FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / PROFIL UŻYTKOWNIKA / HACPASZ HANNA PółTORAK
HACPASZ Hanna Półtorak
Data rejestracji w systemie: 2012-01-13
Ilość tematów: 22       Ilość wypowiedzi: 548       Ilość ogłoszeń: 113

INFORMACJE TEMATY WYPOWIEDZI OGŁOSZENIA  
LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
DO TEMATU DATA WYPOWIEDZI
samochód gastronomiczny
Mobilna gastronomia jak zacząć  W celu rozpoczęcia przygody z gastronomią mobilną należy przeprowadzić działanie opisane w następujących krokach: Krok 1:  Wybrać pojazd odpowiedni do prowadzenia działalności Polecanymi na food traka samochodami gastronomicznymi są  • Volkswagen T4, • Volkswagen C4, • Mercedes Springer, • Mercedes Benz T1, • Peugeot Boxer, • Peugeot J5, • Renault Master, • Fiat Ducato, • Citroen Jumper. samochód musi być sprawny posiadać aktualne badania techniczne i dowód rejestracyjny Krok 2: Należy dostosować pojazd do wytycznych sanitarnych niezbędnych do zatwierdzenia pojazdu. W każdym pojeździe  muszą znajdować się dwa punkty mycia: zlew i umywalka  zasilane zimną i ciepłą wodą oraz  szafka ubraniowa. Dobranie  wyposażenie pojazdu (urządzenia grzejne, okap, lodówki) uzależnione jest od profilu planowanej działalności. Przy wyposażeniu food traka  pamiętać należy o zapotrzebowaniu na energię elektryczną poszczególnych  urządzeń, warto rozważyć montaż urządzeń zasilanych gazem. Krok 3. Opracowanie dokumentacji HACCP w zakresie planowanej działalności, złożenie wniosku o rejestrację  pojazdu w Powiatowej Stacji Sanitarno Epidemiologicznej na terenie której właściciel pojazdu prowadzi działalność gospodarczą.  Przy doborze  projekcie wnętrza pojazdu i opracowaniu dokumentacji HACCP warto skorzystać z Naszej pomocy jako praktyków działających w branży od 2012 roku.   Zgłoś się do nas zamowienia@hacpasz.com.pl
2024-04-16 12:33:07 2
Etykiety produktów i potraw
Etykiety umieszczane na artykułach spożywczych muszą być zgodne z wytycznymi Rozporządzenia  (UE) 1169/2011. W rozporządzeniu określono parametry dotyczące czcionki  oraz  zdefiniowano informację jakie na etykiecie muszą się pojawić. Pamiętać należy o tym, że etykieta artykułu spożywczego nie może wprowadzać w błąd konsumenta dlatego należy na niej  umieścić w sposób rzetelny informacje wymienione w rozporządzeniu.  Należy  pamiętać o tym, że etykieta nie wprowadza  konsumenta w błąd czyli nie może:  -  zataić  występowanie  w produkcie  któregoś ze składników  - podać nieprawdziwą zawartość składników - dedykować produkt grupom konsumentów stosujących diety eliminacyjne, w przypadku gdy produkt lub potrawa zawiera składniki  niezgodne z ich preferencjami żywieniowymi.  Tak więc pączki wegańskie nie mogą w swoim składzie zawierać laktozy albo wegetariańskie gołąbki mięsa lub składników wytworzonych na bazie mięsa. Należy pamiętać o tym, że etykieta produktu jest oceniana przez pracowników urzędowej kontroli (Państwowa Inspekcja Sanitarna, WIJHARS) i w przypadku jej błędnego przygotowania  może być powodem nakazu wycofania produktu z obrotu handlowego  oraz kary finansowej. Jeżeli masz wątpliwości czy etykiety przygotowujesz dobrze lub chcesz zlecić ich przygotowanie zapraszamy do kontaktu zamowienia@hacpasz.com.pl Hanna Półtorak HACPASZ SERWIS Sp. z O.O.
2024-02-13 13:06:57 1
Projekty technologiczne - gastronomia
Szczęśliwego Nowego Roku 2024, realizacji projektów zaplanowanych na ten rok, w których urzeczywistnieniu będę chciała Państwu pomóc. Na forum gastronomicznym doradzam od 2012 roku, w tym okresie czasu pomogłam wielu dzisiejszym restauratorom zrealizować marzenia i wierzę w to, że w  ich realizacji pomogę również Państwu. W ramach mojej działalności oferuje: - przygotowywanie projektów technologicznych lokali gastronomicznych i zakładów sektora spożywczego - opracowywanie dokumentacji HACCP dostosowanej do prowadzonej działalaności - szkoleń BHP dla pracowników branży gastronomicznej/ spożywczej oraz kadry kierowniczej i właścicieli. Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu Hanna Półtorak HACPASZ Serwis Sp z o.o. zamowienia@hacpasz.com.pl
2024-01-10 10:01:20 2
Zmiana sposobu użytkowania obiektu budowlanego lub jego części
Kwestia zmiany przeznaczenia lokalu i nadanie mu statusu lokal gastronomiczny jest uzależniona od następujących zagadnień - lokal jest własnością miasta lub gminy: wtedy zmiana przeznaczenia na lokal gastronomiczny jest niezbędne. W celu zmiany przeznaczenia konieczne jest złożenie w urzędzie gminy projektu  budowlanego i technologicznego lokalu  w którym w przyszłości ma mieścić się gastronomia - Powiatowa Stacja Sanitarna wymaga, żeby lokal miał przeznaczenie : lokal gastronomiczny : Nie wszystkie stacje powiatowej inspekcji sanitarnej przykładają  wagę do przeznaczenia lokalu tzn. lokal gastronomiczny może powstać w lokalu o innym niż gastronomicznym przeznaczeniu. Dlatego zanim zaczniesz myśleć o zmianie przeznaczenia lokalu podejdż do stacji sanitarnej i zapytaj o to czy takie działanie jest potrzebne. Hanna Półtorak Hacpasz Serwis Sp. z o.o.: dokumentacja HACCP, projekty technologiczne, szkolenia BHP  kontakt: zamowienia@hacpasz.com.pl
2024-01-10 07:36:54 3
Przechowywanie próbek dań w przedszkolach korzystających z usług firm cateringowych - zmiana w przepisach prawa
Zgodnie z  zapisami obowiązujących przepisów prawa (Ustawa o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia wersja z dnia 25. maja 2023 roku) Dyrektorzy lub właściciele jednostek oświatowych  korzystających z usług firm cateringowych są zobowiązani do przechowywania próbek serwowanych w jednostkach oświatowych posiłków. Zwolnieni z tego obowiązku są jedynie dyrektorzy lub właściciele jednostek oświatowych którzy w umowie z firmą cateringową zawarli zapis mówiący o tym, że firma cateringowa zobowiązana jest do przechowywania próbek posiłków dostarczanych do jednostki oświatowej. Brak takiego zapisu w umowie skutkuje mandatem nałożonym na dyrektora lub właściciela jednostki oświatowej.
2023-11-10 09:45:04 1
Przyczepa gastronomiczna, pieczenie mięsa
Tak to jest z Sanepidem, że nieraz nie warto o wszystkim mówić.  Musisz zgłosić serwowanie dań na bazie szarpanej wieprzowiny, o doprawianiu nie należy zbytnio się rozwodzić. Dodatek do takiej wieprzowiny proponowałabym zgłosić kanapki z wieprzowiną  lub dania wieprzowina z ryżem (uwaga dostępny jest ryż do sushi gotowy do wykorzystania tylko po podgrzaniu, lub z gotowymi mrożonymi frytkami. Sanepid niekiedy nie chce się zgodzić na gotowanie ryżu (nawet w torebkach) czy makaronu.   Kluczem do uzyskania odbioru jest wyposażenie przyczepy, ilość punktów do mycia rąk i sprzętu oraz dokumentacja HACCP. Ja w imieniu mojej firmy mogę zaoferować pomoc w ocenie i  doradztwie w zakresie wyposażenia przyczepy oraz przygotowania dokumentacji HACCP. Zaprasza, do kontaktu zamowienia@haccp-gmp.home.pl
2023-10-26 15:57:25 2
Przyczepa gastronomiczna jako mini cukiernia
W przyczepie gastronomicznej można przygotowywać  dania i desery na bazie półproduktów. W przypadku ciast proponowałabym ciasta przygotowywane na bazie gotowych dostępnych w sklepach  mieszanek - ciasto drożdżowe - ciasto kruche - biszkopt - beza Ciasta te nie mogą zawierać kremów oraz być przygotowywane na bazie jaj. Pomimo to korzystając z półproduktów można wyczarować wspaniały jabłecznik, ciasto kruche z owocami  i oczarować nimi swoich klientów. Pomożemy ułożyć technologię tak aby Sanepid się zgodził na prowadzenie działalności, opracujemy dostosowaną do działalności dokumentację HACCP.  Zaufało nam wielu ……..zapraszamy do współpracy zamówienia@hacpasz.com.pl
2023-09-04 16:07:08 2
Food track, przyczepa gastro - co wybrać .......
Przyczepa gastronomiczna lub food track to świetny pomysł na biznes w  czasie kryzysu. Decydując się na  kupno lub wynajem pojazdu nie ryzykujesz, że: - miejsce na prowadzenie działalności nie jest odpowiednie - koszty wynajmu, mediów zjedzą  dochód z prowadzonej działalności. Posiadając przyczepę gastronomiczną lub food tracka sam decydujesz o miejscu postoju lub zmieniasz lokalizację bez  problemu. Co warto wiedzieć decydując się na lokal na kółkach: - Wysokość pojazdu gastronomicznego nie jest normalizowana jak ma to miejsce w lokalach gastronomicznych -  Przyczepa gastronomiczna, food track muszą być pojazdem sprawnym technicznie posiadającym dowód rejestracyjny  - Wyposażenie kuchni na kółkach mogą stanowić meble i urządzenia AGD lub profesjonalne pod warunkiem, ze nie są uszkodzone (odpryski powłoki, rdza) - W pojeździe musi być zainstalowana instalacja wodna zasilająca punkty wodne (zlew, umywalka) w wodę zimną i ciepłą - Należy odpowiednio dobierać wyposażenie tak aby bez problemów zapewnić dopływ energii elektrycznej do lodówek, podgrzewacza/bojlera. Wybór rodzaju pojazdu powinien być uzależniony od rodzaju planowanej działalności: - Przyczepa gastronomiczna: przygotowywanie i sprzedaż  dań w jednym lub kilku miejscach - Food track: Brak wybranej lokalizacji, przygotowywanie i sprzedaż dań w kilku lokalizacjach dziennie Właściciel lub najemca pojazdu gastronomicznego musi  mieć zarejestrowaną  działalność gospodarczą, oraz zgłosić  chęć prowadzenia działalności w Powiatowej Stacji Sanitarno Epidemiologicznej na terenie której zarejestrował działalność. Warunkiem otrzymania pozytywnej decyzji Sanepidu jest okazanie pojazdu i wymaganej przepisami prawa dokumentacji HACCP lub dokumentacji Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej w zależności od planowanej działalności. Zespół HACPASZ Serwis Sp z o.o. pomoże w przygotowaniu pojazdu do odbioru przez Sanepid w zakresie: - konsultacji odnośnie doboru i wyposażenia pojazdu - opracowania dokumentacji HACCP w zakresie wymaganym przez Sanepid
2023-05-04 09:52:49 1
Nowa przyczepa gastronomiczna
Witam jeżeli chcesz kupić  nową przyczepę wysokiej jakości proponuje firmę  Bannert. Oferowane przez nich przyczepy spełniają wymogi sanepidu  na terenie całego kraju. Wyposażenie przyczepy, rodzaj materiałów wykończeniowych uzgodnione zostanie z tobą i oczywiście uzależnione będzie od budżetu jakim dysponujesz. Bannert dzierżawi również przyczepy i z tą ofertą  warto też się zapoznać. Jeżeli  ich oferta nie będzie dla Ciebie zadawalająca  możesz skorzystać z oferty innych producentów przyczep lub  przystosować  przyczepę do prowadzonej działalności samemu. Co warto wiedzieć przed rozpoczęciem prac? - przyczepa gastronomiczna musi posiadać dowód rejestracyjny  i być sprawna technicznie  - w przyczepie należy zamontować instalację wodną zasilaną wodą z baniaków lub mieć złącze umożliwiające podłączenie do źródła zasilania wodą  wodociągową z zewnątrz - przyczepę należy wyposażyć w zlew (minimum jedna komora) oraz umywalkę - zapewnić  sprawną instalację elektryczną niezbędną do zasilania takich urządzeń jak lodówka lub zamrażarka - zamontować szafkę ubraniową bezpośrednio przy wejściu do przyczepy Materiały wykończeniowe w przyczepie: podłogi, ściany, sufit muszą być wykonane z materiału łatwego do umycia: nie porowatego, nie uszkodzonego (przyczepy używane). Meble powinny być  wykonane z materiału łatwego do umycia (niekonieczne stal nierdzewna).  Każdy kto kupi lub wynajmuje przyczepę gastronomiczną musi wystąpić do Stacji Stacji Sanitarnej na terenie której  ma zarejestrowaną działalność  gospodarczą w celu uzyskania pozwolenie na produkcję i sprzedaż żywności. W celu dokonania rejestracji musi przedstawić kopię dowodu rejestracyjnego przyczepy oraz dokumentację HACCP lub księgę Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej.  Wszystkich zainteresowanych prowadzeniem działalności zapraszam do współpracy  w obszarze  rozpoczęcia pracy przyczep gastronomicznych i food traków : kontakt zamowienia@hacpasz.com.pl lub poltorak@haccp-gmp.home.pl
2023-05-04 07:00:02 3
wyspa gastronomiczna
[color=#000000][font=-apple-system, BlinkMacSystemFont, "Helvetica Neue", "Segoe UI", Arial, sans-serif, "Apple Color Emoji", "Segoe UI Emoji", "Segoe UI Symbol"]Moja gastronomia od czego zacząć: wyspa gastronomiczna[/font][/color] [color=#000000][font=-apple-system, BlinkMacSystemFont, "Helvetica Neue", "Segoe UI", Arial, sans-serif, "Apple Color Emoji", "Segoe UI Emoji", "Segoe UI Symbol"] W przypadku  organizacji sprzedaży z wyspy gastronomicznej należy zapewnić dla niej  stałe podłączenie wody oraz energii elektrycznej. Jeżeli na wyspie przygotowywane są  dania gorące (naleśniki, kebaby) należy rozejrzeć się za lokalizacją wyposażoną w wentylację mechaniczną. W przypadku gdy na wyspie sprzedawane są lody, desery i napoje wystarczy w lokalizacji mieć zapewnioną wentylację  grawitacyjną. Na obszarze wyspy można wydawać gotowe produkty lub dania  przygotowane na bazie półproduktów. Produkcja od surowca jest wykluczona. Dania i napoje należy podawać w naczyniach jednorazowego użytku. Jeżeli na obszarze wyspy możliwe jest wydzielenie  obszaru  obudowanego i zadaszonego oddzielonego od wyspy szafą przelotową możliwe jest wydawanie napojów i dań/deserów na naczyniach wielokrotnego użytku. Wszystkich zainteresowanych prowadzeniem działalności na wyspie gastronomicznej  zapraszamy do współpracy w zakresie[/font][/color] [color=#000000][font=-apple-system, BlinkMacSystemFont, "Helvetica Neue", "Segoe UI", Arial, sans-serif, "Apple Color Emoji", "Segoe UI Emoji", "Segoe UI Symbol"]- projektów technologicznych[/font][/color] [color=#000000][font=-apple-system, BlinkMacSystemFont, "Helvetica Neue", "Segoe UI", Arial, sans-serif, "Apple Color Emoji", "Segoe UI Emoji", "Segoe UI Symbol"]- dokumentacji HACCP[/font][/color] [color=#000000][font=-apple-system, BlinkMacSystemFont, "Helvetica Neue", "Segoe UI", Arial, sans-serif, "Apple Color Emoji", "Segoe UI Emoji", "Segoe UI Symbol"]- szkoleń BHP[/font][/color] [color=#000000][font=-apple-system, BlinkMacSystemFont, "Helvetica Neue", "Segoe UI", Arial, sans-serif, "Apple Color Emoji", "Segoe UI Emoji", "Segoe UI Symbol"]Zespół HACPASZ [email=zamowienia@hacpasz.com.pl][color=#3c61aa]zamowienia@hacpasz.com.pl[/color][/email][/font][/color]
2023-03-31 15:29:15 1
Wynajem kuchni na godziny pod działalność cateringową
Sanepid rządzi i jeżeli nie chce wyrazić zgody na takie rozwiązanie to siły nie ma i tyle. Rozwiązaniem jest poszukanie  lokalu w sąsiednim  powiecie (domy weselne,  nieużywane kuchnie szkolne) . Na pewno w okolicy  Białegostoku znajdzie się przyjazny Sanepid. Działalność trzeba zarejestrować  w sanepidzie w tym celu trzeba - opracować dokumentację HACCP - zbadać wodę z kuchennego kranu (jeżeli właściciel nie ma wyników badania wody nie starszych niż rok) - zbadać wydajność wentylacji mechanicznej w kuchni : musi być aktualna (wyciag i nawiew) Z mojej strony oferuje pomoc w opracowaniu dokumentacji HACCP i służę dalszymi poradami aż do dnia uzyskania zgody sanepidu. Kontakt zamowienia@hacpasz.com.pl
2023-03-31 15:25:03 4
Czy powinienem kupić kostkarkę do lodu
W food trakach i przyczepach gastronomicznych polecam zastosowanie przenośnej (domowej ) kostkarki do lodu. Kostkarki profesjonalne bardzo często wymagają zastosowania stałego podłączenia do wody.
2023-03-29 09:59:18 4
Wędzarnia jako dodatek do lokalu gastronomicznego
Dzień Dobry wędzenie ryb na własne potrzeby lokalu jako obróbka termiczna podlega nadzorowi Sanepidu i nie powinna stanowić problemu w  trakcie kontroli sanitarnej. Natomiast  wędzenie i sprzedaż  ryb z wędzani podlega nadzorowi powiatowego lekarza weterynarii.  Żeby nie mieć równoczesnych kontroli sanepidu i weterynarii lepiej wprowadzić wędzone ryby tylko do konsumpcji (danie przeznaczone do konsumpcji można sprzedać również na wynos) Pozdrawiam Hanna Półtorak - projekty technologiczne - dokumentacja HACCP - szkolenia BHP kontakt zamowienia@hacpasz.com.pl
2023-03-29 09:52:08 6
Gastronomia w roku 2023
Ciekawe rozwiązanie, oczywiście  te paski wybielające to produkt w opakowaniu handlowym a w lokalu odbywałaby się tylko ich  sprzedaż. Produkcja wyrobów do higieny ustnej to już zupełnie inna działka niż produkcja żywności
2023-03-29 09:44:32 8
Otwarcie lokalu gastronomicznego
[color=#050505][size=2][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif]Dlaczego warto skorzystać z rady Zespołu HACPASZ?[/font][/size][/color][/font][/size][/color] [color=#050505][size=2][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif]Na rynku sektora spożywczegoo działamy od 2012 roku najpierw z ramienia firmy HACPASZ Hanna Półtorak teraz jako HACPASZ Spółka z o.o. Podczas naszej pracy polegającej na :[/font][/size][/color][/font][/size][/color] [ul] [li][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2]przygotowywaniu projektów technologicznych zakładów branży spożywczej w tym lokali gastronomicznych i sklepów spożywczych,[/size][/color][/font][/li] [li][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2]opracowywaniu dokumentacji HACCP[/size][/color][/font][/li] [/ul] [color=#050505][size=2][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif]Podczas uczestniczenia w odbiorach lokali i zakładów mieliśmy okazję zapoznać się z cennymi uwagami pracowników Państwowej Inspekcji Sanitarnej ,uzyskaną wiedzę wykorzystaliśmy w tworzeniu projektów technologicznych i tworzeniu dokumentacji dla branży spożywczej i dzięki czemu w czasie przygotowywania zakładów do zatwierdzenia przez Sanepid li odnotowujemy sukcesy a nie porażki. Z nami nie będziecie wywarzać otwartych drzwi, wystarczy napisać a pomożemy przejść przez wybraną przez Was ścieżkę rozwoju lub zrealizować marzenia. Pozdrawiamy Zespół HACPASZ zamowienia@hacpasz.com.pl, 504 811617 (Grzegorz Półtorak), 512 21 12 89 (Hanna Półtorak)[/font][/size][/color][/font][/size][/color]
2023-03-06 09:31:59 4
Gastronomia w roku 2023
Pomimo piętrzących się trudności pamiętajmy o tym,że świat należy do odważnych  a zastój i brak rozwoju prowadzi do zagłady. .....Dlatego będziemy przy Państwu trwać również w roku 2023 i służyć pomocą czy przygotowywaniu projektów technologicznych - lokali gastronomicznych - zakładów produkujących żywność - firm cateringowych - sklepów i hurtowni spożywczych  - samochodów i przyczep gastronomicznych dokumentacji HACCP dla każdego rodzaju działalności dla której jej opracowanie jest wymagane szkoleń BHP dla kadry kierowniczej i pracowników lokali i zakładów branzy spożywczej. Pomożemy w wyposażeniu lokalu w sprzęt gastronomiczny Jesteśmy z Państwem od 2012 roku i chcemy pozostać  by pomagać realizować marzenia jeszcze przez wiele lat. Zapraszamy do wspólpracy Zespół HACPASZ zamowienia@hacpasz.com.pl
2023-01-04 11:37:31 8
Gastronomia w roku 2023
[color=#050505][size=2][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif]Nowy rok....... nowe marzenia. Wszystkim tym którzy w Nowym roku planują rozpocząć przygodę z gastronomią proponujemy pomów w zakresie[/font][/size][/color][/font][/size][/color] [ul] [li][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2]przygotowania projektów technologicznych[/size][/color][/font][/li] [li][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2]opracowania dokumentacji [url=https://www.facebook.com/groups/1086410744787789/user/100063471822941/?__cft__[0]=AZXmeBfJNyEDGVOKgdJRfvn6XJBSEwYgeE4rWDMipKF-ldRsBMwaWGGi2wTUYfi-g9Hs1F9kxSpwmqn_PdcVVHIxaj-7OF2nXCOem-S8k-rr1Rn_ppypxDaZyuqNZo7so1OmEtGtTTAtEPWZJoLok3Zl&__tn__=-]K-R]HACCP[/url][/size][/color][/font][/li] [li][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2]wyposażenia w urzadzenia gastronomiczne, naczynia oraz środki do mycia i dezynfekcji[/size][/color][/font][/li] [/ul] [color=#050505][size=2][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif]Pomagamy w uruchomieniu działalności[/font][/size][/color][/font][/size][/color] [ul] [li][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2]lokali gastronomicznych[/size][/color][/font][/li] [li][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2]kuchni przedszkoli i szkół[/size][/color][/font][/li] [li][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2]zakładów produkujących żywność[/size][/color][/font][/li] [li][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2]sklepów i hurtowni spożywczych[/size][/color][/font][/li] [/ul] [color=#050505][size=2][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif]Z nami nie będzie to trudne zapraszamy do kontaktu zamowienia@hacpasz.com.pl[/font][/size][/color][/font][/size][/color]
2022-12-15 15:22:26 8
Gastronomia w roku 2023
[color=#050505][size=2][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif]Nowy rok 2023  nowe marzenia. Wszystkim tym którzy w Nowym roku planują rozpocząć przygodę z gastronomią proponujemy pomów w zakresie[/font][/size][/color][/font][/size][/color] [ul] [li][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2]przygotowania projektów technologicznych[/size][/color][/font][/li] [li][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2]opracowania dokumentacji [url=https://www.facebook.com/groups/1086410744787789/user/100063471822941/?__cft__[0]=AZXmeBfJNyEDGVOKgdJRfvn6XJBSEwYgeE4rWDMipKF-ldRsBMwaWGGi2wTUYfi-g9Hs1F9kxSpwmqn_PdcVVHIxaj-7OF2nXCOem-S8k-rr1Rn_ppypxDaZyuqNZo7so1OmEtGtTTAtEPWZJoLok3Zl&__tn__=-]K-R]HACCP[/url][/size][/color][/font][/li] [li][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2]wyposażenia w urzadzenia gastronomiczne, naczynia oraz środki do mycia i dezynfekcji[/size][/color][/font][/li] [/ul] [color=#050505][size=2][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif]Pomagamy w uruchomieniu działalności[/font][/size][/color][/font][/size][/color] [ul] [li][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2]lokali gastronomicznych[/size][/color][/font][/li] [li][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2]kuchni przedszkoli i szkół[/size][/color][/font][/li] [li][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2]zakładów produkujących żywność[/size][/color][/font][/li] [li][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2]sklepów i hurtowni spożywczych[/size][/color][/font][/li] [/ul] [color=#050505][size=2][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif][color=var(--primary-text)][size=2][font="Segoe UI Historic", "Segoe UI", Helvetica, Arial, sans-serif]Z nami nie będzie to trudne zapraszamy do kontaktu zamowienia@hacpasz.com.pl[/font][/size][/color][/font][/size][/color]
2022-12-15 15:21:21 8
Zmywarka gastronomiczna do domu
Stalgast dysponuje zmywarkami o różnych wymiarach, ale są to zmywarki nie pod zabudowę można je stosować jako zmywarki podblatowe szerokość 600mm, 565mm . Głębokość 635mm (to minimalna głębokość). Zmywarki gastronomiczne muszą być z pompą zrzutową (nie wszystkie  mają ją  zainstalowaną a w mieszkaniu jest niezbędna) Hacpasz Sp z o.o. projekty technologiczne dokumentacja HACCP szkolenia BHP kontakt zamowienia@hacpasz.com.pl
2022-12-05 15:34:49 2
Muzyka w lokalu typu klub muzyczny (z DJ), jak pozwolenia trzeba posiadać?
Polecam bardzo interesująca lektura. Nie  koncentruj się wyłącznie na organizacji dystrybucji muzyki (nie umniejszam znaczeniu poprawności w zglszaniu do odpowiednich instytucji). Pamiętaj o tym, żeby kuchnie lub bar w twoim lokalu przygotować zgodnie z wytycznymi przepisów prawa budowlanego i żywnościowego tak aby bez problemu uzyskać akceptację Powiatowej Stacji Sanitarno Epidemiologicznej. Warto też pamiętać o pozwoleniu na sprzedaż alkoholu której nie uzyskasz bez zatwierdzenia twojej kuchni z Powiatowej Stacji Sanitarnej na terenie której będziesz prowadzić działalność.  Jeżeli nie jesteś pewien: -  jak zorganizować  zaplecze gastronomiczne lub jaki zakres posiłków w stworzonym już pomieszczeniu możesz przygotowywać lub nie masz pomysłu na projekt technologiczny  zaplecza gastronomicznego  - jak przygotować wymaganą przy zatwierdzeniu części gastronomicznej dokumentację HACCP zwróć się do nas z przyjemnością pomożemy Zespół HACPASZ zamowienia@hacpasz.com.pl
2022-11-25 13:34:03 3
Analiza zagrożeń
Żeby  przygotować analizę zagrożeń należy dobrze zrozumieć  system HACCP . Najlepszym narzędziem w pojmowaniu HACCAPU jest udział w szkoleniach. Daty szkoleń publikujemy w zakładce ogłoszenia oraz udzielamy odpowiedzi mailowo zamowienia@hacpasz.com.pl. Organizujemy szkolenia z wytycznych HACCP dla pracowników lokali gastronomicznych, zakładów spożywczych, szkół i przedszkoli oraz operatorów żywienia zbiorowego w zakładach i biurowcach zapraszamy do kontaktu zespół HACPASZ zamowienia@hacpasz.com.pl
2022-11-17 10:36:51 3
Otwarcie lokalu gastronomicznego
Na forum nie mogę przekazywać ofert cenowych proszę o kontakt  zamowienia@hacpasz.com.pl  lub telefonicznie 512 21 12 89
2022-11-17 10:30:40 4
Otwarcie lokalu gastronomicznego
[color=#000000][font=-apple-system, BlinkMacSystemFont, "Helvetica Neue", "Segoe UI", Arial, sans-serif, "Apple Color Emoji", "Segoe UI Emoji", "Segoe UI Symbol"]Jeżeli masz wątpliwości czy działasz poprawnie lub chciałbyś zasięgnąć opinii na temat wymagań sanitarnych zgłoś się do nas pomożemy w zakresie oceny pracy twoich pracowników ( tajemniczy klient), ocenimy lub opracujemy dla ciebie dokumentację Systemu HACCP, zorganizujemy szkolenie z przepisów  HACCP oraz BHP. Zweryfikujemy istniejący projekt lub przygotujemy projekt technologiczny zgodnie z wytycznymi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.  Jeżeli chcesz umówić się z nami lub napisz[/font][/color] [color=#000000][font=-apple-system, BlinkMacSystemFont, "Helvetica Neue", "Segoe UI", Arial, sans-serif, "Apple Color Emoji", "Segoe UI Emoji", "Segoe UI Symbol"] [email=zamowienia@hacpasz.com.pl][color=#3c61aa]zamowienia@hacpasz.com.pl[/color][/email] lub zadzwoń 512 211 289, 504 811617 Zespół HACPASZ[/font][/color]
2022-11-10 09:02:23 4
HACCP
W sprawie wyceny zapraszam do kontaktu mail zamowienia@hacpasz.com.pl lub o telefon 512 21 12 89, 504 811 617 Hanna Półtorak
2022-10-27 09:16:12 9
HACCP
W sprawie wyceny zapraszam do kontaktu mail zamowienia@hacpasz.com.pl lub o telefon 512 21 12 89, 504 811 617 Hanna Półtorak
2022-10-27 09:16:01 9
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.