LISTA OSTATNICH 25 WYPOWIEDZI
| DO TEMATU |
DATA |
WYPOWIEDZI |
Grill pod namiotem
Witam serdecznie
...a może zamiast namiotu Food Trucka. Mamy do sprzedaży samochód z pełnym wyposażeniem, instalacją elektryczną, gazową, wodną, zabudowa meblową. Do tego okap, osłony termiczne i jeszcze kilka ciekawych rozwiązań. Samochód jest używany, ale w bardzo dobrym stanie. Jeśli będzie Pan zainteresowany to proszę o kontakt
Pozdrawiam
Ewelina Lewandowska |
2017-10-25 15:59:54 |
3 |
|
Mobilny punkt z kawą - czy mogę sprzedawać już gotową kawę
Bardzo dobry pomysł z przyczepą lub food truckiem - będzie Pan miał miejsce do przygotowania takiej kawy no i będzie dostęp do wody, prądu i zaproponowania klientom słodkiego dodatku. Jeśli będzie miał Pan pytania proszę o kontakt 608446-414 |
2017-10-10 15:23:44 |
8 |
|
food truck a lokal
Witam,
Jedna z dużych sieci handlowych przygotowuje się do wprowadzenia na rynek półproduktów z przeznaczeniem do gastronomii i Food Trucków. Promocja tego projektu przewidziana jest na drugą połowę listopada. Nasza firma została zaproszona do współpracy. W hali firmy prowadzone będą szkolenia dla początkujących w tej branży. Firma otwarta jest na sugestie ze strony klientów, ich zadaniem będzie dostarczanie pod wskazany adres półproduktu, który będzie nadawał się do przetworzenia w Food Trucku i sprzedaży. To nowość, cieszę się, że ktoś zauważył potencjał tego rynku.
Parę lat temu otwarłem 3 przyczepy z lodami i właściwie zostałem zmuszony do wynajęcia lokalu stacjonarnego, w opracowaniu całego procesu pomagała mi Pani Hanna Półtorak i polecam Jej usługi każdemu początkującemu. Trzeba mieć na uwadze, że przepisy sanepidu w każdym mieście interpretowane są inaczej, jednak jeżeli możemy podeprzeć się opinią firmy, która orientuje się w temacie to panie w sanepidzie miękną i przestają wymyślać. |
2016-10-10 22:42:09 |
5 |
|
Otwieranie Burgerowni
Witam,
Może zamiast inwestować w lokal zainwestujesz w Food Trucka!!!
To jest teraz na topie i daje o wiele większe możliwości. W Polsce jest obecnie siedem grup zrzeszających właścicieli Food Trucków, a każda z nich organizuje imprezę w każdy weekend w okresie od maja do października. Trochę trzeba się najeździć, ale imprezy plenerowe są zazwyczaj świetnie nagłośnione i skupiają wielkie ilości ludzi, co gwarantuje wielu klientów.
Powinieneś także pomyśleć o zgromadzeniu trochę większych środków finansowych, aby Twój Food Truck wyglądał jak najlepiej, bo konkurencja w tej branży jest coraz większa i klienci najpierw zwracają uwagę na wygląd Food Trucka, a później oceniają smak burgerów. Zapraszam na naszą stronę www.przyczepygastronomiczne.pl gdzie można zobaczyć wiele ciekawych realizacji. Sporo projektów wykonujemy także na używanych samochodach. Na placu posiadamy do sprzedaży spory wybór przyczep i samochodów, nowych i używanych. Zapraszamy, nasi handlowcy są świetnie przeszkoleni i z pewnością doradzą przy doborze sprzętu oraz jego ergonomicznym rozmieszczeniu.
Myślę, że warto rozważyć taką propozycję. |
2016-10-10 21:48:18 |
8 |
|
BIEŻĄCA WODA...
Witam,
Jeżeli chodzi o koszt przyczepy w stosunku do pawilonu to nie powinno być zbytniej różnicy. Jestem producentem przyczep handlowych i Food Trucków. Mogę wykonać taką zabudowę na nowym i używanym samochodzie. Tak jak pisała Pani Hanna mamy opracowany zestaw do zabudowy, który spełnia wymagania punktu mobilnego.
W przypadku, gdy stawiasz przyczepę lub samochód handlowy na terenie osiedla to najszybciej jest dogadać się ze spółdzielnią, zarządcą osiedla lub poszukać prywatnej posesji. Z praktyki mogę powiedzieć, że takie rozwiązanie jest zazwyczaj tańsze. Pamiętaj, że przewagą przyczepy lub samochodu jest jego mobilność, jeżeli nie sprawdzi się wybrany przez Ciebie punkt to przy niewielkim nakładzie środków można się szybko przenieść w inne miejsce. Zapraszam do naszej firmy mamy spory wybór gotowych przyczep i samochodów- również z wyposażeniem. |
2016-10-10 21:15:55 |
7 |
|
Food truck pytania o...
Witam,
Jestem producentem Food Trucków z Bytomia, możemy tak zaprojektować samochód, aby wygospodarować trochę miejsca na toaletę chemiczną i umywalkę. Takie rozwiązanie daje niezależność. |
2016-10-10 20:53:42 |
5 |
|
Foodtruck od czego zacząć?
Witam,
Polecam zrobić projekt i przespacerować się do sanepidu w celu uzgodnienia, czy projekt jest zgodny z ich wymaganiem. Można zwrócić się o pomoc do Pani Hanny Półtorak z firmy HACPASZ, jest fachowcem w tej dziedzinie. |
2016-07-08 14:19:09 |
8 |
|
Własnej roboty punkt gastronomiczny
Najpierw wynajmij przyczepę i spróbuj jak Ci to pójdzie, a potem będziesz się martwił resztą. |
2015-07-31 20:21:24 |
6 |
|
zasilanie podczas jazdy
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman]Uwaga: akumulatory żelowe w naszych warunkach klimatycznych wytrzymują zazwyczaj jeden sezon, przerabiałem to z klientami kilkukrotnie. Jeżeli przewozisz towar na niewielkich odległościach to wkładaj do lodówek towar dobrze schłodzony i zabezpiecz go wkładami chłodzącymi. Tak robi wielu moich klientów i to się sprawdza.[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman]Poza tym zwykła lodówka nie jest przystosowana do pracy podczas jazdy.[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman]Marek[/font][/size][/color] |
2015-07-31 19:18:54 |
6 |
|
Placki ziemniaczane z food tracka - jak z surowcem? I parę pytań odnośnie samochodu.
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman]dot. samochodu[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman]Ten budżet nie jest zbyt wielki, jeżeli kupisz samochód pocztowy to będzie w nim wygodniej, bo jest on szerszy od zwykłego blaszaka i ma proste ściany, co umożliwia proste podwieszenie półek. Unikaj zwykłego kontenera, bo koszt przerobienia takiego samochodu jest o wiele wyższy i zazwyczaj nie wygląda zbyt fajnie. Jeżeli chodzi o cenę przeróbki to wydaje mi się, że to troszkę za mało. Trzeba przygotować ściany wewnątrz, wyciąć otwór handlowy i jeszcze jego obróbka, potem kącik sanitarny (umywalki, baterie, zbiorniki, podgrzewacz, szafka), instalacja elektryczna i oświetleniowa, coś na podłogę i wreszcie meble (odradzam drewnopodobne, bo po jednym sezonie rozejdą się od wilgoci). Teraz sprzęt i oklejenie. Jeżeli chcesz zrobić to dobrze, to raczej musisz przygotować z 50 tyś brutto. Mam obecnie w firmie 2 używane samochody (od klientów) do zabudowy do końca sierpnia, jeżeli chcesz zobaczyć jak wygląda taka zabudowa z bliska to zapraszam. Proszę tylko wcześniej o kontakt.[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman]Marek[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman]662-286-646[/font][/size][/color] |
2015-07-31 18:53:11 |
5 |
|
lady chłodnicze do trucka
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman]Witam,[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman]Zajmujemy się PROFESJONALNIE produkcją nadwozi handlowych oraz montażem i budową wyposażenia, z przyjemnością odpowiem na pytania i przygotuję ofertę. Na naszej stronie znajdziesz wiele zdjęć gotowych realizacji. ZAPRASZAM.[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman] [/font][/size][/color]
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman]Pozdrawiam[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman]Ewelina[/font][/size][/color]
[size=3][font=Trebuchet MS","sans-serif][color=#000000]608 446 414 [/color][/font][/size] |
2015-07-31 18:19:26 |
6 |
|
dotacje UE czy PUP ?
Jest na pewno, bo wykonujemy sporo samochodów dla klientów z dotacjami.
Marek |
2014-11-13 23:28:36 |
6 |
|
Samochod Gastronomiczny do sprzedazy LODOW Prosze o Pomoc.
Witam,
Proszę kupić taki samochód po poczcie, piekarni lub z zabudową mięsną i podstawić go firmy BANNERT z Bytomia. Wykonujemy takie adaptacje na różnych samochodach. Możemy także wykonać kontener do zamontowania na dowolnym samochodzie, posiadamy stosowne uprawnienia i wystawiamy dokumenty do rejestracji. Na naszej stronie jest kilka zdjęć naszych samochodów i przyczep. W przypadku pytań proszę dzwonić.
Pozdrawiam
Marek 662-286-646 |
2014-11-13 23:16:07 |
12 |
|
jak zabezpieczyć wyposażenie podczas jazdy
Witam serdecznie,
Jestem producentem pojazdów gastronomicznych i potwierdzam, że najlepszym sposobem jest montaż urządzeń do blatu pojazdu.
Pozdrawiam
Marek |
2014-11-13 22:53:20 |
3 |
|
zasilanie niezależne w mobilnej gastronomii, akumulatory żelowe, agregat? Food truck
Witam
Jesteśmy producentem przyczep i samochodów gastronomicznych i w swoich realizacjach stosujemy wyciszone agregaty prądotwórcze z Hondy, które świetnie się sprawdzają jako dodatkowe zasilanie. Jeśli chodzi o akumulatory żelowe to nie są do końca dobrym rozwiązaniem. Proszę o kontakt telefoniczny to porozmawiamy na ten temat 608-446-414 Ewelina Lewandowska |
2014-11-03 09:13:10 |
5 |
|
mogę polecić sprawdzonego dostawce
www.przyczepygastronomiczne.pl |
2014-10-01 09:25:26 |
8 |
|
food truck
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman]Witam,[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman]Faktycznie zajmujemy się dostosowaniem samochodów nowych i używanych pod różne branże, zapraszam do odwiedzenia naszej strony [/font][/size][/color][url=http://www.przyczepygastronomiczne.pl/][color=#0000ff][size=3][font=Times New Roman]www.przyczepygastronomiczne.pl[/font][/size][/color][/url][color=#000000][size=3][font=Times New Roman] , proszę także o kontakt z działem handlowym najlepiej na maila [/font][/size][/color][email=biuro@przyczepygastronomiczne.pl][color=#0000ff][size=3][font=Times New Roman]biuro@przyczepygastronomiczne.pl[/font][/size][/color][/email][color=#000000][size=3][font=Times New Roman] z opisem, do czego ma służyć samochód i zdjęciami jak obecnie wygląda.[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman]Pozdrawiam[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman]Marek BANNERT[/font][/size][/color] |
2014-05-30 07:24:38 |
8 |
|
jak wykonać izolację termiczną
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman]Witam,[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman]Osłonę termiczną musisz wygiąć z blachy i wypełnić izolatorem, w przeciwnym razie spuchną ściany w przyczepie, szczególnie, jeżeli jest z laminatu. Zastanawiam się czy będziesz handlował rybą i kurczakiem w jednej przyczepie?[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman]Jeżeli chcesz to możesz u mnie zamówić coś takiego, wyślij na maila [/font][/size][/color][email=biuro@przyczepygastronomiczne.pl][color=#0000ff][size=3][font=Times New Roman]biuro@przyczepygastronomiczne.pl[/font][/size][/color][/email][color=#000000][size=3][font=Times New Roman] wymiary (długość i wysokość) to wyślę wycenę i termin realizacji. Możesz również podstawić przyczepę i zrobimy wszystko z montażem. W przyszłości musisz myśleć o takich rzeczach w grudniu, bo w pełni sezonu mamy sporo pracy i gonią nas terminy, ciężko pakować się w remonty, ale postaram się pomóc.[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman] [/font][/size][/color]
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman]Pozdrawiam[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=3][font=Times New Roman]Marek[/font][/size][/color] |
2014-05-30 06:52:29 |
5 |
|
Lada chłodnicza z wysuwem
Witam serdecznie,
Chętnie pomogę w tym temacie, mam spore doświadczenie.
Proszę sprawdzić na naszej stronie: [url=http://www.przyczepygastronomiczne.pl]www.przyczepygastronomiczne.pl[/url] , Zajmujemy się produkcją takich lad oraz rozwiązań wysuwu.
Pozdrawiam
Marek BANNERT |
2014-05-30 06:40:32 |
3 |
|
Przyczepa z makaronami
Witam serdecznie
Jestem przedstawicielem firmy zajmującej się produkcją przyczep i samochodów gastronomicznych. Mogę pomóc w zakupie i wyposażeniu przyczepy do sprzedaży makaronów. Jeśli jest Pan zainteresowany to zapraszam do współpracy [email=e.lewandowska@przyczepygastronomiczne.pl]e.lewandowska@przyczepygastronomiczne.pl[/email]
Pozdrawiam
Ewelina |
2014-04-24 10:24:03 |
16 |
|
Przyczepa gastronomiczna - krok po kroku
Witam,
Wiem, że nie jest łatwo, bo interpretacja w każdym sanepidzie bywa różna.
Popatrz na to z innej strony, czym trudniej tym mniejsza konkurencja.
Pozdrawiam
Marek
|
2014-04-17 22:30:08 |
14 |
|
Dzierżawa działki w 3 tys. miejscowości
Witam,
Wszystko zależy od miejscowości i lokalizacji, urzędowa cena w małych miastach to ok 80 gr do 1,20 zł za 1/m2 za dobę.
Od osoby prywatnej zazwyczaj jest drożej, przy deptakach można zapłacić za miejsce pod przyczepę nawet 3 tyś zł miesięcznie.
Pozdrawiam
Marek |
2014-04-17 22:10:53 |
3 |
|
Samochod Gastronomiczny do sprzedazy LODOW Prosze o Pomoc.
Mam ten sam problem z przyczepami w Katowicach, Panie w sanepidzie kategoryczne odmawiają wydania zgody na sprzedaż świderków. Produkowałem ostatnio kilkanaście przyczep dla klienta do sprzedaży lodów włoskich i klient załatwił odbiory sanepidu bez problemu.
Z rozmowy wynika, że sanepid nie ma argumentów do odmowy, tłumaczą się raczej tym, że mają prawo zaostrzyć przepisy.
Dziwne jest jednak to, że w jednych miastach ta sama przyczepa, tak samo wyposażona, w tej samej sieci franczyzowej może pracować, a w innym mieście takiej zgody sanepid nie wydaje.
W dzisiejszych czasach coraz lepiej rozmawia się z urzędnikami np. w urzędach miast, urzędach skarbowych, pracownicy są coraz bardziej kompetentni i uprzejmi, jednak zupełnie inaczej wygląda to w sanepidzie. Zgraja osób, z których żadna nie potrafi podjąć decyzji i sama wymyśla problemy zamiast pomagać je rozwiązywać. Myślę, że zdecydowanie trzeba tam odmłodzić załogę, aby zmieniło się skostniałe spojrzenie na przedsiębiorców.
Pani Haniu, czy można coś na to poradzić i tak przedstawić sprawę w sanepidzie żeby wyrazili zgodę na sprzedaż świderków z przyczepy?
Pozdrawiam
Marek |
2014-04-02 21:03:00 |
12 |
|
Przyczepa gastronomiczna wynajem czy zakup?
Witam,
16 tyś z wyposażeniem?
M. |
2014-03-17 22:20:49 |
46 |
|
Proszę o pomoc !!!!
Witaj,
Tak jak pisali poprzednicy, odbiór Sanepidu jest konieczny, jeżeli chodzi o formę opodatkowania to książka przychodów i rozchodów, oraz jeżeli przekroczysz obroty (20 tyś. zł) w ciągu roku to również wymagana jest kasa fiskalna. Jeżeli nie przekroczyłeś w roku 2013 obrotu 633 450 zł, to możesz wybrać ryczałt, polecam artykuły w sieci jest wiele na ten temat.
Do wody w przyczepach, które produkuję wkładamy zbiorniki 20 lub 30l na czystą i brudną wodę, na naszej stronie możesz znaleźć zdjęcia jak mamy to rozwiązane, aby nie zajmować zbyt wiele miejsca.
Butle gazowe można stosować bez ograniczeń, ważne aby osoba wykonująca instalację posiadała odpowiednie uprawnienia. Przy stanowisku z grillem koniecznie pomyśl o osłonach termicznych na ścianach i o okapie z dobrą wentylacją. Przy smażeniu mięsa pojawia się wiele dymu i równie wiele tłuszczu, z którym trzeba sobie poradzić.
Pozdrawiam: Marek |
2014-03-17 22:10:40 |
5 |
|
|