małympunkcie gastronomicznym nie możesz obierać warzyw  i musisz kupować warzywa obrane (sklepy i firmy gastronomiczne oferują bogatą ofertę takich warzyw).  Pieczywo powinno być codziennie kupowane świeże - to są wytyczne Sanepidu.  Co robimy nieoficjalnie? podejrzewam,że takich informacji  na forum nikt ci nie udzieli bo wróg nie spi. Pamiętaj jednak o tym,że w niektórych krajach wladze sanitarne są bardzo restrykcyjne a ich  działanie spotengowane jest koronawirusem dlatego stosuj się do zasad funkcjonująccyh w kraju gdzie prowadzisz działalność.
2020-06-18 10:37:43 2
Księga HACCAP
Księga HACCP w dobie koronawirusa. W istniejącej lub tworzonej dokumentacji należy uwzględnić postępowanie w przypadku stwierdzenia u personelu zakazenia koronawirusem.  Nalezy również pamiętać o porzadnym opisaniu działań związanych z myciem i  odkażaniem sprzetu oraz elementów wyposazenia  restauracji lub baru (lad podawczych, stolików, podłóg). warto jest skontaktowac się z nami w celu weryfikacji lub stworzenia od podstaw dokumentacji HACCP Hanna Półtorak HACPASZ zamowienia@hacpasz.com.pl
2020-06-03 15:31:23 15
Sprzedaż waty cukrowej
Sprawy księgowe zostawiam innym forowiczom. Kwestie organizacyjne dotyczące sprzedazy waty cukrowej Obowiązkowo  musisz mieć założoną firmę Obowiązkowo musisz zgłosić się do Sanepidu i uzyskać zgodę do prowadzenia działalności  na stoisku mobilnym. Bardzo ważne żeby stoisko było wyposażone w dwa punkty mycia umywalkę i zlew (rozmiary są dowolne) zasilane w ciepłą i zimną wodę. Wymóg jest stary jak świat, ale w czasie koronawirusa będzie bezwzględnie wymagany. Stoisko powinno być osłonięte z trzech stron. Konieczna jest również umowa uzyczenia na korzystanie z toalety przeznaczonej dla sektora spozywczego (jeżeli będziesz działać w  strefie przeznaczonej pod gastronomie najemca powinien ci taką toaletę zapewnić) na dzień odbioru musisz dysponować dokumentacją DObrej Praktyki produkcyjnej i Higienicznej lub  pełną dokumentacją HACCP (wymóg zmienia się w zalezności od powiatu na terenie którego bedziesz rejestrować działalność ) Musisz uzyskać zgodę zarządcy terenu na obszarze którego chcesz prowadzić działalność Pomożemy w rozpoczęciu działalności zgłoś sie do nas HACPASZ Hanna Półtorak zamowienia@hacpasz.com.pl
2020-06-03 14:54:44 2
okap w przyczepie gastronomicznej
Przyczepa gastronomiczna to nie lokal (mamy duzo przewiewu) dlatego nie m potrzeby  kupować profesjonalnych okapów moze byćzwykły domowy. Przyczepę z takim okapem również odbierze sanepid. Najważniejsze żeby nie dać się podpuścić na zakup wyciągu grawitacyjnego (taki nie przejdzie). Okap musi być mechaniczny.
2020-06-03 14:42:56 4
Szukam porady - kurczak z rożna!
Pomozemy skompletować wyposażenie w dobrej cenie (sprzęt firmy Stalgast i Hendi). Oferujemy również następującą pomoc w uruchomieniu działalności - opracowanie projektu  technologicznego lokalu - opracowanie dokumentacji HACCP - szkolenia BHP dla właścicieli i pracowników lokali
2020-06-03 14:38:04 2
Food track, przyczepa gastronomiczna pomysł na koronawirusa
W  dobie koronawirusa food track lub przyczepa gastronomiczna to bardzo dobry pomysł na biznes: - oferujemy dania wyłącznie na wynos - lokalizacja działania  może być uwarunkowana na danym terenie niskimi zachorowaniami i luzowaniem obostrzeń W gastronomii  mobilnej działając z głową możemy stworzyć dania, których nie powstydziłaby się najlepsza restauracja  i osiągniemy to zgodnie z przepisami Sanepidu. Dania możemy wydawać na naczyniach w pełni biodegredowalnych przez co  co  wpisujemy się w nurt działań proekologicznych.  Do  rozpoczęcia dzialania  potrzebny jest - prawidwo zaprojektowany i wyposażony pojazd - dokumentacji HACCP w zakresie prowadzonej działalności - stworzone podstawy menu zgodnie  z wytycznymi Sanepidu W tych trudnych czasach nie możemy zapomnieć o odpowiednich środkach higieny osobistej oraz środkach do mycia i dezynfekcji powierzchni i sprzętu gastronomicznego.  Jeżeli  mamy już wszystko możemy zacząć.Firma HACPASZ pomoże zreallizowac marzenia i przebrnąć przez prawne formalności związane z rozpoczęciem biznesu HACPASZ Hanna Półtorak (poltorak@haccp-gmp.home.pl) - projekty technologiczne pojazdów gastronomicznych [size=2][font=Verdana, sans-serif]- dokumentacja HACCP dla pojazdów gastronomicznych[/font][/size] [size=2][font=Verdana, sans-serif]- szkolenia BHP[/font][/size] [size=2][font=Verdana, sans-serif]- zaopatrzenie w środki higieny osobistej  i środki czystości[/font][/size] [size=2][font=Verdana, sans-serif]- wyposażenie lokali  i pojazdów gastronomicznych (urządzenia,  sprzęt kuchenny, meble ze stali nierdzewnej)[/font][/size]
2020-05-25 09:48:49 1
Księga HACCAP
Test na funkcjonowanie  system HACCP .  Sprawdż czy umiesz  odpowiedzieć na pytania:  1. Czy posiadajmy   Księgę Haccp    2. Jakie zagrożenia są analizowane    3. Ile i jakie są punkty krytyczne CCP oraz kontrole punkty CP –gdzie i    jakich zagrożenie dotyczą?    4. W jaki sposób i jak często są monitorowane CCP oraz CP    5. Zasady zwalniania dostaw, odpowiedzialności i zapisy    6. Schemat technologiczny przepływu surowców,    7. Ochrona przed szkodnikami jak jest zorganizowana    8. Badanie wody jak często są wykonywanie    9. Czy i jak jest zachowana identyfikowalność produktów    10. Czy praca urzadzeń pomiarowych jest nadzorowana      Jezeli nie znasz odpowiedzi na te  pytania zweryfikuj swój Haccp  lub zleć jego  stworenie na nowo  w tym celu zgłoś się do nas Hanna  Półtorak  HACPASZ poltorak@haccp-gmp.home.pl
2020-05-22 10:45:42 15
DOSTAWY JEDZENIA NA WYNOS
Witam niektórzy narzekają na ceny [color=#000000][size=1]uber eats czy pyszne. Dlatego warto zastanowić się nad zatrudnieniem  pracownika z własnym samochodem. [/size][/color] [color=#000000][size=1]Hanna Półtorak[/size][/color] [color=#111111][size=2][font=Verdana, sans-serif]projekty technologiczne lokali gastronomicznych i pojazdów gastronomicznych[/font][/size][/color] [color=#111111][size=2][font=Verdana, sans-serif]- dokumentacja HACCP dla loklai gastronomicznych[/font][/size][/color] [color=#111111][size=2][font=Verdana, sans-serif]- szkolenia BHP[/font][/size][/color] [color=#111111][size=2][font=Verdana, sans-serif]- zaopatrzenie w środki higieny osobistej  i środki czystości[/font][/size][/color] [color=#111111][size=2][font=Verdana, sans-serif]- wypozsażenie lokali  i pojazdów gastronomicznych (urządzenia,  sprzęt kuchenny, meble ze stali nierdzewnej)[/font][/size][/color]
2020-05-20 11:03:21 4
Parę pytań przed startem food trucka
Food Track  i przyczepy gastronomiczne to idealne rozwiązanie na biznes w czasie koronawirusa : - sprzedaż dań na wynos - baza do organizacji ogródka piwnego Należy pamiętać o tym,że  w obecnych czasach food track i przyczepy podlegają  podobnie jak pozostał lokale gastronomiczne reżimowy sanitarnego. Dlatego warto jest pamiętać o zakupie do food tracka środków  do mycia i dezynfekcji o odpowiedniej jakości w przystęnej cenie.  Podstawą w działaniach  w branży gastronomicznej jest posuadania dokumenatcji HACCP, którą szczególnie w tych trudnych czasach nalezy opracować sumniennie z naciskiem na postepowanie w sytuacji stwierdzenia koronawirusa u pracownika oraz  prace porządkowe  i ich dokumentowanie  Zapraszamy  do współpracy  w zakresie - opracowywania dokumentacji HACCP - zaopatrzenia w środki do mycia i dezynfekcji Wszystkich informacji udzielimy po kontakcie mailowym na adres zamowienia@hacpasz.com.pl
2020-05-18 06:51:22 5
Szukamy gastronomów do uznanego projektu sezonowego / otrzymaj gotowy BOXYBAR do prowadzenia w sezonie letnim
Dla każdego lokalu gastronomicznego konieczne jest opracowanie dokumentacji HACCP. W czasie epidemii sanepid będzie zwracał uwagę  na zapisy dlatego warto zamiast gotowca zamówić dokumentację dostosowaną do proadzonej działalności Hanna Półtorak poltorak@haccp-gmp.home.pl tel kontaktowy 512 21 12 89, 503 95 82 93
2020-05-18 06:35:37 2
Pizzeria tylko na wynos(dowóz) w starym boisku (stajni)
W każdym budynku można przygotować lokal gastronomiczny  musi on jednak spełnić podstawowe warunki. Wysokość lokalu musi wynoscić 3,30m (minimalna wysokość od której można uzyskać  odstępstwo to 2,5 m), do lokalu musi byc doprowdzona woda i  kanalizacja. W lokalu nalezy zapewnić toaletę dla personelu oraz pomieszcenie socjalne dla pracowników. Dobrze jest również upewnić się w Sanepidzie czy nie będą wymagać zmiany przeznaczenia budynków.  Konieczne będzie również opracowanie projektu technologicznego kuchni i zaplecza gastronomicznego. Chetnie pomogę zapraszam do współpracy  poltorak@haccp-gmp.home.pl
2020-05-18 06:30:47 2
Zakup wyposażenia do lokalu gastronomicznego
Pomogę w niezbędnych zakupach. Mamy w ofercie sprzęt Stalgastu i Hendi nowy w bardo dobrej cenie oraz naczynia, sztućce i wszystko to co w kuchni jest potrzebne   Moja pomoc może również  dotyczyć projektu technologicznego lokalu (wymaganego przez sanepid, przygotowanie dokumentacji HACCP, BHP oraz  środków do mycia i dezynfekcji. Zapraszam do kontaktu na maila zamowienia@hacpasz.com.pl Hanna Półtorak
2020-05-18 06:18:16 9
Sanepid - oddanie lokalu
Kontakt do firmy przepraszam wdarł się błąd zamowienia@hacpasz.com.pl  lub poltork@haccp-gmp.home.pl
2020-05-14 06:40:34 7
Sanepid - oddanie lokalu
Państwowa Inspekcja  Sanitarna wzonowiła odbiory lokali. Konieczne jest jednak przeanalizowanie przygotowania lokalu do odbioru pod kontem wytycznych stawinych lokalom w trakcie epidemii.  Możemy pomóć w spełnieiu wymagań Sanepidu zapraszamy do kontaktu HACPASZ kontakt zamowienia@haccp-gmp.home.pl
2020-05-14 06:38:33 7
Sanepid - oddanie lokalu
Państwowa Inspekcja  Sanitarna wzonowiła odbiory lokali. Konieczne jest jednak przeanalizowanie przygotowania lokalu do odbioru pod kontem wytycznych stawinych lokalom w trakcie epidemii.  Możemy pomóć w spełnieiu wymagań Sanepidu zapraszamy do kontaktu HACPASZ kontakt zamowienia@haccp-gmp.home.pl
2020-05-14 06:38:31 7
lokal gastronomiczny w czasie koronawirusa
Państwowa Inspekcja sanitarna ruszyła w teren oraz wznowione zostały odbiory lokali gastronomicznych oraz sklepów, szkół, żłobków i przedszkoli.
2020-05-14 06:26:54 2
lokal gastronomiczny w czasie koronawirusa
W czasie Epidemii   Główny Inspektor Sanitarny zwraca uwagę na  konieczność przestrzegania kluczowych zasad    higieny, których brak może skutkować nałożeniem kar ze strony Pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej na właścicieli lokali gastronomicznych. Kluczowe zasady obejmują:  Higienę Pracowniczą w  przestrzegania zassad higirny na stanowisku pracy , dokumentowania incydentów związanych z zachorowaniem na koronawirusa, zasady obsługi klientów - Poprawność prac porządkowych z  zastosowaniem wyłącznie profesjonalnych środków do mycia i dezynfekcji, które dostały pozwolenie do stosowania w sektorze gastronomii i zakładów przemysłu spożywczego - Dokumentacji HACCP zawierajacej szczegółowe zapisy w zakresie higieny osobistej, oraz prac porządkowych w loalu Jezeli macie pytania w tej materii to piszcie myśle,że razem przetrwamy ten trudny czas Hanna Półtorak HACPASZ  - projekty technologiczne lokali - dostawa  środków do mycia i dezynfekcji oraz środków higieny osobistej - dokumentacja HACCP
2020-05-06 11:35:41 2
Budowa Przyczepy Gastronomicznej
Pozdrawiam zapraszam do kontaktu z nami w celu  pomocy  przy uruchomieniu przyczepy. W przyczepie należy zapewnić  - kącik sanitarny: punkt mycia rąk i zlewozmywak do mycia naczyń - sprzęt gastronomiczny (może być przeznaczenia domowego ale ważne żeby był w dobrej  kondycji technicznej) - meble z materiałów łatwych do umycia 9nie koniecznie stal nierdzewna) - Punkt przyjęcia zamówień  ze względu na epidemie musi być zabudowany np obudową z pleksji lub hartowanego szkła tak aby uniemożliwić  zakażenie się koronawirusem  Konieczne jest również opracowanie dokumentacji HACCP kładzącej nacisk na sytuacje epidemiologiczną w kraju tzn: -   Higiena pracowników uwzgędniająca stan zdrowia i  postępwoanie w przypadku zachorowania pracownika na koronawirusa - Szczegółowy opis działania w zakresie mycia i dezynfekcji pomieszczen i sprzetów kuchennych Zapraszamy do współpracu w zakresie - przygotowania projektu technologicznego przyczepy - zaopatrzenia w środki do mycia i dezynfekcji odpowiedniej jakości - opracowania dokumentacji HACCP Hanna Półtora zamowienia@hacpasz.com.pl
2020-05-06 10:58:06 4
Budowa Przyczepy Gastronomicznej
Pozdrawiam zapraszam do kontaktu z nami w celu  pomocy  przy uruchomieniu przyczepy. W przyczepie należy zapewnić  - kącik sanitarny: punkt mycia rąk i zlewozmywak do mycia naczyń - sprzęt gastronomiczny (może być przeznaczenia domowego ale ważne żeby był w dobrej  kondycji technicznej) - meble z materiałów łatwych do umycia 9nie koniecznie stal nierdzewna) - Punkt przyjęcia zamówień  ze względu na epidemie musi być zabudowany np obudową z pleksji lub hartowanego szkła tak aby uniemożliwić  zakażenie się koronawirusem  Konieczne jest również opracowanie dokumentacji HACCP kładzącej nacisk na sytuacje epidemiologiczną w kraju tzn: -   Higiena pracowników uwzgędniająca stan zdrowia i  postępwoanie w przypadku zachorowania pracownika na koronawirusa - Szczegółowy opis działania w zakresie mycia i dezynfekcji pomieszczen i sprzetów kuchennych Zapraszamy do współpracu w zakresie - przygotowania projektu technologicznego przyczepy - zaopatrzenia w środki do mycia i dezynfekcji odpowiedniej jakości - opracowania dokumentacji HACCP Hanna Półtora zamowienia@hacpasz.com.pl
2020-05-06 10:57:58 4
Szukam porady i pomocy - przyczepa gastronomiczna kebab
Polecam przyczepy i food tracki firmy Bannert są przygotowane do prowadzenia działalności w sposób nie budzących zastrzeżeń  z punktu widzenia Sanepidu. Pamiętajmy jenak o tym,że  dobrze wykonana przyczepa to połowa sukcesu.  Glówny Inspektor Sanitarny wydał zalecenia na temat solidnie przygotowywanej dokumentacji HACCP dostosowanej do prowadzenia działalaności uwzględniającej - Zakres higieny osobistej pracowników  uwzględniającej postepowanie w przypadku wystąpienia u pracownikow koronawirusa oraz zasady dopuszczenia pracowników do pracy - Prac porządkowych z szczególnym naciskiem na instrukcje mycia i dezynfekcji sprzetu znajdującego się na wyposażeniu samochodu lub przyczepy.  Zachowania odstępu pomiędzy prcownikiem a klientem (stosowanie zabezpieczeń np z pleksji) Bardzo istotne jest zapewnienie pracownikom - środków do mycia i dezynfekcji rąk (preparaty o zawartości minimum 60% alkoholu) - środków do mycia i dezynfekcji sprzetów i powierzchni roboczych wyłącznie z zastosowaniem srodków  spełniajacych wytyczne ustawy o preparatach biobójczych czyli profesjonalnych środków do mycia i dezynfekcji (ludwik, domestos chusteczki higieniczne nie są akceptowane)  Nasza firma oferuje wlascicelom samochodów i przyczep gastronomicznych dostawę odpowiednich środków do mycia i dezynfekcji, środków higieny osobistej   oraz opracowanie lub weryfikacje dokumentacji HACCP. Zapraszamy do kontaktu poltorak@haccp-gmp.home.pl lub zamowienia@hacpasz.com.pl.
2020-05-06 10:36:34 8
Szukam porady i pomocy - przyczepa gastronomiczna kebab
Polecam przyczepy i food tracki firmy Bannert są przygotowane do prowadzenia działalności w sposób nie budzących zastrzeżeń  z punktu widzenia Sanepidu. Pamiętajmy jenak o tym,że  dobrze wykonana przyczepa to połowa sukcesu.  Glówny Inspektor Sanitarny wydał zalecenia na temat solidnie przygotowywanej dokumentacji HACCP dostosowanej do prowadzenia działalaności uwzględniającej - Zakres higieny osobistej pracowników  uwzględniającej postepowanie w przypadku wystąpienia u pracownikow koronawirusa oraz zasady dopuszczenia pracowników do pracy - Prac porządkowych z szczególnym naciskiem na instrukcje mycia i dezynfekcji sprzetu znajdującego się na wyposażeniu samochodu lub przyczepy.  Zachowania odstępu pomiędzy prcownikiem a klientem (stosowanie zabezpieczeń np z pleksji) Bardzo istotne jest zapewnienie pracownikom - środków do mycia i dezynfekcji rąk (preparaty o zawartości minimum 60% alkoholu) - środków do mycia i dezynfekcji sprzetów i powierzchni roboczych wyłącznie z zastosowaniem srodków  spełniajacych wytyczne ustawy o preparatach biobójczych czyli profesjonalnych środków do mycia i dezynfekcji (ludwik, domestos chusteczki higieniczne nie są akceptowane)  Nasza firma oferuje wlascicelom samochodów i przyczep gastronomicznych dostawę odpowiednich środków do mycia i dezynfekcji, środków higieny osobistej   oraz opracowanie lub weryfikacje dokumentacji HACCP. Zapraszamy do kontaktu poltorak@haccp-gmp.home.pl lub zamowienia@hacpasz.com.pl.
2020-05-06 10:36:31 8
Sanepid - oddanie lokalu
Praca sanepidu   w zakresie odbiorów jest wstrzymana do odwołania, niemniej pierwsze jaskółki mówią nam o odmrożeniu działań również w tym zakresie. Nalezy na bieżąco śledzić strony swoich stacji powiatowych i pozostać z nimi w kontakcie. Moim zdaniem pełne odmrożenie gastronomii wpołowie maja bedzie się wiazało również z wznowieniem pracy  Sanepidu w pełnym zakresie.   Musimy pamiętać jednak o tym, że praca inspekcji   w czasie  epidemii będzie inna niż ta, z którą spotykaliśmy się do tej pory. Na co musimy  zwracać uwagę przy przygotowywaniu się do odbioru Przed wznowieniem pracy lokali gastronomicznym w pełnym zakresie ukażą się wytyczne Glównego Inspektora Sanitarnego, z którymi dokładnie nalezy się zapoznać Podczas organizacji pracy w lokalu nalezy pamietać że - musimy zapewnić  wyłącznie profesjonalne środki ochrony osobistej : mydła, środki do dezynfekcji rąk, srodki do mycia i dezynfekcji powierzchni i  blatów  roboczych. Ludwik i Domestos nie przejdzie::: - koniec z ręcznikami wielokrotnego użytku i  ściereczkami w kuchni muszą być wyłącznie  ręczniki jednorazowe.... - dokumentacja HACCP musi  szczególny nacisk kłaść na proces mycia i dezynfekcji sprzetów i pomieszczeń (gotowce z internetu nie przejda) - nalezy zadbać o odpowiednie instrukcje stanowiskowe w zakresie mycia rąk najlepiej dostosowane do  pracy w gastronomii Ważne jest zeby pracownicy byli świadomi zasad higieny na stanowisku pracy dlatego tak istotne jest żeby  opracować i wdrożyć instrukcje higieny osobistej uwzględniające proces mycia i dezynfekcji rąk oraz  przypadki w ktorych ręce bezwzględnie trzeba umyć (przyjęcie pieniedzy od klienta, zmiana wykonywania czynności) Zapraszamy do wspópracy w zakresie - opracowywania dokumentacji HACCP dostosowanej do danego lokalu - zakup środków do mycia i dezynfekcji i środków ochrony osobistej (maseczki, rękawiczki) - szkolenia w zakresie świadomości pracownikó gastronomi czekamy na kontakt zamówienia@hacpasz.com.pl zapraszamy do współpracy
2020-05-02 12:19:33 7
Instrukcje BHP, mycie i dezynfekcja rąk
Dostepne w internecie instrukcje bardzej nadają się do przychodni lekarskich niż dla gastronomii bo i tak w praktyce nikt w naszej branży tak dokładnie się do nich nie stosuje dlatego lepiej zrobić ją samemu co nalezy uwzględnić :  -  do mycia rąk stosujemy wyłącznie środki profesjonalne (zwykłe mydła  idą w odstawkę zastosowane mydło powinno być antybakteryjne lub o działaniu zwalczajacym bakterie i wirusy. Takie działanie zapewnią ci wyłącznie preparaty dostarczane  przez firmy  specjalizujące się w  sprzedazy preparatów dla sektora spożywczego , kosmetyków oraz farmacji - bezwzględnie wprowadż obowiązek dezynfekcji rąk (w obecnej sytuacji mycie rąk nawet profesjonalnym mydłem to za mało) - umieść zapis kiedy nalezy myć i dezynfekować ręce: przy zmiane wykonywania czynności po przerwie w pracy (toaleta, przerwa śniadaniowa) po przyjęciu pieniędzy od klienta Jezeli stosujesz rękawiczki jednorazowe umieść informacje że rękawiczki nalezy zmienić - po przyjęciu pieniędzy od klienta - po zmianie wykonania czynności  związanych z przygotowywaniem dań Taka instrukcja będzie bardziej pomocna niż ta którą dostaniesz w sklepach BHP lub w internecie Pozdrawiam  Hanna Półtorak HACPASZ Oferujemy środki profesjnalne do higieny osobistej, srodki do mycia i dezynfekcji powierzchni roboczych oraz naczyń kuchennych Zapraszamy do współpracy zamowienia@hacpasz.com.pl
2020-05-02 11:12:55 2
Znakowanie Żywności
Zgodnie z obowiązującymi przepisami wszystkie produkty wprowadzane do obrotu handlowego w opakowaniach jednostkowych powinny być oznakowane etykietą  zawierająca między innymi tabele wartości odzywczej i wykaz alergenów).
2020-01-07 16:50:11 3
miesjce postojowe pytanie
Można postawić food tracka  koło takiego zakładu Sanepid nie powinien się tego czepiać. Ważne jest żeby była wyznaczona jedna kabina toalety tylko doaosób pracujących w  food tracku (nie może być ta toaleta wspólna dla pracowników gastronomii i pracwników produkcji). koneczne jest również opracowanie dokumentacji HACCP w zakresie prowadzonej działalności ( w takim opracowaniu chetnie pomogę) Pozdrawiam Hanna Półtorak HACPASZ poltorak@haccp-gmp.home.pl
2020-01-07 16:28:45 2
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.