FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: ZMIANA SPOSOBU UżYTKOWANIA OBIEKTU BUDOWLANEGO LUB JEGO CZęśCI |
|||||||
Autor:
CTW Wypowiedzi: 1 |
Dzień dobry.
Mam problem z interpretacją przepisów, przeszukałem już chyba cały internet i różne fora. Wynająłem z gminy lokal użytkowy (budynek wspólnoty mieszkaniowej), w tym lokalu użytkowym prowadzono wcześniej takie działalności jak sklep spożywczy, sklep z farbami i sklep z nagrobkami. Czy aby stworzyć w tym miejscu kawiarnię muszę dokonywać takiego zgłoszenia jak "Zmiana sposobu użytkowania obiektu budowlanego lub jego części". Czy wystarcz samo dostosowanie lokalu do wymogów sanepidu typu, wentylacja, toalety etc.? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. |
||||||
REKLAMA |
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
gastromex
Wypowiedzi: 266 |
Doradzę, jak ominąć temat zmiany sposobu uzytkowania lub lekko i zgrabnie go przejść... gastromexwp.pl, tel. 531 801 101
|
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 22 Wypowiedzi: 548 |
Kwestia zmiany przeznaczenia lokalu i nadanie mu statusu lokal gastronomiczny jest uzależniona od następujących zagadnień
- lokal jest własnością miasta lub gminy: wtedy zmiana przeznaczenia na lokal gastronomiczny jest niezbędne. W celu zmiany przeznaczenia konieczne jest złożenie w urzędzie gminy projektu budowlanego i technologicznego lokalu w którym w przyszłości ma mieścić się gastronomia - Powiatowa Stacja Sanitarna wymaga, żeby lokal miał przeznaczenie : lokal gastronomiczny : Nie wszystkie stacje powiatowej inspekcji sanitarnej przykładają wagę do przeznaczenia lokalu tzn. lokal gastronomiczny może powstać w lokalu o innym niż gastronomicznym przeznaczeniu. Dlatego zanim zaczniesz myśleć o zmianie przeznaczenia lokalu podejdż do stacji sanitarnej i zapytaj o to czy takie działanie jest potrzebne. Hanna Półtorak Hacpasz Serwis Sp. z o.o.: dokumentacja HACCP, projekty technologiczne, szkolenia BHP kontakt: zamowienia@hacpasz.com.pl |
||||||
Autor:
gastromex
Wypowiedzi: 266 |
Gdyby Państwo mieli jakiekolwiek problemy z sanepidem i otwarciem lokalu gastronomicznego, chętnie służę pomocą. Wykonujemy projekty technologiczne lokali gastronomicznych,salonów kosmetycznych i fryzjerskich,hoteli,sklepów spożywczych,itp zaopiniowane przez rzeczoznawców, projekty wentylacji, pomiar skuteczności wentylacji,pomiary elektryczne i gazowe, zmiany sposobu użytkowania lokali. Książki HACCP,GHP,GMP.17 lat doświadczenia, ponad 1000 odebranych lokali. Cała Polska. Bezpłatne doradztwo. Szybkie terminy realizacji i ceny wynegocjowane z klientem. Pomagamy w rozwiązaniu nawet bardzo problemowych sytuacji z lokalem gastronomicznym. Z nami odbiór Sanepidu jest prosty.Pomagamy bezpłatnie telefonicznie
|
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.231.219.178 Data: 2024-11-9 Czas: 12:08:31 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|