![]() |
FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: CZY POWINIENEM KUPIć KOSTKARKę DO LODU |
|||||||
Autor:
JacekPlacek Wypowiedzi: 3 |
Otwieram po raz pierwszy lokal mobilny z napojami. Do każdego kubka dodaje się lodu. Zastanawiam się więc czy opłaca mi się kupić kostkarkę do lodu. Czy może prościej kupować lód w sklepie.
Kostkarka wydaje się dość oczywistym rozwiązaniem w sytuacji, gdy lodu będzie szło dużo. Nie mam jednak pojęcia ile lodu będzie schodziło dziennie, więc trudno dobrać kostkarkę. Po drugie nie wiem jak z kosztami prądu, który obecnie jest niezwykle wysoki dla firm. Po trzecie w foodtrucku nie ma podłączonej wody, więc kostkarka to i tak konieczność trzymania w czymś wody, którą wcześniej trzeba przynieść. Niezależnie od moich rozważań o kosztach prądu itd. główną linią mojego myślenia jest, aby na razie kupować lód ze sklepu i sprawdzić sobie ile tego idzie. Potem dobrać kostkarkę. Ale może od razu lepiej kupić maszynę. Co byście doradzali. Jeśli kostkarkę to jaką? Jeszcze jedna rzecz. Jeśli kupię kostkarkę to czy ona zepewni dostęp bezpośredni do lodu, czy niezależnie muszę mieć jakąś zamrażarkę na lód. I tu też mam pytanie jaka jest najwygodniejsza. Pamiętam, że gdy przed laty pracowałem w restauracji, mieliśmy taką skrzynkę z łatwym dostępem, dzięki uchylającym się drzwiczkom. No więc jeśli i tu możecie podpowiedzieć, jakiś dobry pojemnik na lód, który chłodzi, pobiera najmniej prądu (dziś to niezbędne kryterium) i do tego łatwo do niego sięgnąć, będę wdzięczny. |
||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 19 Wypowiedzi: 542 |
Jeżeli kupisz kostkarkę do lodu to zaoszczędzisz miejsca w zamrażarce i unikniesz sytuacji kiedy to w ciągu dnia roboczego okaże się, że lodu brak. Przy zakupie kostkarki zwróć jedna uwagę na to czy wybrane przez ciebie urządzenie nie wymaga stałego podpięcia do instalacji wodnej i posiadania odpływu bo to zubożyło by zapasy wodne pojazdu a przecież nie o to chodzi.
Hanna Półtorak HACPASZ: - dokumentacja HACCP dla lokali gastronomicznych, samochodów i przyczep gastronomicznych - projekty technologiczne pojazdów i lokali Czekamy na ciebie: zamowienia@hacpasz.com.pl |
||||||
Autor:
michalrz Wypowiedzi: 3 |
Według mnie kostkarka do lodu to w długofalowych planach jak najbardziej dobry wybór. Polecić mogę produkty restoquality z przeceną 20% na black friday na sklepie amggastro.
https://amggastro.pl/154-kostkarki |
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 19 Wypowiedzi: 542 |
W food trakach i przyczepach gastronomicznych polecam zastosowanie przenośnej (domowej ) kostkarki do lodu. Kostkarki profesjonalne bardzo często wymagają zastosowania stałego podłączenia do wody.
|
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.236.237.61 Data: 2023-10-3 Czas: 03:49:58 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|