![]() |
FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: NOWA PRZYCZEPA GASTRONOMICZNA |
|||||||
Autor:
karolek856 Wypowiedzi: 1 |
Cześć wszystkim!
Planuję rozpoczęcie własnego biznesu gastronomicznego, ale potrzebuję pomocy przy wyborze przyczepy gastronomicznej. Czy ktoś miał doświadczenie w zakupie lub użytkowaniu takiej przyczepy? Jakie modele polecacie? Na co zwracać uwagę przy wyborze? Czy warto zainwestować w przyczepę nową, czy lepiej szukać używanej? Z góry dziękuję za wszelkie rady i sugestie. |
||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 20 Wypowiedzi: 544 |
Witam jeżeli chcesz kupić nową przyczepę wysokiej jakości proponuje firmę Bannert. Oferowane przez nich przyczepy spełniają wymogi sanepidu na terenie całego kraju. Wyposażenie przyczepy, rodzaj materiałów wykończeniowych uzgodnione zostanie z tobą i oczywiście uzależnione będzie od budżetu jakim dysponujesz. Bannert dzierżawi również przyczepy i z tą ofertą warto też się zapoznać. Jeżeli ich oferta nie będzie dla Ciebie zadawalająca możesz skorzystać z oferty innych producentów przyczep lub przystosować przyczepę do prowadzonej działalności samemu. Co warto wiedzieć przed rozpoczęciem prac?
- przyczepa gastronomiczna musi posiadać dowód rejestracyjny i być sprawna technicznie - w przyczepie należy zamontować instalację wodną zasilaną wodą z baniaków lub mieć złącze umożliwiające podłączenie do źródła zasilania wodą wodociągową z zewnątrz - przyczepę należy wyposażyć w zlew (minimum jedna komora) oraz umywalkę - zapewnić sprawną instalację elektryczną niezbędną do zasilania takich urządzeń jak lodówka lub zamrażarka - zamontować szafkę ubraniową bezpośrednio przy wejściu do przyczepy Materiały wykończeniowe w przyczepie: podłogi, ściany, sufit muszą być wykonane z materiału łatwego do umycia: nie porowatego, nie uszkodzonego (przyczepy używane). Meble powinny być wykonane z materiału łatwego do umycia (niekonieczne stal nierdzewna). Każdy kto kupi lub wynajmuje przyczepę gastronomiczną musi wystąpić do Stacji Stacji Sanitarnej na terenie której ma zarejestrowaną działalność gospodarczą w celu uzyskania pozwolenie na produkcję i sprzedaż żywności. W celu dokonania rejestracji musi przedstawić kopię dowodu rejestracyjnego przyczepy oraz dokumentację HACCP lub księgę Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej. Wszystkich zainteresowanych prowadzeniem działalności zapraszam do współpracy w obszarze rozpoczęcia pracy przyczep gastronomicznych i food traków : kontakt zamowienia@hacpasz.com.pl lub poltorak@haccp-gmp.home.pl |
||||||
Autor:
ola-michalowska Wypowiedzi: 2 |
Otwierając własny food truck potrzebne będzie też odpowiednie urządzenie sprzedażowe, najlepiej takie które nie zajmie wiele miejsca oraz system sprzedażowy. Ja osobiście polegam rozwiązania od GoPOS
https://gopos.pl/landing/punkty-sezonowe |
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 18.206.13.203 Data: 2023-12-1 Czas: 21:29:28 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|