![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: ZASILANIE PODCZAS JAZDY |
|||||||
|
Autor:
Warwro
Tematy: 6 Wypowiedzi: 7 |
planuje rozpoczęcie działalności gastronomicznej na bazie food truck-a. Powoli sobie go doposażam. Ponieważ planuję działać w sposób mobilny i często zmieniać lokalizację (imprezy, itp.) stąd moje pytanie. Kupiłem agregat gdyż nie wszędzie będzie możliwość podłączenia się do prądu. Ale jak zabezpieczyć działanie lodówek podczas przemieszczania się??? Będę wdzięczny za wasze doświadczenia.
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
Gutek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tematy: 5 Wypowiedzi: 280 |
Jeżeli na postoju lodówka pracowało dość długo to utrzyma temperaturę wewnątrz podczas dojazdu na imprezę nawet jeżeli będzie wyłączona ale musi być zamknięta:)
Można również zamontować w samochodzie przetwornicę 12V > 230V i podłączyć lodówki do niej podczas jazdy ale tu trzeba mieć rześki alternator. Sam widziałem jak w sprinterze była podłączona przetwornica o mocy 0.5 kW a do niej urządzenie więc można. Słyszałem również że podłączano nawet mocniejsze przetwornice i działały.. |
||||||
|
Autor:
Hungry Truck Service
Wypowiedzi: 5 |
Witam.
Zamontowaliśmy w food trucku przetwornicę napięcia o mocy 2 kW i baterie akumulatorów żelowych. Cały dzień podtrzymują lodówki i zamrażarkę. Niestety koszt jest dość wysoki. Pozdrawiam. www.hungrytruck.pl https://www.facebook.com/pages/Hungry-Truck-Service/873421539387805 |
||||||
|
Autor:
kamilaczek87
Wypowiedzi: 4 |
Możesz napisać jaki jest w przybliżeniu koszt takiego zasilania?
Kamienne podłogi, wykończenia i dekoracje na http://www.kamulec.pl/
|
||||||
|
Autor:
Hungry Truck Service
Wypowiedzi: 5 |
kamilaczek87 napisał(a) w dniu 2015-06-11 o godzinie 10:36:22: Możesz napisać jaki jest w przybliżeniu koszt takiego zasilania? Sama przetwornica to koszt ok. 3000 zł , akumulator żelowy ok.1500 zł za szt. dobrze mieć 2 -4 szt. ale wszystko zależy od zapotrzebowania na moc. Jeśli tylko lodówki to być może przetwornica mniejszej mocy (i ceny) wystarczy , a i dobór akumulatorów będzie jak najbardziej ekonomiczny. |
||||||
![]() Autor: BANNERT- Przyczepy Gastro ![]() Wypowiedzi: 48 |
Uwaga: akumulatory żelowe w naszych warunkach klimatycznych wytrzymują zazwyczaj jeden sezon, przerabiałem to z klientami kilkukrotnie. Jeżeli przewozisz towar na niewielkich odległościach to wkładaj do lodówek towar dobrze schłodzony i zabezpiecz go wkładami chłodzącymi. Tak robi wielu moich klientów i to się sprawdza.
Poza tym zwykła lodówka nie jest przystosowana do pracy podczas jazdy. Marek
BANNERT- Przyczepy i Samochody Gastronomiczne
Sprzedaż / Serwis / Części / Remonty www.przyczepygastronomiczne.pl |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.55 Data: 2026-01-13 Czas: 10:45:43 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|