FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA, PIECZENIE MIęSA |
|||||||
Autor:
kxaxmxax Wypowiedzi: 1 |
Witam, otwieram punkt z szarpaną wieprzowiną a przynajmniej taki mam pomysł ale mam problem z sanepidem odnośnie obróbki mięsa. Stąd moje pytanie jak mam piec mięso zgodnie z ich wytycznymi? Zakład produkcyjny dostarczy mi mięso w kawałku ale musze je jeszcze przyprawić. Jak sobie z tym poradzić. Mogę je sama przyprawić w przyczepie? Pomocy
|
||||||
REKLAMA |
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 22 Wypowiedzi: 548 |
Tak to jest z Sanepidem, że nieraz nie warto o wszystkim mówić. Musisz zgłosić serwowanie dań na bazie szarpanej wieprzowiny, o doprawianiu nie należy zbytnio się rozwodzić. Dodatek do takiej wieprzowiny proponowałabym zgłosić kanapki z wieprzowiną lub dania wieprzowina z ryżem (uwaga dostępny jest ryż do sushi gotowy do wykorzystania tylko po podgrzaniu, lub z gotowymi mrożonymi frytkami. Sanepid niekiedy nie chce się zgodzić na gotowanie ryżu (nawet w torebkach) czy makaronu. Kluczem do uzyskania odbioru jest wyposażenie przyczepy, ilość punktów do mycia rąk i sprzętu oraz dokumentacja HACCP. Ja w imieniu mojej firmy mogę zaoferować pomoc w ocenie i doradztwie w zakresie wyposażenia przyczepy oraz przygotowania dokumentacji HACCP. Zaprasza, do kontaktu zamowienia@haccp-gmp.home.pl
|
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 44.201.97.138 Data: 2024-09-15 Czas: 09:28:24 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|