![]() |
FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: WęDZARNIA JAKO DODATEK DO LOKALU GASTRONOMICZNEGO |
|||||||
Autor:
AdamGastro Wypowiedzi: 1 |
Witam.
Zamierzam nad morzem otworzyć mały lokal, sezon zbliża się dużymi krokami. Tak sobie zamarzyłem, aby w lokalu mieć wędzarnię, tak by zawsze z rana mieć świerze rybki dla turystów prosto z wędzarni na sprzedaż i do konsumpcji. Co o tym sądzicie? Na wędzeniu znam się słabo, ale myślę, że temat do opanowania. U nas w mieście jedna firma też wędzie zawsze i potem sprzedaje rybki, bardzo smaczne, ale oni mają wbudowaną w budynku wędzarnię, a z wiadomych powodów nie ma takiej mozliwości w przenośnej gastronomii. Polecicie jakieś wędarki takie by się nie rozsypały po jednym sezonie i by wytrzymały wędzenie na przemysłową skalę? |
||||||
REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 19 Wypowiedzi: 542 |
Dzień Dobry wędzenie ryb na własne potrzeby lokalu jako obróbka termiczna podlega nadzorowi Sanepidu i nie powinna stanowić problemu w trakcie kontroli sanitarnej. Natomiast wędzenie i sprzedaż ryb z wędzani podlega nadzorowi powiatowego lekarza weterynarii. Żeby nie mieć równoczesnych kontroli sanepidu i weterynarii lepiej wprowadzić wędzone ryby tylko do konsumpcji (danie przeznaczone do konsumpcji można sprzedać również na wynos) Pozdrawiam Hanna Półtorak
- projekty technologiczne - dokumentacja HACCP - szkolenia BHP kontakt zamowienia@hacpasz.com.pl |
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.236.237.61 Data: 2023-10-3 Czas: 03:49:18 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|