![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: OTWIERANIE BURGEROWNI |
|||||||
|
Autor:
mleko12 Wypowiedzi: 2 |
Witam serdecznie, planuje otworzyć w swoim mieście burgerownie z prawdziwego zdarzenia,ponieważ oprócz lokali gdzie można zjeść pizze lub marnej jakości burgera z odgrzewanego mięsa nie ma żadnej ciekawej alternatywy, jednak kompletnie nie wiem jak się za to zabrać, oczywiście koncepcja na burgery jest jednak kompletnie nie wiem co dalej. Przeglądałem parę ogłoszeń lokali do wynajęcia, w żadnym z nich nie było wcześniej lokali gastronomicznych więc tu pierwsze pytanie, co tak naprawdę trzeba w takich lokalach zmienić żeby były dostosowane pod gastronomię i jakie są tego koszty?Drugie pytanie to oczywiście cały sprzęt potrzebny do wyposażenia burgerowni. Na całą inwestycję mam przeznaczone około 35 tysięcy(pracowałem parę msc za granicą w parku rozrywki w którym była burgerownia i często podglądałem jak to wygląda od środka i wydaje mi się, że aż tak dużo sprzętu nie trzeba do otwarcia tego interesu), czy jest to w ogóle realne czy porywam się z motyką na słońce ? Z góry dziękuje za pomoc i podpowiedzi.
Pozdrawiam |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
mleko12 Wypowiedzi: 2 |
Ponawiam pytanie, czy nikt nie jest wstanie podzielić sie swoimi doświadczeniami? Czy na forum nie ma przedstawicieli firm którzy zajmują sie dostosowaniem lokalu do potrzeb gastronomicznych ?
|
||||||
|
Autor:
SmartGast.pl
Wypowiedzi: 24 |
Witaj, zapraszam do kontaktu z naszą firmą. Zapewniamy pomoc na każdym etapie inwestycji. Wybór odpowiedniego lokalu uzależniony jest od wielu czynników, wspominałeś, że żaden z tych lokali wcześniej nie był wykorzystywany pod usługi gastronomiczne więc trzeba spodziewać się lekkiej inwestycji np. instalacja nawiewno-wyciągowa, instalacja elektryczna / gazowa, instalacja sanitarna (stworzenie toalety dla klientów), w sumie to sporo można wymieniać. Ilość i rodzaj sprzętu również uzależniony jest od planowanej liczby klientów i możliwości technicznych w lokalu.
Mimo wszystko zapraszam do kontaktu.
smartgast.pl - sklep internetowy dla gastronomii, tel. 880 30 11 30, pracujemy: 9-16 (pn-pt)
W naszej ofercie produkty renomowanych firm w konkurencyjnych cenach. Zapewniamy fachowe doradztwo przy zakupie. Serwis gwarancyjny i pogwarancyjny na terenie całego kraju. |
||||||
![]() Autor: BANNERT- Przyczepy Gastro ![]() Wypowiedzi: 48 |
Witam,
Może zamiast inwestować w lokal zainwestujesz w Food Trucka!!! To jest teraz na topie i daje o wiele większe możliwości. W Polsce jest obecnie siedem grup zrzeszających właścicieli Food Trucków, a każda z nich organizuje imprezę w każdy weekend w okresie od maja do października. Trochę trzeba się najeździć, ale imprezy plenerowe są zazwyczaj świetnie nagłośnione i skupiają wielkie ilości ludzi, co gwarantuje wielu klientów. Powinieneś także pomyśleć o zgromadzeniu trochę większych środków finansowych, aby Twój Food Truck wyglądał jak najlepiej, bo konkurencja w tej branży jest coraz większa i klienci najpierw zwracają uwagę na wygląd Food Trucka, a później oceniają smak burgerów. Zapraszam na naszą stronę www.przyczepygastronomiczne.pl gdzie można zobaczyć wiele ciekawych realizacji. Sporo projektów wykonujemy także na używanych samochodach. Na placu posiadamy do sprzedaży spory wybór przyczep i samochodów, nowych i używanych. Zapraszamy, nasi handlowcy są świetnie przeszkoleni i z pewnością doradzą przy doborze sprzętu oraz jego ergonomicznym rozmieszczeniu. Myślę, że warto rozważyć taką propozycję.
BANNERT- Przyczepy i Samochody Gastronomiczne
Sprzedaż / Serwis / Części / Remonty www.przyczepygastronomiczne.pl |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
22.11.2016 w Warszawie odbywać się będzie kolejna edycja szkolenia MOja gastronomia od czego zacząć. Podczas szkolenia omawiane są wytyczne stawiane zarówno lokalom jak i pojazdom gastronomicznym. Doradzamy jak wyposażyć lokal/pojazd. Omawiamy zagadnienia związane z rozpoczęciem działalności gastronomicznej oraz jak przygotować się do odbioru Sanepidu : wymagane dokumenty, ewentualne zezwolenia. Szczegóły dotyczące szkolenia udzielane są mailowo poltorak@haccp-gmp.home.pl
|
||||||
![]() Autor: VANAVAN ![]() Tematy: 3 Wypowiedzi: 46 |
I jak się sprawy mają?
Każda myszka swój ogonek chwali - widzę, że odezwali się tutaj specjaliści i każdy w swoim zakresie oferuje pomoc. Z budżetem 35tys. jest mimo wszystko dosyć ciasno... Food truck byłby o wiele bardziej uniwersalny niż lokal stacjonarny, zwłaszcza w kontekście takiej specjalizacji jak burgery, które są wręcz typowe dla food trucków. Lokal stacjonarny jest lepszy dla gastronomii, w której proces przygotowania posiłku wymaga większej ilości operacji (mycie, specjalistyczne przechowywane, różne procesy obróbki kuchennej itp.). Przy prostym daniu jak burger, gdzie raczej minimalizuje się ilość operacji i minimalizuje stopień skomplikowania dania lokal stacjonarny będzie nie dość, że dość kosztowny, to jeszcze skasuje na jedną lokalizację. Jednak food truck, choć tańszy w kosztach miesięcznych i dający większe szanse zarobku, będzie droższy w zakupie (jeśli ma być porządny). To sprawa jaką musisz przemyśleć. Moja rada jest taka: - albo zwiększyć budżet i pójść w food trucka (które my także projektujemy i budujemy z powodzeniem dla naszych klientów), - albo zainwestować w nowy kontener gastronomiczny i usadowić się w jakiejś możliwie najlepszej lokalizacji. W przypadku food trucka polecam naszą stronę internetową: http://vanavan.com/ Można tam znaleźć projekty i konkretne rady, w zasadzie wszystko, co trzeba wiedzieć na starcie i zachęcam też do kontaktu. W przypadku stacjonarnego kontenera gastronomicznego trzeba rozważyć co najmniej kilka jego zalet: - daje o wiele większe szanse na dobry branding i design, bo stanowi osobny obiekt, będzie nowy i można ciekawie zaprojektować np. oklejenie lub malowanie, - pozwala wizualnie się wyróżnić: będzie to samodzielny obiekt, a to zawsze oko wyłapuje bardziej niż jedno okno w parterze kamienicy, boks w galerii handlowej, mały lokal z witryną i wydawką bezpośrednio na ulicę, - mimo swojej stacjonarności daje jednak szanse przeniesienia się w inne miejsce, gdyby w danym biznes nie szedł zbyt dobrze. Jako firma także budujemy tego typu kontenery, więc również zachęcam do kontaktu. Tak, czy inaczej, trzymam kciuki za młodą przedsiębiorczość :)Powodzenia i daj znać, jak poczynisz jakieś postępy.
Vanavan Sp. z o. o.
Męczenników Oświęcimskich 113, 43-229 Ćwiklice 32 307 30 31 office@vanavan.com www.vanavan.com Projektujemy specjalistyczne zabudowy funkcjonalne na przyczepach i samochodach. Nasza specjalność to zabudowy sprzedażowe, sklepowe i gastronomiczne, a zwłaszcza food trucki. |
||||||
|
Autor:
Foodsoft - POS dla gastronomii
Tematy: 2 Wypowiedzi: 12 |
Witam,
Niezależnie od tego, czy ostatecznie wybór padnie na food trucka, czy lokal stacjonarny, warto mieć narzędzia do zarządzania gastronomią. Kartka i ołówek nie są najlepsze. Myślę o systemie do rejestracji sprzedaży, zarządzania kosztami magazynowymi, raportami. FoodSoft jest producentem takiego systemu, a ja mogę doradzić w zakresie doboru sprzętu, wyceny potrzebnych modułów i wdrożenie ze szkoleniem. Zapraszam do kontaktu.
Foodsoft
Ziemowit Zdanowicz Konsultant handlowy zzdanowicz@foodsoft.pl Kom. : 534 009 040 |
||||||
|
Autor:
kamilek9491100 Wypowiedzi: 1 |
Polecam wzorować się na miejscówce burgery nocą. Mają możliwość zamawiania online co dzisiaj jest mega ważne w branży gastronomicznej. Poniżej strona WWW
Burgery Nocą |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 08:00:18 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|