![]() |
FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: WYNAJEM KUCHNI NA GODZINY POD DZIAłALNOść CATERINGOWą |
|||||||
Autor:
AsiaP Tematy: 2 Wypowiedzi: 2 |
Dzień dobry.
Pilnie potrzebuje porady dotyczącej wynajmu lokalu na godziny. Chce rozpocząć działalność cateringową Przekaski na impreze tzw zimna płyta, a zlecenia tylko w weekendy. Nie opłaca mi się wiec wynająć lokal na pełny etat. Czy mogę wiec , w lokalu który prowadzi podobna działalność (jest to mały zakład produkcyjny) wynająć u nich kuchnie na godziny. Czy dwie działalność iści mogą byc prowadzone w tym samym lokalu? To znaczy- wynajmuje u nich kuchnie tylko pod zlecenie czyli np. W soboty na 5 godzin? Panie z sanepidu w Białymstoku twierdzą że nie mogę tego zrobić. A W Warszawie są lokale- kuchnie, zakłady cukiernicze do wynajęcia na godziny Więc chyba jest taka możliwość. Czy mówi o tym jakiś przepis? Jak to załatwić? Bo przeciez mozemy podpidac umowę w ktorej opiszemy kto np. Jest odpowiedzialny za stan techniczny itp. Lokal już jest odebrany przez sanepid Choć powiedziano mi że i tak w momencie mojej rejestracji sanepid pojawią się i sprawdza. Ale najważniejsze pytanie to czy mogę z kimś dzielić lokal? Kobiety w sanepidzie w moim mieście nie cha o tym słyszeć Prisze o podpowiedzi, pomysly,porade Bardzo proszę o pomoc |
||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
MISTRZY ERUDYCJI Wypowiedzi: 1 |
Witam. Mogę pomóc z wynajmem kuchni na godziny. Wyposażona. Od Metro Bemowo 10 min
|
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 19 Wypowiedzi: 542 |
Sanepid rządzi i jeżeli nie chce wyrazić zgody na takie rozwiązanie to siły nie ma i tyle. Rozwiązaniem jest poszukanie lokalu w sąsiednim powiecie (domy weselne, nieużywane kuchnie szkolne) . Na pewno w okolicy Białegostoku znajdzie się przyjazny Sanepid. Działalność trzeba zarejestrować w sanepidzie w tym celu trzeba
- opracować dokumentację HACCP - zbadać wodę z kuchennego kranu (jeżeli właściciel nie ma wyników badania wody nie starszych niż rok) - zbadać wydajność wentylacji mechanicznej w kuchni : musi być aktualna (wyciag i nawiew) Z mojej strony oferuje pomoc w opracowaniu dokumentacji HACCP i służę dalszymi poradami aż do dnia uzyskania zgody sanepidu. Kontakt zamowienia@hacpasz.com.pl |
||||||
Autor:
Pa Koolig Wypowiedzi: 1 |
MISTRZY ERUDYCJI napisał(a) w dniu 2023-03-30 o godzinie 14:43:17: Witam. Mogę pomóc z wynajmem kuchni na godziny. Wyposażona. Od Metro Bemowo 10 min Jakieś szczegóły? Byłbym zainteresowany. |
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.236.237.61 Data: 2023-10-3 Czas: 03:28:06 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|