FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / WęDZARNIA JAKO DODATEK DO LOKALU GASTRONOMICZNEGO
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

WęDZARNIA JAKO DODATEK DO LOKALU GASTRONOMICZNEGO

Autor: AdamGastro


Wypowiedzi: 1
Post 1 napisany 2023-03-15 o godzinie 12:59:34.
Witam.
Zamierzam nad morzem otworzyć mały lokal, sezon zbliża się dużymi krokami.
Tak sobie zamarzyłem, aby w lokalu mieć wędzarnię, tak by zawsze z rana mieć świerze rybki dla turystów prosto z wędzarni na sprzedaż i do konsumpcji. Co o tym sądzicie? Na wędzeniu znam się słabo, ale myślę, że temat do opanowania. 
U nas w mieście jedna firma też wędzie zawsze i potem sprzedaje rybki, bardzo smaczne, ale oni mają wbudowaną w budynku wędzarnię, a z wiadomych powodów nie ma takiej mozliwości w przenośnej gastronomii. 

Polecicie jakieś wędarki takie by się nie rozsypały po jednym sezonie i by wytrzymały wędzenie na przemysłową skalę?
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 22
Wypowiedzi: 548
Post 2 napisany 2023-03-29 o godzinie 09:52:08.
Dzień Dobry wędzenie ryb na własne potrzeby lokalu jako obróbka termiczna podlega nadzorowi Sanepidu i nie powinna stanowić problemu w  trakcie kontroli sanitarnej. Natomiast  wędzenie i sprzedaż  ryb z wędzani podlega nadzorowi powiatowego lekarza weterynarii.  Żeby nie mieć równoczesnych kontroli sanepidu i weterynarii lepiej wprowadzić wędzone ryby tylko do konsumpcji (danie przeznaczone do konsumpcji można sprzedać również na wynos) Pozdrawiam Hanna Półtorak
- projekty technologiczne
- dokumentacja HACCP
- szkolenia BHP
kontakt zamowienia@hacpasz.com.pl
 
Autor: kasialink


Wypowiedzi: 9
Post 3 napisany 2023-11-22 o godzinie 15:25:53.
A masz sprawdzone źródło, jeśli chodzi o dostawę ryb? W przypadku wędzonych jakość i świeżość ryby są bardzo istotne. Na rynku działa firma Fier SeaFood. Oni mają ryby z własnych hodowli, w 24h dostarczają i na dodatek zamawiasz tyle, ile potrzebujesz, bez minimalnego progu zamówienia. No, a kolejny krok to faktycznie kupno dobrego wędzarnika.
 
Autor: kasialink


Wypowiedzi: 9
Post 4 napisany 2023-11-22 o godzinie 15:25:57.
A masz sprawdzone źródło, jeśli chodzi o dostawę ryb? W przypadku wędzonych jakość i świeżość ryby są bardzo istotne. Na rynku działa firma Fier SeaFood. Oni mają ryby z własnych hodowli, w 24h dostarczają i na dodatek zamawiasz tyle, ile potrzebujesz, bez minimalnego progu zamówienia. No, a kolejny krok to faktycznie kupno dobrego wędzarnika.
 
Autor: Katesmith


Wypowiedzi: 1
Post 5 napisany 2024-05-02 o godzinie 14:55:00.
kasialink napisał(a) w dniu 2023-11-22 o godzinie 15:25:57:
A masz sprawdzone źródło, jeśli chodzi o dostawę ryb? W przypadku wędzonych jakość i świeżość ryby są bardzo istotne. Na rynku działa firma Fier SeaFood. Atelier Rebul Oni mają ryby z własnych hodowli, w 24h dostarczają i na dodatek zamawiasz tyle, ile potrzebujesz, bez minimalnego progu zamówienia. No, a kolejny krok to faktycznie kupno dobrego wędzarnika.
 To brzmi jako dobra opcja!
 
Autor: Sarahclark


Wypowiedzi: 1
Post 6 napisany 2024-05-19 o godzinie 13:21:05.
HACPASZ Hanna Półtorak napisał(a) w dniu 2023-03-29 o godzinie 09:52:08:
Dzień Dobry wędzenie ryb na własne potrzeby lokalu jako obróbka termiczna podlega nadzorowi Sanepidu i nie powinna stanowić problemu w  trakcie kontroli sanitarnej. Natomiast  wędzenie i sprzedaż  ryb z wędzani podlega nadzorowi powiatowego lekarza weterynarii.  Żeby nie mieć równoczesnych kontroli sanepidu i weterynarii lepiej wprowadzić wędzone ryby tylko do konsumpcji (danie przeznaczone do konsumpcji można sprzedać również na wynos) Pozdrawiam Hanna Półtorak https://www.rcl-group.com/Dokumentni-sistem-cRCL-cDOCS/
- projekty technologiczne
- dokumentacja HACCP Bodygain
- szkolenia BHP
kontakt zamowienia@hacpasz.com.pl
 Dzień dobry! Dziękuję za informacje dotyczące nadzoru Sanepidu i lekarza weterynarii w kontekście wędzenia i sprzedaży ryb.
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 44.201.97.138
Data: 2024-09-15
Czas: 09:50:23
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: WęDZARNIA JAKO DODATEK DO LOKALU GASTRONOMICZNEGO
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "wędzarnia jako dodatek do lokalu gastronomicznego" w grupie "produkty dla gastronomii"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Przeróbka zwykłej przyczepy na przyczepę gastronomiczna    Opakowanie zgrzewane dla casteringów dietetycznych - bez podatku SUP - zgrzewane papierem   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.