FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA, PIECZENIE MIęSA
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA, PIECZENIE MIęSA

Autor: kxaxmxax


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2023-09-30 o godzinie 18:26:06.
Witam, otwieram punkt z szarpaną wieprzowiną a przynajmniej taki mam pomysł ale mam problem z sanepidem odnośnie obróbki mięsa. Stąd moje pytanie jak mam piec mięso  zgodnie z ich wytycznymi? Zakład produkcyjny dostarczy mi mięso w kawałku ale musze je jeszcze przyprawić. Jak sobie z tym poradzić. Mogę je sama przyprawić w przyczepie? Pomocy
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 22
Wypowiedzi: 548
Post 2 napisany 2023-10-26 o godzinie 15:57:25.
Tak to jest z Sanepidem, że nieraz nie warto o wszystkim mówić.  Musisz zgłosić serwowanie dań na bazie szarpanej wieprzowiny, o doprawianiu nie należy zbytnio się rozwodzić. Dodatek do takiej wieprzowiny proponowałabym zgłosić kanapki z wieprzowiną  lub dania wieprzowina z ryżem (uwaga dostępny jest ryż do sushi gotowy do wykorzystania tylko po podgrzaniu, lub z gotowymi mrożonymi frytkami. Sanepid niekiedy nie chce się zgodzić na gotowanie ryżu (nawet w torebkach) czy makaronu.   Kluczem do uzyskania odbioru jest wyposażenie przyczepy, ilość punktów do mycia rąk i sprzętu oraz dokumentacja HACCP. Ja w imieniu mojej firmy mogę zaoferować pomoc w ocenie i  doradztwie w zakresie wyposażenia przyczepy oraz przygotowania dokumentacji HACCP. Zaprasza, do kontaktu zamowienia@haccp-gmp.home.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.236.83.14
Data: 2024-06-21
Czas: 10:36:49
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA, PIECZENIE MIęSA
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "przyczepa gastronomiczna, pieczenie mięsa" w grupie "mobilna gastronomia"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Opakowanie zgrzewane dla casteringów dietetycznych - bez podatku SUP - zgrzewane papierem    Sanpeid - Połączenie płytek ze ścianą - Co wybrać ?   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.